hvala cure, nema zaljenja, samo sam htjela podijeliti iskustvo![]()
hvala cure, nema zaljenja, samo sam htjela podijeliti iskustvo![]()
Bubek, puno snage i vjere ti zelim i sto prije da ti to gorko iskustvo zamjeni velika sreca...
Evo jutros bila na prvi uzv i vidjela "malog čovjeka" i kuca mu srce
I ipak je jedan , nisu dva![]()
Čestitam svim novim trudnicama i želim svu sreću čekalicama.
Slijedeći ciklus idemo na prirodni ivf...zapisana sam za stimulaciju tek u sedmom pa da iskoristim vrijeme do toga.
Pozz curke...ja bila u ponedjeljak u Petrovoj i nisam dobila lijekove...nalaz štitnjače mi je povišen i sad sam naručena kod endokrinologa...neznam da ću uspjeti riješiti sve do 10.05. kad je očekivana m i početak postupka....
Iskreno već sam luda od svih tih nalaza,papira,doktora i putovanja....
bubekica.... a bemu miša, žao mi je.
idemo dalje, kak si i rekla :hug:
Bubekice saljem zagrljaj!!! Znam da cete uspjeti!
Mary123 a bemu misa, sad jos i to... Kolika je vrijednost nalaza? Pretpostavljam da je tsh povisen?
Ma luda sam više...vjerujte mi...Danas sam bila kod endokrinologa...nisam dobila nikakav konkretan odgovor...dobila sam terapiju i doktorica kaže da mi to nije veliki nalaz i da mogu slobodno u postupak...
E sada...kaže da mi treba najmanje mjesec dana da bi tsh snizila..a ja njoj kazem kako da ja idem onda u postupak slijedeći mjesec i da objasnim doktoru u zagrebu da me pusti u postupak...a ona kaze da me mora pustit jer je nalaz u granici normale....ma luda sam šta više da mislim i kako dalje...sad mi je napisala i da napravim uzv štitnjače...a neznam šta sam danas onda radila tamo..mogla mi je odma napraviti...ma!!!
Sutra zovem zagreb da vidim kaj će mi doktor reći....šta i kako dalje....
Ako ne dobijem konkretan odgovor onda neću ni u postupak,niti ću piti terapiju i napraviti ću pauzu od godinu dana da se malo smirim...
Pocni piti hormone i sok aronije, meni je u 2 tjedna spustio tsh inace ne bi mogla u postupak. Ujutro deci nataste! Za postupak tsh mora bit 0.8-2.2. Potpuno te razumojem uz sve jos i stitnjaca
Bubi, žao mi je hebemu miša! Hrabro dalje kao i do sada
Svi mislimo na vas
Željkice, čestitam!!
Bubekice jako te grlim!!!kako se kaže, što nas ne ubije, to nas ojača!! Mi smo jake fakat jakeeee žene!!! Glava gore!! Svi smo zajedno!!
Kako misliš cerviks niskoi tvrd!Jes išla kod dr na pregled? temperatura u slučaju trudnoće povišena? Ev već idem po toplomjer.
Cerviks mi je uvijek dok je progesteron visok, tvrd i nisko, kad m treba doci bude mekan i visoko, to sama odredjujem prilikom stavljanja utrogestana.
Evo objasnjenja koje sam nasla na netu:
Položaji cerviksa
Položaj i tekstura cerviksa se mijenja tijekom ciklusa. Tijekom menstrualnog krvarenja, cerviks se spušta, tvrd je i pomalo se otvara kako bi se otpustila krv. Na dodir će vas podsjećat na vrh nosa.
Nakon završetka menstrualnog krvarenja, cerviks ostaje nisko i ostaje tvrd, a otvor prema maternici se polako zatvara.
Kako se ovulacija bliži, tako se cerviks podiže i postaje mekši i vlažniji.
Pri samom početku ovulacije, cerviks na dodir podsjeća na usne i otvara se kako bi omogućio protok sperme. Ponekad se može činiti da je nestao, a to znači da je postao toliko mekan da se stopio sa zidovima vagine i podignuo toliko visoko da ga ne možete dohvatiti prstima. Ovo je vaše najplodnije razdoblje i savršeno vrijeme da probate začeti.
