lady,iči ćeš kod dr na razgovor,objasnit će ti u kratko a sestre će ti proceduru oko pikanja objasniti u detalje.Pitaj ih ako ti nešto neće biti jasno.
Pregled nećeš imati.
lady,iči ćeš kod dr na razgovor,objasnit će ti u kratko a sestre će ti proceduru oko pikanja objasniti u detalje.Pitaj ih ako ti nešto neće biti jasno.
Pregled nećeš imati.
Dali je rano za kakve simotme trudnoce posle samo 2 dana od transfera? Ponekad kao da me prodobe u ledzima. Vratili su 2 embri peti dan.
Pak,kakva je beta?ne javljas nista..
Bubice,ako nisi jos dobila to bi mogao biti dobar znak..drzim fige onda sutra![]()
Cure cekalice bete gdje ste??? Ima li kakvih simptoma? Ja jos 5 dana do bete
Failure is part of success
Ja radim betu tek sledeci petak. Izludi me ovo cekanje
A jojbas mi je totalno zao..ma mozda bolje pusti za jesen..mjesec dana gore dole..odi na konzultacije svakako pa vidite..a bas sam se nadala..
![]()
Orhideja sretan roćkas!!!Znaš šta ti želim za rođendan i tome držim
Bubice, giggi, emiro, edina za + i ogromne bete
Pak
Svima koji su akciji bilo koje vrste!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~
@Pak zao mi jedrzi se i hrabro naprijed...
Failure is part of success
Orhideja sretan rodjendan, nek ti se ostvari najveca zelja !
Strasna,
bubice ?![]()
pak...strašna....-žao mi je
za sve koje se pitate kako stvari stoje kod mene-još uvijek ništa...kasni 1 dan..ustvari prije točno 14 d,je bila o(kako kaže dr.)...čekam do sutra..na petak 13 ću vadit betu,pa što bude nek bude!
Žao mi je Strašna,pak...![]()
Frćka,pa di si,kaj ima?![]()
Strašna žao mi je, drži se...
Žužy Ja evo spremam ormare, pravim se da mi je sve malo (nije daleko od istine), pakiram za neke curice ono što je skoro novo, želim da ormar izgleda prazno, pa da moram u shopping, al naravno ne pitaš to!
Zapisana sam za kraj 6 za ljekove, al kako stalno nešto petljam,odgađam... dok se ne krenem pikat, ne vjerujem samoj sebi, pa ni ne javljam. Nećkala sam se, ali me Red pepperić skoro sama zapisala, ali ja joj možda ipak šmugnem!
Lh trakica mi jutros pokazala baš testnu tamniju i sad smišljam kako ovog svog neplanski, ne očito kao uvjek obralatit da...
Iako mi ništa s ovim trakicama nije jasno jer mi svaki mjesec, dan prije pokaže obje iste boje, a sutradan još tamniju...Valjda mi trebaju manje osjetljive...
Šta je s tobom? Si napravila kariogram? Nama stiglo napokon neki dan, sve ok, tako da i dalje nemamo dijagnozu, osim moje psihe!
Pazi mi posta, kao da nisam pričala 5 dana!![]()
Ma neka ,samo ti pričaj
I prazni te ormare...svaki shoping dobro dojde za body & soul!
Super za dobar nalaz. Eh ta dijagnoza...
Mi tek 1.7. idemo na rebro.
Jel to pod obavezno da svakom paru izvade krv nakon razgovora,ili ima netko da mu je genetičar odlučio da ne mora?
Imam up za prvi pregled,nije mi dala gin mam za kariogram...kaže neka genetičar sam odluči koji nalazi trebaju.
Ipak mislim otiči po up za sam kariogram odmah da imam spremno i da ne šetamo bezveze i čekamo na novi termin.
Strašna - jako mi je žao! Glavu gore!
Cure, da li mi koja zna reći da li je ovo uredan nalaz?
fT3 - 2,83 pg/ml (1,71 - 3,71)
fT4 - 0,89 ng/dl (0,70 - 1,48)
TSH - 0,79 IU/ml (0,35 - 4,94)
anti TG - 0,9 IU/ml (0,00 - 5,61)
anti TPO - 0,0 IU/ml (0,00 - 4,11)
Vidim da je sve u referentnim vrijednostima, ali da li je ovo i poželjan rezultat analize za MPO?
Pokušala sam naći na netu - ali nisam uspjela. Hvala na pomoći i tumačenju!
anka,nalazi su ti savršeni!
Smo neznam za ovaj anti TPO,kaj znači kad je skroz doljnja granica.
Žužy, hvala ti!!!!
Malo sam bila u brizi - doktor mi je davno rekao da je min. vrijednost TSH 0,8 - hmm - moj je onda na doljnjoj granici.
A što se tiče Anti TPO - čitam na netu da povišena vrijednost upućuje na tumor štitnjače - odnosno prisutnost anti-tijela koji napadaju štitnjaču. Ali ne mogu naći da li je apsolutna odsutnost ovog problematična. Valjda nije, kad je referentna vrijednost od 0 pa na dalje.
Čitam da je nizak TSH problematičan u trudnoći- jer tijelo u trudnoći proizvodi više hormona i s time dodatno smanjuje TSH.... Hmmmmmmm
Inače tražim uzrok lošeg endometrija....
Što se tiče kariograma, imala sam odmah uputnicu za kariogram, MM isto i gen,svjetovanje, bila sam bila unutra na razgovoru s genetičarem sama, isto i par prije nas, žena sama unutra, par pitanja, zapisao, dala mu papir od dr.mpo da se traži kariogram, bila unutra nekoliko min, MM vani i samo nas odveo na vađenje krvi.
Pitanja tipa: neka teža bolest, rodila, u familiji...Kod mene je bila jedna biokemijska i spontani, neznam dal odbije nekoga ko nije slično prošao...
Frćka,mi nemamo MPO preporuku,poslala me moja gin. Ali uzet ću povijest bo i sve papire, pa nek čita ako treba.
clover,mislim da je bitnije da je TSH do 2 - 2,5..ne baš da mora biti tolko.
I uvijek je bolje da je niži,nego višlji...naravno,do doljnje granice.
Zapisana sam za kraj 6 za ljekove, al kako stalno nešto petljam,odgađam... dok se ne krenem pikat, ne vjerujem samoj sebi, pa ni ne javljam. Nećkala sam se, ali me Red pepperić skoro sama zapisala, ali ja joj možda ipak šmugnem!
ovo mi skoro promaklo,ali ipak nije!
urotu mi kuješ iza leđa frćka..![]()
Posljednje uređivanje od red pepper : 12.06.2014. at 14:39
ova antitjela su ti super
kod mene su došla na tisuće !!!!
curke na koji nacin ste mjerile bazalnu? kako je najbolje?
U ustima,tocnije pod jezik, svako jutro prije dizanja iz kreveta
evo ja sam danas bila u Petrovoj, od lijekova sam preuzela samo Gonal za sada, počinjem s pikanjem ćim dobijem i bio je i pregled prije preuzimanja lijekova ni sama ne znam zašto.-..
Curke da se i ja javim....10.6. je bio transfer 5. dan, ali 2 morule. Biologica je rekla da nije baš sretna, da su trebali bit blastice...Nadam se da to ništa loše ne znači, osim da se malo sporije razvijaju. Beta dakle 24.6., a ja sam već luda!
Evo mene..da se malo javim nakon dugo vremena..spremamo se za postupak...Gonale cekaju..a mi cekamo m..
Sretno svima!
Ja sam vaginalno jer je točnije od oralnog.. Kod oralnog su mi bile svakakve temperature.. Samo je problem sto moras svaki dan dezinficrati toplomjer![]()
Evo da se malo javim. Ovo iscekivanje... 2 lijepe satke mrvice u meni. Treba betu docekati. Jos nisam otkrila sta osim cikle moze pomoci da moje mrvice se lijepougnjezde i rastu![]()
hahahahaha, citala sam svakakve varijante mjerenja bazalne.. nekako mi je pod jezik bolja solucija od vaginalnog :D
Vibramo za mrvice!!!!!!!!!!!
kod mene -
idemo dalje!!!
Strašna, Bubicazubica - cure baš mi je žao. Stalno vas pratim i držim palčeve za dalje!![]()
Cure, puno vam hvala! Odmah sam mirnija.
Jedan moguci razlog loseg endometrija iskljucen... Idemo dalje!
Betocekalice - drzim fige!
Bubice,bas steta
Ali super da nisi potonula!!bit ce,bit ce!i daj malo doktoricu pozuriodmah ju iduci put kad dodjes uzicaj nesto konkretno za 9.mjesec.
Cure trebam pomoc i misljenje.....u koje vrijeme ste si pikale Decapeptyl vi koje ste imale u protokolu??? Moj mpo dr mi je za Gonal i Cetrotide rekao da si dajem oko 19h- 20 h a za Decapeptyl mi nije nista konkretno naglasio pa da cujem od vas u koje doba dana ste se pikale. Hvala
I ja da se javim. Da ne izgleda da nema nikoga u postupcima trenutno. Danas 11dc 5 folikula, raznih velicina 14-20mm.
Sutra jos 1 gonal i 1 orgalutran, u 22 stoperica i u ponediljak 14dc aspiracija. Eto. Drzite mi nozno-rucne ma sve zive...
Nigdi ne mogu nac tocne podatke o orgalutranu.
Ja ga primam po 1 kom od 9dc i dr mi je reka da on sluzi da ne popucaju folikuli prije vrimena... jel to ucinkovito? I koliko je ucinkovito?
Svim curama ~~~~~~
Ja sam to koristila u zadnjem stimuliranom, al se ne sjećam detalja (uz menopur i još nešto poslije ET-a). Sad sam na žešćoj terapiji (gonal i citrotide).
Danas 10dc imam 8 folikula 15-17 mm (i još 5 koje ne pratimo). Sutra ide samo štoperica.
Imamo isti dan aspiraciju (meni 13dc).Kam ti ideš?
Nadam se boljoj berbi. Zadnji put sam imala 10 js, al se samo 6 oplodilo i od toga samo 2 zametka bila za ET. Ovaj put se nadamo kvalitetnijim js (količina nije problem), i naravno da se primi.![]()
*sunisshining*, kakav ti je to protokol? Samo 1 gonal dnevno?
Orgalutran je supresija, kako ti i rekoše. Učinkovito sprečava prijevremeno pucanje folikula. U stimuliranom postupku sa supresijom folikuli ne pucaju - uvijek se doduše čuje neka priča kako nekom jesu ali...možeš slobodno računati da ti se to neće dogoditi.
LaraLana ja sam decapepty u proslom postupku oko 22o pikala,ustvari manje vise sam sve u to vrijeme pikala,15 minuta razlike! ja sam juce imala punkciju,cekam rezultate iz labora,7 js su izvadili samo da vidimo koliko ce se oplodit,iskreno jos me pesimizam tuce,ne glumim ga ko sto bi mozda neko mislio nego ja stvarno vise nemogu nista promjenit,probala sam cini mi se sve(jesti,piti,meditirat),u svakom postupku malte ne vec kolica kupovala,sad sta bude bude,ako ne idemo dalje! pikala sam 10 dana sve skupa,450 ie merionala i zadnja 4 dana orgalutran! juce sam jos itralipid infuziju dobila i prolutron depoot na moje inzistiranje
javim se
![]()