Stranica 15 od 53 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kod nas primjecujem ovo kao trigere iako imamo i simptome uvijek i u jesen i proljece;
    ---------
    coughing, shortness of breath or rapid breathing, and chest tightness), but non-allergic asthma is triggered by other factors such as anxiety, stress, exercise, cold air, dry air, hyperventilation, smoke viruses or other irritants.
    ------------

Sent from my iPhone using Tapatalk

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tx, ne kužim ja to. Mojoj je kod prve bronhoopstrukcije bio ukupni ige povećan, ali nije (putem krvnih i kožnih testova) dokazana neka alergija, a ja nisam primijetila da su joj u proljeće i ljeto problem veći (živimo na kontinentu). Ja kod nje primjećujem najviše problema od studenog do travnja-svibnja recimo, najviše povezujem s hladnim i vlažnjikavim vremenom. Ma, zapraov nema veze što je (na Srebrenjaku su joj, ako ja dobro shvaćam, na temelju onog ventolinskog testa i recidiva problema dijagnostifcirali astmu), a za sve su lijekovi isti. To mi je bitno jedino za moje ponašanje, ali fakat ne kužim da je na nešto alergična, osim što ja standardno izbjegavam izlaganje stila dimu, prašini i takvim stvarima - za životinjsku dlaku, boravak u prirodi na proljeće itd. nisam ništa (zasad) primijetila. Ali, možda iskrsne, ja sam rinitični alergičar (prašina, grinje prvo, a odnevavno peludi trava (povremeno) i ambrozija.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni jedr rekao da su ti to grinje , kad krene centralnoi grijanje dizu se i najvise smetaju.i ja sam alergicnana prasinu, npr nema sanse da krevet resvucem, crknem trenutno ok kaslja nosa i kihanja a test neg.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hmmm ina pa kod vas ista situacija kao i kod nas. S tim da je kod nas samo jedan put raden ventolin test i bio je negativan. Nije mali bas ni kuzio puhati spirometriju. Imamo kontrolu u ozujku i tad bi trebali isto ponoviti.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Btw dr mi rekao nakon sto dobije pozitivan ventolin test moze potvrd.dijag. astme.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A ne znam. Najmanjemu sada pise astma na dijagnozi kod R. a u zagradi je alergica in obs. Koliko sam ga skuzila bilo alergije ili ne kod njega je astma u pitanju. Samo sto je velika sansa da bude alergijska kao kod vecih. Nisam bas dobila dojam kod njega da je astma samo alergijska?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dupli
    Posljednje uređivanje od jaffa : 06.12.2014. at 15:29

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Vi ste Richterovi pacijenti?

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tx, cure, mi smo na srebr i dobila je potvrdu dg nakon pozitivnog ventolinskog, prije je bilo recidiv bronhoopstr pa astma in obs. Ja sam alergicna na prasinu al kod nje fakat nisam primijetila to, nego kad vrijeme postane vlazno, hladnjikavo i kad dobije prvu ma i najbenigniju virozicu, ma i bez temp cak, cim se malo napuni nos, diskretno zaboli grlo i slicno. Ja sam se za sebe spasila s centralnim, u dalm sam u polugrijanom stanu zapravo stalno zivjela zacepljenig nosa.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne znam jesam li na dobroj temi, jer znam da je bila tema o trećoj manduli i ne mogu je naći

mene zanimaju vaša iskustva sa problemom treće mandule?
    moj maleni je gotovo neprekidno na antibioticima što zbog bronhitisa što zbog upale uha,uvijek desnog.
    dobili smo uputnicu za otorinca i već mjesec dana ne možemo otići jer je on stalno bolestan, evo danas bili na kontroli i ja sam mislila kako sutra idem raditi, kad ono opet upala uha, jaka......
    ne moram reći da smo često na Srebrnjaku u dnevnoj na inhalacijama i na flixotidu do siječnja kad nam je kontrola, kupili smo inhalator, aspirator, slijez, revita....... a sve to mi se čini kao zrno soli u moru.

planiram ići kod dr. Borčića na Merkur pod uvjetom da se do sljedećeg četvrtka stanje normalizira da možemo obaviti pregled
    vaša iskustva?.........savjeti dobrodošli
    ispričavam se na poduljem postu

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je najstariji operirao treci krajnik jer mu je smetao za disanje. Sto se tice kaslja nisam primjetila nikakvu razlikum Operiran je sa 2god i 3mjeseca i sa 4 je trebao ici ponovno jer mu se vratio. Odgodeno mu je zbog problema nekih i nikada nije izvadio kasnije a simptomi teskog disanja na nos su prestali.
    Najmladi je na ventolinu, opet.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i meni su neki savjetovali skidanje mandule kao da to zna poboljšati imunitet

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moja starija curka je nakon op sve tri mandule drugo dijete. Do tada 2 dana u vrticu, 2 tj doma. Mali olaksali mu disanje al on i dalje poboljeva. Kako je vec dva puta op trecu pomislila sam da mu se nije vratila. Bili kod dr Borcica....topla preporuka dr je mrak...sluznica nosa koma od alergija...dobili nasonex malo smo bolje. A trece dijete vodim na op iduci tj javim iskustva kad se vratimo u kolektiv.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Samo da ti kazem da je mali nakon druge op kad su mu sve tri odstranjene bio zdrav cijelu god. Prosle god je imao up.pluca i od tadje sve krenulo nizbrdo iz viroze u virozu plus alergije se skoro utrostrucile

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jel istina da nakon vadenja prva dva krajnika klinci lakse dobiju bronhitis jer je put do bronha slobodniji. To sam cula.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je lakše dođe do pluča

videću idući tjedan kaj velo otorinac

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi do operacije mandula nismo imali nikad bronhitise samo laringitise a onda se put otvorio i od tada su koma. Svaka prehlada bronhoopstrukcije. Do tada upale grla, uha i sl..

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Je one imaju ulogu da zastite da se bas svaki jarac spusti na pluca. Mi smo trecu maknuli jer smo se svako toliko gusili a propusnost nosa nam je bila 10% ... i Srebrnjak i orl rekli makni treba olaksati disanje. Moja starija curkica nema problema s bronh.i ona se preporodila od tad. Mlada je alerg.pa cemo vidjet kako ce se na nju to odraziti.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Btw kako cistite nosice? Ja cirkularno...tako me na srebrnjaku naucili. Orl me naucio kako sam spraviti hipertonicnu otopinu. Kod Borcica kad sam bila pa mu ispricala kakvu toaletu radimo reko mi svaka cast. Moji sami traze da im ispirem noseve. Na taj na in uspjevam da malena i po 8 tj smrce bude u kolektivu i onda joj udari u gla nom na usi

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako cirkularno ? Kaj to znaci ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

valjda rhinohornom?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Jel istina da nakon vadenja prva dva krajnika klinci lakse dobiju bronhitis jer je put do bronha slobodniji. To sam cula.
    Ovo sam, jer sam isto tako bila čula (od doktora koji nisu specijalisti za to specifično područje) pred operaciju mandula koju nam je savjetovao otorinac i koji je rekao da nema nikakvih dilema i da je ona po smjernicama školski kandidat za op. mandula (velika treća mandula sa stalnim hrkanjem, a dijagnosticirana astma, 5x godišnje upala grla zbog streptokoka i 5x antibiotik koji nije uspijevao riješiti stvar), specifično pitala.

Pitala sam njenog pulmologa, pitala otorinca specifično za to hoće li se nakon operacije mandula sve spuštati na pluća. Odogovor pulmologa je bio da ne jer da je čak rađeno istraživanje da postoje čak i neke žlijezde (ako sam sve to dobro zapamtila) u jeziku koje isto djeluju kao linija obrane. Otorinac je isto rekao ne.

Naše iskustvo nije takvo da se sad svaki shit spušta u pluća. Točnije - spuštao se i prije, spuštao se i poslije, samo se sad toga manje spušta tj. sveukupno je broj nekih incidentnih epizoda manji vjerojatno jer veća (vjerojatno zbog rasta - veća je, teže joj se začepe dišni putovi).

A što se tiče problema s grlom i hrkanjem - preporođeni (prije nije nikad spavala zatvorenih usta, ta slika mi je bila nepoznata). Točno kako nam je otorinac rekao.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.12.2014. at 10:02

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali, tu ti je važan pojedinačni slučaj i tvoj osobni Q&A s doktorom koji vodi dijete. Za puno stvari nema jednoznačnog stava (recimo, čak niti svaki pulmolog neće savjetovat rutinsko cijepljenje protiv gripe, iako je moj trenutni score 3:1 (pitala 4 pulmologa, 3 jednoznačno da, 1 ne treba).

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ne ... jel itko bio u dnevnoj bol na Srebrnjaku? Oni imaju mali stroj s cjevcicom ko usisivac i naslone to na jednu nosnicu. Dijete lezi na ledima. Na jednu nosnicu prislone usisnu cjevcicu a u dr nosnicu ustrcavaju fiziolosku. E a kako ja to radim doma. Aranna nosni raspirator + najjeft.moguca varijanta usisivaca na vodu. Ovi na motor crknu...unistila dva

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nisam sve napisala. To je zapravo fora rhinohorom, ali je meni za djecu posebno manju praktičnija. A znalo mi se desiti da nisam rhin.mogla opće probiti nakupljeni sekret. Hipertonicnu otopinu radim sama, prema naputku dr Boduena. Prokuhajte 1 L vode u mlaku dodajte 1 kavenu žličicu soda bikarbone. Ne u vrh punu nego onako da pokri dno zličice do razuna (valjda se tako kaže) i dvije isto tako izmjerene žličice morske soli. Kupim najobičniju morsku u hipermarketu. to promiješate i kad se ohladi prelijem u staklenu bocu. Kod mene se to rapidno brzo troši, ali dr kaže da moze stajati par mj. (nisam uspjela provjeriti). Dr Boduen kaže da kada dijete ima izoliranu bakteriju ili kao mi dvije (a to nam uvijek ide u paketu), nema antib.terapije bez ovakve higijene a da ih antib.ubije jer se one začuhure. Uglavnom uz antibiotik bi 10 dana trebalo čistiti nos hipertoničnom a onda nastaviti toaletu fiziološkom. Meni jakoooo pomaže a jeftino je za spravljanje pa probajte.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Jos samo da kažem za cjepivo protiv gripe. Moja pedijatrica je nama to savjetovala. Konzultirala sam se s prijateljicom liječnica rekla je ne ne nek se organizam sam bori. Je i imala je takvo mišljanje sve dok nije dobila vlastitu djecu a sad se oboje cijepe.

Ja sam nekako vagala i zaključila da ga neću cijepiti a onda je pokupio svinjsku gripu. e to je show, zarazio je i mene. Dakle ja sam mislila da sam gotova. Iz vlastitog iskustva ta beštija napada slabašne. Od tada se cijepimo i on i ja. Međutim ne znam koji jarac se desio lani ali pedijatrica mi uopće nije dobila cjepivo. Uglavnom ja s cjepivom imam dobra iskustva. A da smo imali baš svinjsku g.imam potvrdu sa Zarazne jer kad te to primi ne možeš apsolutno nista

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mi isto čistimo nos tako, jer smo vidjeli na Srebrnjaku,ali ja imam osjećaj kao da oplahujem grudu........znate ono kao ogromna stijena koja viri iz mora i onda je valići pljuskaju pomalo sa strane
    moj malac hrče skoro od rođenja i spava sa otvorenim ustima, moram priznati da jedva čekam da saniramo upalu uha i pravac dr. Borčiću
    i ja sam kao mala muku mučila sa trećom mandulom dok mi je nisu izvadili, nisam imala upale pluća ali iskreno imam osjećaj da mi je ponovno narasla jača nego ikad....

sve u svemu ima argumenata i za i protiv ali meni ovaj naš "bermudski trokut" bronhitis-upala uha-konjuktivitis pa opet u krug nema smisla i kad se samo sjetim kako se moj miš ništa ne žali koliko je navikao da ga nešto boli, dođe mi teško......

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma zato i pitam, nisam znala koliko ima istine u tome. Najstariji je znaci operirao treci, ima uvecane i donje ali nije imao problema sa cestim upalama grla npr. Pa ih nisu dirali. A treci je trebao ponoviti ali eto nije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vezano za cijepljenje, sve ovisi koji liječnik (koji specijalist), barem se meni tako čini. Iako, opći su uglavnom stava koji je i službeni stav - svi kroneri se moraju cijepiti, veći je cost-benefit u korist cijepljenja (bubrežni, plućni, srčani, to uključuje astmatičare). Od mojih dječjjih pulmologa (s kojima sam dolazila u kontakt bilo na hitnoj bilo kako god) imam 3:1 za cijepljenje. Od ostalih liječnika, svako ide po svom iskustvu (nije unisoni stav cijepi, ako kreneš accross the board medicinske populacije, barem po mom iskustvu), kao i od dječjeg peda i moje opće prakse. Mi cijepimo već 4-tu godinu, malu i svih, iako ne znam kako ću ubuduće, i hoću li jednom ošacat ajde probajmo bez, ne znam. Sve je to dijelom i "beauty contest" - koliko ti je tko uvjerljiv, koliko te ko sa strane splaši, ma kako racionalan bio (nema toliko racionalnog čovjeka, da na njega baš nimalo ne utječu rekle-kazale ili neki primjeri iz okoline).

A cjepiva se naručuje sve manje i manje jer u društvu trenutno pobjeđuje anticijepna kampanja, pa za cijepljenje ima sve manje zainteresiranih, znam da je prošle godine bilo nemoguće od moje opće kupit cjepivo (dok je 2-3 godine bilo moguće maltene se cijepit svugdje - za vrijeme prve pojave svinjske).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.12.2014. at 14:15

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

E zato smo mi lani ostali bez cjepiva

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi se cjepivo ja i mm , cure ne. Ja im te cokove ne radim od kad sam ih probala na sebi, boli i strasno neugodno . Uzas.
    Lela jel stavljas u rhinohorn tu hipertonicnu il samo kapas?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Imam rhin.al mi je tesko s tim ispirati posebno maloj od 3 g. Ispirem im hipert.kad su onak bas smrkavi. Bolje mi topi smrkljice. U spricu i ulijevam. Ne znam gdje to sve stoji.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lela74 prvotno napisa Vidi poruku
    E zato smo mi lani ostali bez cjepiva
    Koliko znam, uvijek se možeš ići cijepiti u Imunolooškom. Ja zapravo ne znam za ijedno dijete astmatičara da se cijepi protiv gripe, doduše (osim nas, mi smo onako štreberi, a i brijemo (samo) po medicini), a svi su, Bogu hvala, živi, ali vjerojatno ih ima i dosta koji ne uzimaju lijekove, meni para uši svaki kašalj okolo koji čujem jer sam baždarena na slušanje tipova kašlja i promišljanje o tome (a ima toga dosta sad u zimskom periodu). Na kraju, i sreće treba imat u svemu tome, još me užasava onaj slučaj smrti cure od astme u Baškoj jedno ljeto, ja sam nekako brijala to se ne može dogodit (nije stizala hitna, a njoj je postalo hitno).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.12.2014. at 08:34

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj maleni opet prokašljal noć.Prije tri dana bio na ventolinu, ped.slušala pluća i kaže dobro je, a jučer opet počeo kašljati. Ja više ne znam šta da radim.Ispada da žali Bože šta ga šopam s flixom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sto faktora može bit u igri, možda je flix preslab, možda treba dodavat, koliko je dijete, jel' slušala ped ili pulmo, sto pitanja. Moja se, recimo, penjala u terapiji - flix joj je postajao preslab, pa je bila na flixu i singulairu, pa se i to pokazalo preslabo, pa nakon toga na seretideu (to je kombinacija flixa i ventolina), ja čvrsto vjerujem (jer je većini tako) da ćemo se uskoro počet spuštat po terapiji, da neće više bit penjanja. Trebala bi minimizirat ventolinske epizode, ako je dijete dovoljno staro skužit kapacitet pluća preko peakflowmetra jer to je najbolji vodič - ako padne ispod njegovih 20% onda ulijetat s ventolinom. Kad točno dijete može na taj peak flow metar mislim kad je zrelo za spirometriju (zaboravila koja je to godina). Tako... sto parametara je tu u igri da bi mogla jednostavno zaključit "ispada da bezveze" itd. Na žalost, nije to tako jednostavno, da barem je. Zagrljaj za kašalj, znam koliko je to frustrirajuće.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.12.2014. at 09:19

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko znam, uvijek se možeš ići cijepiti u Imunolooškom. Ja zapravo ne znam za ijedno dijete astmatičara da se cijepi protiv gripe, doduše (osim nas, mi smo onako štreberi, a i brijemo (samo) po medicini), a svi su, Bogu hvala, živi, ali vjerojatno ih ima i dosta koji ne uzimaju lijekove, meni para uši svaki kašalj okolo koji čujem jer sam baždarena na slušanje tipova kašlja i promišljanje o tome (a ima toga dosta sad u zimskom periodu). Na kraju, i sreće treba imat u svemu tome, još me užasava onaj slučaj smrti cure od astme u Baškoj jedno ljeto, ja sam nekako brijala to se ne može dogodit (nije stizala hitna, a njoj je postalo hitno).
    Ma mi se cjepimo i oboje smo astmaticari. Eto nisi usamljena. A ovo za imunoloski mi je vazan info. Hvala

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    ja čvrsto vjerujem (jer je većini tako) da ćemo se uskoro počet spuštat po terapiji, da neće više bit penjanja.
    ovako i kod nas...
    sad ima 5 godina i nalazimo se na silaznoj putanji što se terapije tiče (već 2,5-3 godine je na trajnoj terapiji, koja se po potrebama mijenjala)
    ventolinske epizode su se toliko prorijedile da nam je pumpici istekao rok, hvala Bogu
    ali ona je i dalje na terapiji... ja nisam tip koji će sam prekinuti terapiju, bez obzira što je njoj očigledno bolje...
    idemo redovito na kontrole svaku 6. mj. kod dr. Richtera i slušamo što nam govori...
    ono što je mene izluđivalo ranije, je ovaj slučaj kao kod CAPPY, gdje je dijete unatoč flixotideu svaku dva tjedna imalo opstrukcije... užasno frustrirajuce...
    očito je trebalo vremena da proradi terapija, odnosno da se pogodi prava doza...

inače, mi spadamo u onu skupinu kojoj je dijagnosticirana astma ali bez alergije, tzv. imunološka astma (znači da svaki virus izazove bronhoopstrukciju i izgleda identično ko astmatični napadaj)... za nju nam je sam dr. rekao da će se vjerojatno oko školske dobi povuci skroz (odnosno, da bi trebala funkcionirati bez opstrukcija i kad prekinemo terapiju)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

D.su dvije godine, kako ima podlogu u alergiji flix je bio prvi izbor i u startu 2x2 što je dosta jaka doza , dr. je bio siguran da mora bit u redu pa niti ja nisam željela misliti drugačije i tako sam čekala i nadala se a sada kad sam sigurna da nije dobro i da treba nešto mijenjati, moram čekati još nekoliko mjeseci termin za kontrolu (znam da sam trebala tražiti termin ranije).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    inače, mi spadamo u onu skupinu kojoj je dijagnosticirana astma ali bez alergije, tzv. imunološka astma (znači da svaki virus izazove bronhoopstrukciju i izgleda identično ko astmatični napadaj)... za nju nam je sam dr. rekao da će se vjerojatno oko školske dobi povuci skroz (odnosno, da bi trebala funkcionirati bez opstrukcija i kad prekinemo terapiju)
    Ček' to vam je Richter potvrdio? Ako sam dobro shvatila Lunahor, ona je napisala da Richter smatra da nema astme ako nema alergije... a možda je nešto izgubljeno u interpretaciji/prijevodu.

Zanima me jer mi se čini da je i moja taj tip, iako je u prvoj obradi imala IgE 150, ali nikad joj se ništa nije utvrdilo u smislu alergije... ne kužim ja to baš, niti jel' pozitivan IgE nužno potvrđuje neku alergiju, a tipa nisu/smo skužili još na što itd..

Virus trigerira napade, najteže joj je baš u zimskom periodu sudeni - ožujak/travanj i nisam skužila poveznicu s nekim inhalacijskim ili nekim drugim alergenom (iako sam sama alergijski rinitičar i ja sam alergična na pelude trava, grinje, ambroziju - ali bez astma epizoda zasad, sve ostaje na nosu i očima, tako da postoji neka genetska podloga).

Jedino, ja ne znam što se računa pod bronhoopstrukcija, to mi nije ful jasno - moja više-manje u ovom zimskom periodu stalno malko kašljucka, računam da nije panika ako je vlažno i ako nije noću, zasad je taj đir.

Mojoj u srebrenjačkoj dg. piše bronhijalna astma, jel' to to? Pitam se.. pitam .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.12.2014. at 12:43

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da, upravo on
    mi smo prije njega vođeni na Srebrnjaku, bez dijagnoze, u svim nalazima je, osim par upala pluća, redovito pisalo samo opstrukcije, relacija hitna - dnevna bolnica sa nebrojenim bronhoopstrukcijama... (tad sam prvi put pisala na ovom topicu i žalila sam vam se kako nemamo nikakvu dijagnozu, makar je u biti tereapija ista sa astmom ili bez nje ako su opstrukcije u pitanju)

do Richtera sam dosla preko cybermeda, čovjek nas je naručio par dana nakon razgovora na forumu
    obavili smo sva testiranja na Rebru (i to više puta), alergija nikakva se nije pokazala (što ne znači da neće u neko dogledno vrijeme)
    zadnji alergotest kod Richtera kao i spirometriju smo obavili ovo proljeće (ona je tad imala 4,9 god.)
    on je jedini rekao da je u pitanju astma ali ne ona alergijskog tipa i da je to bolja varijanta, koja najčešće prodje sama od sebe u školskoj dobi
    takodjer je rekao da se neka alergija može ipak pokazati kasnije, za koju godinu... za sad je nema...
    napadaji su nam redovito bili uzrokovani nekim virusom, običnom prehladom ili virozom, u bilo koje doba godine
    (btw, vodili smo je i u Sloveniju kod dr. Mettler u Laško, na nekoliko homeopatskih terapija, i tamo smo je testirali - također se nisu pokalaze alergije)
    i ona je tu njezinu astmu nazvala imenom - imunološka astma (a koliko sam shvatila, to je ta - bronhijalna astma)

što se opstrukcija tiče - Richter nam je pojasnio kako izgleda taj napadaj (suhi kašalj koji dovodi do piskutanja, pištanja, dijete hvata zrak i zviždi u plućima), tad je zrela za ventolin, odnosno terapiju koja joj je u tom slučaju pripisana (plumicort i ventolin). Hvala Bogu, nije se već dugo ponovilo...

u svakom slučaju, mi se još držimo njegove terapije, iako mi ni malo nije ugodno što je već par godina (BEZ PREKIDA, čak i ljeti...) na njoj, doduše sad u smanjenom obliku...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tx, važan mi je izvor naziva imunološka astma (važno mi je da je to homeopat, ja njih isključujem pa da nisam zbrčkana prema dr-ovima i samoj sebi oko tog nazivlja), kao i to da ju je Richter, u kojeg se pouzdam, nazvao astmom unatoč nedokazanoj alergiji, važno mi je zbog mog nekog razumijevanja priče. Ako sam dobro razumjela, meni je i ped Jovančević rekao kao ako nema nekih atopija kao ima šanse da to ide tom silaznom putanjom... ali, sve je to onako, očekivanja, a vidjet ćemo kako će bit. I mi imamo kratke perkide od terapije jer zakašljucka i ljeti, a nije pod mojoj paskom da podešavam "konzole ljekovlja", pa rađe onda (u dogovoru s pulmo) da je na terapiji dok ne dođe pod moju kratkotrajnu ljetnu pasku.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.12.2014. at 13:14

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Što se nazivlja tiče - u Sloveniji sam pitala kakva je to onda astma ako nije alergijska, pa mi je dr. objasnila (žena je inače pedijatar-pulmolog, radila na pedijatriji u Ljubljani, nju mi je preporučilo više roditelja astmatičara iz Zagreba; homeopatiju je kasnije specijalizirala), da je to ta imunološka ili bronhijalna astma koju potakne pad imuniteta, odnosno virus, te nema veze sa alergijom (Richter je spominjao bronhijalnu astmu, sa istim objašnjenjem - virusom, makar u nalazu piše samo astma nealergijskog tipa).
    Tako sam ja to nekako rezonirala.
    Uglavnom, bitno mi je da je bolje, i ako smo sretnici da smo u tom, dakle, nealergijskom tipu astme (kako god se zvao, imunološka, bronhijalna...), da bi to moglo ići ka trajnom prestanku.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sada onda kuzim kaj je mislio kod mladeg. Jer njemu stoji u dijagnozi astma (alergica in obs). Znaci astma je a za alergiju cemo vidjet ali je velika sansa.

Malenoj je funkcionirala kombinacija flix i melarth, starijem samo flix. Najmladi je bio na flixu i melarthu, skinut mu je flixotide i u manje od tjedan dana je pao u opstrukciju. Vracen mu je flixotide pa cemo uskoro probati bez melartha.

Imam pitanje za alergicare na grinje. Soba od klinaca je uredena bez zavijesa, tepiha itd... Kindi od najmladeg redovito presvlacim i slicno i malena se jucer zavukla pod njega i evo je oke su joj koma i smce, na aeriusu je vec par dana. Ako i stavim gore antialergijsku ako se pokaze da malenom isto smetaju, kako da rijesim tu donju stranu? Nije bas da joj dam da se zavlaci ali stalno se muva okolo. Jel bi parni cistac sta pomogao?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Što se nazivlja tiče - u Sloveniji sam pitala kakva je to onda astma ako nije alergijska, pa mi je dr. objasnila (žena je inače pedijatar-pulmolog, radila na pedijatriji u Ljubljani, nju mi je preporučilo više roditelja astmatičara iz Zagreba; homeopatiju je kasnije specijalizirala), da je to ta imunološka ili bronhijalna astma koju potakne pad imuniteta, odnosno virus, te nema veze sa alergijom (Richter je spominjao bronhijalnu astmu, sa istim objašnjenjem - virusom, makar u nalazu piše samo astma nealergijskog tipa).
    Tako sam ja to nekako rezonirala.
    Uglavnom, bitno mi je da je bolje, i ako smo sretnici da smo u tom, dakle, nealergijskom tipu astme (kako god se zvao, imunološka, bronhijalna...), da bi to moglo ići ka trajnom prestanku.

Tx puno, sad mi je opet relevantna. Iskreno, ja mislim da oni imaju tu "homeopat" nadogradnju isključivo jer "tržište traži", pa da si nabildaju CV i postanu konkurentniji, ali s obzirom da je školovani pulomolog... vraćam je "in my circle of trust", barem što se stručnosti tiče. Imam tu jako čvrste stavove jer imam dosta znanstvenika oko sebe i ne mislim provocirati ekipu na topicu, samo mi je jako bitno tko je što rekao da znam di ću koju info sebi u glavi smjestit s obzirom da sam sama laik.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.12.2014. at 15:58

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za curu koja se zeli cijepti protiv gripe mozda nije imunoloski zavod nego za javo zdravstvo, nisam ziher.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka astma je bronhijalna astma .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da, samo što kod ove sa alergijskom podlogom stoji alergijska bronhijalna astma a kod ove bez alergija liječnici spominju samo izraz "bronhijalna", odnosno"imunološka" (u Slo) - barem u našem slučaju

kako god, lijekovi odnosno terapije su, sa nekim varijacijama, isti ili vrlo slični

i, kao što su mi rekli, kod ove nealergijske veća je šansa da se povuče sama od sebe početkom školske dobi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kod smrtnika kojima je alergijska cijeli život?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E pa u tom i je fora jer senama nije povukla a prosli smo tih 7 g odavno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •