Stranica 22 od 53 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

E jesam se odrazila.

Ukratko, ja bum trazila sve kaj je dostupno

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al mislim da se to placa , i to dosta. Spominjao je to netko tu..

Sent from my iPhone using Tapatalk

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Znam da to rade tek nakon odredene dobi, ne znam jel 3 ili 4 godine?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali opet ne na one koji imaju više alergena

sad se daju neku tabletice ( pričam priču koju sam čula pred nekih 3-4 godina) pod jezik, nije to više inekcije i slično, i ne rade to svi.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja z. jos kaslje, a l. je bio do pred tjedan dana curio nos i imala je hunjavicu, bas ono prehlada, tjedan dana je bila zdrava i sinoc opet poceo curiti nos i kihanje , kasljucanje .. aaaa
    sad me to bas brine, kako opet

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moji skupili gripu. Umiru doma od visoke temp. Kaslju prestrasno, nosevi koma.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja klinka je imala ja mislim kao gripu pred 10 dana,prek vikenda temperaturu, pa jedan i pol dan ništ, pa jedna dan škole,pa opet temp, ošli kod doktorice i ona rekla gripa,mala drugi dan procvala bez temperature.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme , ova je godina uzas. Nikad nam se nije desilo da se tak brzo vrati bolest .. A i z ne prestaje s kasljem . Nece mi se vodit ih dr da ne skupe jos gore.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Moji 5 dana 39.5. Najmlada dogurala do 39.7. Samo ih srusi. prvi put evo im noseve ne mogu ocistiti koliko tog se skuplja. Ma ni probit a cistim kruzno ko na srebrnjaku

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cekaonice su krcate i kod pedij.i dr opce prakse al gledaj da se narucis ili ides pred kraj radnog v.

Inace dobila sam za malu uput.za amb.lijecenje u crikvi. Napissla mi je pulmologija valjda je to dosta. Za malog jos nisam dobila termin

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj najmanji pasovao koze

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

5.3. Idemo u Crikvu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sretan put!!
    nazovi udrugu ili mejlaj da si vidiš kakve su cijene za njih.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo dobro, bez ventolina ČAK 2 mjeseca i predali smo papire za vrtić trebali krenuti ovaj tjedan ali HLADAN TUŠ!

Pedijatar nam nije htio dati potvrdu da je dijete zdravo jer želi čuti mišljenje specijaliste s Rebra(kontrolu imamo za 2 tjedna) sve bi to bilo ok da taj isti pedijatar nije prije 3 mjeseca popljuvao tog specijalistu da kako želi djetetu ukinuti flixotide (ipak on kao pedijatar više prati dijete).

Pisala sam već o tome, specijalist sa Rebra smatra da mu flixo u njegovom slučaju ne pomaže a pedijatar se ne slaže s tim...iako unatoč cjelogodišnjem uzimanju flixa dijete je imalo 8,9 opstrukcija i uzimanja ventolina.

Baš sam ljuta, kako sada JE važno mišljenje specijaliste a prije 3 mjeseca je otkantao njegovo mišljenje.

Nisam direktno razgovarala s doktorom bio je u gužvi isto to bih mu rekla....

Baš nekorektno. A u vrtiću sve bilo spremno za polazak...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kakve veze astma ima s upisom u vrtic ??

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    a kakve veze astma ima s upisom u vrtic ??
    Ne pitaj... ima....

Moj E. nije imao prepreka pri upisu (jer mu je astma dijagnosticirana tek kasnije) ali u jasličkoj dobi mi smo i ustanovili što je djetetu zbog smetnji koje je imao uglavnom u vrtiću. Dolje je u jaslicama bio tepih, on se vječito gušio u prašini. Igrali su se na podu - nije bilo sjajno. ALI izdurao je. Nikad kasnije nisam ga toliko puta vodila na hitnu kao u vrtićko vrijeme. Zapravo, ne znam jesam li ga uopće vodila u školskoj dobi.

Eh, sad...

