Stranica 13 od 53 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zvala sam i ja u ljekarne, niko ništa ne zna a lijeka nema, baš super. Jel to znači da ga ni vani nema ili?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zvali me iz ljekarne da ga ima ipak kod dobavljaca za naruciti pa ce sutra stici. javim jos jel stigao ali navodno ga ipak ima za naruciti. valja zalihe napraviti

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mi smo isto lose. Kasalj, kasalj....

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Obavili i mi još jedan bolnički pregled, doktor nam savjetovao flixotide još 3 tjedna i ostajemo samo na singulair-u rekao je da flixotide treba smanjiti na najmanju moguću mjeru a mi ga koristimo već cijelu godinu s pauzom od 2 mj preko ljeta.

Rekao mi da mu počnem davati c vitamin u malim tableticama...
    Posljednje uređivanje od mašnica : 17.11.2014. at 18:34

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi danas bili na atopy patch testu na km , jaja gluten nikal

Sent from my iPhone using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo ocitanje u srijedu, drugo u cetvrtak.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Obavili i mi još jedan bolnički pregled, doktor nam savjetovao flixotide još 3 tjedna i ostajemo samo na singulair-u rekao je da flixotide treba smanjiti na najmanju moguću mjeru a mi ga koristimo već cijelu godinu s pauzom od 2 mj preko ljeta.

Jel zato što kao nema podloge u alergiji? Što kaže za ventolinske epizode unatoč terapiji? Jeste sad dobro ?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, on nema alergije ali flixotide mu izbacuje jer su njegove infekcije virusne i tu flixot ne pomaže. Ventolin ćemo koristiti samo kad je krizno dakle po potrebi. Još malo kašljuca ali dobro je. Njemu je vlaga i hladni zrak problem odmah mu sjeda na pluća

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da te utješim, mi smo na flixotideu već 3. godinu, bez pauza (dakle, i ljeti)
    od lani je doduše smanjeno na 2x1 potisak, do tad smo bili na 2x2
    razgovarala sam sa Richterom o tome, rekao je da je puno veća šteta za srce, odnosno srčani mišić od čestih solumedrola (injekcija koje je primala svaku malo na hitnoj za prodisavanje) i ventolina, nego od flixotidea (iako, naravno, i on ima svoje nuspojave, ali u ovakvim slučajevima dr. procjenjuje što je za dijete bolje)

naravno, vaš dr. zna vaš slučaj, ovo pišem samo "za utjehu" svima koji dugo koriste flixotide
    Posljednje uređivanje od buba klara : 18.11.2014. at 10:37

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mašnice kolko ti je reko da daješ C-vitamina, jel si mu rekla da daješ agrume ako ih daješ?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Rekao je jednu tableticu dnevno c vitamina nije rekao ni kojeg ni kakvog samo da se žvače kako bombon. Nisam još ništa kupila.

Ma jedemo i puno voća i povrća pogotovo sada mandarine i limune, kupile smo na desetke kila pa i cijedim i piju limunadu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oni mali od Plive Plivit C bi trebalo rastopiti u vodi, možda je mislio na nekaj kaj ima i šećera u sebi

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Meni je fini child life tekuci c vit. To moji uvijek zicaju jos...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo na flixotideu već 5 godina bez pauze. Pauza završi ventolinom. I sad nam je povećana doza flixa na 125..
    Posljednje uređivanje od bubica27 : 19.11.2014. at 13:50

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Samo napomena Child life ide za malene klice od 6 mj zato sam ga pocela kupovat a sad vidim da ima i od dr proizvodaca tekuci c vit a povoljniji samo je ovaj za klince od 2g
    http://www.mojaljekarna.hr/vitamini-...l#.VGyRy8tSjqA

Mi smo na Flixotidu 6g. Ljeti ga ne koristimo ali to ne zavrsi dobro. Ove g upala pluca usred srpnja...inace dr F i meni objasnio manja je steta od svakodnevnog uzimanja Flixotidea nego jedne pikice...ako se ne varam spominjao mi je da jednom injekc. Solumed.dobi peterostruku dozu flixotidea...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Alergicna je na nikal sulfat
    Nikla ima inace bas u svemu, od kelja graska preko svega metalnog , a osipava se intenzivno ovu jesen zakljucili smo od aparatica za zube :/
    Mah i hzzo nikal sam nazicala dr a sad ona kaze da cemo na proljece prosirit i na ostalo :ne mislim jel se to nije moglo odma
    Imam termin 5.1 na srebrnjaku kod dr petkovica, moram smislit kak nazicat i ostalo , ovdje u klaicevoj nisu imali inhalacione. Taj epikutani test atopy patch inace pokazuje alergije kasnog odgovora. Moja dr me otpilila da to ne treba ak su neg na prick jer su kao i na drugo al sam nasla na netu da to nije tocno i da je taj test jako tocan i pokazuje bas te alergije kasnog tipa odgovora i zato je nema u krvi. Nikal sam inace sama nazicala jer mi se osula po vratu od bizuterije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj buš onda s klopom

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bum nis za sada izbacivala cekat cu drugo testiranje u 1 mj i gastricu da vidim kaj ona kaze.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Jel netko ide kod dr petkovica?
    Na srebrnjaku ?

Posljednje uređivanje od lunahor : 21.11.2014. at 09:27

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Taj epikutani test atopy patch inace pokazuje alergije kasnog odgovora. Moja dr me otpilila da to ne treba ak su neg na prick jer su kao i na drugo al sam nasla na netu da to nije tocno i da je taj test jako tocan i pokazuje bas te alergije kasnog tipa odgovora i zato je nema u krvi.
    Mi smo radili epikutani test za saznat koje točno žitarice ne smije. Test se provodi 3 dana, 1 se nalijepe flasteri na leđa, pa iduća 2 dana treba dolaziti na očitanjavanje nalaza.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubice gdje ste radili?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Na Srebrnjaku.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad si isla na ocitanja jesi isla k dr il sestrama i jesi cekala na red ko za preglede ? Samo zitarice ste radili il sve kaj imaju ?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Odmah se javiš sestrama da ste došli za očitat nalaz..čini mi se da samo sestra očita i zapiše.. nije mi u sjećanju ostalo čekanje.. prije 4-5 godina smo to radili.
    Njemu je prick skoro na sve bio pozitivan i to sa 14-15 u nalazu..tamo je stavka žitarice isto bila plus pa su sugerirali epikutani za samo žitarice.. on je tada bio bebač od pola godine-godinu dana najviše.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lunahor kaj nisi i ti delala isto ko i bubica samo s drugim alergenima?

usput kaj ima rast za nikal sulfat?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nama je gastro samo neku hranu pisala km jaja soja kikiriki gluten, a nikal sam nazicala. Napravila bi dr u klaicevoj i inhalacione al ih oni nemaju. Nama je na pricku sve uvijek neg. :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hajde kadse tužimo da nekog upitam

danas mi došli rastevi, svi baš svi povišeniji nek predgodinu dana, masa njih i 2 razreda više nek prije, a mali to ne jede, kak je to moguće, ni valjda da reagira dok neko sa strane mlati po jogutru ili špeku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi nikad nismo radili flaster teste, ali imam pitanje su to isti flasteri pa se na njih stave supstance ili svaki alergen ima različiti flaster?

prikovi su im u mladosti često bili negativni ( sad se vide)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da stavi se alergen na flaster pa flaster na ledja , fora je sto pokazuju kasnije alergijske reakcije, a ne samo kontktne alergije kako to neki dr kazu ( pa i nasa me u to uvjeravala ) , npr mojoj se i ova alergija pokazala tek 72 sata nkon , na prvom ocitanju nakon 48 sata nije bilo niceg. A sd unatoc tome kaj smo oprali jos je crveno i uzdignuto .

Sent from my iPad using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ja mislim da to nema veze s vezom , ti prickovi mislim, raspon koji pokazuje.. Ovisi i o osoba koja testira . Cesto prode i vise vremena od kad gledaju a mislim da i to ima veze. A kaj ti veli doktor i zakaj se opce ponavljaju testovi ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad sam radila ristove, znači iz krvi, doktoru idemo tek idući mjesec ( specijalcima)
    radili smo u nadi da se ipak nekaj smanjilo i da bi možda mogli povečati broj namjernica u prehrani. Ovak samo raste,a dosad se smanjivalo,a u prehrani se nije ništa promjenilo.

znači flaster u tvom slučaju je neki obični,nema veze s tipovima alergija,i da taj alergen koji se stavi je tekući ili krutog sastava?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.11.2014. at 19:11

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je to zgledalo ko krema to kaj stavi na flaster . A flaster mislim da je obicni, bar je tak izgledao . Okrugli onaj ko za zulj , mali. I onda prek svega veliki .
    A jel te rasteve salje radit pedijatar il specijalist. Svida mi se princip rada klaiceve vise neg srebrnjak, ne skrtare na nicem i ne filozofiraju , no sad mi vise nemamo dr tam. Nemam pojma kod kog smo od kad je voskresenskica otisla i kog ima uopce od dr.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene je to tražila mišekica, a testove smo sad delali na svetom duhu zsput kad smo išli otorincu,
    Tam zalede krv ak slučajno treba kaj još u roku 2 mjeseca bar tak veli suseda koja tam radi u običnom labosu, inače su me njezine cure spasile pred 3 godine kad su mu otkrile alergiju na krumpir

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci obicna uputnica za rastove od pedijatra za sd ? Tak smo mi jedne godne isli isto tam pa se na srebrnjaku nisu mogli nacudit kako smo to mogli da valjda oni trebaju odredit na sto ce se testirat i kad ( nikad najbolje i na par najcescih). U biti bi trebalo 1x god ponavljst testiranja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajde sad još pitanje kod prvog očitanja se skida flaster ili ne, jel to decu žuljalo kad su spavali na leđima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je a popis nam je dala mišekica u ljeto, znamo mi to raditi i u klaićevoj, ali nam je sad bilo usput na svetom duhu

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nis nine smetao flaster i s njim se sve normalno moze osim kupat i mocit, to je malo nezgodno al mi smo se tusirali onak svud oko , skoro ko nakon carskog :lol
    Spavala normalno, nis ju nije zuljalo a torbu sam joj ipakza svaki slucaj dsla da nosi na ramenu. Flaster su skinuli nakon 48 sata kod prvog citanja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde može još pojedinosti:
    reakcija je crvena fleka? ima li tu graduacije,velika mala fleka,dal fleke svrbe?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima, fleka ili eritem +,eritem plus pristici punjeni tekucinom ++, pa jos jace itd do +++.
    To sam nasla na netu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a koji stadijij je bio kod nje ( samo jednoj curi si to delala?)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

+. Samo jednoj naravno.. Sad sam ih obje narucila na srebrnjk al vidit cemo hocemo li uspjet doci do toga uopce. Jer to kaj se narucis i to kaj te tvoj dr salje nis ne znaci ak njihov dr to ne odobri.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

do ćega ?vađenja krvi za rast?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Do svega.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JA bi flastere na sve ak uspijem nazicat. Ne znam jel to ima jos koja bolnica? Mozda salata.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

valjda svaka derma?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

poslala sam moje specifično pitanje Buljeviću,bašme zanima kaj će mi odgovorit.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Jel netko ide kod dr petkovica?
    Na srebrnjaku ?

Mi smo bili njegov pacijent prije odlaska na Rebro

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Meni je to zgledalo ko krema to kaj stavi na flaster . A flaster mislim da je obicni, bar je tak izgledao . Okrugli onaj ko za zulj , mali. I onda prek svega veliki .
    A jel te rasteve salje radit pedijatar il specijalist. Svida mi se princip rada klaiceve vise neg srebrnjak, ne skrtare na nicem i ne filozofiraju , no sad mi vise nemamo dr tam. Nemam pojma kod kog smo od kad je voskresenskica otisla i kog ima uopce od dr.

Mi cemo na preporuku pedijatrice ici u Klaicevu s malom kod dr Irma Golmajer Vlahovic. Kolegica mi isto nju preporucuje. Kaze da je temeljna, zeli saslusati roditelja a ne ga otfikariti. Javim iskustva. Nazalost tek u sijecnju idemo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa petkovic nije otisao na rebro ? Mi imamo termin 5.1, neki dan dobili.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Znam pitala si jel netko kod njega? Mi smo bili i otisli. Pitaj ak te nesto zanima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •