Stranica 20 od 23 PrviPrvi ... 101819202122 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1119

Tema: Odbrojavanje 4/14................... by stork

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure! Eto mene sa jos jednim "biser" pitanjem. Oko 10 dana ciklusa, pojavio mi se onaj proziran, sluzavi iscijedak koji navodno najavljuje ovulaciju. Naravno, krenuli smo u akciju i mislili-to je to. Onda se prekjucer opet pojavio taj glupavi sluzavi iscijedak. Je li moguce da sam imala dvije ovulacije u jednom ciklusu?
    nisi jer to nije moguće (barem ne s tako velikim odmakom - većim od 24 sata).
    vjerojatno ti je tamo 10 d.c. krenula O ali nije dovršena, pa će ti se sada dovršiti. da mjeriš BT vidjela bi da ti
    sigurno nije došlo do skoka temperature.

druga je mogućnost da plodnu sluz imaš sve ove dane (jer nje bi i trebalo biti dulje, tj više dana) pa je možda nisi
    skužila ove dane između (to je najčešće slučaj kod jako mladih žena - teenagerki koje mogu zatrudniti od jednog exa par dana prije O)

treća je mogućnst ovo što ti kaže kudri, mada stručnjaci kažu da se da razlikovati eggwhite od sjemene tekućine po tome što
    eggwhite nebi trebala pucati kad je rastegneš, odnosno da je onako baš elastična, a sjemena nije.

no dosta mog trkeljanja, najbolje je da vi to sve lijepo pokrijete
    Posljednje uređivanje od techna : 22.04.2014. at 16:38

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

techna,kak to misliš nije moguče?
    Pa naravno da je moguče da žena ima duplu ovulaciju i to ne baš isti tren več može biti razmak i u par dana.Kak si ti začela s curicama,dvojajčane su,znači oplodila su ti se dva jajašca.

Yummy,kaj se tiče te plodne sluzi,nije pravilo da bude samo striktno jedan dan,prijavljivale su cure ew u par navrata.Niti je ovulacija baš tog trena kad se pojavi ew.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Eto, nesto sam i naucila . Nije definitivno bila sperma, jer je bas bila rastezljiva sluz. Odem na zahod, a ono se sve rasteze. Trebala sam tonu wc papira da ju prekinem

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

techna, sve mo mi to lipo "pokrili". Kuca nam se u posljednjih 10 dana pretvorila u zivi kupleraj. Lol!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj techna prvotno napisa Vidi poruku
    Šiškice, nisam te skroz pratila pa te pitam jesi li razgovarala sa svojim doktorom o terapiji Metforminom.
    Ili si ga možda već pila?

Ja sam svoj PCOS prije 8 godina riješila sa Metforminom (lijek se zove Glucophage). Zapravo nisam ga riješila (da mi se ustabili ciklus)
    nego sam pod njim zatrudnila i to sa dvojajčanim blizankama. Blaženi Glucophage.
    Draga moja ja ti imam netipični PCOS !!! Normalne cikluse od 28 do 30 dana, ovulaciju, nisam dlakava a kile idealne.. Međutim ciste rastu , pucaju, rastu , pucaju.. i to je jedini simptom od samog PCOS-a..
    Zadnji nalaz TSH-a mi je bio 2,45 al su zato antiTPo i antTG(ili kak se već zovu) preko 1300 pa sam pila Decortin u postupku (predzadnji put je bio dobitni ) al zato ovaj nije!! al ovaj puta je ET bio 5 dan i to jedne morule tak da mislim da je to razlog neuspjeha tj. embrij je u startu kasnio u razvoju..

crna-ovčica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Jutro, evo da i ja jednom serviram prvu jutarnju
    Ljubičice, ima li simptoma kakvih?

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

lista za 23.04.2014.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(ne)čekalice:

sankris ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 46 dc
    esperansa ~~~~~~~~~~~~~~~~ 40 dc +
    hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 29 dc
    viki88 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
    šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc
    kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc

odbrojavalice:

emily_zg ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
    sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22 dc
    kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
    techna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
    yummy_mummy ~~~~~~~~~~~~ 21 dc
    ivchica30 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
    tigrić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
    lorelai ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
    nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
    vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
    mami ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
    crna_ovčica ~~~~~~~~~~~~~~~~ 7 dc
    bubicazubica ~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
    tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
    vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 dc

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Jutro!

Evo mene, vrijedna sam već tako rano... Grazie na kavici, mmmmm prija jako....

Evo nešto za smijeh: pitam jučer u DM-u imaju li čaj od vrkute. Od čega? Od vrkute? Kako? Vrkuta! Ma...? Što je to? Zove se još Gospin plašt (u mislima sam joj rekla da je za plodnost, skoro sam i na glas rekla, ljudi oko mene...) Veli ona Gospina trava. Velim joj da ne to. Zaključak - nemamo. Odem u ljekarnu i glasno i jasno tražim čaj od vrkute jer ga sigurno imaju. "Oprostite, nisam vas razumjela!" (pomislila sam, ma u kojoj sam ja zoni sumraka?!)

Žao mi je zbog M., cure... i popishanih minusa... Primijetila sam da dok uređujem listu, svoje ime na listi uopće ne gledam. Prije sam buljila u njega, čekala listu, ali sada njet. Ajde, barem odmor od toga...

Ono što je meni fascinantno je to što je skoro 4. mjesec gotovo! Pa kud prije! Kao da je nedavno bila Nova godina... Uh... JOš malo i ljeto... Ovo vrijeme nezaustavljivo ide, žuri....

Jeste vidjele moj novi potpis?
    Posljednje uređivanje od Sreća_83 : 23.04.2014. at 07:51

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Zuzy? Sta se desava?

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

dobro jutro, mene evo sastavila prehlada...jedva dišem...
    Srećo_83 tako su i mene gledale tu u mojoj ljekrani kad sam tražila vrkutu....očito je to samo među nama poznato

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jutro cure!
    Razgovor obavljen, rezultat SOK! Mm misli da sad nije vrijeme za djete, zbog financijske situacije i boji se da se ne ponovi prica sa Patrikom ili da se meni nesto ne dogodi s obzirom na moje dijagnoze. Ja sam totalno u bedu, suza suzu stize. Pa i ja se bojim al ak ne probam jos jednom cjeli zivot.cu se grist sta bi bilo.... Mozda sam sebicna? Ili je on? Ne znam, uopce nemogu racionalno razmisljat, ne znam da li sam ljuta na njega ili samo jadna... I da li uopce smijem bit ljuta zbog toga?? Zbunjena skroz!!

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno da je moguče da žena ima duplu ovulaciju i to ne baš isti tren več može biti razmak i u par dana.Kak si ti začela s curicama,dvojajčane su,znači oplodila su ti se dva jajašca.

Yummy,kaj se tiče te plodne sluzi,nije pravilo da bude samo striktno jedan dan,prijavljivale su cure ew u par navrata.Niti je ovulacija baš tog trena kad se pojavi ew.
    Svakako je moguće. Meni se to desilo sa blighted ovumom. Slučajno sam bila na sistematskom u vrijeme prve ovulacije kad su još na drugom jajniku bili mali folikuli.
    Na prvom uzv u trudnoći - hop, žuto tijelo na oba jajnika tako da smo morali čekati 10 dana i vaditi par beta da potvrdimo da je blighted ovum a ne da se jajašce iz kasnije ovulacije oplodilo pa trudnoća "kasni"

Nivesa - žao mi je.. znam kako se osjećaš
    I mi smo imali ovakve razgovore nakon drugog gubitka...Što se njega ticalo to je bilo to. Ja sam bila rastrgana.
    Ali... malo pomalo je shvatio da ja neću odjednom postati sretna, vesela i slobodna kad odlučimo da nećemo vise pokušavati. Upravo suprotno.
    Više BOLI odustati nego se "mučiti" i dalje iz mjeseca u mjesec, to on mora shvatiti

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja necu odustat! Njegova teorija je ak se desi ok al nece na mpo. Ja necu odustat i tocka! I sam je rekao znam da si to zelis najvise na svjetu ali mozda nije vrijeme!? A kad ce bit? Ja skoro 29 on 42??? Uz HPV ,pcos i hemoliticku anemiju, trombofiliju konacno sam sve dovela.u red i svi doktori su dali zeleno svjetlo on se sad predomislja!! Veli nisi me nista ni pitala! Pa kaj te moram pitat, reci kaj mislis. Najrade bi otisla kod mame na par dana da se saberem, ali ne zelim radit jos goru svadu i ne zelim vrsit pritisak na njega.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nivesa za pocetak, saljem zagrljaj, znam kako je svakodnevno voditi rasprave s muzem, cesto imam osjecaj da ja i mm nismo na istoj strani...
    brak je prije svega kompromis. tebe smeta sto se on premislja, a njega smeta sto ti "zelis dijete pod svaku cijenu" (da citiram ovog svog). jedino rijesenje je da si date malo vremena, ne predugo, vrijeme je u svijetu neplodnosti dragocijeno. smatraju li doktori da mozes zanijeti prirodno? pretpostavljam da da, onda nema potrebe da vrsis ikakav pritisak na njegovu stranu. pokusaj uciniti sve za sebe i svoje zdravlje. koja je preporuka tvog ginekologa za ostvarenje trudnoce? ima li tvoj ginekolog neki plan?

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

nivesa, muski su velika djeca. Nemoj se opterecivat previse s time sto kaze. Pusti ga tjedan-dva da dodje k sebi. MOzda cak najbolje da neko vrijeme ne zapocinjete tu temu. Ne znam da li si ikad gledala Moje grcko vjencanje. Ako nisi, obavezno pogledaj kako zene "motaju" svoje muzeve i zapravo ih uvjeravaju da su oni sami dosli do nekih "ideja". Odlicna komedija, puna zivotnih mudrosti.
    Isto tako, to sto imas 29 godina neka te ne plasi. Ja sam prvo dijete imala sa 30. A znam puno zena kojima se dogodilo i puno kasnije.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Plan je bio ako do 4 mj ove godine, sto je ocito proslo, ne ostanem t dodemo na spermiogram i uzv pa da vidimo sta i kako dalje. Kad sam rekla mm da je vrijeme on me pitao a po kaj bi isli dr??? Poludila sam! Ali ostala smirena, prividno, d se ne pokoljemo i pokusala normalno razgovarat. Naravno to je zavrsilo suzama i mojim jadom. Rekao je da kad si ja nekaj zacrtam ne odustajem pa taman bio smak svjeta.Pa naravno da ne odustajem, da odustajem nebi ni bila tu di sam sad.Sad cjeli dan zivka i prica sto na sat sto nije njegov obicaj. Mislim da se sad brine kaj si ja mislim i da se ne udaljim zbog toga.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

zabrinut je. a mi zene jesmo tvrdoglavije od muskih, to stoji, i kad si nesto zacrtamo idemo glavom kroz zid. pricekaj par dana pa popricajte ponovo, spermiogram je najmanje invazivna pretraga u dijagnostici neplodnosti...
    btw, jesi mozda iskopala svoje nalaze hormona?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jesam neke, al nisam nista detaljno glefala,Uskrs i 100 ljudi u kuci nisam imala kad. Ka dodem s posla cu bas pregledat sve.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Trenutno se imam pozrebu samo svadat s njim. Nista drugo.

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nivesa, mislim da je i u nas ta potreba. Ne znam šta je, ali u zadnje vrijeme se u nas sve vrtoglavo mijenja iz dana u dan. Imamo nekoliko divnih dana, gdje ljubav cvjeta, nježnost isijava iz nas.. i onda nekoliko dana kad smo iz gluposti posvađani... nije prije bilo tako.

Mislim da jednostavno stres uzima svoj danak...

Sandra1971 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Srećo sto se dogodilo danas s listom? Kak je Yummy danas 21 DC? Slučajno vidjeh...

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure, žao mi je...imam i ja doma sličnog. iako je išao na spermiogram, ali dalje mu više nije priša...bit će, uvjeren je. a ja nestrpljiva i ludim i nemogu čekati, želim nešto poduzeti, ali ne poduzimam jer ne želim biti ta koja jedina forsira i gura sve to. a uskoro će 2 godine da se ne pazimo i ništa se ne događa...

naravno, drži me to što imamo našu divnu malu 5 godišnjaškinju, pa nam u tom pogledu možda psihički lakše od nekog tko nema niti jedno dijete...

a ove svađe...ja sam primjetila da mi mm ide strašno na živce i samo bi se svađalo kad dođu stvari ili osjetim da dolaze ili nemam simptoma, pa sam tužna i onda se eto, svađam često i bez razloga....naravno, razlog nađem uvijek

držite se curke...

P.S. Ja odlučila od idućeg mjeseca krenuti sa dodatcima - aspirin, ulje noćurka, fertilab (iako već sad znam da će mm rogoboriti i već me asd ljuti zbog toga)
    Posljednje uređivanje od kudri : 23.04.2014. at 13:37

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Draga moja ja ti imam netipični PCOS !!! Normalne cikluse od 28 do 30 dana, ovulaciju, nisam dlakava a kile idealne.. Međutim ciste rastu , pucaju, rastu , pucaju.. i to je jedini simptom od samog PCOS-a..
    moj ti je PCOS isto bio atipičan, simptomi (odnosno nedostatak istih) kao i kod tebe, čak prema premršavosti i ispod prosječnoj maljavosti i sl.,
    ciklusi redoviti doslovce oduvijek.
    jedan renomirani ginić me je "otpremio" čisto onako na prvi pogled, kao nemoguće da ja imam PCOS.
    i to još prije 8 godina kad se još toliko i nije koristio metformin, ili barem manje nego danas.
    Posljednje uređivanje od techna : 23.04.2014. at 13:41

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    cure, žao mi je...imam i ja doma sličnog. iako je išao na spermiogram, ali dalje mu više nije priša...bit će, uvjeren je. a ja nestrpljiva i ludim i nemogu čekati, želim nešto poduzeti, ali ne poduzimam jer ne želim biti ta koja jedina forsira i gura sve to. a uskoro će 2 godine da se ne pazimo i ništa se ne događa...

naravno, drži me to što imamo našu divnu malu 5 godišnjaškinju, pa nam u tom pogledu možda psihički lakše od nekog tko nema niti jedno dijete...

a ove svađe...ja sam primjetila da mi mm ide strašno na živce i samo bi se svađalo kad dođu stvari ili osjetim da dolaze ili nemam simptoma, pa sam tužna i onda se eto, svađam često i bez razloga....naravno, razlog nađem uvijek

držite se curke...

P.S. Ja odlučila od idućeg mjeseca krenuti sa dodatcima - aspirin, ulje noćurka, fertilab (iako već sad znam da će mm rogoboriti i već me asd ljuti zbog toga)
    a njemu uvali kolačiće

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a njemu uvali kolačiće
    ma ne vjerujem ja u ovo šučmuč recepte. uvalila bi mu odmah nešto snažno i konkretno. a i sebi, naravno.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku

Više doktora mi je potvrdilo da nije moguć razmak od par dana, već se te dvije (ili više) ovulacija dese unutar 24 sata.
    Moje su blizanke bile dosta različite u veličini i baš sam zato i ja mislila da su začete sa većim razmakom, ali rekli su da nema šanse.
    Kad jednom ovuliraš progesteron ti poraste i to definitivno sprečava ostale O da se dese.

Isto mi je dr. objasnio da žene ponekad po simptomima mogu misliti da imaju dvije O, jer se zna desiti da O krene i onda se ne dovrši,
    LH surge može krenuti pa stati i onda nastaviti kroz nekoliko dana. To se često dešava PCOS-ovkama pa one ako prate sluz ili tem. mogu imati
    tih lažnih uspona i padova, ali uvijek je onaj zadnji u ciklusu onaj pravi tj. O.

Majuška, tebi su vjerojatno sumnjali da su ti se obje O desile kasnije u ciklusu, a ne jedna prije a druga kasnije.
    Posljednje uređivanje od techna : 23.04.2014. at 14:04

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislim da se to meni često događa...da O krene, pa stane, pa krene ponovo...jer mi često bude unutar ciklusa po dva puta plodne sluzi, u dosta veliko razmaku.
    ali zadnje vrijeme je nekako imam sve manje...ko zna zašto ehhhh
    Posljednje uređivanje od kudri : 23.04.2014. at 14:15

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

vec sam sama sebi dosadna, ali ponovit cu, vidim da mnogima ne sjeda...
    plodna sluz posljedica je rasta estrogena (a ne ovulacije), kojeg u pcos-ovi bude u raznim dijelovima ciklusa. pcos-ove takodjer cesto imaju visok LH cijeli ciklus i lazno pozitivne LH trakice.
    ne moze O krenuti pa stati - kad se jednom desi skok LH, ovulacija nastupa 12-36h nakon tog skoka. ovulacija je pucanje folikula. sve ono prije je rast folikula, popracen rastom estrogena - zbog cega se javlja i plodna sluz.
    ne moze LH surge krenuti pa stati, LH surge je nagli skok LH, ili ga ima ili ga nema. moze LH malo porasti, ali to onda nije LH surge.

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Drage moje menga treba stic 4.5 odnosi bez Zastite zadnja DVA tjedna nesto Wise Imam pozitivan osjecaj Ali totalno smrdi mi vecina hrane,muka u toku Dana,davim se jagodama redovno i previse Ali osjecam se tako napuhnuto nervoza plac smjeh ima tu svasta Nekad nemam Apetita nikako,,,,grceve Imam kao da Cu dobit menstruaciju Uff a umorna Sam toliki da mi je samo spavat lezat odmarat i jesti gluposti...nisam u mogucnosti doktoru jer Sam u inozemstvu a neznam Ni kad mi je najbolje Test napravit helpppp hvalaaa

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    vec sam sama sebi dosadna, ali ponovit cu, vidim da mnogima ne sjeda...
    plodna sluz posljedica je rasta estrogena (a ne ovulacije), kojeg u pcos-ovi bude u raznim dijelovima ciklusa. pcos-ove takodjer cesto imaju visok LH cijeli ciklus i lazno pozitivne LH trakice.
    ne moze O krenuti pa stati - kad se jednom desi skok LH, ovulacija nastupa 12-36h nakon tog skoka. ovulacija je pucanje folikula. sve ono prije je rast folikula, popracen rastom estrogena - zbog cega se javlja i plodna sluz.
    ne moze LH surge krenuti pa stati, LH surge je nagli skok LH, ili ga ima ili ga nema. moze LH malo porasti, ali to onda nije LH surge.
    ovo boldano sam i ja mislila i koliko sam vidjela nitko nije tvrdio da je sluz posljedica ovulacije,
    nego sam ja rekla da je možeš imati, a da nakon nje ipak ne nastupi ovulacija.

Surge na engleskom znači val, pa se može reći da surge krene, kad se LH počinje dizati.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uf, ako mi je gin zadnji puta komentirao da imam policistične jajnike, jel moguće da uopće nemam ovulaciju?? i da mi je lh lažno pozitivna? jer sluz često imam nekoliko puta u ciklusu. uf cure...
    da li gin uopće folikulometrijom može vidjeti da li je ovulacija bila ili ne...?? jer tvrdio je da je bilo

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jedino UZV se i moze sigurno vidjeti da je O bila- ako je bila, na jajniku se vidi zuto tijelo.
    Puno pcos-ovki ima redovite ovulacije...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nekoliko puta sam u zadnjih par dana procitala od raznih cura postove kojima se sluz i ovulacija dovode u predirektnu vezu pa sam htjela to malo razjasniti. ja znam imati sluzi u raznim fazama ciklusa u kojima sigurno, provjereno UZV nemam ovulacije.
    meni se mjerenje temp pokazalo kao vrlo dobra i pouzdana metoda detektiranja anovulatornih ciklusa. u kombinaciji s pregledavanjem sluzi i polozaja cervixa.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    uf, ako mi je gin zadnji puta komentirao da imam policistične jajnike, jel moguće da uopće nemam ovulaciju?? i da mi je lh lažno pozitivna? jer sluz često imam nekoliko puta u ciklusu. uf cure...
    da li gin uopće folikulometrijom može vidjeti da li je ovulacija bila ili ne...?? jer tvrdio je da je bilo
    tu sam isto čula više verzija: neki tvrde da se može vidjeti: ako je folikul pola veličine onoga prije O i ako ima tekućine u Douglasima,
    a neki ginići tvrde da se nikad sa sigurnošću UZV-om ne može potvrditi ovulacija.

Većina ih tvrdi da je sigurna potvrda O izvaditi progesteron i estrogen 21 d.c. (7. dana iza O).
    Ako je progesteron iznad 40, a estrogen iznad 400 ovulacija je sigurno bila.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

tu sam isto čula više verzija: neki tvrde da se može vidjeti: ako je folikul pola veličine onoga prije O i ako ima tekućine u Douglasima,
    a neki ginići tvrde da se nikad sa sigurnošću UZV-om ne može potvrditi ovulacija.

Većina ih tvrdi da je sigurna potvrda O izvaditi progesteron i estrogen 21 d.c. (7. dana iza O).
    folikul nakon O? to postoji mozda par sati, nakon toga se formira zuto tijelo, vrlo lijepo vidljivo na UZV.
    ovo o cemu pricas je ako je UZV bas u tih par sati nakon O, onda se teze detektira, ali ako zena ode dan nakon opet, vidjet ce se zuto tijelo.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    nekoliko puta sam u zadnjih par dana procitala od raznih cura postove kojima se sluz i ovulacija dovode u predirektnu vezu pa sam htjela to malo razjasniti. ja znam imati sluzi u raznim fazama ciklusa u kojima sigurno, provjereno UZV nemam ovulacije.
    meni se mjerenje temp pokazalo kao vrlo dobra i pouzdana metoda detektiranja anovulatornih ciklusa. u kombinaciji s pregledavanjem sluzi i polozaja cervixa.
    ja se isto ne mogu rukovoditi po sluzi jer je imam "svugdje po svuda" a najmanje kad (ja mislim da) treba, ali valjda mi to ukazuje da nešto u cijeloj priči ne štima.
    mislim da cure koje imaju baš kvalitetan razvoj sluzi, ono ko u knjizi: prvo suho, pa manje rastezljivo pa eggwhite baš i ne čame dugo na ovom podforumu.

što se cervixa tiće, već dugo okoliša da se bacim u proučavanje istog, ali mi se čini prekomplicirano, prenehigijenski i sve me nešto odbija.
    a da sam znatiželjna - jesam, voljela bih to naučiti

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja imam by the book sluz u stimuliranom postupku, tako da znam kako bi to trebalo izgledati, u teoriji
    cervix mozem chekirati prilikom tusiranja, oprane ruke nose daleko manje bakterija nego gospodin nasih muzeva koji je cijeli dan u gacama, a svog ne tjeram na tusiranje prije svakog keksa uostalom, i sluz bi trebalo proucavati "na izvoru", a ne ono sto izadje van (cesto pomijesano sa izlucevinama bartholinijevih zlijezdi).

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Majuška, tebi su vjerojatno sumnjali da su ti se obje O desile kasnije u ciklusu, a ne jedna prije a druga kasnije.
    Ne, sumnjali su da su dvije O u razmaku od par dana. A vjerujem dr-ima iz ginekosa

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mislim da cure koje imaju baš kvalitetan razvoj sluzi, ono ko u knjizi: prvo suho, pa manje rastezljivo pa eggwhite baš i ne čame dugo na ovom podforumu.

Ne čamim pre dugo na forumu,al sluz proučavam zadnjih 5 godina i uvijek je bila baš takva-par dana nakon M bi počela prozirna vodenkasto rastezljiva,pa EW,pa opet ona vodenkasto rastezljiva...na kraju plodnih dana je bila gumena i nekak "na hrpi" i do menge kremasta.

kudri,da,jedino uzv-om možeš sa sigurnošču dokazati ovulaciju.I ako je tvoj gin tvrdio da je bila onda je vjerojatno bila

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ova sadašnja trudnoća je "nastala" nekoliko sati nakon pucanja folikula.
    To sam jutro bila kod dr. R. na uzv (jer sam tu večer trebala primiti štopericu) i rekao je da je folikul pukao prije max sat-dva i nek odmah odvedem muža doma da probamo uloviti jaje
    I bingo

Tako da je (kvalitetnim uzv-om i kvalitetnom dr-u) moguće detektirati O već par sati nakon a kamoli par dana, jasno se vidi žuto tijelo

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku
    Srećo sto se dogodilo danas s listom? Kak je Yummy danas 21 DC? Slučajno vidjeh...
    Pobjeglo mi. Sutra ću ispraviti. Hvala!
    Ubrzala sam joj ovaj cilus Nema na čemu...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    Ova sadašnja trudnoća je "nastala" nekoliko sati nakon pucanja folikula.
    To sam jutro bila kod dr. R. na uzv (jer sam tu večer trebala primiti štopericu) i rekao je da je folikul pukao prije max sat-dva i nek odmah odvedem muža doma da probamo uloviti jaje
    I bingo

Tako da je (kvalitetnim uzv-om i kvalitetnom dr-u) moguće detektirati O već par sati nakon a kamoli par dana, jasno se vidi žuto tijelo

Ja sam na žalost nekoliko puta od svog ginića čula "da je ovulacija vjerojatno bila", a pošto nisam ostala T meni to vjerojatno ništa ne znači, jer možda i nije.

Jedanput mi se je desilo da mi je renomirani dr. "vidio" žuto tijelo, a lab. nalazi nakon toga pokazivali jako visoki estrogen (preko 1000) i nizak progesteron,
    za što mi je drugi ginić rekao da ukazuje na neruptirani folikul (tkz Luf sindrom), dakle da O ipak nije bila.

žužy sorry ma ja gledam iz cipela one kojoj je dosta "vjerojatne ovulacije" preko UZV-a, koja se možda ipak i ne događa,
    a sluzi nemam ili je imam bez veze pa mi se čini da bi sve bilo super kad bih je imala.

i definitivno previše opterećujem cure koje su ovdje došle odbrojiti svoje bez Lufova i svega ostalog sličnog

p.s. bubi, žužy, cure koje znate nešto o lufu, molim vas dajte mi se javite tamo na topicu o lufu gdje sam postavila pitanje
    pa da se skinem odavde
    Posljednje uređivanje od techna : 23.04.2014. at 17:36

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Hvala sandra sto brines. Vidis, ja uopce nisam skuzila. Jos si mislim, nekako mi se cini da je brzo proslo od M do 21 dana ciklusa )

Citiraj Sandra1971 prvotno napisa Vidi poruku

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Vidim ja sreco da ti zeljno iscekujes da vidis hoce li menga izostati ili ne ), pa si sve ubrzala. Joj, ja vise ne znam da li zelim biti trudna ili ne. MM misli da sko nisam trudna u ovom ciklusu, da je najbolje da prestanemo raditi na bebi, jer, on ima poslovnu ponudu da ode raditi u Australiju, pa zeli da se tamo preselimo, a meni se ne da. Ja sam se tako privikla na ovaj zivot na "smaragdnom otoku" da ne znam. Ako ima tko iskustva sa "zemljom klokana" bila bih zahvalna na savijetu.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Yummy, pa sto nebi otisli pa nastavili tamo radit na beb? Moj frend je otisao i odusevljeno ni ne pomislja na povratak. I ja bi da mi se pruzi prilika, nebi razmisljala ni sekunde!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pisnula lh trakicu, svijetla druga linija , ne kao kontrolna, ful svijetlija. Moze pomoc?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moj nalaz lh prije 4 godine 7.6

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mislim da cu sutra put merkura na kombinirani...ja se zaista mogu pohvaliti da me je malo stvari bilo strah u zivotu a od same pomisli na sutrasnji uzv imam probavne tegobe...doslovno da se od straha.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Drzim fige!

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

MOze pomoc! Tako je meni bilo kad sam ostala u drugom stanju sa svojom curkom murkom. Trudna si, draga moja. Cestitam nivesa! Jako sam sretna radi tebe. Sto se Australije tice, iskreno, ne znam kako bih sve to trudna izvela. Prodaja namjestaja, stvari, pakiranje, oprastanje od obitelji i prijatelja, 24 u avionu, prilagodba, ne znam...vidjet cemo

Citiraj nivesa prvotno napisa Vidi poruku
    Pisnula lh trakicu, svijetla druga linija , ne kao kontrolna, ful svijetlija. Moze pomoc?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •