Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: ne želi jesti za stolom :(

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno ne želi jesti za stolom :(

Mali ima 25 mj, ide u vrtić mjesec dana.Prilagodba super, prvi tjedan je bio težak, sada nakon mj dana spava u vrtiću, igra se. inače je ko zvrk, trebalo nam je par dana da nauči strpljenje sjedit na klupici dok ga obuvamo. Naš problem je taj što on ništa u vrtiću ne želi jesti, Prva dva tj doslovno ništa, sada uzme par zalogaja ali ne želi sjediti za stolom, ima li netko ideju šta poduzeti? jednostavno ne želi sjedit za stolom. doma nemamo tih problema

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji nije tako želio jesti u prvim mjesecima vrtića, ne za stolom nego uopće nije želio. To je bila njegova reakcija (protest) na vrtić. To je dio prilagodbe. Naša draga teta S. ga je uvjeravala, hranila (kad je dozvolio) i svašta izmišljala da ga privoli. Došao je malo k sebi kad smo mu dozvolili da nosi komadić doma u vrtić/jaslice sa sobom - nosio je najdražu krpenu igračku.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pitaj odgajateljice što preporučuju, ako ne znaju, porazgovaraj sa stručnom službom. Imaju djelatnici vrtića iskustva s tim stvarima. Kod mog sina upalilo je jedino tetino debelo strpljenje. Naš sin ju je obožavao. Zapravo, krivo - on se nje sjeti i dan danas iako je već 7. razred, pa ju nazove za blagdane. A dok je bio mali, mislim da bi mi morali odustati od vrtića da nije bilo nje. Lijepo polako je žena s njim sve odradila.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovo moje čudo ima crviće u guzičici ali stvarno, nije tip djeteta koji može biti dugo na jednom mjestu, ako recimo crta (a to obožava) onda sjedi i po 10,15 min, ali ako radi nešto što ne voli pogotovo ako je za jest nešto što ne voli, jurne mi i doma od stola. bojim se da tete nemaju ono neko mišljenje da mi kao roditelji vjerojatno doma nismo strogi po pitanju hrane i sjedenja ali nije stvarno nije tak. znači to bi mogao biti protest?

zadnja tri dana tek spava u vrtiću, isto tak ne želi leć ni u krevetić , danas je zaspao na podu :O

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

tete su nam divne al zbilja. niš ga ne forsiraju, sve polako i sa strpljenjem, ali to više mene zabrinjava,bojim se da mu smeta tolika skupina djece za jednim stolom pa da pobjegne radi socijalizacije, ne znam....:/

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kako on još niš konkretno ne priča, i malo kasni za vršnjacima, (neurorizik), imali smo i problema prvi tjedan jer uopće nije želio gledati tete ni djecu u oči, digli smo frku da je možda autističan. međutim, kroz dva tjedna vrtića i to se jako jako popravilo, on komunicira, gleda, sluša. bojim se da se iz tog razloga diže od stola, jer ne može podnijet toliku hrpu djece. al opet , kad su svi u nekoj aktivnosti, on je među njima i igra se. ne mogu ga prokužit.....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    tete su nam divne al zbilja. niš ga ne forsiraju, sve polako i sa strpljenjem, ali to više mene zabrinjava,bojim se da mu smeta tolika skupina djece za jednim stolom pa da pobjegne radi socijalizacije, ne znam....:/
    Pa reci to tetama, nek ga probaju posjesti za poseban stol ili za tetin stol. To je teta radila s mojim sinom i još nekima koji su imali takvih teškoća. Rezultati dođu, ali tek nakon dooosta vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kao prvo, ne očekuj neko čudo od socijalizacije u dobi od 25 mjeseci. Vjerojatno će mu djeca češće smetati u brobi za igračkama, nego što će ga privlačiti.
    Kao drugo, sve i da vi doma niste strogi oko sjedenja za stolom, ne vidim u čemu je problem. Ja sam tetama iskreno rekla da moja djeca ne moraju doma sjediti za stolom kad jedu i da smiju skakati po krevetima, ali ako one u vrtiću očekuju da se ne skače po krevetima i da se sjedi za stolom (što mi je razumljivo, tko bi nadgledao svu tu djecu dok trče okolo za vrijeme ručka), neka jasno postave svoje zahtjeve i očekivanja pred dijete, a ja očekujem od djeteta da poštuje tete i njihova pravila. Dijete brzo skuži kakva su gdje pravila, iako je, naravno, bolje da su pravila jednaka. Ja stvarno ne mogu natjerati svoje dijete da doma sjedi za stolom, kad ni sama ne sjedim za stolom i ne smeta mi da se jede gdje god to kome paše. U vrtiću neka igra po tetinim pravilima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    tete su nam divne al zbilja. niš ga ne forsiraju, sve polako i sa strpljenjem, ali to više mene zabrinjava,
    iva, mislim da problem ovdje uopće ne postoji. To kako on jede u vrtiću je stvar dogovora i pravila u vrtiću i to će ga tete pomalo učiti.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    iva, mislim da problem ovdje uopće ne postoji. To kako on jede u vrtiću je stvar dogovora i pravila u vrtiću i to će ga tete pomalo učiti.
    x

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i još jedan x
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 04.04.2014. at 11:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove