Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: mijenjanje pelena

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno mijenjanje pelena

za malo iskusnije mame platnenopelenasice imam pitanja par

koliko cesto ih mjenjate?
    svako sat, dva? ili kad vidite da su mokre? ili kad pomirisete?

kako nocu?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e sad, mi ih koristimo od 4. mjeseca, ali mislim da je princip isti kao i kod jednokratnih, a to je "mijenjaj kad je mokro"
    doduše, mislim da se nećeš moći pouzdati u miris jer one ne smrde ni kad se pokaka, za razliku od plastičnih koje uđasno smrde i samo popiškene, barem je tako bilo kod nas
    nama čak ni sad kakica ne smrdi, a jede i drugu hranu osim mlijeka

mislim da tako male bebe treba malo češće mijenjati, ali to ćeš najbolje sama skužiti kakav ritam ima tvoja beba

ja sam prije mijenjala noću jer nam jednokratne nisu dobro držale, al mislim da ako metneš tetru kao uložak, platnena može izdržat noć

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nisam baš tako iskusna, tek smo 2 mjeseca platneni, ali dosada nije bilo problema. Noću platnena+tetra+zaštitne izdrži i do 12 sati bez presvlačenja. Danju svaka 4 sata, a nekada i duže. Inače koristimo Kamaris i Marin ne kaka noću (pa ga ni ne presvlačim noću), i do sada nije imao pelenski osip i nikada ne plače zato što je mokar. Tako da ti ja to radim prema nahođenju svaka 3-4 sata po danu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hehe...

isto tako.
    Mijenjaš kad je mokro - tako bi se zapravo trebale i jednokratne, ali u njihovom slučaju je "suha površina" loš pokazatelj koliko je pelena stvarno mokra i često se ne mijenja dok "ne oteža", u smislu - "još ona može povući"
    (OT: čak mi se jedna prijateljica "pohvalila" kak su Pampersice izvrsne: dijete joj je moglo cijeli dan biti u istoj, ako se ne pokaka :shock: )

I da - istina je - uopće ne smrde. Niti pokakane. Zato ćeš morati malo približiti nos.

Opća preporuka je mijenjati barem nakon 3 sata.

I da - platnene nam nisu NITI JEDNOM promočile noću, dok je s jednokratnima bio vječito mokar pred jutro, da ne velim koliko smo puta skidali kakicu s leđa :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drzi bebu dan, dva bez zastitnih gaca da skuzis kad vise piski pa ces zanti koliko cesto ju moras mijenjati.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najvise piski i kaki kad ju presvlacim
    sto i nije lose

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam reci, ako ces probati IPT, onda bi bilo najbolje da ju presvuces svaki put kad je mokra. I cini mi se odlicno sto piski i kaka kad je gola.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja mislim da je kvaliteta zaštitnih jako važna. Meni nije nikad promočila platnena, noću nisam mijenjala i ako je kakao, navečer malo deblje namažem zaštitnu kremicu, ali sam gledala da za noć uvijek stavim frotirnu ili neku deblju koja bolje upija. Danju, ne znam, ne gledam na sat, mijenjam češće da mašina bude punija nakon tri dana

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni malo teze ide stavljanje tih zastitnih
    uvijek mi oko struka procuri

da stisnem?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ne tiskam, ali pazim da mi niti jedan dio pelene ne izlazi izvan zaštitne, jer platno navuče vlagu na sebe.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Vidim da vas ima i iz splita, jel ima di po splitu kupit platnenih i kolika im je cijena?Ja nisam ni znala da to postoji, a u ovim papm, cim se jednom popiški smrdi katastrofalno, pa odma skidam, a muka mi je ide lito, jadan kako ce tako usmrđen

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima kupiti pocetni kamarisov paket u bebinom svijetu, preko puta firula...
    inace se mogu naruciti preko neta....
    imale smo akciju neki dan ispred hnk, mogla si ih viditi uzivo i dobiti savjete

[/i]

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nisamu splitu, na otoku sam, nije mi bas prakticno putovati, zato i pitam da narucim od nekoga ko putuje za split.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje ti je, vidi na
    www.kamaris.hr

i vidi topice gdje se pelene siju

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala, letim

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

[quote="zrinka"]meni malo teze ide stavljanje tih zastitnih
    uvijek mi oko struka procuri[quote]
    a koje zastitne imas?
    ja bas nisam bila zadovoljna s kamarisovima na cicak, i vise ih uopce ne koristim.

i jos nesto, ja se uopce ne bih slozila da pokakane pelene velikih beba ne smrde. nase sasvim normalno smrde (doduse ne onako odvratno kao jednokratne) i nije problem skuziti da su napunjene, iako nam se i u dobi od skoro dvije godine jelovnik jos podosta razlikuje od jelovnika velikih
    s druge strane, popiskene platnene pelene zbilja ne smrde, za razliku od jednokratnih.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    Noću platnena+tetra+zaštitne izdrži i do 12 sati bez presvlačenja.
    1. Ja sam kupila rabljene od cure s foruma i sa svakom pelenom sam dobila unutra i ulozak. Pelene su kamarisove od frotira. Sad ih imam 15 kom (svaka s uloskom). Da li ih trebam jos kupiti ili mi je to dosta? Sad ce jos doci i ljeto pa ce se i brzo osusiti kad ih stavim na balkon oprane.... ali ipak, 15 komada vi "potrosite" u kojem vremenu?

2. Ovu gorespomenutu tetra pelenu stavim UMJESTO tog uloska ili zajedno sa time svime da bude jace po noci?

3. Da li se jos uvijek prakticira siroko povijanje ili ne? I ako da, kako povijate kad koristite platnenu (koja je ipak punija i veca i vec siri nogice - vise nego jednokratna)?

4. Kakva je to zastitna folija ili tak nesto, spomenuli su nam to u Kamarisu ali tada nisu imali, pa kao onda samo tu foliju bacim s kakicom pa je lakse za ciscenje.
    Ta folija isto mora biti od nekakvog pamuka i neceg....
    Vi koristite to?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj wildflower prvotno napisa
    i jos nesto, ja se uopce ne bih slozila da pokakane pelene velikih beba ne smrde. nase sasvim normalno smrde (doduse ne onako odvratno kao jednokratne) i nije problem skuziti da su napunjene, iako nam se i u dobi od skoro dvije godine jelovnik jos podosta razlikuje od jelovnika velikih
    Pa nisam ni mislila da kakica ne smrdi - smrdi kao i svaka druga, ali moraš priznati da se uopće ne može uspoređivati "miris" iz platnene i jednokratne pelene. Ni izbliza! U platnenoj ima "prirodan" miris, a iz jednokratne... hm... ne znam ni opisati rječju kakav.

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    1. Ja sam kupila rabljene od cure s foruma i sa svakom pelenom sam dobila unutra i ulozak. Pelene su kamarisove od frotira. Sad ih imam 15 kom (svaka s uloskom). Da li ih trebam jos kupiti ili mi je to dosta? Sad ce jos doci i ljeto pa ce se i brzo osusiti kad ih stavim na balkon oprane.... ali ipak, 15 komada vi "potrosite" u kojem vremenu?
    Meni je 15 premalo. Ja ne bih išla ispod 24, mada neke cure i s 20 dobro barataju. Ja ipak volim prematati čim skužim da je mokar.

2. Ovu gorespomenutu tetra pelenu stavim UMJESTO tog uloska ili zajedno sa time svime da bude jace po noci?
    Ja stavljam samo pelenu i uložak - bez tetre (sve skupa bi mi ispalo predebelo) + zašt. gaćice Kamarisove, ali NE S ČIČKOM, već na drukere. Te su izvrsne!

3. Da li se jos uvijek prakticira siroko povijanje ili ne? I ako da, kako povijate kad koristite platnenu (koja je ipak punija i veca i vec siri nogice - vise nego jednokratna)?
    U principu ti je to odmah i široko povijanje, ne treba ništa dodatno.

4. Kakva je to zastitna folija ili tak nesto, spomenuli su nam to u Kamarisu ali tada nisu imali, pa kao onda samo tu foliju bacim s kakicom pa je lakse za ciscenje.
    Ta folija isto mora biti od nekakvog pamuka i neceg....
    Vi koristite to?
    To su oni papirići o kojima se toliko priča.
    Dobri su, ja ih koristim (prije nisam, ali otkako kakamo u pelenu...)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Amalthea, hvala!

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ovako smo i mi radili, kao Amalthea. Međutim u zadnje vrijeme sam izbacila uloške i uopće ih ne koristim, preko dana ih ne stavljam, a preko noći stavim tetru jer mislim da više upije. Zašitne smo kupili one veće od 6 mjeseci i koristim ih samo noću i to one kao gaćice. Ne moram puno stezati, njemu je komotno i ugodno, a meni još bolje jer ga ne moram noću presvlačiti
    Imamo 20 kom i nabavit ćemo još par, kao rezervu. Perem ih svaki 3 dan.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    Vidim da vas ima i iz splita, jel ima di po splitu kupit platnenih i kolika im je cijena?Ja nisam ni znala da to postoji, a u ovim papm, cim se jednom popiški smrdi katastrofalno, pa odma skidam, a muka mi je ide lito, jadan kako ce tako usmrđen
    Kako je već rečeno imaš u Bebinom svijetu, početni paket (20 one size pelena, 10 uložaka, 3 gaćica br.0 i paket papirića) dođe 1500 kn i ako doneseš časopis Bebe imaš 5% popusta. Inače možeš se javiti u Kamaris na mail i oni ti kad uplatiš mogu poslati poštom.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ja stavljam samo pelenu i uložak - bez tetre (sve skupa bi mi ispalo predebelo) + zašt. gaćice Kamarisove, ali NE S ČIČKOM, već na drukere. Te su izvrsne!
    ja npr. imam strahovitih problema s tim zastitnim od kamarisa s drukerima, totalno bacenih 90 kn moram priznati.
    u pocetku smo koristili vel. 0 na cicak i bile su nam odlicne, lijepo sam mogla namistiti da je cijela pelena pokrivena zastitnim gacicama i nikad ne bi procurilo.
    kad smo prerasli velicinu 0, kupili smo 3 komada vel. 6 i to dvoje na navlacenje i jedne s drukerima (na cicak nazalost nisu imali tad).
    gdja. svjetlana mi je jos naglasila kako su ove s drukerima dobre za bebe koje imaju malo deblje nogice (kao moja A), no ispostavilo se totalno obrnuto. oko nogica stezu i kad su namjestene na najsire, a oko struka plesu i stalno je pomicu i pelena uvijek viri vani. najradije bi ih bacila, a opet mi zao koliko kostaju, mozda ih prodam nekome kome ce odgovarati.
    ove na navlacenje su ok, ali ipak su mi na cicak bile daleko bolje.
    eto, sto ljudi....

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Potpisujem trinity. Ista stvar, tražili na čičak dobili drukere, a nikako nam ne pašu. Za sada se snalazimo s onim što su kao gaćice.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni su na čičak bile odlične dok mu nisu postale knapić, sad ih koristim samo ako je tanka pelena, na debelu uvijek stavim veće s drukerima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nama su na čičak bile odlične do trenutka kad nije počeo puzati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, imam osim toga 2x veličinu 0 i 2x vel. 6 Kamarisovih na čičak par puta korištenih na prodaju. Pa dok ne otvorim topic na burzi, ako ste zainteresirane...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo još jedna nezadovoljna krojem gaćica na drukere
    oko struka preširoke, oko nogica preuska
    krij ne štima, jednostavno nije dovoljno prilagodljiv, trebalo bi imati više drukera

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama ide sve bolje i bolje
    ni danas nismo mokri

zastitne imamo kamaris i mother ease, obje na cicak

mislim da je nama bio problem pupak koji nam nije bio zarasato pa sam se bojala malo jace stegnut oko pasa...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nažalost mi zbog pupka još nismo niti počeli koristiti platnene

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ih koristila zamenarivsi totalno sve savjete o pupku. i nista spektakularno se nije dogodilo.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma kod nas ti je problem i taj što ga nisu dobro podvezali pa svaki drugi dan idemo na spaljivanje pupka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U vezi zaštitnih na drukere: ja sam s 11 mjeseci uzela 2! Zaštitne 12 su ga tiskale koma, ali 2 je izvrsna.

Moram li spominjati da su mu noge buuuuuuucmaaaaaaaaasteeeeee?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    ma kod nas ti je problem i taj što ga nisu dobro podvezali pa svaki drugi dan idemo na spaljivanje pupka
    A zaaaaato su na slikama pampersice ja te već htjela pitati...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cekana nisam ni sumnjala da nećeš primjetiti i komentirati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja pisulja puno piski valjda, ako hocu da je bas suha presvlacim ju svakih sat, sat i pol. Sve iznad toga je ful mokro. A ak se dogodi tri sata, to je ful mokro sve.
    Inace, ja sam sa Kamarisovim cicak zastitnim gacicama zadovoljna. To sam skuzila da su mi dobre tek kad sam kupila jedne Racmanove u Slo. Te su mi svaki put promocile. Kamarisove su mi super. Al jos nismo propuzali pa ne znam sta nas ceka.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Vidim da ovdje se pominju zastitne pa se bas pitam sta je to da nisu nekad poznate melni gacice od pvc -a

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisu od PVC-a.
    Materijal je sasvim novi, mekani, podatan: propušta zrak, ne propušta tekućinu.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se sasvim dobro uhodali

sad procuri jedino kad je mm presvlaci, ah muski ....

jedino mi prodje AIO kraj nogica, nekako, lastik mi ne stisne dovoljno pa ima lufta
    mozda da preko stavim zastitne, bez obzira sto su AIO?

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj, bit će previše plastike :/
    začas će ih popuniti, obično novorođenčad ne sjedaju aio od prve. al već za koji tjedan.....

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam imala 3 male platnene i 14 velikih. Sad nam male ne mogu, i koristim samo tih 14. Pošto mogu mašinu podesit na pola pranja (znači koristi upola vode, struje, praška), perem je svaki ili svaki drugi dan. Tu još bude pokoja naša stvar i njegova robica i bude taman. Tako da mi je dosta tih 14.
    A zaštitne imamo Kamarisove na čičak i odlične su.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zrinka pitala si o tome kako cesto beba piski pa sam ti mislila to pojasniti gledano i provjereno iz kuta bezpelenastva.
    1. svaka beba piski kad se probudi bez obzira na nocno i dnevno spavanje, to znaci ako je tada podojis mozes promjeniti pelenu, primjetit ces da beba piski u toku podoja tako da malo stane i mnoge te pocnu vrlo brzo gledati u oci naravno kad pocnu pratiti tvoje lice

2. ako dojis frisko nakon sto se je beba popiskila u pelenu jer je topla onda racunas da ce nakon 20 minuta sigurno opet piskiti

3. ako zaspu moze se dogoditi da piske kad se probude

Svaka beba pokusava mami na neki nacin objasniti sto se dogada. To zadrzava racuna se do 4 mjeseca poslije toga pocinje i ona ignorirati svoje nuzde i prijavljivanje. Poruka je jasna u pelenu.

Sto je beba veca kapacitet mokracnog mjehura je veci i beba duze zadrzava.

Beba od pocetka zna sto radi samo je naucila to raditi u vodi. Veci joj je stres na pocetku kakanje jer to nije radila u maminom trbuhu i to zapravo upoznaje istovremeno kad i mamu. tu je beba jos neuvjezbana pa ako kaknje radi povezano s mamom vrlo brzo tako male bebe pocinju biti vrlo jasne mamama sto zele. Cak se i neke bebe rasplacu prije kakanja.

Ima toga jos, ali za pocetak mala smjernica.

Zelim ti sve najbolje.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samaritanka thanx

dosta dobro mogu shvatiti kad ce kakiti, taj izraz lica prepoznajem i koncetraciju prije toga....
    za piskit nisam sigurna za uvijek....

nismo bezpelenasi, iako se mm svidjela ideja, kaze mogli smo proc i bez pelena, sto nisi o ovome prije govorila, prosli bi jeftinije hehe....

no, vidjet cemo na ljeto, malo cemo se probati i s tim igrati, samo nek malo zatopli, da mozemo biti goli

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zrinka ne vrbujem te ja za bezpelenastvo samo ti zelim objasniti to s dinamikom piskenja. Ti napravi kako ti zelis, ali kad je beba vec na platnenima onda ionako brze moras reagirati presvlacenjem nego kod jednokratnih. To mi je bila zamisao.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma sve 5

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi probali sa platnenim ali nam baš ne ide sjajno :/
    Kao da još ima pretanke nogice pa nam sa strane procuri....

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    I mi probali sa platnenim ali nam baš ne ide sjajno :/
    Kao da još ima pretanke nogice pa nam sa strane procuri....
    Pomalo, nama je trebalo barem 20 dana da se uštosimo s platnenim. U jednom trenutku sam mislila čak i odustati, ali danas mi je drago da nisam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Te moje su mu taman, ali procure. A probala sam mu i kamarisove sa kamaris zaštitnim gaćicama pa procure.
    Ali ne odustajem, nisam još isprobala sve varijante 8)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Janoccka, pa nisu mu valjda i Tonko Bonko velike oko nogica? Ili nemaš tako malu pelenu koja stane u njih?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tek sam jučer proprala zaštitne a Tonko Bonko se duže suši od kamarisa pa još nije došao na red...
    I psssssst.... koliko sam skužila opasno je spominjati da posjeduješ tonka bonka. Sva sreća pa sam na 4om katu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Tek sam jučer proprala zaštitne a Tonko Bonko se duže suši od kamarisa pa još nije došao na red...
    I psssssst.... koliko sam skužila opasno je spominjati da posjeduješ tonka bonka. Sva sreća pa sam na 4om katu...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •