Ne zezam. Palo mi je napamet da je to neka novost u htv.jeziku. Kad dobijem u poruci Ujina luda san. Upomoć
a ujina bi što trebalo biti?
ujna po novohrvatski?
ili ujna po nepismenosti?
Ma nije slučajno,svaki put bez greške napiše ujina..svaki put. Mislim da mala misli da se tako piše,i to je to. Nema veze. Zažmirit ću, nema mi druge
to ti piše nećakinja, onda ti njoj lijepo vrati i potpiši se ujna carmina, dete bu nakon nekog vremena skužilo.
usput kad ja pišem na novom glupom telcu izađu slova koja nisam ni u snu pomislila da će bit napisana a i ne da mi se ispravljat, jel će opet isto bit napisano
Ma neke riječi koje "znam" ispravim ali ovo me zbunilo,pa sam mislila možda je nešto novo u pravopisuOna inače loše piše,ali to je za drugu temu. Ne bih htjela ju povrijedit, curu dragu,ali opet bih htjela joj pomoći. Bar osnovno da nauči. Ma neznam šta mi je danas. hvala vam
joj moji favoriti su
tik ber keksi
flizura
5 kila orase
sladoled na štapeku
pucle
treba držati psa na lajsni
ne to su sve 50+ ekipa - pokušaji "zagrebačkog" ala bandić![]()
evo i par izraza sa ruralnih područja mog zavičaja
kapciga
dr ORLO - specijalista otorinolaringolog, skraćeno ORL, pa mu je dodato O
periso se
pesica ili pasica
kad sam ja bila mala ženku psa smo zvali kuja
Ja isto poludim na pesicu![]()
I kad netko govori i piše "jel" umjesto "jer". Ne znam da li je to neka moda ali u zadnje vrijeme sve više ljudi tak govori, ili možda prije nisam na to obraćala pažnju. Čak i obrazovani ljudi govore "zato jel"![]()
Toleriram sve kaj ima veze s bilo kakvim dijalektom, ali ovo je glupost novijeg doba.
Apricot znam da nije![]()
Kad sam čitala tvoj post učinilo mi se da je jedino ispravno "zato što" a ovo drugo da je ista kaša. Ok,kužimo se
Meni je pesica baš slatko, zapravo ja bih rekla pesekica. Kuja mi je ružna riječ i ne volim ju koristiti. Zvuči mi poput uvrede.
Ne znam da li je već netko napisao, ali mene izluđuje- sumljam, umjesto sumnjam.
Sve češće i češće to susrećem i to kod obrazovanih, jako visoko obrazovanih ljudi.
Kao i razdvajanje: u jutro, po podne, na večer...
Jaoooo "sumljam", uzas!!!!
Meni jako upada u oci kad netko napise "ja bi voljela...", umjesto "ja BIH voljela..."
, a zapravo nisam ni sigurna da li se svakako pise "ja BIH..."?!?
I jos jedna stvar.. Smeta me i nepooznavanje veznika tj. njihovo koristenje, kad netko stavi veznik pa zarez...
A ovo iznad jel umjesto jer mi je katastrofa...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ili zasto stariji ljudi (barem u mojem okruzenju) cesto govore donesla umjesto donijela?!?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ja bih, ti bi, on/ona/ono bi, mi bismo, vi biste, oni bi.
Kako je ono išlo - laži, laži, laži meee, ti to radiš najbolje....![]()
a još bi joj se i rimovalo.
pa TO me najviše i čudilo
meni upada u oči ja bi/nebi (zajedno napisano)
umjesto bih/ne bih
i to ovdje na forumu![]()
Joj, mene izluđuje "neda" (mi se razmišljati...) umjesto "ne da", često na to naletim i kod ljudi koji inače pišu korektno.
najoptimalnije, najidealnije su klasici, ali ipak, na žalost, ne izumiru
a tek: kako se to kaže na francuski
naježim se
Najomraženiji klasik - on je htjeo.
Posljednje uređivanje od Optimist : 08.06.2014. at 23:20
Još jedan omraženi - samnom umjesto sa mnom. Još bolje, smenom(ne spašava ga ni razmak
)
On je HTJEO DA uzme![]()
A ono malo bi dalmatinski malo ne "želiN uzetI"
Ja mislin da nakon šta san ovo sve lipo pročitala, neće mi bit svejedno pisat po forumu. Tresu mi se gaČe![]()
Ajme ja se sa sobom nne mogu dogovoriti hoću li na "ja bih" ili "ja bi".
Mislim, znam kako treba, ali mi se taj h gubi u govoru pa kad ga pišem u nekoj neobaveznoj prilici kao da ne pišem točno ono što mislim.
Nek sam se ja zapeKljala u objašnjavanju![]()
meni je odlično kad vidim hrpu pravopisnih pogrešaka u postu ili nekom tekstu
moje djete, bez dijeteta, savijet, o č i ć da i ne govorim
ne znam samo kako se ne za.ebu pa da koji put napišu i nešto točno![]()
Ja san primjetila da nekad zeznen ije/je..nemežen si pomoć,zato san magistErirala Č i Ć.![]()
Mene uopće ništa od toga ne izluđuje, di bi došla da me još i takve stvari bacaju u očaj, ali to je vjerojatno i zato što i ja često spadam u te nepismene
Meni najdraži, ja nećem i ja hoćem![]()