Nakon ovulacije cerviks se iznova spušta i postaje čvršći, opet podsjeća na vrh nosa. Otvor će se smanjiti. Ovo se može dogoditi odmah nakon ovulacije, ali i nekoliko sati ili nekoliko dana poslije ovulacije.
Ako je došlo do začeća, cerviks se podiže i postaje mekši. Otvor se polako zatvara. Trebate imati na umu da je ovo drugačije kod svake žene i nije potpuno pouzdan pokazatelj trudnoće.
bubek,sve znaš..a prestat će valjda jednom i ti problemi...
s_iva,sretno sutra!
Mary,grlim!
Zeljka,bravo za srćeko malo
Vaki,
A ja od danas čuvam jednog malog 4.-staničnog smrzlića![]()
Bubekice,zao mi je,nadam se da ce slijedeci pokusaj biti dobitan!
Zeljka,cestitam,super vijest,meni uzv sutra,trema...
Bubekice tu si za sve nas! Hrabra žena,uskoro majka,kraljica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I hvala ti na tome.Od srca ti želim da sljedeći postupak bude dobitan....iššš iššš sve loše
Kako pijete duphaston,mislim u kojim razmacima,tipa 7:00-12:00-19:00??
Posljednje uređivanje od Stena : 16.04.2014. at 19:52
Bubekice, za sljedeci put da bude uspjesan!
Žužy, za velikuuuu betuuuu!
Funky za uzv i sve ce biti ok!
Bubekice draga saljem ti veliki zagrljaj!! Drzi se!
I svim ostalim tuznicama veliki zagrljaj!
Cekalicama saljem vibrice za lijepu betu!!
Žužy puno puno sreće da se mrvica uhvati . Ti si moja Karlovčanka![]()
Bubekica iduci put ce sigurno bit dobitni! Drzi se!![]()
Piše kod tebe kc. Pa valjda onda jesi, samo ja nisam baš u kc nego okolica :D
Bubekice - uistinu si hrabra! Želim vam puno uspjeha i savršenu trudnoću - i to jako brzo!!!!!!! Ja sam sve nestrpljivija, i vjerujem da si i ti.... Ali imaš pravi stav!!!!!!!!!
Žužy - ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~ za veliku betu za koji dan! Uživaj!!!
Hvala vam na lijepim željama - i moram reći da je ta histeroskopija bila najgore iskustvo ikad. Trpila sam jake bolove, grčeve i jedva sam izdržala, a trajalo je 30 minuta. Otvor iz cerviksa prema maternici je bio tako uzak da dok s histeroskopom (kamericom) od 5,5 mm nije uspio ući, tako da ga je zarezao nakon što se 10 minuta probijao. Užas. Bila sam jako blizu odustajanja.... Oblijo me hladan znoj, tlak mi je pao,... Nakon zahvata je malo falilo da povratim,... sestre se zabrinule jer sam bila blijeda kao krpa. Nisam prošla HSG, ali po čitanju iskustava nekih cura, ovo je bilo jako slično. Budući da je rađena dijagnostička histero nisu mi dali niti lokalnu anesteziju, niti ikakve tablete protiv bolova niti Normabel. Doktor je i nakon zahvata tvrdio da me nije šta imalo boljeti - da histeroskopija boli manje nego uzimanje uzorka za papa-test. Uzeo je uzorak za histološku analizu, a za dva tjedna je nalaz.
krtice,naglasak je na činjenicu da gore napisano,u vezi položaja cervixa,nije pravilo za sve.
I moj grlić je bio nisko,tvrd..sve se nešto stislo u nutra da sam skoro jedva utriće nagurala.A bila sam trudna.
Sara,i ja sam iz okolice Kc,al sad živim u gradu.![]()
Posljednje uređivanje od žužy : 17.04.2014. at 08:57
Joj anka,pa da poludiš...
Mislila sam na tebe jučer.
Žao mi je da te tako bolelo,i nadam se da je sva ta bol vrijedela .Nek FET dođe što prije i bude uspješan!![]()
Joj Anka baš mi žao što si se toliko napatila. Sada je to iza tebe. Nek nalaz bude najbolji mogući!! Nek uskoro i mrvica bude u tvojoj buši!!!!
Anka gdje si radila histero?
Moja je isto trebala biti samo dijagnosticka pa sam svejedno bila u opcoj anesteziji... Sto kazu na taj "los" endometrij? Zasto nisu napravili kiretazu?
Žužy
Joj Anka neka ti ovo bude zadnja bol i fizička i psihička!
E da - rekao je da dijagnostička histeroskopija ima učinka jer čista iritacija gornjeg sloja endometrija dovodi do njegove aktivacije/oživljavanja i bolje implantacije.....
A sad - da li je to tako ili ne....
Cure - uistinu se nadam da je ovo imalo koristi - i da će dr. R. biti zadovoljan - a ne da opet odgodi transfer i da ovo moram ponovo prolaziti. Ne znam da li bi se usudila....
Nadam se da nije bilo nizašto...
Nisam to radila u Zagrebu jer mi je ovako bilo jednostavnije, a mislila sam da je svejedno gdje radim histeroskopiju. Pitala sam svog doktora da li to mogu kod sebe u gradu odraditi, a on je rekao da mogu. Dosta mi je putovanja do Zagreba, izostanaka s posla, troškova,...
uh zao mi je sto te tako bolilo, a kazu ne boli :/
ali mi nije jasno zasto si isla na histeroskopiju ako je na odlicnom 3d/4d uzv bilo sve ok
meni je jako dobar dr R. rekao da se na uzv moze vidjeti odlicno maternica i ako je sve ok nema potrebe za histeroskopijom ....
Prije same histeroskopije sam bila na super dugom i kvalitetnom 3d-UZV gdje je dok utvrdio da je sve u najboljem redu. I da se i ruka ne operira ako je zdrava - tako i da nema potrebe raditi operativnu histeroskopiju kad je sve u najboljem redu, tako mi je objasnio. Našao je mali miomčić od 8,4 mm - ali koji nije niti blizu endometrija niti je lociran na način da ičemu smeta. Tako da ga nije dirao. I to je razlog što nije radio operativnu histeroskopiju. A kiretaža nije bila opcija jer mi je endometrij jučer bio trolinijski, ali samo 3,3 mm debljine.
Ne znam kaj da velim... Napisao je da je endometrij "nešto neravan". I rekao da je to nezabrinjavajuće (a taj dok koji mi je radio zahvat je naš lokalni MPO-doktor i prošao je specijalizaciju u Petrovoj). Čak je dao do znanja da se ne slaže sa stavom mog dr. u Petrovoj i da ovo nisam morala prolaziti.
U otpusnom pismu je štedio riječi... Ali za vrijeme zahvata dosta je objašnjavao - i rekao da je odstranio epitel koji je vjerojatno bio razlog što je dr. R. iz Petrove tvrdio da je endometrij neravan. I da je probio put u maternicu jer nije mogao proći,.... To je sve komentirao za vrijeme zahvata ali nije napisao.... Hmm. Čak sam ja gledala to sve na ekranu - u boji
A to što mi nije ništa dao za bolove - on tvrdi da me ništa nije moglo boljeti (?!?!?!?), ali vjerojatno je pitanje štednje. Od 1.4 su uveli tzv. "dnevnu bolnicu", a do tada se zbog histeroskopije u bolnici ležalo 3 dana... Ja sam nakon 2 sata išla doma.
anka i ja sam 2h nakon operacije isla doma bez obzira na anesteziju... kako to da zahvat nisi radila u petrovoj, kod doktora koji ju je i preporucio? oprosti sto sam negativna, ne svidja mi se ovo - prosla si mucenje, a cini mi se nizasto.
ovo za manju ozljedu povrsinskog sloja je tocno.