mislim da se to meni često događa...da O krene, pa stane, pa krene ponovo...jer mi često bude unutar ciklusa po dva puta plodne sluzi, u dosta veliko razmaku.
ali zadnje vrijeme je nekako imam sve manje...ko zna zašto ehhhh
Posljednje uređivanje od kudri : 23.04.2014. at 15:15
vec sam sama sebi dosadna, ali ponovit cu, vidim da mnogima ne sjeda...
plodna sluz posljedica je rasta estrogena (a ne ovulacije), kojeg u pcos-ovi bude u raznim dijelovima ciklusa. pcos-ove takodjer cesto imaju visok LH cijeli ciklus i lazno pozitivne LH trakice.
ne moze O krenuti pa stati - kad se jednom desi skok LH, ovulacija nastupa 12-36h nakon tog skoka. ovulacija je pucanje folikula. sve ono prije je rast folikula, popracen rastom estrogena - zbog cega se javlja i plodna sluz.
ne moze LH surge krenuti pa stati, LH surge je nagli skok LH, ili ga ima ili ga nema. moze LH malo porasti, ali to onda nije LH surge.
Drage moje menga treba stic 4.5 odnosi bez Zastite zadnja DVA tjedna nesto Wise Imam pozitivan osjecaj Ali totalnosmrdi mi vecina hrane,muka u toku Dana,davim se jagodama redovno i previse Ali osjecam se tako napuhnuto nervoza plac smjeh ima tu svasta Nekad nemam Apetita nikako,,,,grceve Imam kao da Cu dobit menstruaciju Uff a umorna Sam toliki da mi je samo spavat lezat odmarat i jesti gluposti...nisam u mogucnosti doktoru jer Sam u inozemstvu a neznam Ni kad mi je najbolje Test napravit helpppp hvalaaa
uf, ako mi je gin zadnji puta komentirao da imam policistične jajnike, jel moguće da uopće nemam ovulaciju?? i da mi je lh lažno pozitivna? jer sluz često imam nekoliko puta u ciklusu. uf cure...
da li gin uopće folikulometrijom može vidjeti da li je ovulacija bila ili ne...?? jer tvrdio je da je bilo
tu sam isto čula više verzija: neki tvrde da se može vidjeti: ako je folikul pola veličine onoga prije O i ako ima tekućine u Douglasima,
a neki ginići tvrde da se nikad sa sigurnošću UZV-om ne može potvrditi ovulacija.
Većina ih tvrdi da je sigurna potvrda O izvaditi progesteron i estrogen 21 d.c. (7. dana iza O).
Ako je progesteron iznad 40, a estrogen iznad 400 ovulacija je sigurno bila.
Ova sadašnja trudnoća je "nastala" nekoliko sati nakon pucanja folikula.
To sam jutro bila kod dr. R. na uzv (jer sam tu večer trebala primiti štopericu) i rekao je da je folikul pukao prije max sat-dva i nek odmah odvedem muža doma da probamo uloviti jaje
I bingo
Tako da je (kvalitetnim uzv-om i kvalitetnom dr-u) moguće detektirati O već par sati nakon a kamoli par dana, jasno se vidi žuto tijelo
Ja sam na žalost nekoliko puta od svog ginića čula "da je ovulacija vjerojatno bila", a pošto nisam ostala T meni to vjerojatno ništa ne znači, jer možda i nije.
Jedanput mi se je desilo da mi je renomirani dr. "vidio" žuto tijelo, a lab. nalazi nakon toga pokazivali jako visoki estrogen (preko 1000) i nizak progesteron,
za što mi je drugi ginić rekao da ukazuje na neruptirani folikul (tkz Luf sindrom), dakle da O ipak nije bila.
žužy sorryma ja gledam iz cipela one kojoj je dosta "vjerojatne ovulacije" preko UZV-a, koja se možda ipak i ne događa,
a sluzi nemam ili je imam bez veze pa mi se čini da bi sve bilo super kad bih je imala.
i definitivno previše opterećujem cure koje su ovdje došle odbrojiti svoje bez Lufova i svega ostalog sličnog![]()
p.s. bubi, žužy, cure koje znate nešto o lufu, molim vas dajte mi se javite tamo na topicu o lufu gdje sam postavila pitanje
pa da se skinem odavde![]()
Posljednje uređivanje od techna : 23.04.2014. at 18:36
Vidim ja sreco da ti zeljno iscekujes da vidis hoce li menga izostati ili ne), pa si sve ubrzala. Joj, ja vise ne znam da li zelim biti trudna ili ne. MM misli da sko nisam trudna u ovom ciklusu, da je najbolje da prestanemo raditi na bebi, jer, on ima poslovnu ponudu da ode raditi u Australiju, pa zeli da se tamo preselimo, a meni se ne da. Ja sam se tako privikla na ovaj zivot na "smaragdnom otoku" da ne znam. Ako ima tko iskustva sa "zemljom klokana" bila bih zahvalna na savijetu.
Jedino UZV se i moze sigurno vidjeti da je O bila- ako je bila, na jajniku se vidi zuto tijelo.
Puno pcos-ovki ima redovite ovulacije...
nekoliko puta sam u zadnjih par dana procitala od raznih cura postove kojima se sluz i ovulacija dovode u predirektnu vezupa sam htjela to malo razjasniti. ja znam imati sluzi u raznim fazama ciklusa u kojima sigurno, provjereno UZV nemam ovulacije.
meni se mjerenje temp pokazalo kao vrlo dobra i pouzdana metoda detektiranja anovulatornih ciklusa. u kombinaciji s pregledavanjem sluzi i polozaja cervixa.
ja se isto ne mogu rukovoditi po sluzi jer je imam "svugdje po svuda" a najmanje kad (ja mislim da) treba, ali valjda mi to ukazuje da nešto u cijeloj priči ne štima.
mislim da cure koje imaju baš kvalitetan razvoj sluzi, ono ko u knjizi: prvo suho, pa manje rastezljivo pa eggwhite baš i ne čame dugo na ovom podforumu.
što se cervixa tiće, već dugo okoliša da se bacim u proučavanje istog, ali mi se čini prekomplicirano, prenehigijenski i sve me nešto odbija.
a da sam znatiželjna - jesam, voljela bih to naučiti
Ne čamim pre dugo na forumu,al sluz proučavam zadnjih 5 godina i uvijek je bila baš takva-par dana nakon M bi počela prozirna vodenkasto rastezljiva,pa EW,pa opet ona vodenkasto rastezljiva...na kraju plodnih dana je bila gumena i nekak "na hrpi" i do menge kremasta.
kudri,da,jedino uzv-om možeš sa sigurnošču dokazati ovulaciju.I ako je tvoj gin tvrdio da je bila onda je vjerojatno bila![]()
ja imam by the book sluz u stimuliranom postupku, tako da znam kako bi to trebalo izgledati, u teoriji
cervix mozem chekirati prilikom tusiranja, oprane ruke nose daleko manje bakterija nego gospodin nasih muzeva koji je cijeli dan u gacama, a svog ne tjeram na tusiranje prije svakog keksauostalom, i sluz bi trebalo proucavati "na izvoru", a ne ono sto izadje van (cesto pomijesano sa izlucevinama bartholinijevih zlijezdi).
Yummy, pa sto nebi otisli pa nastavili tamo radit na beb? Moj frend je otisao i odusevljeno ni ne pomislja na povratak. I ja bi da mi se pruzi prilika, nebi razmisljala ni sekunde!
Pisnula lh trakicu, svijetla druga linija , ne kao kontrolna, ful svijetlija. Moze pomoc?
MOze pomoc! Tako je meni bilo kad sam ostala u drugom stanju sa svojom curkom murkom. Trudna si, draga moja. Cestitam nivesa! Jako sam sretna radi tebe. Sto se Australije tice, iskreno, ne znam kako bih sve to trudna izvela. Prodaja namjestaja, stvari, pakiranje, oprastanje od obitelji i prijatelja, 24 u avionu, prilagodba, ne znam...vidjet cemo
Drage moje menga treba stic 4.5 odnosi bez Zastite zadnja DVA tjedna nesto Wise Imam pozitivan osjecaj Ali totalno smrdi mi vecina hrane,muka u toku Dana,davim se jagodama redovno i previse Ali osjecam se tako napuhnuto nervoza plac smjeh ima tu svasta Nekad nemam Apetita nikako,,,,grceve Imam kao da Cu dobit menstruaciju Uff a umorna Sam toliki da mi je samo spavat lezat odmarat i jesti gluposti...nisam u mogucnosti doktoru jer Sam u inozemstvu a neznam Ni kad mi je najbolje Test napravit molim savjet pisala Sam vam vec Al niko mi nije odgovorio![]()
Moj nalaz lh prije 4 godine 7.6
Mislim da cu sutra put merkura na kombinirani...ja se zaista mogu pohvaliti da me je malo stvari bilo strah u zivotu a od same pomisli na sutrasnji uzv imam probavne tegobe...doslovno da seod straha.
Nivesa, a fsh?
Svakako bi trebala ponoviti hormone, 4 godine je puno.
Lh trakica je pozitivna ako su testna i kontrolna jednake nijanse ili ako je testna tamnija od kontrolne.
Ovakav test kakav opisujes ja imam kroz cijeli ciklus jer imam visok lh, zbog pcos-a.
Yummy i Srećo, iako ne odbrojavam s vama na listi, uvijek mi se nekako s nekom od vas pogodi 1DC pa odbrojavam potajnovec koji mjesec pratim tebe Yummy
pa eto...
Lokita postovi ti kasne jer imas manje od 10 objavljenih postova. prerano ja simptome trudnoce, ako si pravilo izracunala datum iduce menstruacije, danas ti je svega par dana nakon ovulacije. kada je bio 1. dan zadnje menstruacije, koliko to obicno traju ciklusi? test mozes uciniti na dan ocekivane menstruacije.
Prvi Dan zadnje m Bio 7.4...traju 28 Dana Nekad Dan Gore Dole ovisi Al vecina 28..
Ja Sam udarala na sigurno Pa smo imali odnose svaki Dan zadnjih DVA tjedna znaci i Ako nisam pogodila ovulaciju dok Sam racunala ovako Sam je pogodila sigurno
Tsh 5.02
Lh 7.6
Fsh 5.5
Androstedion 14.8
Progesteron 1.7
Znam da bi trebala ponovit, ali jednodstavno nemam kad.
Uzimas li terapiju za tsh? To je previsok tsh, idealno za trudnocu je 1,5-2, tolerira se do cca 3.
Lh ti je visi od fsh, to je tako kod pcos-a.
Odakle si?
Posljednje uređivanje od bubekica : 24.04.2014. at 00:06
Iz Zg, ne uzimam nikakvu terapiju.
Sad bas kopam dalje i nasla sam nalaz t4 110,9 t3 2,1 i ponovljeni tsh nakon 4 mj 2,3
Taj tsh mi se vec vise svidja
Na Vuk Vrhovcu mozes izvaditi hormone na uputnicu, mozes se naruciti 1dc, ali primit ce te i ako se ne narucis, mozes to rijesiti ujutro prije posla. Nadam se da me neces krivo shvatiti i da necu zazvucati grubo, ali ljuta si na muza, a kazes da za vadjenje hormona nemas vremena? Kreni od sebe, osjecat ces se bolje, a mozda i njega na taj nacin poguras.
Ako imas kakvih pitanja vezano uz pcos ili bilosto drugo, slobodno mi posaljes pp...
Techna, za LUF ti stvarno ne znam, vidjela sam da si pisala na onoj temi, al mogu ti samo napisati ono sto nadjem guglajuci - sto nije neka pomoc, to mozes i sama...
Posljednje uređivanje od bubekica : 24.04.2014. at 00:20
Lokita, pokrili ste ovulaciju, a sad strpljivo do testa. Ako si bas jako nestrpljiva mozes pokusati testirati 3 dana prije ocekivane menstruacije, preporucam test gravignost, ali ako bude negativan, mozda kasnije bude pozitivan. Sretno!
Ljuta na njega ko pas!Nemam kad jer uvijek radim ujutro, a to bi vadila kad ginekolog da " naredbu " . Ove sam vadila na merkuru ako se ne varam. Nisam imala vremena jer sam se borila sa hematologom i ginekologom.
Mozda da se mm malo pokrene bi i ja gurala dalje, ovak trenutno nemam zasto. On treba dermatologu pa.mu je problem, spermiogram problem, ali ako ja ne odem 2 mj kod hematologa pili mi mozak kak se ne brinem za sebe??? Wtf? Taj dio mi nije jasan. A pcos, uh, duga i dlakava borba
Trebala sam i na driling ali se dr zadnji cas predomislio, mozda sam treballa forsirat ali me je bilo strah.
Jutro!
Emiliy, dobrodošla među ljubiiiiiiičice!
Ja na godišnjem, a vani KIŠA!![]()
Siskica, kakvo je stanje kod tebe?