Mišljenje pedijatra i specijalista trebalo bi biti više kao uputa za osoblje vrtića (kao i za alergičare koji pate od prehrambenih alergija) nego prepreka za upis. Ne znam kakvi su sad propisi, ali upis takvog djeteta u grupu nekada je omogućavao manji broj klinaca u grupi (jer se ovo tretiralo kao posebne potrebe - odgajatelji su morali biti upućeni što i kako, zdravstveni voditelj je morao isto znati što učiniti u slučaju napada, sve to treba imati pod kontrolom). Davno su moja djeca bila u vrtiću, pa ne znam kako je sada, ali ima razloga zašto su to predložili i to nije smetnja upisu, samo treba voditi računa o najboljem interesu djeteta.

mašnice, ono što bi trebalo učiniti je porazgovarati sa specijalistom i dogovoriti što da piše na papir. Ponavljam, to NIJE prepreka za upis u vrtić. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.02.2015. at 14:27

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa i moj maleni je bio u sličnom položaju kao i tvoj Mašnice, na stalnoj terapiji i sa mnogobrojnim bronhitisima i opstrukcijama iza sebe, no ped. mi je bez ikakvih problema izdala Potvrdu, ono ukratko opisala kako stvari stoje i da djetetu nisu potrebne neke posebne mjere i sl. Po meni nikako nema smisla da ped. pravi oko toga probleme.Stvarno, ne razumijem.
    Posljednje uređivanje od cappy : 19.02.2015. at 14:52

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Peludna prognoza po gradovima: http://www.stampar.hr/hr/peludna-prognoza-hrvatska

Mislim da smo mi mirni dok ne krenu cvjetati trave.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Pedijatar nam nije htio dati potvrdu da je dijete zdravo jer želi čuti mišljenje specijaliste s Rebra(kontrolu imamo za 2 tjedna) sve bi to bilo ok da taj isti pedijatar nije prije 3 mjeseca popljuvao tog specijalistu da kako želi djetetu ukinuti flixotide (ipak on kao pedijatar više prati dijete).
    Kod nas je dijagnoza astme skužena nakon odlaska u vrtić, tj. jaslice. ali mislim da ne bi trebala bit prepreka upisu u vrtić. Ali, bila je prepreka de facto, barem u dobi ranijoj od 4 godine, jer to je bilo mučenje i više je bila izvan vrtića nego unutra, vrtić je tada meni bio "zagarantirani kontaktni centar za razbolijevanje u roku od maks 4 dana". Ali, i to je prošlo, pa je, ako se više dobro sjećam, u 5.-toj procvala i bilo je sve OK.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.02.2015. at 15:16

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moje dijete je bronhitičar i nema napadaje, njemu počne s kašljanjem koje se može u roku par sati preokrenuti na teško jako teško disanje ali kako je već bio u vrtiću ne bi trebalo biti problema.

Na kraju eto...čekamo taj pregled za 2 tjedna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nema ni moja, nego je je zapravo kontinuirano bila bolesna, ono čim se kašalj smiri, vratimo je, za 3 dana nos, za 4 kašalj. Moja ima astmu koju trigeriraju infekti.Ali, tvoj je valjda taj dio već odradio.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sretan put!!
    nazovi udrugu ili mejlaj da si vidiš kakve su cijene za njih.
    Jesam vec dva puta..pregovori u tijeku za o u g.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a možda stari cjenik valja do novoga

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Davno sam bila čula, i svojedobno i sama tražila, magereće mlijeko jer kao super je za astmu i bronhitise. Izgleda.... da nas namagarčilo s tim . Evo s portala Dokazi u medicini:

"Nakon uvida u znanstvenu literaturu izgledno je da se sva istraživanja koja se spominju u vezi s magarećim mlijekom odnose zapravo na laboratorijske studije koje istražuju svojstva i sastav magarećeg mlijeka te ga uspoređuju s mlijekom drugih životinja. Stoga se postojeći dokazi o djelovanju magarećeg mlijeka temelje na laboratorijskim istraživanjima o svojstvima mlijeka, svjedočanstvima zadovoljnih korisnika i promotivnim porukama proizvođača magarećeg mlijeka. To nisu dovoljno dobri dokazi da bi se moglo s pouzdanjem tvrditi da se radi o proizvodu koji je učinkovit za bilo što vezano za ljudsko zdravlje"

http://dokaziumedicini.hr/magarece-m...o-kazu-dokazi/

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaj bi cekala, nazovi doktora na srebrnjak i moli ga da te isti dan primi i sigurno hoce.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nismo mi vise na Srebrnjaku prebacili se na Rebro.

Evo nakon hvalisanja kak su dobro ulovila nas visoka temp oboje i opca slabost. Viroza ali nije na bronhe otislo nadam se i da nece

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

valjda ste skupili neš ko gripu ili tak nekak

ti si kod R.?, kod njega pali da mu napišeš mejl pati javi kad možeš doć

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne kod Ć

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ne kod Ć
    Sve jedno zovi. Ak nemas direktan broj imam ti ja Pa posaljem na pp. Nama nije bilo dobro i dobili smo raniji termin.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Najmanji i curetak mi kaslju nocu. Ona ne puno, a on se oko 3 ujutro zalaufa posteno na mahove i tako skroz do jutra. Preko dana vise manje ok :/ A njoj su i okice krenule i malo koza Najveci se drzi.
    Posljednje uređivanje od jaffa : 24.02.2015. at 19:17

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mlađi je jučer živnuo totalno, temp. prošla samo tako, stariji suho kašlje dosta po noći (nije ni bronhit. niti astmatičar) i pred jutro.

Nisam zvala Rebro s obzirom na visoku temp. i srećom nije se spustilo na bronhe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mlađi je jučer živnuo totalno, temp. prošla samo tako, stariji suho kašlje dosta po noći (nije ni bronhit. niti astmatičar) i pred jutro.

Nisam zvala Rebro s obzirom na visoku temp. i srećom nije se spustilo na bronhe.
    To je vjerojatno bila neka viroza (česta pojava kod djece koja imaju osjetljive dišne puteve). Bitno da ide na bolje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Dakle molom iskusne mame jer ocito znaju vise neko HZZO.....postavilo se pitanje ako sam rod u pratnji dali mogu biti na bol za vrijeme dok je dijete u Thallaso? Pedijatfica pojma nema i kaze mi kad saznam nek joj javim. Jucer zovem pravnu sluzbu HZZO kaze mi da ako vam dr opce prakse odobri idite njemu. Odem i sad mi ona kaze da ako pise na uputnivi da sam pratnja. Pa pobogu ko to pise? Specijalist ili pedijatar ili HZZO.

Mislim sad bi najradije odustala i u lipnju osla na god i ambul.lijecenje s oboje jer ova administracija birokracija kako god da se zove je uzas

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ne kuzim jel ljudi ne znaju ili ne zele znati propise

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisi mejlala,ajde mejli pa reci kaj su rekli?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

svako bolovanje piše preporuku matični liječnik,
    malac je kod pedijatra?, onda preporuku piše pedijatar, sad pitanje je dal možeš dobiti to unapred , jer kao bolovanje nemožeš otvoiriti u utorak, a putuješ u četvrtak, tak da bi se tvoj muž moral pozabaviti time.

pitaj i to kaj i mlađe dete ide ambulantno, možda nekaj i ja isčačkam!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

nisi mejlala,ajde mejli pa reci kaj su rekli?
    Jesam..nisam odg dobila pa zvala Klovicevu

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

svako bolovanje piše preporuku matični liječnik,
    malac je kod pedijatra?, onda preporuku piše pedijatar, sad pitanje je dal možeš dobiti to unapred , jer kao bolovanje nemožeš otvoiriti u utorak, a putuješ u četvrtak, tak da bi se tvoj muž moral pozabaviti time.

pitaj i to kaj i mlađe dete ide ambulantno, možda nekaj i ja isčačkam!
    Ma moja pedijatrica pojma nema.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ideš u četvrtak? možda ti još mejl stigne, i ja sam pposlala mejl s sličnim pitanjem

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Da. Tnx. Ako nista uzet cu nedto god i skratiti lijecenje. Frendici se curka dolje razbolila i oni za vik dosli po nju i vratili je u Zg.

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Mi smo se jučer vratili sa Srebrnjaka nakon 4 dana i sad idemo u dnevnu do sljedećeg tjedna.
    Upala pluća.......ono što je najgore u cijeloj priči da se ta upala pluća uopće ne čuje, a velika je kao kuća, to su naravno vidjeli na rtg-u.
    Tjedan dana prije ove hospitalizacije smo bili na Srebrnjaku na hitnoj jer je kašljao jako ružno, međutim dr. je rekao da je virusni laringitis i da mora proći, u srijedu sam ga vodila pedijatru jer je dobio temp. i opet ništa, crp nizak, međutim meni on nije izgledao dobro i u subotu mi opet na hitnu na Sreb. i onda su ga zaprimili jer je crp bio preko 100.
    Eto, a mene nitko ne sluša kad ja pričam da to nije normalan kašalj i da traje predugo

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ajoj... meni bivsa pedijatrica nikad nije vj da mali nije dobro a imao bi pri tom 37.5 jer gle po knjigama to nije temp. A onda sam na svoju ruku vadila crp 137 bioiz priv.labosa me zvali kuci da dijete hitno trrba bol.njegu. uzas. Al kaj riditelj nis ne zna.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nisi dobila smjestaj ko pratnja onda ti je dijete na bolnickom lijecenju pa bi imala pravo samo za dolazak i odlazak. Ali sta ne uzmes i sebi uputnicu pa se i ti poinhaliras malo ( nemoras imat astmu ni bronh, mozes i za sinuse, ucestale prehlade ) i ides za sebe ambulantno i onda uzmes za sebe bolovanje.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Dakle imam ja astmu i možda sam trebala to tako napraviti ali nisam. Odlučila sam voditi njih dvoje. Bila sam danas na komisiji. Kaže mi teta dr ovako pratnju dobivaju full mala djeca (npr radi dojenja), te dijeca koja su vještačena s ciljem dobivanja njege roditelja. Moj mali to nema jer ja to nikada nisam ni tražila. Kako ona kaže dijete mora imati neku kategoriju. BTW po novome se to ni ne navodi na Uputnici jer roditelj ima to rješenje i predoči ga na licu mjesta. BTW ti roditelji ne snose apsolutno nikakve troškove sve pokriva onda i za njih i za dijete HZZO.Dijete od 6 g se smatra dovoljno velikim da može biti sam. Po meni ne ali onda ti majko to i plati i koristi GO. Kako god bila je i više nego ljubazna žena. Još mi je rekla da nek ne prekidam ranije liječenje jer da kod ovako težih slučajeva (kakav je moj mali) treba dva tj da inhalacije prodjeljuju pa realno u trećem tj i najviše dobe, tj imaju koristi

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ovo kategorizaciji sam laički napisala ali mame koje isto imaju znaju o čemu pričam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Usput istina je da rofitelji klinaca s pp imaju pravo na smještaj, ali to je bolje naglasiti odma na komisiji tj. da pedijatar napiše jer nažalost na komisiji gledaju kaj pedijatar piše, ujedno to ponekad i pročitaju i oni kud treba ići ali ne uvijek, tak dam ja s potvrđenom pratnjom morala pokazat prstom gdi kaj piše

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Vjerujem ti. Ja cu na kraju pisati god. I nisam ziher da cu biti 21 d nego nesto krace jer ne mogu ispucat cijeli god. Pitat cu tamo dr sto kaze za duzinu lijecenja. Mada sam na forumu procitala gdje dr B kaze bolje i 7 d nego nista

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja kad sam išla prvi put išla sam na 2 tjedna, drugi put je klinka bila isto 2 tejedna, prošle su oboje bili 3 tjedna, ove je klinka dobila 2 tjedna.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa daj s digni uputnicu za sebe za ambulantno, i mozes biti koliko hoces, tak ces svud ici s njima na i halacije. Ne terbas komisiju ni preporuku za ambulantno , ne zaboravi putni nalog

Sent from my iPad using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mislite da je ok 16d....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •