Inesz dok mi je rekao nek prva dva dana lezim. Zaasto neznam. Al cu sutra u setnju pa na kavu da malo odem van.
Inesz dok mi je rekao nek prva dva dana lezim. Zaasto neznam. Al cu sutra u setnju pa na kavu da malo odem van.
...svim curama sa negativnim betama. Čekalicama šaljem puno pozitive. I samo da se uključim što se tiče mirovanja. Ja sam imala transfer u 10 u jutro u Pragu, a u 12 h krenula na put autom koji je trajao 8 sati. Doktorica mi je rekla da je najvažnije odležati prvih pola sata nakon transfera, a kasnije nije bitno dal napravim 10 metara, 100 il 1000. Neka se dalje ponašam kao trudnica, ne dižem teške predmete, radim teške fiziče poslove, al da ostalo radim normalno. Najgore što mogu napraviti je baciti se u krevet i čekati. E sad..ja sam se ponašala prema njenim uputama i za sad imam plusek. Znam da je kod svake drugačije i da nema pravila. Možda je kod mene drugačije jer je kod mene bila donacija, ne znam.. U svakom slučaju, mislim da je dobro malo se kretati zbog cirkulacije, a meni šetnja podigne i raspoloženje.
![]()
Sadie, s_iva, jako, jako mi je žao![]()
Vlatka, čestitke
Svima u postupku želim puno sreće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!
Svim tužnicama zagrljaj i držite se, svim pozitivnim samo sretno dalje. Jučer obavljen ultrazvuk 6+6 vidjeli smo dva <3 <3![]()
Danas 13dnt beta 1.2
To je to. Idemo dalje...
Sadie grlim.
zdravka82,Sadie,s_iva,*sunisshining*,žao mi je cure...
Svima u postupku nek je sretno...evo krenuli i mi,od jučer smo na gonalima.Uh...
ina35 ja imam sve te simptome ali je rana trudnoća...
ja ne vjerujem u strogo mirovanje poslije ET, pri prvoj trudnoći sam išla radit 5.dan od et, sad sam išla putovat busom ZG-St nakon 24h od et,morala sam izvuć kufer iz autobusa,kuhala ručak odmah drugi dan...i eto,mislim ako će se primit primit će se.
Zuzy,puni,puno srece ti zelim~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!
Danas su mi vracene dvije mrvice, dvije rane blastociste..nadam se da ce se dalje razviti, da ima sanse...sretno svima u kojoj god da ste fazi![]()
Mury draga,
Ledamo,sretno!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pozdrav svima
Poželjela sam se uključiti u grupicu jer sam i sama nedavno krenula u cijelu ovu priču..nadam se da će mi biti lakše čekajući ovdje skupa s vama...
Ukratko: radimo na bebaču već dvije godine i ništa..ja ima 34 god a suprug 33..već imam jedno dijete iz prvog braka..dijete s teškoćama..sad samkod dr.alebića..rekao mi je da imam iscrpljene jajnike...spermiogram je ok i sve je drugo ok (za sad)..hsg još nisam radila..vadila sam spolne hormone i ostalo što ide uz to i za par dana idem tamo da čujem nalaz...vadila sam nedavno hormone u drugoj bolnici i bili su ok,ali to je bilo samo fsh,lh,estradiol i prolaktin...a sad sam uz to još vadila štošta...amh,glukoza,inzulin,dhea itd a vjerujem da ako su mi iscrpljeni jajnici kako je dok vidio na uzv da će nalaz biti malo drugačiji nego taj prvi..mislim na amh..nadam se da sam dobro sve napisala i pokopčala jer još nisam tako dobro upućena u sve kao vi
ugl sad čekam što dalje...naručeni smo i za kariogram radi teškoća kod prvog djeteta..
ono čega se najviše bojim je hsg jer sam se načitala toliko toga da mi ta pretraga zvuči gore nego da mi režu i ruke i noge, da tako velima opet,budući da sam već rodila, vjerojatno nema goreg
eto tako..pozdravljam sve i želim nam svima skupa ono što si najviše želimo..čim prije![]()
nitko mi nista nije rekao, tek nakon transfer na otpusnom pismmu sam dobila sto trebam piti Folacin i Utrogestan 3x2 vag. Na punkciji 7 jajnih stanica, 2 cistićne i 3 zrele, na kraju samo jjedna oplođena i vračen zametak 3 dan.
Aspiracija jako loše prošla, dr. probila neki krvni sud ili nešto i počela krvariti od silnih bolova svjest izgubila i hitno infuzija, nakon 6 sati izišla iz bolnice. Najmanje kada se nadaš glupost se desi....
Sadie, s_iva, suniss zao mi je...grlim vas.
ledemo sretno.....i nek se prime.
žužy sretno....
Kod mene sutra uz pa cemo vidjeti jel ide stoperica ili jos jedan dan terapija.
fuksija,
dr te je pregledao i vidio broj antralnih folikula, građu i volumen jajnika, odtud dg iscrpljenosti jajnika.
možeš li napisati kakve su ti vrijednosti hormona koje si ranije napravila, koliki je fsh i lh?
fuksija, pošto si rodila mislim da se nemaš razloga bojat HSGa, bol je kod nekih malo jača, ali sva sreća kratko traje, možda 2 minute... kada to usporediš s porodom je smiješno...želim ti sretno... u druge stvari nisam upućena, nadam se da će ti druge forumašice pomoći s pitanjima....
Evo nalaza iz Petrove:
3.dc
Estradiol 85.8 pmol/L (folikulinska faza 110 - 1100,ovulacijska faza 360 - 2200,luteinska faza 360 - 1100,menopauza <37)
Hormon luteinizacije (LH) 5.6 lU/L (folikulinska faza 3 - 12,ovulacijska faza 20 - 200,luteinska faza 1 - 16,menopauza >15)
Hormon koji pobuđuje 5.4 lU/L folikule (FSH) (folikulinska faza 2 - 12,ovulacijska faza 8 - 20,luteinska faza 1 - 10,menopauza >20)
Prolaktin 25.5 μg/L (4 - 23)
Slala sam mail dr.Radončiću s tim nalazima i rekao je da su u redu, da bi po njemu sad trebalo obaviti hsg..
A sad čekam ove druge nalaze s VV koji su malo opširniji..
Nije mi jasno kako do sad niti jedan drugi ginekolog nije primjetio da imam iscrpljene janike?a išla sam kod dobrih ginekologa...možda to oni ne mogu vidjeti?
Prije godinu-dvije sam imala ureaplazmu i mikoplazmu pa postoji mogućnost da su mi začepljeni jajovodinadam se da nisu...
Ne znam koliko se inače čeka kariogram(nalaz)..da li tko zna?
Ima li smisla raditi hsg i inseminaciju ako su mi jajnici iscrpljeni?Možda je bolje odmah na nešto drugo?
I čitala sam da svi spominjete antralce a to mi baš nije jasno..što je to?
Imam ja još puno pitanja
Vidjela sam i da neke spominju kolika im je vrijednost bete..budući da ne znam kolika bi trebala biti, ne znam ni da li trebam čestitati..sorryte...
Fuksija, ja sam prosli tjedan radila shg i moram ti priznati da nije strasno.
Na pocetku boli kao menstrualna bol, ali u jednom trenutku je zaboljelo (necu ti lagati) i to onda kada ti sire maternicu tom tekucinom. Podnosljivo.
Sve u svemu, kratko traje i poslije te nista ne boli, tj. ne osjecas nikakve posljedice.
Nadam se da ce rezultati biti dobri!
Cestitam Vlatka, baš lijepa beta!!
Svima ostalima u nove pobjede, a curama u postupcima i cekalicama zelim puno, puno sreće!! I neka konačno krene serija pozitivnih betica!!
fuksijo, ajde da te usmjerim na specijalizirane teme, npr: http://forum.roda.hr/threads/67687-N...koli-rezultati
Kopiram ti post.
Beta mora biti preko 5 da bi se smatrala pozitivnom...ali to nije sve, mora biti i u određenom rasponu na određeni dan, nauka ti je toNaučit ćeš!
Nema nas više baš na forumu prečesto, ali želimo puno sreće svima koji su u postupcima da čim prije ostvare najveću želju od svih...![]()
Mattvi ste na pola puta
Vlatka35 cestitam!!!
tuznicama jedan veliki zagrljaj
s_iva tebi jedan poseban![]()
zna li tko šta se smije piti za glavobolju dok se čeka beta???
hvala mojca ubi me glavobolja vec dva dana..
cure dali je normalno imati grčeve i osjećati kao da ću svaki čas dobiti M? danas mi je 10-ti dan od inseminacije, a u utorak radim test
Normalno je
Ja sam se tako osjecala i kad nisam bila trudna, ali i sva tri puta kad jesam
I to sve do negdje 14-15-16 tjedna trudnoce
Cure dajte mi recite zast mi u crjevima ide ko da sam stalno gladna? Tak mi to smeta. I zast od jucer imam bolove ko pms al malo jace?
lady555, mene je mučila migrena od petka do jučer. Inače koristim zomig za migrenu, al sad nisam smjela ništa osim lekadola ili lupoceta. U subotu otišla i na hitnu zbog povraćanja od bolova, da bi mi na kraju neurolog preporučio normabel uz lekadol. Malo je popustilo, al jednostavno nema pomoći osim ležanja u mraku i čekanja da prođe.
I da prijavim službenu današnju betu 16dt..8018,39!Najljepši rođendanski poklon!
Svima želim puno sreće!![]()
Vlatka35 cestitam na ljepoj beti![]()
I ja prijavljujem migrenu.
Držala me od utorka do ponedjeljka (ondosno testa, kad sam popila žešće analgetike i Normabel), s tim da sam zadnja 2 dana nisam mislila da ću poludjeti ozdržati bolove. Inače imam povremeno migrenu (od pms-a).
Mislila sam da to nitko nema nakon ET-a. Kod mene ovo nije bio simptom trudnoće, već od stimulacije. Dakle, ni ovaj "simptom" ništa ne znači (kao što smo se nadali).
Evo cure moje ja sam jutros imala punkciju. Od 6 folikula 5 jajnih stanica sam dobila. Jedan je bio prazan i sad cekam da vidimo kako ce se ovih 5 razvijati![]()
Vlatka cestitam na super beti, divan rodjendanski poklonsve najbolje ti zelim
LaraLana zelim ti puno srece![]()
Vlatka,cestitke![]()
!!!! To su i najmanju ruku blizici
Ostalim curama zelim da krenu i nastave Vlatkinim stopama~~~~~~~~~~~~~~~!!!!
Posljednje uređivanje od Mury : 07.07.2014. at 17:59
Čestitam Vlatka35 na lijepoj beti !
Svim curama želim istu takvu :
malo da zavibram za sve u postupcima, držte se, nedajte se i radujte se
a ja sam lani negdje u ovo doba došla na prvu forumsku kavu kao trudnica, nadam se da će i sada biti novih trudnica pa se pridružite