Prvi je utorak u svibnju, Svjetski dan astme.
Što blažu astmu i što manje simptoma nam želim!
Roditeljska udruga (http://www.astma-udruga.com/hr/Prijava) organizira druženje u subotu, u Zagrebu, Ilica 107.
Dođite ako ikako možete!
Prvi je utorak u svibnju, Svjetski dan astme.
Što blažu astmu i što manje simptoma nam želim!
Roditeljska udruga (http://www.astma-udruga.com/hr/Prijava) organizira druženje u subotu, u Zagrebu, Ilica 107.
Dođite ako ikako možete!
Slušala je moja mama na radiju (Sljeme). Ako sam dobro zapamtila, od 13 do 15 sati. Ali to ti nije provjerena informacija. Probat ću potražiti neku potvrdu.
Sad vidim da tu piše nešto drugo: http://www.astma-udruga.com/hr/Novosti/ - subotom u 10 sati.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.05.2015. at 08:04
Mjesto radnje:Subota 9. Svibnja 2015. s početkom u 10 sati u Ilici 107 u Zagrebu.
Molimo dođite u što većem broju te ukoliko ste u mogućnosti najavite vaš dolazak (mailom, telefonom facebookom...) kako bi olakšali organizaciju.
https://www.google.hr/maps/place/Zag...hl=en-HR&dg=oo
Znači, zgrada je negdje između Britanaca i ALU.
Kad već ne može na otvorenom zbog (peludne) prognoze..![]()
Posljednje uređivanje od Dalm@ : 06.05.2015. at 08:50
obavili danas metakolinski test... izdržao je do kraja svih 10 koraka i nalaz je u redu-dakle nije ni astma, nije ni alergija a odreagirao je na melarth tako da u biti i dalje smo na početku. Danas mi nije bila ova dr. Pavlović nego neka druga, njezina je preporuka da ga skinem sa svega i da ga pratim uz nadu da će taj kašalj biti "kako došlo-tako ošlo" jer su mu svi nalazi u redu te da se vidimo na jesen na pregledu.
Eto, 6 mjeseci poslije i dalje neznam ništa. Drago mi je da nije ni alergija ni astma i isto se nekako nadam da bude bilo "kako došlo tako ošlo"-vidjet ćemo šta će mi reći dr. u Crikvi.
Negativan metakin test ne znaci da nema astme kod djece koja su na terapiji za astmu, vec da je astma pod kontrolom![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema slicnog lijeka tash.
To sto je nesto po sastavu isto tj budezonid tafen nije isto kaj i pulmicort i ne djeluje isto jer se ne daje prek elekt inhalatora. Tak je meni dr rihter rekao. Bas cu opet sutra narucit pa cu vidit jel ce procinadam se da hoce da si zalihu napravim za krizne dane.
A kajjel ga mozes kupit i po koliko ? Na privatni recept?
O himalajskoj soli za astmu - (zasad) nema dokaza:
http://dokaziumedicini.hr/je-li-hima...uhinjske-soli/
ajde javi kako je prošlo. baš me zanima.
naša dr kaže da može na privatni ako imaš preporuku sa srebrnjaka.
imamo to negdje među papirima, ali ko bi ga našao,
ionako krajem 5. idemo gore pa ćemo ponovo tražiti.
mislim da je rekla da je oko 150 kn na privatni,
što je opet bolje nego onih 400 koje smo plaćali preko dolca.
kužim ja što ti meni govoriš za zamjenski lijek.
tu po meni nastaje problem kod LOM i djece,
oni ne kuže što je to i kako funkcionira.
po meni pedijatar bi trebao biti bar do 14-te.
Samo da se javim....mi smo pokupili virozu. Ja istu nisam prelezala pa mi oslo sve na pluca. Dva tj sam se vukla ko mrtvac. Ventolin, aerius, itd. Djeca balavila, kasljala prestasno. Mali hrpe slajma nocu ispovraco...i tako danima. Uvela im aerius i nasonex i drenazu... svima palo zeljezo pa smo trenutno na c vit i AFA algama. I kuckam u drvo...ok su sad. Maloj reducirali prehranu s psenicnim brasnom. Imamo uskoro kontr.pregled pa cu vidjet sto dr kaze al neuroderm.joj se povuko od kako jedemo bezglut.hranu.
Kaj se malog tice on bas voli pokazat se u najb.svjetlu na kontrolnom pregledu i onda isti dan padne u komu. Dr nam predlaze vracanje na Flixotide i to bez prekida ove god.ali nam je propisao 2x1. Ja cu ipak postupiti kako dr B predlaze 2x2 barem tijekom lipnja.
Evo da se prijavim na ovoj temi o kojoj baš ništa ne znam pa mi treba pomoć.
Moj sedmogodišnji sin je imao smetnje vida . Žalio se da umanjeno vidi neke predmete i djelove tijela. Te simptome nismo mogli ignoriratii i krenuli smo redom oftalmolog, neuropedijatar, vidno polje, EEg, MR mozga.Simptomi su nestali na nekiloko mjeseci i sada se ponovo vratili.
Sumnjali su po simptomima na epilepsiju no svi nalazi su uredni osim što je MR mozga pokazao zadebljanje svih sinusa. Kako i to u teoriji može izazvati ovakve simptome krenuli smo u obradu kod ORL. Bris nosa pokazao brojne eozinofile, ukupni IGE jako visok(800).
Od ostalih simptoma su nam se pojavili svrbež i crvenilo očiju. Zaštopanost nosa i lagano hrkanje. Nije osjetljiv, antibiotik jednom popio prije 4 godine.
Dobili smo nasonex i xyzal do 6 mjeseca dok se ne počnemo intezivno kupati na moru.
Svi savjeti i iskustva su dobrodošli.Nemamo nikakvo iskustvo s alergijama. Jako me strah ovih lijekova naročito kortikosteroida ali i to mi zvuči bolje od prvotne sumnje na epi.
Ne boj se, ovi današnji kortikosteroidi u spreju su primjereni za dugotrajnu upotrebu. Nije to kao prije 20 godina.... osim toga ići ćeš s djetetom i na kontrole.
Dok se ne počnete intenzivno kupati u moru, doma dijete može isprati nos i oči blagom otopinom soli. Bitno je mehanički ukloniti pelud, barem to pomaže kod mog mlađeg sina, iako njemu oči nisu toliki problem kao nos.
Probaj nabaviti nerafiniranu ili uzmi himalajsku sol (iako je ja nisam nikad koristila). Mi uzmemo običnu ili Aquamaris-ove gotove pripravke (ovo: http://www.jgl.hr/hr/proizvodi/progr...ma-30-x-295-g/ ) Paket s vrećicama soli može se kupiti i bez posude za ispiranje, tj. posudu kupiš samo prvi put. Ako koristiš običnu sol, pazi na omjer (piše na linku kako ide - jedna mala žličica tj. 2.9 grama na 3 dl vode).
Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.05.2015. at 13:12
Hvala draga Peterlin.
Koje pretrage još možemo očekivati kako bi otkrili na sto je alergičan. Taj ukupni IgE je poprilično visok. Znaci li to da je jako alergičan?
Simptomi nisu strašni osim toga s vidom za sto još nismo sigurni od čega je.
Mislim da da. Visoku alergiju pokazuje. Testirajte se na sve na kaj imaju na srebrnjaku ,a imaju najvise alergena.
naručeni smo na srebrnjak 28.5.
koliko dana prije se moramo skinuti s terapije?
5-7 dana znači uskoro, ali samo s antihistamina, flixotideostaviš do kraja, kortikosteroidne kreme ako ima najmanje 3 dana ako se planira kožni test.
Flix ostavljas sigurnoA za antihistamik su nam rekli minimalno 7 dana, idealno 14 ali nije neophodno.
Mi za dlaku izbjegli hospitalizaciju sa najmanjim, na hitnoj smo bili.
ako ide na spirometriju, ne smije jest ni pit najmanje sat-2 prije spirometrije, bar tak se ne smije u klaićevoj, a na nju automatski idu svi iznad 5-6 godina
hvala, drago mi je da flixotide ostaju, bar još za sada.
ne znam na što će i da li će uopće.
ovo nam je prvi pregled nakon stog godina,
idem isključivo da se vidi ima li alergije ili ne.
dalm@ da li u ovo spada i pulmicort?
- sistemske kortikosteroide (S.Medrol, Dexamethason i sl.)
ja bi rekla da spada, jel tolka frka da mora imat?
Tash, ako je to ovo inhalacijsko:
http://www.halmed.hr/upl/lijekovi/PI...9-09-01-77.pdf
onda ne jer sistemske su injekcije.
Nazovi za svaki slučaj. Pogotovo ako ga daješ zbog pogoršanja jer raniji link navodi i da "Pacijent ne smije biti u akutnoj fazi bolesti....".
jelena.O, prvi glas. Mi smo na kontrolama direkt nakon škole pa se jede i pije u čekaonici, pred sestrom.
A vidim uvijek i neke gricke da kolaju među manjima (smoki redovito).
Posljednje uređivanje od Dalm@ : 18.05.2015. at 12:18
je nas je jednom sestra oprala, i stvarno tada je spirometrija bila sasvam drukčija, i od tad pazimo da ne jedemo
taj dan smo jeli jer mala nije stigla doma pojest pa smo zeli da dokrajči do k budemo na redu, pa smo onda morali čekat još najmanje pol sata jer nije sestra htjela raditi odma kad je vidla da žvače.
o smokiju isto mi nije jasna priča svi dolaze tam kao alergičari, a 90% ih jede smokije i veliki i mali
Meni najstariji igrom slucaja ne jede jer dok dodemo do Rebra i nademo parking i sve vec prode ohoho do spirometrije, ali nitko nam to nije rekao.
Prvi glas.. A sta sa spiro? Budebolja il gora kad jedes?
Nama je bila malo gorja, uz to je detemoralo čekat da se slegne
Ide neko u crikvu? Mi smo od 15. Do 1.
Dobili ste losinj? Idu svi ovaj put?
Super termin ste dobiliides i ti s njima ?
kak ne, ne smiju dole deca bit sama ( ja sam dobila smještaj zbog klinca) ( osim kad imaju grupu za uskrs)
Ma da? Ne smiju djeca bit sama? Jel tebi smjestaj onda isto skroz besplatan il placas? Do koje dobi djeca ne smiju bit sama?
nema tam bolničkog organiziranog za djecu osim za uskrs
Mi hroptimo, smrcemo i kasljemo. Malu opalio propuh i nikako doci sebi. Mali skinut sa seratida i odma drama a najstarija drugi put u dva mj opet skripi na plucima. Barem ona je do sad bila ok.dakle lipanj a mi svi u komi.
Jelena.O pls pojasni nam to s Losinjem.
svako ko ide ide na bolničko, nemaju oni tam ambulantno osim ako ideš na fizijatriju, nemaju organizirano čuvanje ( dom kak ja velim) kaj imaju u Crikvi da deca mogu bit sama osim u doba oko Uskrsa, kad imaju organizirano to isto. ztako da deca moraju bit s pratnjom, ja sam dobila kao pratnja jer je mali pp.
tam se liječi večinom sistematsko, znači nema automatskih inhalacija koje su u crikvi, nek se na inhalacije ide samo po indikaciji.
lela možda vam smeta bazga, lipa?
Pojma nemam. Kaj nam smeta kad nam uvijek sve negt. Pitanje ako netko sutra zna. Sutra najmlada narucena na APT. Mozemo li to raditi smrkavi?
Sad sam polupismeno natipkala daklem treba li dijete biti potpuno zdravo za lijepljenje apt flastera
sad za metakolinski test treba bit zdravo, dal šmrkavost spada u to ne znam,jel treba bit na apsinenciji od aeriusa i sličnog ko za druge testove?
ak nekom ni jasno o ćem pričam u svezi lošinja https://www.facebook.com/pages/Lje%C...99474453406420 malo prevrtite prema dole
To znam. Ja ga jos uvijek nisam napravila jer mi rekli da 6tj moram biti zdrava u kontinuitetu. Mala narucena deat radi apt testova.
Dobili flasterice. Dr u Klaicevoj predraga. Super pristup, odmah sve objasni. Jako zadovoljna...
kolko komada ste radili?
javi očitanja
7kom joj zalijepila; jaja, mlijeko, soja, psenica, gluten, kikiriki i sad ne znam jel 7. Onak testni uzorak ili nesto znaci pise Vaz ili Va2