Mozda si u pravu. Al malena Mi za sad nikakvu terapiju nema. Ni dijag.al u uto smo naruceni pa mi nije dugo pricekat. A ma ja cu napisat sve a oni nek biraju.
Mozda si u pravu. Al malena Mi za sad nikakvu terapiju nema. Ni dijag.al u uto smo naruceni pa mi nije dugo pricekat. A ma ja cu napisat sve a oni nek biraju.
Ja sam nosila na Pescenicu papire
Nije. Osim sto smo pili sirip za bolove par dana to je to. Ona se jako brzo oporavila. Ima jos uvijek piskutav glasic to sam pitala dr zasto je to tako jer drugo dvoje je normalno pricalo pa mi kaze da to ovisi o velicini trece i da ce proci kroz par mj
Meni je stariji nakon operacije treceg imao kratko piskutavi.
Pitanje ako idem u pratnji s djetetom u Crikvu dali smo smjesteni u istu sobu ili ne
da bez obzira jel plaćaš ili imaš kakvu olakšicu
Kolegica me uvjerava da ne ali ja onda ne vidim smisao da sam tako s njim. Idem jer je malen, osjetljiv i tesko se odvaja a ne radi gusta. Hvala ti puno na odg
pusti priče,
ako tražiš pedijartijski stacionar ( ati to ne želiš) , onda znači da je sam dole kak ja velim u domu, tam iznad restorana, smještaj je u višekrevetnim sobama samo za djecu.
ak tražiš da ide s pratnjom koju plaćaš po cijeniku koji je važeći, ili slučajno dobiš odobrenje za pratnju od doktora onda ideš u smještaj u Vili Dalmacija ili Istra ( to je tam kod bazena), tada si s njime u sobi, po potrebi može se ubaciti i pomoćni krevet.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.01.2015. at 11:33
Cure, ak se kojoj da, da ovdje ili na pp, mi malo pojasni to za Crikvu/Lošinj. Klinci su mi stari 26 mj i 9 god, oboje astmatičari, da budemo svi skupa tamo, koliko otprilike financijski izađe( koja je najpovoljnija opcija), s tim da nisam sigurna jel bi mogla više od 2 tjedna izbivati s posla.U veljači imamo kontrolu pulmologa, to mi on napiše preporuku ?
da on ti treba napisati preporuku vidi http://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranj...staj-uz-dijete
ti bi mogla radi godina manjega dobiti i gratis smještaj ( možda ne bi bilo loše da ti specijalist napiše da treba pratnja roditelja kod manjeg), ako ne onda ti je najjednostavnije vidjet za crikvu kolko su cijene ak ideš pred udruge asmatičara ( trebala bi se učlaniti u udrugu).
onda kad to imaš
ideš kod pedijatra s kopijama da ti napiše uputnicu za lječničko povjerenstvo, s time ideš na komisiju ( sad točno gdi pitaj pedijatra on bi to trebal ti reć), ak dobiš pozitivno onda se javi, pa ćemo dalje.
Pravo na smještaj uz dijete u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju
Na prijedlog izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite, a na osnovi mišljenja doktora specijalista određene specijalnosti, liječničko povjerenstvo područne službe, regionalnog ureda Zavoda iznimno može odobriti boravak uz dijete u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju osiguranoj osobi - jednom od roditelja ili osobi koja skrbi o djetetu u sljedećim slučajevima:
- kada se provodi točno određen i utvrđen programa "mama - dijete" za izobrazbu roditelja, odnosno osobe koja skrbi o djetetu, za dijete do navršene 3. godine života
- kada je u provođenju bolničke medicinske rehabilitacije djeteta s posebnim zdravstvenim potrebama potrebna prisutnost roditelja, odnosno osobe koja skrbi o djetetu.
Iznimno, bez potrebe prethodnog odobrenja liječničkog povjerenstva Zavoda, pravo na boravak uz dijete, ovisno o odgovarajućim smještajnim kapacitetima specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, ima:
- osigurana osoba - majka djeteta pod uvjetom da je jedina prehrana djeteta majčino mlijeko, odnosno da postoji potreba dojenja djeteta, a što utvrđuje izabrani doktor djeteta, odnosno doktor bolničke ustanove u kojoj se dijete liječi,
- osigurana osoba - jedan od roditelja djeteta s teškoćama u razvoju koje o tome u skladu s posebnim propisima posjeduje odgovarajuće rješenje nadležnog tijela, odnosno nalaz i mišljenje nadležnog tijela vještačenja.
Za vrijeme smještaja uz dijete roditelj nije obvezan sudjelovati u pokriću troškova smještaja.
Obavili smo pregled kod pulmologa s malom. Prik na sve neg al s obzirom na kasljuckanje i uk ige 114 te dungar test uveden nam je flixotide u terapiju. Dobili smo i preporuku za Crikvu. Sad citam postove nije mi specijalist napisao majka u pratnji. Kaj to mora bas biti tako od spec.navedeno. ona ima tri g
Ok sorry sad det.procitala. dakle do navrsene 3 god. Ona ima pune tri. Al na konto nje imam pravo Jelena O traziti bespl.smjestaj jer sam na srv?
Naravno ako uopce komisija odobri
Naravno ak nam opce odobri HZZO
ne na konto porodiljnog srv, nego da imaš srv za njegu ( ono od komisije), ali možeš žicati pedijatra da napiše za pratnju, možda vam i odobre.
si složila kaj za klinca?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.01.2015. at 17:20
Nisam. Htjela sam vidjet kaj ce za malu reci. A ti
Probaj tražit pedijatra da ti napiše pratnju, možda zbig specifičnog slučaja ti i odobre
Nisam još slala, bum ovih dana
E ja danas fw nalaze pedijatru. Maloj stoji j40 dijag i onda ispod astma nedokazana. Kaze da ma konto tog mi nece odobriti lijecenje. Ok pitam ju dal moze na ambulantno to mi nije odg. Al realno za isto imam pravo bez komisije.
Za ambulantno mozes dobit i za sinuse
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali to nije razlog zakaj ti ne bi dala papire
Rekla mi je da mogu pokusati ali da su sanse male
Ma to ti ovisi id podruznice gdje predajes. Ak predajes u zg u najvecoj ne bus dobila. Ak predas ilu malom gradu budes
ja mislim da je štos na koga nabasaš i kakve taj kriterije ima, jer očito ne postoji pisano kome da , kome ne
( samo za pokrepiti kad moja klinka je sad dobila 14 dana, a jedno dete skoro duplo staro s sličnim vrijednostima 3 tjedna)
a jel poveča flixotide ili neki zaštitar?
moj je najmanji bio neprekidno na ventolinu kad je bio star 7 mj, nekih 4 tjedana
Nije, morat cu se javit pulmologu prije nego je planirano. Opet lezi u bilnici.
Ko ? Opet ste na srebrnjaku???
Drz' te se. Bas vas krenulo
Lela ima kaj novog ( si obavila kaj za sebe), evo ja danas poslala papire sad mi je čekat
jaffa kak dete?
Dakle mi smo imali laringo epizodu pa sam s malim zavrsila kod pedijatra. Uglavnom trazim uputnicu za ambulantno lijecenje za malu a moja dr nikad cula za to. Na kraju mi kaze ma odite na komisiju vidite da su napisali da je dokaz.astme u postupku/obradi pa mozda vam odobre. Dakle danas nosim na HZZO papire za nju.
A vec jucer pripremila mail da posaljem za narucivanje
javi kaj su rekli za malu!
inače vam dobra doktorica, moja prvo viče ne može, a tek onda hajmo pogledati papire.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.02.2015. at 10:59
Evo napokon ok, idemo danas doma. Opstrukcija bez virusa, bakterije, tempice...
Pojacali su nam flixotide uz melarth. Ako to ne upali ide pulmicort umjesto flixotidea kao terapija.
na kolko Flixotide 2x50 x 2 put na dan?
Melarth + 2*2 flixotidea 50 da.
U nalazu ne pise opstrukcija nego pogorsanje astme... Eto![]()
Da te utješim..... za ovo doba godine to je često i očekivano. Evo, ja i dalje strepim od vlažnog dijela godine iako moj 13,5-godišnjak već par sezona dobro funkcionira... Baš u ponedjeljak ga vodim na Srebrnjak na kontrolu. Baby haler i opstrukcije su već dugo prošlost, ali nikad se ne zna... Dok je bio mali, bilo je puno neprospavanih noći, trčanja na hitnu i svega, ali to se preraste. Ako nalazi i ne budu sjajni, nema veze, već dugo nije bilo nikakvih većih cirkusa.
Bez obzira na rezultate alergološkog testiranja, primjenjujte doma preporuke za kontrolu okoliša u kojem borave astmatičari i vodi dnevnik ako ikako stigneš, korisno je jer se mogu prepoznati okidači napada. Pisala sam već o kontroli okoliša, ali ako treba, mogu ponovno.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.02.2015. at 14:36
Hvala.
Vidim po velikima da im je vec lakse nego prije. Pogotovo najstarijem (sada ce 7god). Nadam se da ce i njemu biti.
X. Daleko smo od 13 godina, ali vidno je lakše i sve je manje incidenadata i noćnih odlazaka na Srebrenjak. Iako je moja zasad bez neke dokazane alergološke podloge, isto sam dobila savjet za kontrolu okoliša (ukratko: plišanci, tepisi, zavjese, sve što skuplja prašinu). Što kod mene konkretno znači ovo: ima 1 plišanca, koji se redovito tretira, na podu su strunjače, a ne tepih, ima zavjese, ali s tim prašina-dindžama zaista budžetiram i za svaku koju pustim da bude u njenoj sobi važem cost-benefit (jel' djetetu baš jako stalo ili ne). Ako baš mora bit tepih, onda je bolje umjetni (sintetika), nego prirodni (vuna).
Posljednje uređivanje od ina33 : 06.02.2015. at 09:21
Moja l smrca cijeli tj al nema the kaslja. A z . Pocela kasljucat i kasljat suho bez prehlade pa sad jos mozgam jel da uvodim seretide il flixo il pulmicort.. Il nista. Puse pef ok .
Mi smo se gusili c vikend. Pluca cista. Grlo mrak a on koma. Bas onako ko laringitis. Dr mi dala dve ampule pulmicorta. To mi se pokazalo mrak. Al kaj su mi dvije ampule. Zicam ju recept al ne mamaaaa to je skupoooo. I sad kad nas dr put copi a obicno je to vik ti prezivi.
Btw napokon poslala papire u Crikvu. Cekam termin...prema savjetu uclanila se u Udrugu. E i javili su mi da su pregovori oko obnove ugovora i cijena u tijeku.
Lela bezveze. Pa ne placa ga iz svog dzepaja sam se nekaj nakupovala tog pulmicorta, novaca i novaca ostavila.. Sva sreca da sam se nekako dokopala recepta. Uf probaj nekako nazicat da ti napisu preporuku na srebrnjaku il sada kad budes u crikvenici, samo moli dr. I sigurno ce ti npusat preporuku.
Sent from my iPad using Tapatalk
na podu su strunjace, a ne tepih
Na kave strunjace mislis. Ja bi izbacila tepih ali jos su mali i cesto na podu ide neka igra pa imam tepih. Cijelo v.razmisljam o nekoj soluciji. Pomislila na one kocke-puzzle sto bebe imaju al to mi je po cijelom stanu tako da nema neke koristi.
I da pitam koristi li tko one navlake madrac/jastuci. Skupo je ... uzasno...
Mi smo imali brdo tih puzli, kupila preko foruma pa spojila i poljepila. Drugdje je bio parket.
Sent from my iPad using Tapatalk
Ma kad vidim da nesto pomaze nije mi upitna cijena. Vazno da ima efekta...a od pulmicorta puno brze krene iskasljavat....zicat cu. Tnx lunaxor
Mi nemamo ni zavijese ni tepihe, plisanci za spavanje prolaze kroz skrinju, posteljinu mjenjam svaka 3 dana. Prasinu brisem sa vlaznom krpicom.
Aza pulmicort nemam rijeci, zao mi je sto neda![]()