Stranica 8 od 53 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 2608

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mi smo imali upalu pluća desteom mjesecu, pa onda opet za tri tjedna jedno predupalno stanje, svaki put dnevna bolnica i u prvom slučaju antibiotik u injekcijama plus ventolin, drugi put samo intenzivno slušanje pluća i ventolin s još nečim i antibiotik u sirupu dobijen od bolnice. Sad svaki put paničarim kad počinje kašljati.ALI..... pročitala sam članak o čaju od luka.... i mogu reči da mu še kašalj povukao praktički momentalno. Evo sad vuče na bočicu toliko crn čaj od luka da je ružno za gledati. Ali upalilo je. Čak mu se i sviđa. Jučer je popio valjda litru čaja od luka i nočas uopće nije ni jednom zakašljao. Još jedino nekoliko puta dnevno provodimo toaletu sa sterimarom i usisavačem. Sada mu cijedi bisto iz nosa (kao suze), a jučer zeleno u strašnim količinama.
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 29.09.2014. at 09:01

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nevenera neee ne kazem da je doc u krivu Samo da ja nisam znala za to
    danas imamo slusanje popodne.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ALI..... pročitala sam članak o čaju od luka.... i mogu reči da mu še kašalj povukao praktički momentalno.
    kakav caj, daj tocan recept kako se radi. ja sam mojoj kupila crnu repu i dajem joj to.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Curke da li dajete djeci bilo što za imunitet, naš pedijatar je rekao da mu to neće ništa pomoći jer jednostavno ima takva pluća. U biljnoj ljekarni mi je žena preporučila nešto za podizanje imuniteta, betaglukan svakako tako da mi krećemo s tim od danas. Bez obzira što smo već tjedan dana na flixotide-u i singulairu, kašlje jako iako se nakon 4 dana smirilo, jučer opet ispočetka (nije za ventolin kaže doc).

Navukao je prehladu, nos curio zeleno sad je prozirno, a čekamo i nalaz briseva grla i nosa.

Molim recept za čaj od luka ​Optimistična

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

uzmete luk (ja mu kuham i ljubičasti i žuti), napravim četvrtine, bacim u lonac s vodom i kuham dok ne nestane 3/4 vode.
    Kasnije mu dodam čisto okusa radi malo limuna i šećera. Blagi, blagi miris po luku ima, ali okus je ko kamilica.

betaglukan je bačen novac!!!! Ja sam ga pila (ona najskuplja varijantaod 600 kn bočica) i dva tjedna poslje sam dobila mononukleozu, bila sam hospitalizirana čak. Nisu me ni druge boleštine zaobilazile.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje piju colostrum od symbiotica.
    betaglukan nula bodova i nama.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 29.09.2014. at 14:02

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ugh...a dala 200kn

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma mozda ti bude ok. Svakom nesto pase treba probavat i sve davat najmanje 3 mj nazalost da bi rekao jel ok il ne.

Sent from my iPhone using Tapatalk

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Nevenera neee ne kazem da je doc u krivu Samo da ja nisam znala za to
    ma ne. ja sam ti pulmicort jako loše primila kao vijest. nakon svega, smo se nekako krpali samo ventolinom i sungulairom. 12 bronhitisa u 8 mj. nije bilo druge. kad sam skužila da jednostavno je tako kako je sam plakala koji dan. nisam najbolje primila vijest. konačno mi je leglo da je moje dijete "bolesno". ono baš. dobili smo njegu a i onda rad na pola radnog vremena zbog njegovih opstrukcija. kome kažem svi me gledaju ko budalu. kao, samo zbog bronhitisa je to dobio?
    eh

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i ja prvi put cujem za to da je netko dobio pol radnog vremena , iako to je super. Ali i to ovisi od grada do grada..

Sent from my iPad using Tapatalk

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ugh...a dala 200kn
    Dobro si prošla. Moglo je biti skuplje. Puno. Moja doktorica je na betaglukan samo odmahnula rukom i rekla da je puno jeftinje i učinkovitije svaki dan čapnuti mrvicu svježeg kvasca.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam na njezi za malenu meduostalim zbog astme. Ok ima ona i drugih stvari alo prvenstveno je bilo zbog toga jer ako je doma bila svako malo na ventolinu kako bi tek u vrticu?? Sada joj brat ocito slijedi trend. Bili smo na slusanju, i dalje je u opstrukciji. Kombiniramo ventolin sa pulmicortom ujutro i navecer a izmedu po potisak ventolina. Znaci svakih 6h nesto.
    Posljednje uređivanje od jaffa : 29.09.2014. at 19:21

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Ma mozda ti bude ok. Svakom nesto pase treba probavat i sve davat najmanje 3 mj nazalost da bi rekao jel ok il ne.
    prvo smo dobili 8 mj njege, to je mm odradio, nakon isteka rodiljnog (koji je on koristio od 9 mj njegova života), pa njega, pa rodiljni od starijeg. sve s ciljem da čim dulje bude doma.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probali caj , doduse sad kad smo pri kraju ali gotovo da i ne kaslje vise

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim da svi uzimate melarth umjesto singulaira, zasto ? jel melarth se doplacuje il je na a listi ko genericki lijek ? mi imamo singulair i to je isti lijek ali se placa participacija.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Isti su. Nista se ne nadoplacuje. Nama je pulmolog rekao da je svejedno koji od ta dva uzmemo pa uzmem onaj sto ima u ljekarni.
    Inace, i dalje opstrukcija...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mah z nije kasljala 1 dan ( jeedan) i danas opet . Jaaaooo

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mi danas obavili orl pregled. Nasonex pomogao. Sluznica nosa ko nova. Jos dva mj smo na tom ljekicu. On od kad to koristi zaista ne kasljuca a i prehladu prebolio u roku keks. U pet smo na Rebru pa javim sto nam kaze dr. Inace pulmicort ko vam pise recept spec.? Ja sam ga odobno probala i mrak mi je.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni pedica.

Stariji zakurio, cekam u pripravnosti kasalj i kod njega.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jao i moja druga pocela kasljat a cijelu noc je ispustala razne zvukove iz pluca .. Koma. Nakon ventolina je prestalo.. Mrtva sam vise. Pulmicort sam davala od nekad i kupivala ga a uspjela sam ga od ped. Nazicat nekako .

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

iš iš boleštine!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala za info. Nadam se da su djecica bolje.
    Mi obavili kontrolu...uspio je odraditi spirometriju. Nalaz nije idealan al je def.u stanju koji treba odrzavat. Flixotide nam smanjen na 1x1, nasonex i dalje i dobili singulair 5 mg.
    Dobili smo preporuku za Crikvu....sad cemo vidjet hoce li nam ga odobriti

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj i dalje hropce na sumamedu je. Stariji i malena se drze zasada kuc kuc

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I mi smo opet na ventolinu, nakon punih 7 dana prekida.Uf...

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 4. dio

Moje obje koma, z. Se kasalj nako dva tri dana vratio ali puse pef iznad zelene zone (300) pa joj ne dajem ventolin, a l je sinoc toliko kasaljala da sam pukla vise. Namazala sam ju svinjskom masti i stavila tople krpe na leda i prsa i prestala je odmah
    I nije vise ni zakasljala do jutra. Mislim.. A dajem i caj od luka i crnu repu i sirup od borovih iglica ..

Sent from my iPad using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od lunahor : 05.10.2014. at 12:28

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da vas podsjetim na starinske prirodne lijekove:

Svinjska mast (uobičajeno na kontinentu) kao mazivo za prsni koš, ali i kao hrana: http://www.coolinarika.com/recept/ko...vinjske-masti/

Crna rotkva (povrtnica)

Med i maslinovo ulje

Sirup od lovora

Siruo od bijelog sljeza - ZAKON za male bebe

Domaća mesna juha, pileća ili teleća, s puno luka (2 glavice)

Moja djeca najviše od svega vole špinani šećer s mlijekom i listićem kadulje

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Omotala sam u tople krpe i mast i z sada . Za poludit vise od kaslja. Mozak mi para.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi jos nismo niti na nadohrani tako da vecina otpada A starijima nis nije puno pomoglo, njih kad copi copi sa stilom grrrr

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A sirup od lovora ja obozavam Najstariji obozava secer sa mlijekom onaj. I kozje piju veliki, navodno je dobro?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogla bi reci da ni repa ni lovor ni luk nam ne djeluju il vrlo slabo. Al ova topla krpa namazana maslinovim uljem il sv masti zbilja zaustavi kasalj. Jaffa to mozete. Zagrijes krpu i namazes maslinovim uljem tak toplu i stavi ispod potkosuljice bodija. Jedino ne znam kako to djeluje. Mislim da ulje il mast drze toplinu , mislim da nije fora u masti neg toplini posto svaki kraj ima drugu verziju. Dalmatinci maslinovo ulje a kontinentalci sv mast.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelena kako je bilo u losinju??

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo vratili se jučer kasno , kad nađem malo više vremena

napišem

ugavnom dost pozitivno

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne skodi probati

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama djeluje, mislim ne lijeci al kasalj prestane.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mogla bi reci da ni repa ni lovor ni luk nam ne djeluju il vrlo slabo. Al ova topla krpa namazana maslinovim uljem il sv masti zbilja zaustavi kasalj. Jaffa to mozete. Zagrijes krpu i namazes maslinovim uljem tak toplu i stavi ispod potkosuljice bodija. Jedino ne znam kako to djeluje. Mislim da ulje il mast drze toplinu , mislim da nije fora u masti neg toplini posto svaki kraj ima drugu verziju. Dalmatinci maslinovo ulje a kontinentalci sv mast.

Ti oblozi od masnoće djeluju vrlo jednostavno - začepe pore i na taj način sprečavaju gubitak topline i potpomognu odljepljivanje šlajma. I maslinovo ulje i svinjska mast imaju još nezasićene masne kiseline, ali ne znam da li to djeluje kroz kožu. Kako god bilo - ne škodi, a mnogima je pomoglo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam uvela i singulair curama-

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nakon dva tjedna junior krenuo u vrtić... srećom kašalj je prestao, nos tu i tamo treba obristati... Na flixotide smo i singulair-u d odaljnjega. Nadam se da će malo duže sada biti zdrav iako dolaze hladni dani i sve se pribojavam....

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. Je kasalj prestao al se ne usudim skinut ju s terapije do kontrole. 29 imamo kontrolu. Nisam sigurna kakva nam sad uputnica dalje treba kad je c1 istekla. Idem to proucit malo. Z.kaslje i dalje suho i nadrazajno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

L. Je kasalj prestao al se ne usudim skinut ju s terapije do kontrole. 29 imamo kontrolu. Nisam sigurna kakva nam sad uputnica dalje treba kad je c1 istekla. Idem to proucit malo. Z.kaslje i dalje suho i nadrazajno

Daj joj islandski lišaj - sirup ili pastile. Probaj... možda pomogne. Taj suhi kašalj se ponekad povuče, a često okrene na iskašljavanje. Moja djeca ni ne pitaju, sami posegnu za tim, stave karticu pastila u torbu i cuclaju kroz dan kao bombone. Njima pomaže. Najvše vole ljubičasti, s c-vitaminom, ali to nije za djecu koja imaju visoku razinu želučane kiseline. Za njih su zelene: http://www.salveopharma.hr/hr/brand/isla-pastile/

Ima toga i od drugih proizvođača:
    http://www.gljz.hr/Default.aspx?sifraStranica=532
    http://www.ljekarnasdz.hr/Galenskila...og-lisaja.aspx

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Što točno radi singulair? Mehanički širi dišne putove?

Ako on nema kortikosterodia, zašto on nije prvi izbor, a ne flixotide?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Što točno radi singulair? Mehanički širi dišne putove?

Ako on nema kortikosterodia, zašto on nije prvi izbor, a ne flixotide?
    Mislim da se općenito Flixotide smatra sigurnijim (ima manje nuspojava) za malu djecu. Ali ja nisam stručnjak, pa uzmi ovaj odgovor s rezervom.

Gle ovo: http://treato.com/Flixotide,Singulair/?a=s

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jurana, nisam sve odgovorila - Singulair je namijenjen trajnom liječenju, a lijek koji mehanički širi dišne puteve (bronhodilatator) nije Singulair nego Ventolin.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Singulair zaustavlja neke tvari leukotrijene , nesto sto uzrokuje upalu i kasalj , a flixo je kortikosteroid i djeluje protuupalno. Seretide djeluje protuupalno plus slicno kao ventolin samo blaze i cijeli dan, jer sadrzi male doze flixotida i male doze dugodjelujuceg bronhodilatora ( sirenja bronha) a ventolin je brzodjelujuci bronhodilator.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A zasto smo mi i na singulairu i flixotideu i unatoc tome bronhitis i kasalj dodje a kakti lijekovi su koji bi trebali sprijeciti bronhitis!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi masnice... Opet im cure nosevi ... Ne znam kaj se to dogada oove godine

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupila sam volumatic i super je, cijena 100 kn.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi se povremeno krpamo pulmicortom, ono kad navečer nakon što zaspi krene kašalj bez prestanka, dam mu pulmicort i da kucnem, odmah mu je bolje. Ponekad se malko pribojavam i dvoumim jel to ok, no kad vidim da je npr.Neveneri dr.propisao kontinuirano mjesec dana uzimanja, tada vjerujem da je u redu. Inače i na samom uputsvu piše da se daje u kontinuitetu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo da napokon napišem dojmove s Lošinja

iako smo imali sve papire za Crikvenicu, u kojoj nikak nismo mogli ostvariti smještaj s lječenjem, dobili smo uputu da probamo u Lošinju pitat, i tak nakon par poziva i mejlova ipak nam je dat neki datum za kojeg smo se mogli okačiti.
    počinje priprema u svezi razgovora u svezi klope,( to nam je najveća boljka), i dobivamo i tu pozitivno mišljenje.
    2 mjeseca pred odlazak provjeravam imam li ikakve mogućnosti u svezi bolovanja, i tu dobijem potvrdno ( imam odobrenje da sam pratnja manjem klincu) , mada moja doktorica tvrdi da nemam pravo na bolovanje, a planirano lječenje mi baš pada u vrijeme kad bi morala bit na poslu.
    mjesec dana pred put počinje se smišljavati kak i što s putem, dal bi autom ( s mužem), ili busom, odluka pada da ćemo ipak ić s autom , ali dan ranije pa da prenoćimo na Krku negdje u blizini trajekta ( tu noć smo bili u Krku).
    Za lječenje su nas tražili urin i krvnu sliku ne stariju od 2 tjedna, tak da smo to uradili u prvom tjednu 9. mjeseca. Odlazim dokrorici za uputnice i putne naloge, na koje je ona upisala da putujemo u Crikvenicu, iako smo se unaprijed dogovorili da piše Lošinj( mada to ovima na Lošinju nije smetalo kaj piše, pitala unaprijed), u putne naloge mi za stariju klinku nije htjela napisati pratnju ( nego je napisala da pratnja ide uz mlađe dijete; kao provjeravala je i tak su joj rekli da mora, mada je mislim da je potpuno u krivo), ali idemo dalje.
    Nedelju prije zakazanog dolaska odlazimo put Krka, posjećujemo špilju Biseruljku, odlazimo u Krk, popodne se kupamo i tam spavamo. U ponedeljak ujutro odlazimo prema trajektu i uspijemo se ukrcati u željeni, putujemo preko mora do Meraga, i dalje autom prema Lošinju, ali se ne nazire kraja. Dođemo nakon nekih sat i pol u Lošinj, taj dan nas nisu primili kod lječnika ( već drugo jutro), smještavamo se u sobu u kojoj je 4 kreveta, malo skromnija soba, ali su nam stavili ipak frižider unutra tak da sam posebne stvari za klinca mogla imat u vidnom polju.
    ( inače u našoj kući postoje još 2 frižidera koji mogu koristiti svi koji žele, i mala čajna kuhinjica s mikrovalnom i štednjakom gdi se može nekaj nabrzaka složiti i pregrijati).
    Odlazimo prema restoranu ( u vilu Elizabeth) i tam nam vee da nisu računali da ćemo doć na ručak, pa da trebamo pričekati da se to za nas skuha, ujedno me zovu kod šefa kuhinje da se sve dogovorimo u svezi klope, pregledamo skupa kaj su posebno nabavili za malog i slično. Tad muž veli da neće čekat dok budemo gotovi s klopom , nego da oni idu prema doma.
    Moram li reć da su deca tada pojela najviše juhe u životu, posle odlazimo javiti se sestri ( za razliku od Crikvenice gdi je puno važniji doktor, ondje je sestra bitnija, i njoj se uvijek javlja za sve kaj treba). odlazimo u šetnju i navečer na klopu, posle odlazak u grad, da vidimo gdi smo uopće.
    Radnim danom ujutro iza pol 8 je vizita (doktor i sestra koja je u smjeni), slijedi dogovor u svezi pregleda i slično. Posle doručka radimo spirometriju. Oko 10 sati odlazimo na razgovor kod doktora ( koji je jedan tamo) i on daje upute o mjerenju perfa, čišćenjima i po potrebi inhalacije ( nama nisu bile pripisane).
    Večinu dana smo slobodni odlazimo na plažu ( kupali se skoro svaki dan), šetnju, istraživanje okoliša i biljaka.
    Klopa koju smo jeli većinom je bila birana ( inače je švedski stol ujutro, a servirano za ručak i večeru- bar u vrijeme kad smo mi bili tam, od 15.9.), koju dogovaramo unaprijed s određenom kuharicom koja vodi brigu o nama ( klopno smo dosta ograničeni), Kuharice malo susretljivije nego u Crikvenici. Ponekad smo uspjeli žicati i palačinke od rižinog brašna i za doručak( inače je jeo za doručak većinu stvari koje smo donijeli od kuće- kruh i pekmez).
    Vrijeme je bilo dosta lijepo ( samo par dana je bilo promjenjivo).
    Jedan sused je imao žižule pa smo s vremena na vreme odlazili kod njega po malo dopinga.
    Bio jedan simpatičan njemac koji pored plaže ima kuću, pa htjeli- ne svaki dan smo morali malo pročaskati s njime.
    Dosta često uvečer smo išli do grada, malo u razgled, bacanje udica i slično. Odlazili do Malog Lošinja i posjećivali Dragana u Miomirisnom vrtu.

Odlazak prema kući bio je malo teži jer nam je ošo trajekt koji je bio prepun, ali kad smo se ipak dokopali njega i prešli preko , vozili smo do Aerodroma na Krku, i dalje prek Križišća prema doma.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Opet kašljemo i počeo curiti nos

Stranica 8 od 53 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •