Hvala![]()
Nama pak bazen bas smiri, pase im topla voda i plivanje u bazenu. To im smiri kasalj uvijek . Al ak vidis davama smeta vlaga neidi.
Jaffa to kod vas je zbilja koma :/ ko ono vas lijeci. Ko da nemate bolest pod kontrolom il vas krivo lijece.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Least 123 obavezno moras na srebrnjak il klaicevu. Ak ti ped neda uputnicu otidi kadje djetetu lose na hitnu na srebrnjak ( netrebas uputnicu) i tamo trazi da ti napisu preporuk za obradu kod njih pa ce te morat poslat.
Jel ko od vas trazio / dobio bod za srednju zbog astme?
Ja sam danas sa sinom bila u HZZ jer ide na profesionalnu orijentaciju. Pitala sam psihologicu da li joj je rekao za astmu, ona je potvrdila, ali nismo dotakli pitanje bodova. Još ga čeka pregled kod spec.med.rada negdje u travnju ili svibnju, pa ću pitati, ali negdje mi zvoni iza uha da se za to po novom više ne dobivaju bodovi. Nisam sigurna.
Na Rebru smo. Ima jaku terapiju al jednostavno nikako da se vise smiri. Jace od ovoga mislim da zasada ne smije. I gerb koji pogorsava. I jos phemiton po drugoj straniZato i radi krvne i jetrene svaki mjesec. Bude bolje hauuuuum
Ne ne, nismo u bolnici, na Rebru se vodi, krivo sam se izrazilaU subotu su ga htjeli ostaviti, dobio je ventolin svaka 4h, vec je u nedjelju bio bolje a u ponedjeljak kao nov
Bilo je opako ali kratko.
Sada je prosmrcao nesto al se nadam da ostaje samo na tome
Hvala vam!
Lako za bodove, to svako malo dodaju, ukidaju, mjenjaju
Jaffa moj uz astmu ima i gerb.I na Srebrnjaku smo.Sad je ok vec dugo,prvo nas je vodila jrdna dr.gore-non stop je bio lose,nakon nje ga je preuzela Turkalj i promijenila terapiju i vise nikakvih problema,ni pribliznih kao prije....
Nisam sad sve upratilA na cemu ste,ali grdi zvuci i precesto je to
Dobiva se bod.Sad je dobio deckic iz sinovog razreda koji ima astmu.
Mi jos nismo bilo na prof.orjentaciji,mogu javiti kad cemo ici.Doduse moj ima dijabetes isto i taj bod koji bi trebao dobiti vrijedi navodno samo za strukovne trogodisnje skole.Bzvz.
I on ima gerb, bio je na ph-metriji prije koji mjesec. A terapija mu je pojacana na pulmicort svaki dan plus melarth. I ortalox al sa toga ce ga skidati jer nema promjene sa i bez. Uz to dobiva i probiotike i d3 jer su dobri za astmaticare. Luda sam vec![]()
Ok, kazem daleko nam je srednja jos ali sta ima neki popis bolesti koje donose bodove? I sta ako ih ima vise? Doduse nadam se da budu do tada mirni po svim pitanjima ali...
jaffa mali je konstantno na pilmicortu, kak napreduje rastom? zašto je d3 dobar za asmatičare?
Da od 10.mjeseca. Rastom je visok za dob, 95cm i 13kg (1g i 9mj). Pedijatrica veli da je zaista sreca sto dobro napreduje, u biti kaze da je i poprilicno neobicno. Za d3 mi je rekla pedijatrica da je bila na nekom seminaru pa mu ga je uvela nazad. Onda sam isla malo citati i dosta je dobar za cuvanje plucaI za svasta nesto sto pojma nisam imala
![]()
Ma ne. Svaka bolest koja je teza a astma to sigurno je. Mozesdobit bod za svaku skolu koju preporuci prof orijentacija ane trogodisnje. Sigurno i provjereno. Trogodisnje j strukovne su drugo, za djecu koja se skoluju s pp po prilagodenom programu. Ima u pravilniku detaljnije.
