Page 26 of 53 FirstFirst ... 16242526272836 ... LastLast
Results 1,251 to 1,300 of 2608

Thread: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Ha upravo sam to htjela javiti. Dolazim po seratide a zena 64kn nadoplata. Kaj???? Al ako niste znale odmah su mi ponudile Narancastu karticu. To je od gsk nes ko loyalty kartica na konto koje dobis popust tj oni kao podmire dio nadoplate za lijek. Dakle tu idu flixotide, seratide.....seratide na kraju nadoplatila samo 29kn. Ja sam to dobila u Farmaciji. Popis ljekarni gdje mozete koristiti ovu pogodnost provjerite na www.narancastakartica.hr ili br 015580600.

Mozda zvuci ko reklama ali s ovom ustedom platim maloj Flixotide

Lunahor sad vidim da si i ti stavila info za GSK karticu. Al dobra je fora pa valja ponoviti.

A za bolovanje nooo comment.

lunahor's Avatar

Da, ja tu karticu imam vec dugo no tek od sada pokrivaju seretide i flixotide. Do sad nisu pa nisam ju ni koristila do danas. Koliko vidim naosnovnoj listi je i dalje seretide 100 diskus no dr b. Je rekao da su one preslabe da uzmu lijek kako treba i da su i dalje za sprej na volumatic tak da ga ne uzimam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sani1612's Avatar

Evo me nažalost, i na ovoj temi. Jučer je sinu potvrđena alergijska astma.

Aha mi na bebyhaler uzimamo i da kucnem od kad nam je dr B pojacao terapiju mi smo ok. Kuckam u drvo

jelena.O's Avatar

flixotide 125 se placa i za narandastu ili je tu doslo do promjene

Sani1612's Avatar

Sad čitam malo po netu i vidim da mnogi pišu o nuspojavama singulaira.
    Sin još nema 5 godina ali nam je pulmologica prepisala singulair junior 5 mg koji se daje djeci od 6 godina.
    Malo me frka jer mnogi pišu o razdražljivosti, o agresivnosti i koje čemu lošem. Moj sin je ionako razdražljiv zbog atopijskog koji ga svrbi.
    Kakva su vaša iskustva sa tim lijekom?

jaffa's Avatar

Singulair je isto kao i melarth. Meni ga je malena pila preko godinu ipo, a najmanji od rujna. 4mg. Najmanji je sada 11mj. Nisam primjetila nuspojave. Dapace, jako su mirni.
    Pojma nisam imala za ovu karticu!! To na licu mjesta dobijem?

jaffa's Avatar

Cak je curica imala jedno vrijeme i singulair jer nije bilo melartha. Isto ima problema sa ad pa je trajno i na aeriusu. I flixu naravno.

jaffa's Avatar

Jel ima neki mjesecni limit koliko ide na karticu, dal imam za sve klince jednu i jel postoji negdje popis ljekova?

mašnica's Avatar

Mi smo na singulairu više od godinu dana, mali nije razdražljiv, nisam primjetila nešto neobično, živ je jako i isto tako brinem za sve te nuspojave, uz singulair tu je i cjelogodišnje uzimanje flixotidea i čestog uzimanja ventolina (prošle godine 9 puta).

Sani1612's Avatar

Hvala vam, malo ste me smirile. Jer me bas bila frka te razdrazljivosti. AD i konstantan svrbez plus razdrazljivost...pa mislim da bih ja skrenula.

mašnica's Avatar

Mi smo jako aktivni, veseli, pun energije, ne znam samo odkuda mu snage.

Cure, a što kažete na dugotrajno korištenje flixotide-a i česti ventolin? Koliko to može štetiti?

jaffa's Avatar

A gle, meni je najstariji 2.5godine skoro na flixu, malena 2 i sitno, najmanji od rujna. Kod velikih se kolicina ventolina smanjila sa terapijom. Kod najmanjeg nije, u 12 navrata ga je do sada trebao, 8 od prosinca. I to ne samog nego sa pulmocortom, nekada inekcijom ili rectodeltom, nekada atroventom... Ne znam, nekako se nadam da ce se i kod njega stanje smiriti sa vremenom.
    Last edited by jaffa; 01.04.2015 at 14:48.

jaffa's Avatar

Malenoj su npr probali smanjiti flix ali nije proslo. Uspjeli smo maknuti samo melarth uz povecanje flixa.

jaffa's Avatar

Pisem rascjepkano hihi
    Doc nam je rekao da nekih nuspojava od dugog koristenja flixa nebi smjelo biti jer ide direktno u pluca. Da eventualno mogu biti cemtimetar nizi nego sto bi bili (moji su visi pak od prosjeka). Nisam pametna, ali trenutno bez njega ne mogu.

Mi smo na singulairu bili do prije tri tj a ko bebi mu uveden. Nis ja nisam vidla da njemu to steti...na Flixotidu smo 6g a sad od sijecnja na seratidu. Mozda malo sporije raste ali ima i predispoziciju biti nizi. Ha ha...

A za narancastu karticu vidjela danas na webu ide u Farmaciji skoro svakoj gradskoj ljekarni i nekim privatnim. Karticu dobis odmah skupa sa pristupnicom i kuvertom s placenim odg. A kaj pokriva??? Teta rekla njihove Lijekove. Dakle Flixotide, Seratide (to mi trosimo) pa mi to zena odmah spomenula a nisam proucavala sta jos ima od njih. Al imaju ok web str za detalje (skicnula ju tek)

jaffa's Avatar

Moram to nabaviti, makar za flixotide zasada

lunahor's Avatar

Kupila ovo prek iherba i bolje je od rhinohorna . Mogu i sama djeca to ispirat, netreba glavu naginjat.
    http://www.vitalzen.net/hr/nasopure1...re-odrasli-set

lunahor's Avatar

Default bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

http://youtu.be/1h8dFe39028

Last edited by lunahor; 01.04.2015 at 20:04.

jelena.O's Avatar

lela koji flixo imas

jaffa's Avatar

Nacula sam da povlace ventolin? Ima li istine u tome ili je pokvareni telefon?

jelena.O's Avatar

a kaj bi dali umjesto tog?

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    lela koji flixo imas
    Mala ima Flixotide 50

Gabi25's Avatar

Quote Originally Posted by jaffa View Post
    Nacula sam da povlace ventolin? Ima li istine u tome ili je pokvareni telefon?

Ventolina (točnije salbutamola) u kapima za inhaliranje trenutno nema nigdje za nabaviti jer je u defekturi, ne zna se kad bi ga opet moglo biti. Za ostale vrste ventolina ne znam.

jaffa's Avatar

Ok, trenutno doma imam i kapi i sprej. Ali stvarno, kako pita Jelena, koja je zamjena? Atrovent npr koristimo ako koristimo uz ventolin, ne sam?

lunahor's Avatar

Atrivent moze i bez ventolina. Zamjena je salbutamol. Tak se zove, imam ga doma. I kapi i sprej.

jaffa's Avatar

Ma krivo sam se izrazila. Znam da moze sam, ali nama se najbolji pokazuje u kombinaciji kod jacih napada. Salbutamol je zapravo drugo ime za ventolin sta ne? Znaci nema brige?

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by Lela74 View Post
    Mala ima Flixotide 50
    taj se ni ne plača

jel tko uzimao flixo 125 na naranđastu meni su uvijek naplatili cijeli iznos participacije

jaffa's Avatar

Nisam, tek sam jucer, prekjucer procitala za nju pa cu probat za tjedan dva kada cu uzimati.

lunahor's Avatar

da, al tak se bas zove . mozda nece plivat vise proizvodit, ventolin je plivin, a salbutamol ne znam ciji.
    edit oba su plivina, al vidim da se i vani tako zovu od drugih proizvodaca.
    Last edited by lunahor; 02.04.2015 at 14:05.

lunahor's Avatar

mislim da flixotide 125 nije na popisu narandaste kartice. nisu svi gsk lijekovi, samo neki. ja sam ju uzela jer sam mislila da su svi tak da ju nisam koristila do neki dan jer do neki dan nije bio ni seretide .

Gabi25's Avatar

Quote Originally Posted by lunahor View Post
    da, al tak se bas zove . mozda nece plivat vise proizvodit, ventolin je plivin, a salbutamol ne znam ciji.
    edit oba su plivina, al vidim da se i vani tako zovu od drugih proizvodaca.

Trenutno nema ni ventolina ni salbutamola, i nema zamjene za to. Govorim o kapima za inhaliranje. I ne zna se kad ce opet biti.

mašnica's Avatar

Mislim da ja imam ventolin kapi koji ne koristimo ako kome treba...samo moram provjeriti rok...

lunahor's Avatar

evo provjereno na str od narandaste kartice da samo seretide 50 34 kn skidaju. flixo ne.

lunahor's Avatar

e te kapi ti cesto nema na trzistu. ja uvijek imam zalihe zato.

jaffa's Avatar

No divno. Sreca da sam ih nedavno nove podigla ali svejedno mi stvori nervozu tako kada je nestasica.

dodagoda's Avatar

Ja vam imam ventolin sprej (pumpica ona) korišten je 4-5 dana . Posliej ga više nismo trebali pa ako kome treba obzirom na nestašicu nek se javi.

Moj F. je u gadnoj virozi, evo danas mu valjda malo na bolje ide. Od nedjelje navečer ne spavam praktički koliko kašlje. CRP dobar, pluća čista ....taman će ozdravit pred školu pa da mu se opet nešto zaljepi

lunahor's Avatar

http://www.hzzo.hr/zdravstveni-susta...-vazecih-lista

na recept besplatno trenutno ide rhinocort aqua sprej za nos / kao tafen isti /
    ventolini
    seretide diskus 100/ slicno kao kad imas terapiju seretide 50 2x2, iako ne tako dobro i ucinkovitzo /
    dasselta/isto sto i aerius /
    eto kom treba , da zna da postoje neki lijekovi koji idu free a isti su kao i neki drugi po sastavu. nazalost to dr ne kazu.
    Last edited by lunahor; 02.04.2015 at 14:33.

jaffa's Avatar

E meni treba ovo ko aerius, hvala ti!!

jaffa's Avatar

Ipak ne, koliko vidim nema sirup verzije.

jelena.O's Avatar

nem sirup verzije kod nas za na recept.

jaffa's Avatar

Steta, onda zasada ipak placam

ina33's Avatar

Evo s Dokaza o crnom kimu:http://dokaziumedicini.hr/crni-kim-u...vlje-i-bolest/

Vezao za forumasicu koja je pitala za stetnsot fliksa nama su rekli da je to rel blagi kortic dizajniran za dugotrajno koristenje. Zapravo je pitanje koliko je stetno zivjet sa stalnom upalom sto astma je tj sa stalno slabo oksigeniranim plucima i koliko to ima stete po cijelo tijelo vs nuspojave flixa, ja vjerujem da to lijecnici dobro procijene da je stetnost flixa visekatno manja od visegodianjeg zivota sa slabom oksigenacijom pluca.

Nismo zasad primijetili na mojoj nuspojave singulaira seretidai flixa, neke tri god je na nekoj od kombinacija.

lunahor's Avatar

Evo digla najnormalnije recept i lijek tj pulmicort za 20 kn u apoteci . Imamo 12 i pol g. Dakle nije tocno da neide na recept za vece.

moj maleni danas dobio solumendrol,nakon dosta vremena.Vec nekoliko virozica proslo skroz normalno,dijete naizgled skroz ok,tek malo kaslje,aktivan do bola,prsti od energije,disanje normalno, kad mi ped.rekla da je u spazmu kakav vec dugo nije cula kod njega,ja sam ostala bez rijeci.Jednostavno ne kuzim...

jaffa's Avatar

mi smo sinoc ventolirali,danas je ok vec

tanja37's Avatar

Moja kćer je dugo bila na flixotideu i sa nekih 6 i pol godina je prešla na singular od kojeg je počela hodati u snu. Odmah su joj ga ukinuli, sad ima osam i nije više na terapiji, osim ventolin po potrebi. Što je starija, polako sve prestaje...
    Samo sam htjela napisati da smo mi imali takvu nuspojavu - mjesečarenje.

lunahor's Avatar

Sutra idemo na srebrnjak, na testiranje atopy testom , na inhalatorne konacno. Valjda cemo nekaj saznat u cetvrtak.

Sent from my iPad using Tapatalk

jaffa's Avatar

Sretno!
    Mi imali koma noc, opet je uhvatilo najmanjeg

Page 26 of 53 FirstFirst ... 16242526272836 ... LastLast