Eh, to je i nama bolna tocka... Najbolje nam se pokazala kombinacija propolisa i morske vode za dugotrajnu upotrebu. Sprejevi na bazi kortikosteroida nisu od neke koristi + mojim deckima od toga zna krvariti nos. Rinohorn - nakanjujem se kupiti ga vec dugo duuuugo, ali eto, jos nisam. DOk su bili mali, ispirala sam fizioloskom otopinom obicnom spricom. Znala sam im metnuti u kadicu za vecernje kupanje 2-3 kapi lavandinog ulja i to bi pomoglo. Vidis, dugo se toga nisam sjetila... Imala sam i mirisnu lampu, pa u nju mirtu ili eukaliptus ili lavandu, ponekad cak i ruzmarin. Razbila sam je i vec dugo to ne koristim, a nije nam to bilo lose. Ne volim u vodeni usisavac stavljati etericna ulja, jer me filteri usisavaca asociraju na prasinu - nikad to ne moze biti potpuno cisto (u mojoj glavi) ali da i to spomenem kao metodu.
Znala sam djeci namazati prsa onom masti na bazi eukaliptusa (Vaporub je bilo komercijalno ime, ali dugo to nisam trazila jer mi nije trebalo; treba paziti - ima na bazi metvice za odrasle, ta je "ljuta" kao i tigrova mast koju danas koristim za sebe i za djecu) i toga malo staviti pod nos. Nije to za djecu, ali moji su vec veliki pa im je ok. Moj mladji je volio i onaj inhalator koji izgleda kao stick - VIcks ili Sinusan, ali to mu nisam davala negdje do pete-seste godine.

Odgovori s citatom