Lunahor ove godine upisani srednjoskolac je dobio bod,i nije mu nista znacio za cetverogodisnju.Boluje od dijabetesa i nije se skolovao po p.programu....
D3je dobar za sve autoimune bolesti i obicno im on nedostaje.
Bio je na ortaloxu 3mjeseca puna. Nikakve promjene nije bilo. Sada je probno skinut da vide hoce li biti razlike. Nos mu curi, hroplji, cistim, saugam i nadam se da nece past u spazam.
Ortalox je kao neka od onih jacih verzina ljekova za gerb. Spomenuli su nam jos jedan kao mogucnost ali ne znam od koje dobi ide. Sad prvo moramo vidjeti ovo probno.
Ja sam emaneru uzimala i odlicna mi je...al nije za djecu mladu od 12g ... barem upute tako kazu
Moj je bio na controlocu u 2navrata....Ali isto je szariji od jaffinom bio.
Jaffa a neka altetnativa?Bas vas je snaslo![]()
Ne znam vise sta iskrenoSa najstarijim sam vec luda bila pa smo i homeopatiju probali, corak, terapija+vrijeme su smirili stvar. Ali zao mi ga je, ovo je vec ludnica
![]()
Pisala sam prije par dana...
Bili smo na Srebrnjaku. Dva tjedna je na flexotidu 2*2 i 3 dana je bii na ventolinu. Ne kaslje sad, nos curi svejedno...22.2 imamo alergotestiranje
možda nekog zanima http://www.ljeciliste-veli-losinj.hr...uranike-hzzo-a
pitat cu i ovdje kao i na topicu o Gradu mladih
jel necije dijete sa dijagnozom astme islo u Grad mladih sa vrticem? jel vam netko radio problem oko toga?
moja žarko želi ići, a što se astme tiče - ona je u stagnaciji vec skoro 2 godine, nijedan napadaj nije imala... na trajnoj smo terapiji flixotidima... to joj netko svakako mora davati...
moja klinka je išla pred 4 godine, baš su išli u doba kad je njeno loše vrijeme, spakirala sam i flixotide ventolin, babyhaler, rhinohorn i dala upute što i kada , zašto, ona je tad imala jako sužen izbor hrane ( sad je malo više stvari koje smije jesti), s zdrastvenom sam utvrdila jelovnik, dogovorili smo kaj dete od klope mora nositi tak da je bila pokrivena,
jedino kaj me jaako smetalo, je kaj je ona išla tam u doba svojeg 6. rođendanatj. krenuli su na sam rođendan, dogovoreno je da će ponjeti malo za feštu ( ali nitko od klinaca nije htio jesti njenu klopu, jer nisu u šuškavim vrečicama), dogovoreno je i da će tam biti torta, ali za nju je bila palačinka, a ostali su jeli tortu,uz malo kreacije mogla se napraviti torta koju smiju svi.
inače ja na prvu nisam bila da ona ide, ali je zdrastvena rkla da će ona sve dogovoriti, pa smo uz prethodne razgovore ipak odlučili da će ići, sad kak će s klincem bit nagodinu nisam ziher, morat će me jaaako uvjeravati.
ak imaš kakva pitanja slobodno pitaj
srećom, moja nije alergičar, jede sve, tako da tu nema problema...
a da li zdravstvena ide iz njihovog vrtića ili je gore neka druga?
mislim da je neko gore,ali pitaj svoju, naša ima jako puno objekata i nije išla
ok, hvala!
Isao je moj najstariji prosle godine, tete su mu davale flixotide 2x dnevno bez problema (bio je jos jedan decko). U slucaju napada imaju tamo doktora, a za bilo kakvu bolest i tako dolazis po dijete. Proslo je super![]()
Moj E. je alergičar i astmatičar, na trajnoj terapiji doslovce godinama. Išao je u Grad mladih bez problema, jer su njegove odgajateljice i ranije bile upoznate s njegovim stanjem, terapijom i ostalim. On je išao u predškolskoj godini. Znao je sam udahnuti, imao je inhalatore kod sebe - flixotide za svaki dan + ventolin za nedajbog (nije trebalo), a odgajateljica je vodila računa da ga podsjeti i nadzire.
buba klara, javi povratno kak je prošlo ak bu išla
Ma bude sve okMeni se najstariji taman skinuo neposredno prije toga sa antiepileptika pa je bio pod dodatnim povecalom ali zaista nisu radili problema po tom pitanju. I ima problema sa trombicima. Imaju doktora u sklopu, sve bude ok
![]()
Posljednje uređivanje od jaffa : 17.02.2016. at 12:42
hvala! javim kako je proslo...
Curke koje idete u Crikvu pitanjce ako znate....spremamo se ponovo u Crikvu, samo mi je mali ove god školarac, teško prilagodljiv pa si mislim da će mu redovna škola dosta faliti jer ne znam hoće li tamo i koliko htjeti sudjelovati (duga priča). A on je, kuc-kuc, ove god bolje pa razmišljam jel moguće biti tamo u Lipnju...ako je samnom u pratnji ili je lipanj skroz rezerviran samo za srednjoškolce? Hvala vam unaprijed
lela74, sve ti to ovisi kak te ko zapiše, ali ako si gledala listu ispada da je dosta njih od prošle godine zapisano za ovu godinu , nego jesi li vidla http://www.ljeciliste-veli-losinj.hr...uranike-hzzo-a , možda ne bi bilo loše da otiđe pred kraj školske godine, u . razredu bi mu trebali zaključiti možda ocjene ranije. ja sam s malom bila u lošinju kad je bila 3. razred, nije baš bila za to da ide u školu, pa smo sve po programu rješili na plaži, u sobi, imala je izvorne govornike njemačkog, a klincu je za spavanje pjevala stvari iz glazbenog, i crtala je , baš mi je neki dan pokazivala te slike.
za crikvu, osim ako bi ti sebi sad rezervirala sobu ( koju bi platila) , pa uzela njega u sobu i klinku, onda bi možda mogla i birati termin.
http://www.thalasso-ck.hr/home.asp?l...ja=gohome&id=0 vidi na listu, ali ta lista je ako je sam tamo
Vodim i malu i idem ja u pratnji...ja si placam smjestaj ko i lani
onda si već sad rezerviraj sobu ko za sebe i kak ti paše, a posle veli da ide on na bolničko tak je najbezbolnije
Tnx....on je....da kucnem puno bolje ove g. Malu dermatitis pere ... al isto puno bolje tako da razmisljam da idemo u periodu dok su praznici da cim manje izostaje iz redovne sk a imamo jos i logop.
a jel maloj ipak bolji dermatitis, jede li bijelo brašno? ste radili kakve nove testove
Jede sve....s njom sam u Klaićevoj i prezadovoljna sam dobivenom obradom...znači prošli smo obradu kod dermatologa i ona joj je stavila 6 flastera sve je bilo negativno. Dr nam je pak radila uk Ige, Dungar test (to smo ponavljali) i sve vrijednosti su joj pale. Što je pohvalno...ona je stvarno bolje. tu i tamo nosić odmah ga cistimo, malo Maxitrola...nismo imali potrebe za Ventolinom od rujna. Ali deramtitis ove god na licu. sve onako okolo usta, pa se širi na obraze. imamo kortiće, ali kaj namazem joj dva dana i nastojim čim manje ali to samo ublazi i opet bukne. na preporuku smo uzeli euten kremu prija dva dana pa ću vidjeti...doktorica je rekla da ćemo se na idućoj kontroli dogovoriti oko pretraga koje ćemo ponavljati. Bas sam zadovoljna s dr Vlahović. Mali mi pola tih pretraga nije obavio.
a zakaj onda i njega ne ubaciš k njoj
nisi skužila kad se najviše osipa, pa da to izbaciš iz prehrane, pojedinačne ige nije radila?
Puno vas je tu koje imaju iskustva sa Losinjem. Koji su uvijeti da roditelj ima besplatan smjestaj uz dijete? Neka dobna granica i jel ima sta uz njegu? Nije za mene.