mitovski prvotno napisa
Imam pitanje za one cija djeca koriste Nasonex?
J. ima cjelogodisnji alerg. rinitis. Zadaje joj puno muka, zbog toga ni sluh nije dobar, stalno nis curi, gusta, ljepljiva prozirna sluz.
Zbunila su me 2 suprotna misljenja lijecnika. Alergologica je rekla Nasonex cijelu godinu 2tjedna pa 2 tjedna pauza.
Otorinac je rekao da je to glupost i da s time nista ne postizemo (timpanogram je b i c) vec da ga treba koristiti minimalno 3mj kontinuirano pa napraviti pauzu. Kaze da je to kortic koji se vecinom zadrzava u nosu i ne apsorbira se toliko u tijelo. Alergologica na to kaze kako da ne, otorinci su siroke ruke s korticima neka smo mi nju ipak ovako malo postedili. Ne znam koga da slusam.
Ono sto ja vidim ovako na 'terenu' da stvarno ne postizemo puno s tih 2 tjedna.
Ona se bas jako muci, vecinom dise na usta, ima i dosta velike podocnjake, izgleda bas iscrpljeno kad je taj rinitis u jakoj fazi.
Dobila je sad i aerius jer je pocela kihati i svrbe ju oci. Kaze alergologica vjerojatno lijeska ( do sada nije na nju reagirala ali alergicna je na ljesnjak). U 3.mj bi trebala krenuti s flixotideom zbog breze na koju je prosle g imala jaku reakciju.
Uglavnom, sad su me zbunili, jedan dao jednu terapiju, drugi drugu i ne znam koga da slusam.