Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Vanjski okret!?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Vanjski okret!?

Nalazim se u 37. tjednu. Prije par dana bila sam u ginekologa koji je nonsalantno ustvrdio da se moja gospodjica jos nije okrenula i da nije bas siguran hoce li; glava joj tuce u posteljicu koja joj smeta da se okrene.. Aj dobro..
    Nakon toga je spomenuo VANJSKI OKRET,a meni je odmah doslo slabo.. Na netu sam malo pogledala o tome i uopce mi ne izgleda nimalo privlacno.. IZGLEDA GROZNO!!
    I tako sad je vjezbam na sve cetiri kroz cilu kucu, i izvodim sve te ostale nemoguce poze i nadam se da ce se gospodjica okrenuti... i sve vise mi se cini da cu odustati od tog vanjskog okreta i pustiti da stvari idu svojim tokom, pa ako bude carski, neka bude.. I to mi se cini lakse od toga da mi je oni izvana okrecu..
    Ako netko ista zna o tome..

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako se bira izmedju carskog i vanjskog okreta, osobno bh izabrala vanjski okret.

Zasto te to plasi?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa malo sam citala o tome i ne izgleda mi bas tako bezopasno; radi se samo u bolnici, zbog mogucih komplikacija mogla bi odma na carski, ona se moze zapetljat oko pupcane vrpce, spominju i neki gubitak krvi majke i bebe...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radi se u bolnici da mogu uvz-om nadzirati zahvat. I nije bezopasan, ali ako ti je tako i tako druga mogucnost carski rez, nije li bolje barem pokusati?

Ja cu vibrirati da se beba okrene zbog vjezbi!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma znam.. ali nekako mi se cini da cu je tako samo dodatno izludit, a i sanse nisu bas velike da to uopce i uspije..
    Ma ne znam ni sama sta napravit, svakako bi vise volila rodit normalno, da i tata bude s nama i da je vidim kad rodim...
    Mislim se samo treba li je jos dodatno maltretirat s tim okretom..

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zašto carski?

ako si sigurna da nema šanse za vaginalni porod, zašto ne pokušati okret prije carskog?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni su rekli da se kod nas taj okret ne radi (u Merkuru) Zašto odmah pomišljaš na carski? Ja sam rodila bebu na zadak prirodno, jedino što uglavnom dulje traje i više te kontroliraju (CTG).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    jedino što uglavnom dulje traje
    ne nužno

/khm, bar ne na dripu - 4 i pol sata od prvog najlaganijeg trudića/

jedino što ti ne gine ležanje uz ctg i epiziotomija odavde do preksutra

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni nisu dali drip, rekli su da se ne daje kada je zadak. :/
    A za epi na žalost potpisujem.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

isto na merkuru? možda sam ga ja dobila radi puknutog vodenjaka (zamisli razloga), a kad sam naknadno saznala da se ne preporučuje ostala sam :shock: . svejedno, meni je moj porod bio lijep (izuzmemo li dvije gore navedene "sitnice...).

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ti dajem podršku za carski, jer sam imala donekle sličnu situaciju. Tj. moja princeza se iz normalnog položaja okrenula na zadak u 35 tjednu. Bila sam na hrpi konzulatcija u Petrovoj, gledali me onako, ovako, premišljali što će i na kraju se zbog rizika odlučili na planirani carski. Dakle, nisu čak niti čekali trudove. U mom slučaju je objašnjenje bilo da kod tako kasnog okreta na zadak postoji velika vjerojatnost da je pupčana vrpca zapetljana i da je to rizik za dijete. Rekli su da je velika razlika između djeteta koje se nije niti okrenulo glavom prema dolje i djeteta koje je bilo okrenuto glavom, pa se tako kasno okrenulo na zadak. E sad, ako su oni lagali mene, i ja lažem vas...(kaže Balašević).
    Kod tebe baš nije identična situacija, ali dok sam slušala komplikacije i doktorske razgovore, hvatala me jeza. Zato ti kažem da ti dajem podršku za carski, jer ako već sad na početku nisi spremna za vanjski okret, vjeruj mi nećeš biti niti nakon detaljnjih objašnjenja koje će ti dati u bolnici.

Mrs Clara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

na drugom topicu sam pisala o svojoj zabrinutosti (hm.. prije fobiji) oko poroda na zadak, ali ovaj vanjski okret mi se cini sasvim ok!
    evo jedan link kako se to radi (turning a breech baby in just 2 minutes!), zapanjilo me kako jednostavno to izgleda, s time da je doc sa snimke uistinu akuser i pol hehe: https://www.youtube.com/watch?v=qT2jBxVoOQc

nedavno bila na pregledu u TA na sv. duhu i sasvim slucajno me zapao dr. blagaic koji je uskocio na zamjenu.
    umirio me skroz, rekao kako ce mi on napraviti vanjski okret, utjesio me, odaje dojam profesionalnosti ali i ljudskosti.. nevjerojatno kako je uspio postici da me uopce vise nije strah! cak i ako nesto krene po zlu, osjecam da cemo i beba i ja biti sigurni kad je on tamo.
    nadam se da ce sve dobro proci s vanjskim okretom, javim ako nekog zanima..
    Posljednje uređivanje od Mrs Clara : 05.11.2014. at 12:00

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj nanic prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znam.. ali nekako mi se cini da cu je tako samo dodatno izludit, a i sanse nisu bas velike da to uopce i uspije..
    Ma ne znam ni sama sta napravit, svakako bi vise volila rodit normalno, da i tata bude s nama i da je vidim kad rodim...
    Mislim se samo treba li je jos dodatno maltretirat s tim okretom..
    ja bih isto razmišljala o carskom.
    Ne kužim ovaj boldani dio, tata će biti istina isperd sale,al bebu odmah vidiš (ja sam bila budna, ne moraš pod opću), čim je izvažu i malo urede, dolazi k tebi u sobu na ciku, oni ti je namjeste i imate dodir koža na kožu, tako je bilo meni na SD 2009. i 2011.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.11.2014. at 14:07

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajmeee ovo su stari postovi iz 2007. ha ha

Mrs Clara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

hehe, ma to sam ja tu ubacila da ne otvaram novi tred, kad vec ima taj jedan o vanjskom okretu.. valjda nisam nista krivo..

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam isla kod jedne primalje koja je specijalizirala akupunkturu i radila je tretmane da se beba okrene (ukupno tri puta). Beba se okrenula, a bilo je vec kasno, ako se dobro sjecam 39 tjedan ili tako nesto. (davno je to bilo ). Osteopati isto imaju zahvate kojima rade vise mjesta za bebe, da im je lakse se okrenuti.
    A mozda se beba i sama okrene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •