ovako i kod nas...
sad ima 5 godina i nalazimo se na silaznoj putanji što se terapije tiče (već 2,5-3 godine je na trajnoj terapiji, koja se po potrebama mijenjala)
ventolinske epizode su se toliko prorijedile da nam je pumpici istekao rok, hvala Bogu
ali ona je i dalje na terapiji... ja nisam tip koji će sam prekinuti terapiju, bez obzira što je njoj očigledno bolje...
idemo redovito na kontrole svaku 6. mj. kod dr. Richtera i slušamo što nam govori...
ono što je mene izluđivalo ranije, je ovaj slučaj kao kod CAPPY, gdje je dijete unatoč flixotideu svaku dva tjedna imalo opstrukcije... užasno frustrirajuce...
očito je trebalo vremena da proradi terapija, odnosno da se pogodi prava doza...
inače, mi spadamo u onu skupinu kojoj je dijagnosticirana astma ali bez alergije, tzv. imunološka astma (znači da svaki virus izazove bronhoopstrukciju i izgleda identično ko astmatični napadaj)... za nju nam je sam dr. rekao da će se vjerojatno oko školske dobi povuci skroz (odnosno, da bi trebala funkcionirati bez opstrukcija i kad prekinemo terapiju)