Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Liječenje u bolnici najbližoj mjestu boravka

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno Liječenje u bolnici najbližoj mjestu boravka

Zanima me dali je netko imao problema pri dobivanju uputnice ako ide recimo u zg a ima bliže bolnicu u kojoj se rade postupci. Moja kuma je trebala ić na kontrolu u zg (ali ne s ginekološke strane) pa su joj hladno rekli da je od 1.3 zakon da se svi liječimo prema mjestu boravka i naravno uputnice nije dobila. Zanima me dali će tako biti samnom kad je u pitanju MPO.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uputnicu može dobiti za postupak (ili bilo što drugo) u bilo kojem gradu, dok putni nalog ne može (kako tko i gdje), gledaju da ako imaš kliniku u krugu od 30km ne dobijaš PN, već samo za prvi slijedeći veći grad (kliniku, jel...)

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

to je bilo i prije, al ona je do sad dobivala uputnice normalno i bila u zg-u već bezbroj puta tamo se liječi unatoč tome što u os to sve rade, dakle poslije 1.3. ove god joj ne daju uputnicu, putni trošak je i ona a i ja sama snosila do sada.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam od 1.3. dobila vec brdo uputnica za kojekakve specijalisticke preglede koje nisam obavljala u svom gradu, niti u ustanovi najblizoj. Radi se i o ginekologu, endokrinologu i dermatologu....i kojekakvi UZV, vadjenja krvi i sl.
    Privremeno živim u gradu koji je kilometrima daleko od mog grada i ne razumijem zašto bi isla za svaki pregled u svoj grad...nema smisla...
    Putne naloge naravno ne dobivam.

U biti baš onako kako je rekla Snekica
    koju ovim putem posebno grlim i pozdravljam

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nova21 to su im neke nove finte, svaki građanin se ima pravo liječiti bilo gdje u RH, a sad više nemam vremena kopati po zakonima da ih linkam.

OT Strašna

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nova21 a gdje na uputnici pise dal je to bubam sad ginekologija u zagrebu ili u splitu?

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    nova21 a gdje na uputnici pise dal je to bubam sad ginekologija u zagrebu ili u splitu?

Pise na uputnici u djelu,
    upucuje se na npr. ginekologija KBC Rijeka.
    Tako meni pise na uputnici koju sam koristila nakon 01.03. i iako mi je Pulska ginekologija reklo bi se pred nosom i rade to sto mi je trebalo, isla sam u Rijeku. Bez putnih troskova naravno ali to je bio moj izbor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •