Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Koliko vas je promjenila trudnoća

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno Koliko vas je promjenila trudnoća

Unaprjed se ispricavam ako vec negdje postoji ta tema,nisam pronašla..
    Voljela bih da razmijenimo iskustva o tome koliko nas je promjenila trudnoća na bilo koji način..
    Rodila sam prije nešto više od mjesec dana,nadam se da če se hormoni več jednom stabilizirati i vratiti na ono stanje prije trudnoće!
    Mene je trudnoća promjenila za 100% i več mi to moje "milo" stanje smeta!
    Prije t.sam bila puno jača,ako bi mi nešto smetalo,uspješno sam rješavala probleme,nisam se dala stati na žulj,imala sam više samopouzdanja i bila sam emotivno puno jača (iako sam i inače dosta osječajna i emotivna)
    Moj m.se bojao kakva cu biti za vrijeme t.mislio je da ce me hormoni " oprati" kao neke trudnice pa da cu biti čangrizava i nervozna (onako kako to inače zna biti)
    No,ja sam se totalno promjenila u milu i dragu osobu,mom m.je to super odgovaralo. Nisam se htjela svađati,sve mi je bilo u redu,ništa mi nije smetalo,čak ni kad bi on ljenčario i ja sve radila.. mislim smetalo mi,ali jednostavno nisam se htjela svađat i prepirat,pa sam dosta toga prešutjela i otrpila u sebi. Nadajuči se da ču poslje poroda "doć k sebi"
    Eto još uvjek se nadam! Ljuta sam sama na sebe,kako si dozvoljavam da prešutim prolazim pored svega,za što bih prije itekako reagirala?!! Neznam kako da vam objasnim to svoje stanje,možda vam se čini smješno.. zanima me da li postoji još koja koja je to prošla ili prolazi,da se od lavice pretvorila u plaho,milo i drago stvorenje?!
    Gdje te ona stara ja??? ;(

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nisam još rodila, ali me smeta šta mi sve smeta , ako razumijete

osjetljiva sam, plakala bi na najobičniju pjesmu , sliku. Ako me netko krivo pogleda, baš mi fali da budem čvršća.. ali vjerujem da će se vratiti .

gianna87 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Allie ne znam da li si još u babinju, ali možda je još to sve friško pa se tako osjećaš. Meni je babinje bilo grozno, izgubila sam se skroz i stalno sam se pitala hoću li ikad biti ona stara????? I onda nakon tih famoznih 6 tjedana, sve se donekle vratilo u normalu, ali ja ipak nisam ona stara 100 posto i sad na to ne gledam kao na neku manu već prednost. Mislim da nas majčinstvo mjenja na bolje, samo se moramo malo naviknuti na svoju novu ulogu i situaciju u kojoj se nalazimo. Ipak je to najodgovornija i najljepša uloga u našem životu i teško je očekivati da će proći bez nekih promjena, pogotovo jer je sve prožeto velikom dozom emocija.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam rodila prije 3 mjeseca i trudnoca je najbolja stvar koja mi se desila u zivotu!!
    Od osobe kojoj je sve smetalo postala sam mirna i ni malo mi to ne smeta.. Prije trudnoce sam bila jaka a sad sam jos jaca. Prije se nisam nesto previse zauzimala za sebe, prije mi je mozda bilo stalo do tudeg misljenja, prije sam znala skrenuti pogled, presutiti što me smeta.. To koliko je mene trudnoca promijenila na bolje je nevjerojatno..

A ti.. Rodila si prije mjesec dana.. Jos si u babinju nisi ni svjesna koliko te šoraju hormoni.. ( rekla sam, babinje mi je bilo gore od poroda, neprepoznatljiva sam bila) ... Bez brige, vratit ces se uskoro na staro

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

toliko me promijenila da sam i otvorila svoj topic na "Kutku"!!!! al u skraćenoj verziji sada, postala sam puno osvještenija na svijet oko sebe, ne samo da me neke grozote ovog svijeta(što se tiču djece) puno više dotiču i bole, već sam postala puno osvještenija i po pitanju što je zaista važno u životu..bar se trudim..ali me više smetaju stvari poput ekološke neodgovornosti drugih, glupa politika i sl manipulacije..o čemu nikad prije nisam razmišljala..jer sad moram misliti u kakvom će svijetu moje dijete odrastati..to me recimo živcira

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ma nadam se da ce sve te emocije slegnuti,da jos sam u babinjama..
    Ma sve bi to bilo ok,ali ne zelim da sve to trpim u sebi,a ne mogu ,jednostavno ne mogu drugcije! Nekad mi dođe da eksplodiram od svega nakupljenog..

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Eh,da i primjetila sam da me ljuti ako itko psuje! Nevjerojatno koliko se moze covjek promjeniti,i okrenuti cjelu plocu u glavi! Da vam ne kažem koliko sam postala nervozna i nemirna ako mi kuča nije uredna,a sad s malom bebom je malo tesko,čistiti,kuhati a htjela bih biti sve i dobra žena i ljubavnica i majka i sve bih sama,kao ne trebam pomoć.. a u sebi sam opet ljuta zbog istog.. oh

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

I ja sam se znala rasplakati u t.zbog neke pjesme,romanticnog filma,a i jos mi idu suze ..

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma slegnut ce se sve naravno ali ja mislim, barem je kod mene tako, da kad jednom postanes majka, drukcije gledas na mnoge stvari...scene u filmovima kad su djeca bolesna pa sve ove humanitarne akcije za bolesnu djecu....ma sve me to puuno vise pogadja nego prije. Drukcije je kad se ipak donekle mozes staviti u tudju kozu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj allie.rock prvotno napisa Vidi poruku
    Eh,da i primjetila sam da me ljuti ako itko psuje! Nevjerojatno koliko se moze covjek promjeniti,i okrenuti cjelu plocu u glavi! Da vam ne kažem koliko sam postala nervozna i nemirna ako mi kuča nije uredna,a sad s malom bebom je malo tesko,čistiti,kuhati a htjela bih biti sve i dobra žena i ljubavnica i majka i sve bih sama,kao ne trebam pomoć.. a u sebi sam opet ljuta zbog istog.. oh

ovo ne mozes sve sigurno.sto se prije pomiris s tim bolje za tebe i tvoje dusevno stanje.
    drugo tek si rodila presvjeze ja.

potpyno razumijem to trazenje same sebe jake pa u sta se to pretvorih.. ja se vratila ponovno sebi staroj jakoj i odlucnoj kad sm prestala dojit zavrsila s porodiljnim i pocela radit znaci s goodinu dana.

jako sam si bila cudna takva drugcija tipa tko je ta osoba u meni ALI ja nisam sutila i trpila nego sam trazila pomoc MM u raznoraznim oblicima i to jasno i glasno da dobro zapamti i cuje ha.ha

moj savjet ti je ne drzi u sebi puknut ces ko kokica jasno reci muzu sto od njega ocekujes da si premore i kvit.

sretno proci ce te i bit ces opet stara lavica a ne pladljivi misic

orer

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja sam postala dosta zaboravna nakon poroda. Isto tako se lakse rasplacem i teze izivciram. Isto mislim da sam prizemljenija po pitanju nekih stvari. Manje me zanima moda. Mislim da sam opcenito postala manje sebicna.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Trudnoća mi je bila prekrasno razdoblje. Mislim da sam svakako bila pozitivniji osoba. A ovo babinje... kukulele...

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Nakon prve trudnoce mislila sam da nema sanse da se vise promijenim. Postala sam smirena, manje me zanimalo sve do cega mi je prije bilo stalo od onih povrsnih interesa, povukla sam se u sebe dosta. Uglavnom je sve vuklo na neko pojednostavljenje zivotnog stila i blagu introverciju. S klinkom sam se vratila malo vise u aktivniji zivotni stil, al svejedno su mi se prioriteti preslozili tako da mi je ona i obitelj br. 1, mirni zivot br. 2. a sve ostalo iza toga.

U ovoj trudnoci (32. tjedan trenutno) sam OCAJNO placljiva. Svaki tuzni film me dovede do suza, rasplacem se samo prisjecajuci se proslosti i hvataju me razni strahovi generalno po pitanju ratova i buducnosti covjecanstva. Isto tako, nema sanse da taknem meso.

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Eto,cure da vam se pohvalim da su se hormoni poslozili,i da sam opet ona stara (ne ono generalno,ali fala bogu)
    Hvala vam na podrsci

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne primjećujem nikakve promjene za sada. On kaže da sam živčana, ali takva sam inače.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nesto sam se vise organizirala u ovoj trudnoci. Cini mi se da sam toliko bila preokupirana mislima kako cu ja to uspjeti (malo dijete, posao, trudnoca, obaveze u kuci) da me valjda panika od opceg nereda otjerala u smjeru najbolje organizacije SVEGA do sad u mom zivotu. I sto sam blize porodu, mozak opet radi sto na sat, sve nekako proracunavam, unaprijed odradujem...

I onda eto.odgovora- mene jeste promijenila trudnoca, i to na bolje. Sve je sredjenije, cistije, organiziranije... tko bi rekao?! hehe! No kad se sjetim jednog stvarno hiper-opterecujuceg perioda u mom zivotu, srednje skole s vannastavnim aktivnostima do maksimuma i uz to mnogim putovanjima, onda se sjetim kako pod pritiskom stvarno izuzetno dobro funkcioniram! Sto ljudi, sto cudi.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja sam sva ganutljiva. Dovoljno mi je samo pomisliti na nešto sladunjavo i mogu biti cendrava, al se zaustavim na vrijeme.
    Mazasta sam sva ko mala mucasta maca, valjda zato što sam razniježena zbog bebice u trbuščiću.
    Nisam pod stresom (ne radim) i ne uzrujavam se previše općenito jer ne da mi je beba prioritet, već mi je ona jedino do čega mi je zaista stalo. Sve ostalo je sporedno.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mene je promjenila utoliko što me je deformirala (fizički) i to jako. Plus mm kaže da sam nadr**na. Ali ne vjerujem mu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •