Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: gina ford

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno gina ford

Jeste čuli za dotičnu i čitali knjigu? Frendica je oduševljena, bebac spava cijelu noć od kad je imao dva mjeseca. Važno je da se sve radi u isto vrijeme svaki dan. Buđenje, jelo, spavanje, sve treba raditi po zadanom easporedu.
    Meni se to s troje djece čini kao sf al možda se varam. Inače sam tip koji ne trpi da mi djeca plaču a ne mogu si zamisliti da se ovako nešto može provesti bez placa. Jel ko probao?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

ja sam sa oboje djece imala isti raspored cijeli dan
    jelo i spavanje prakticki tocno na minutu
    ljeto,zima,bozic,rodendani...nije bilo razlike

stariji se do 18 mjeseci(tada sam sprovela CIO) budi bio barem 7-8 puta po nocI
    mlada je sada 10 mjeseci i dalje se budi min.5-6 puta

tako da mislim da gina ford i nije tako svemoguca
    Posljednje uređivanje od ki ki : 03.04.2014. at 12:03

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj milamaja prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste čuli za dotičnu i čitali knjigu? Frendica je oduševljena, bebac spava cijelu noć od kad je imao dva mjeseca. Važno je da se sve radi u isto vrijeme svaki dan. Buđenje, jelo, spavanje, sve treba raditi po zadanom easporedu.
    Meni se to s troje djece čini kao sf al možda se varam. Inače sam tip koji ne trpi da mi djeca plaču a ne mogu si zamisliti da se ovako nešto može provesti bez placa. Jel ko probao?
    Eh, draga, a da pitaš baku ili mamu ? Pa to je topla voda....

Spominjem baku zato jer je MENI moja baka to rekla (majka četvoro djece)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.04.2014. at 12:48

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ni rutina nije uvijek rjesenje
    Kod moje najmladje apsolutno ne pali
    Ne postoji jedinstveni recept za svu djecu
    Imam ih troje i svaka je razlicita, s tim da su kod prve dvije palile bar slicne stvari, a ova treca mi je totalni misterij

thunder buddy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moja curka (10 mj.) nema nikakvu nametnutu rutinu, već neku svoju. A ta savršeno odgovara "idealnom modelu" - 2x dnevno spavanje po sat - sat i pol, i prospavana cijela noć.
    Stvarno ne znam kako bi uspavala dijete kojem se ne spava, niti kako bi nahranila dijete koje nije gladno.
    Uglavnom, očigledno je to do djeteta...

paučica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Čitala sam Ginu Ford. Ne bih se složila s njenim teorijama niti bih se upuštala u provođenje njenih metoda.
    Nije tu samo stvar preporučanja rutine, koja je po meni ok. To je nametanje režima I to jako strogog, uopće mi se ne sviđa...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj paučica prvotno napisa Vidi poruku
    Čitala sam Ginu Ford. Ne bih se složila s njenim teorijama niti bih se upuštala u provođenje njenih metoda.
    Nije tu samo stvar preporučanja rutine, koja je po meni ok. To je nametanje režima I to jako strogog, uopće mi se ne sviđa...
    Da li ti se ne sviđa režim ili red?

Sve ovisi kako postaviš stvari. Ne radi se o režimu, ali radi se o tome da dan mora imati bitne točke - spavanje uvijek u isto vrijeme (i dnevno, ne samo noćno, a noćno obavezno u mraku), jelo uvijek u isto vrijeme (većina beba je to u stanju postići, ali roditelji su skloni uzmenirivati ih više nego je ok, iz dobre namjere - misleći da im nešto treba). Odstupanja su moguća, ali barem 75% vremena trebalo bi biti strukturirano.

Ide to. Ali roditelj prvo treba u red dovesti - sebe.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja sam imala jednu knjigu, nemam pojma tko ju je napisao, vezano za uspavljivanje, ali bilo je također nešto tipa uvijek isto kad se ide spavati, ista glazba, isto vrijeme, isti postupak tra lal laakako bi dijete naučilo zaspati samo. bilo je to prije jedno 8-9 mjeseci..trudila se jedno mjesec i pol...i danas..još uvijek ga ja uspavljujem, ležim kraj njega i pjevam. a drugi su se kleli da prolazi. nekom da, meni ne. kao i svemu. sve vrijedi probati pa nađeš što ti odgovara.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koliko sam shvatila ovdje se radi o tome da je cijeli dan programiran u minutu. Nema dojenja na zahtjev i dijete treba spavati uvijek u određeno vrijeme. Knjiga se zove "sretna beba" i baš bih je rado pročitala jer sam jako skeptična. Naravno, sviđa mi se da beba spava cijelu noć ali mislin da ja nisam spremna za takav dril. Zato me i interesira ima li još tko da je pročitao.

paučica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Da, ovdje je stvarno riječ o točno isprogramiranom vremenu jedenja, spavanja, buđenja.
    I za svaki mjesec starosti djeteta ima novi raspored.
    Npr. dijete od 2 mj. u toliko sati probuditi, onda podojiti, onda držati sat vremena budnim i igrati se, onda npr. presvući, onda opet podojiti, onda u toliko sati uspavati, pa u toliko i toliko se mora opet probuditi radi hranjenja... Meni - katastrofa!
    Nisam ja protiv rutine, kažem, i ja volim da mi dijete u isto doba večeri ide na kupanje i nakon toga na spavanje. Dnevni obroci su isto otprilike u isto vrijeme.
    Ali ako se njoj prispava i pospana je neću ju sigurno držati još sat vremena budnom, samo zato jer tako u nekom priručniku piše da se tako odgaja "sretna beba".
    Kažem, ako će netko čitati, neka uzme savjete s velikom zadrškom...
    Meni se nimalo ne sviđa.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni tako isprogramiran dan zvuci koma
    Osobno ne bih mogla tako funkcionirati i mislim da bih si prije kosu pocupala od takvog rezima, nego od nespavanja
    Nema dojenja na zahtjev? Kod mojih troje mozes odmah prekriziti! Da joj ne dam jesti kad trazi, jer nije po programu? Sutra malo!
    Rutina je jedna stvar (iako, kod nekih ni to ne funcionira- recimo moja najmladja), a ovo je nesto sasvm drugo
    I kako se tu uklapa ostatak obitelji? A bozesacuvaj neki izlet?
    Nesto tako kruto ja ne bih mogla prakticirati, stvarno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Koliko sam shvatila ovdje se radi o tome da je cijeli dan programiran u minutu. Nema dojenja na zahtjev i dijete treba spavati uvijek u određeno vrijeme. Knjiga se zove "sretna beba" i baš bih je rado pročitala jer sam jako skeptična. Naravno, sviđa mi se da beba spava cijelu noć ali mislin da ja nisam spremna za takav dril. Zato me i interesira ima li još tko da je pročitao.
    NE, krivo... Treba postaviti PIVOTE, odnosno ključne točke dana: spavanje, obroci, odmor. IZMEĐU toga može i te kako dojenje na zahtjev i sve što želiš, ali kad je vrijeme za jelo, vrijeme je za jelo i uvijek u isto vrijeme; dijete se jako brzo na to navikne. Zapravo, u početku slijediš prirodni ritam koji dijete ima (a to se i mijenja) ali npr. bitno je da dijete NE dižeš iz kreveta kad je vrijeme spavanja nego ga pogladiš po glavi, kažeš "ššššš, sad je vrijeme spavanja" i dijete to nauči.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.04.2014. at 20:13

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ok, onda je to malo drugacije
    Al recimo, ja ne bih mogla tako ne dici dijete
    Zapravo, i prve dvije sam, a i ovu curku uspavljujem u velikom krevetu dojenjem i spava s nama (tek povremeno ju prebacim u kinderbet, al lezernije mi ovako)
    Pa kad se probudi, trazi cicu, ja joj dam i zaspe opet, dizanja zapravo niti nema

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Buđenje, jelo, spavanje, sve treba raditi po zadanom easporedu.
    Meni je ovo užas. S iznimkom npr. komuna za odvikavanje ovisnika, to je otprilike jedini kontekst gdje mislim da od ovakvih režima može biti koristi. A nekakav okviran raspored se stvori sam od sebe, već s obzirom na želje i potrebe svih ukućana.

Moj mali ima čisto solidan bioritam (ne, nije na minutu i naravno da se mijenjao) koji si je sam uspostavio. Mi smo se trudili odgovarati mu na potrebe (dojenje na zahtjev, uspavljivanje kad mu se spava, izlazak van kada je nervozan...). Devet mjeseci koliko ga imamo, baš svaku noć smo se svi troje naspavali. Najozbiljnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •