Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Štitnjača - povišen TSH

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Štitnjača - povišen TSH

Kao što naslov kaže, molila bi ako neko ima iskustva za pomoć.

Naime, zbog jako izraženog umora kod K. (6,5 godina) radili smo kompletnu obradu, no s obzirom na neke druge probleme sumnjalo se na mišićnu priču pa smo išli u taj smjer. No jučer su bili gotovi nalazi i sve je s te strane u redu.

Kako su rađeni i hormoni štitnjače T3 i T4 su u redu a TSH je 5,84 a normanlo je do 3,60. Dobili uputu da obavimo endokrinologa, no kako ga u Klaićevoj nema moramo se naručit u Vinogradsku.
    Zvala sam gore i kažu da se dosta čeka, ali mi je sestra rekla da doktorica smatra da kod djece do vrijednosti 6 nema panike. Ali je rekla da kad dobijemo otpusno pismo iz Klaićeve da odem kod njene doktorice po uputnicu i dođem osobno gore k njima s nalazom pa će doktorica vidjet kad će ju naruči. No, kako njoj to očigledno stvara probleme u vidu izrazitog umora koji ju ometa u funkcioniranju i variranja u težini, i sl.mene to jako jako muči.

Zanima me da li neko ima iskustva i na kojoj vrijednosti se obično propisuje terapije i kak sve to ide.

Malo zbrčakno pišem, ali sam u totalnoj komi, pa nemojte zamjerit.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Baš nitko? (na sreću) Sad imamo problem jer se ne možemo naručit kod endokrinologa bez uputnice, a njena doktorica je rekla da joj ona ne može napisat uputnicu jer je bila na bolničkom liječenju i bolnica je dužna napisat internu uputnicu. Sad čekam otpusno pismo da vidim dal ćemo dobit uputnicu, ako ne moram ić tamo po nju (ne mogu zvat njenu doktoricu u bolnici jer je na GO)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imaš pp.

na rebru, dječja endokrina,
    imaš doktoricu špehar uroić koju toplo preporučam.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 10.04.2014. at 22:23

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Rodila sam prije tjedan dana. Obzirom da ja imam jos od puberteta hipotireozu zamolila sammu bolnici da se bebici napravi analiza krvi hormona stitnjace. Osim onog testa iz pete izvadena mu je krv iz vene, gdje je TSH 7.4 (0.4 - 4 referentno) i fT4 20 (do 21 referentno). Dakle povisen mu je TSH, no imam informaciju da to djelomicno moze biti i pod utjecajem mojih hormona a ne nuzno da dijete ima hipotireozu.
    Ima li netko nekih informacija o tome?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •