Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
peterlin, kako rjesavate taj nos? mog starijeg to muci, on je alergicar, od rinoca nikakve koristi.
jelena, mali mi je ovaj mali za sumnju na neki kronican problem, makar strepim.
Eh, to je i nama bolna tocka... Najbolje nam se pokazala kombinacija propolisa i morske vode za dugotrajnu upotrebu. Sprejevi na bazi kortikosteroida nisu od neke koristi + mojim deckima od toga zna krvariti nos. Rinohorn - nakanjujem se kupiti ga vec dugo duuuugo, ali eto, jos nisam. DOk su bili mali, ispirala sam fizioloskom otopinom obicnom spricom. Znala sam im metnuti u kadicu za vecernje kupanje 2-3 kapi lavandinog ulja i to bi pomoglo. Vidis, dugo se toga nisam sjetila... Imala sam i mirisnu lampu, pa u nju mirtu ili eukaliptus ili lavandu, ponekad cak i ruzmarin. Razbila sam je i vec dugo to ne koristim, a nije nam to bilo lose. Ne volim u vodeni usisavac stavljati etericna ulja, jer me filteri usisavaca asociraju na prasinu - nikad to ne moze biti potpuno cisto (u mojoj glavi) ali da i to spomenem kao metodu.

Znala sam djeci namazati prsa onom masti na bazi eukaliptusa (Vaporub je bilo komercijalno ime, ali dugo to nisam trazila jer mi nije trebalo; treba paziti - ima na bazi metvice za odrasle, ta je "ljuta" kao i tigrova mast koju danas koristim za sebe i za djecu) i toga malo staviti pod nos. Nije to za djecu, ali moji su vec veliki pa im je ok. Moj mladji je volio i onaj inhalator koji izgleda kao stick - VIcks ili Sinusan, ali to mu nisam davala negdje do pete-seste godine.