Carmina, to je talijanizam, i dosta učestalo, zapravo. Mi kažemo bićikleta. Sad ne znam bi li ovo s č ili ć napisala :D
ima, kako da ne
kao i ovo peglo i ovo auto. a bome i biciklo
Pa ne pitaju me na dolcu gospođa ili gospodična. Nego ono, gospodična, evo super brokula, ili salata ili što već.
Pusti to, seni, to lako može bit ulagivanje iz interesa. Kad te u menzi zamijene za studenticu pa čekaju da im daš iksicu, e to nešto znači!![]()
Vidjet ćeš kad dođeš u moje godine. Zadovoljit ćeš se i sa pijacom.![]()
Posljednje uređivanje od seni : 04.04.2014. at 11:20
Oo, pa zadovoljna sam ja i pijacom, kako ne. Samo se malo dodatno hvalim. A najviše volim mesare. Uh, što sam mlada i zgodna kad kupujem meso![]()
P.S. Hvala na objašnjenjima
Joj mesari, kako oni znaju uljepšati dan!
U mojoj obitelji je keksa ženskog roda, ali fora je da sam ja to tek relativno nedavno skužila-a čini mi se da cijeli život govorim keks. Čudno kako do sada nismo skužili da ne pričamo isto.
Inače, auto, radio... su u mojoj glavi muškog roda, bicikla ženskog. I mogu živit još sto godina teško da će se to promijeniti (kao i kokoše, hahaha).
Ili npr. grimasTa, bože koje sam razočarenje doživjela tamo negdje oko dvadesete kad sam skužila da to t ne postoji (mislila sam da je tiskarska greška), ne znam da sam ikad više upotrijebila tu riječ!
Ne, nisam mislila da se krivo deklinira, nego baš kao što sam napisala: da se pojavljuje kao varijanta i u ženskom rodu: ova keksa, doduše znatno češće u množini: kekse. Netko je ne prethodnoj stranici napisao da kolegica kaže da su joj kekse dobro ispale. To je to.
Ja sam cijelo svoje djetinjstvo slušala o keksama (Zagreb i bliža okolica).
A kao lingvist odgovaram: zabilježeno je, postoji, standard nije. Nekako sam mislila da daljnja rasprava neće biti potrebna. A kad ono, ovdje tulum![]()
Ne postoji keksica, nego keksa. U nekim govorima. Kao sto je freja vec dvaput objasnila.![]()
Posljednje uređivanje od luci07 : 04.04.2014. at 15:41
Sori, ja sam još u tulum modu.... samo me nitko ne kuži.
Pih.
Kod nas (RI) ako netko kaže "bicikl", odmah znaš da je Purger
Ja se užasavam "fema" i "pazduha"![]()
nego sta nego bicikla, kakav bicikl
ja sam do nedavno bila uvjerena da je svakodnevNica
sokirala sam se da nema n
i ni sad mi nije logicno
auto mi je i ovaj i ovo, kako kad
a kad smo bili djeca bio je mladez, pazduh i helihopter![]()
Posljednje uređivanje od summer : 04.04.2014. at 20:29
I meni je jos bicikla iako vec neko vrijeme nisam u rijeci. I navikla sam se na bicikl, pa i biciklo, al kad cujem bicikal, e to mi je zbilja too much!![]()
ne, bako, samo ste evoluirali otkad se družite s nama.
haha, baka, nisam mislila doslovce da se pocne gusiti od njih, nego mu smeta kad netko kaze petit keks, kaze se ptiiiii beeeeeer...slusam te njegove frustracije cijeli zivot, ova tema bi mu sjela ko narucena.
necu o hranjenju djece, moja kcer ih je ludo zavoljela u vrticu.
bicikla je naravno bicikla i nikako drugačije. prije bi mi jezik otpao nego da kažem bicikl. :D
neki ovdje kažu i biciklina i bicikleta može proći.
jedino za keks nisam čula nikakvu drugu inačicu. neka baš dosadna riječ.
Posljednje uređivanje od Bodulica : 04.04.2014. at 23:46
apricot hvala...draze mi je "paciklo" 8)
Ima za ovu bicikletu ipak anegdota i kad mi padne na pamet valjam se po podu od smjeha,a to mi se dogodi bas kad nije najprikladnije
I moj muz izgubi "čorap" ...obolin momentalno
Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk
Kojeg roda je ona dugačka tjestenina nalik na znirance?
Jesu špageti ili špagete?
Tek nedavno sam shvatila da mogu biti i ženskog roda. I ne stoji im...
Pa ne bi rekla da na jelovniku pišu u akuzativu.
Piše 'spagete s umakom od rajcica'.
piše i cIJEnik, pa šta ćemo
a pećnica,rerna ili reLna
A MM uvijek “sumLJa“...ne sumNJA(!!!)...dođe mi da ga opalim po glavi