Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Parket?

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno Parket?

Razmišljamo o tome da uložimo u parket. S obzirom na to da treba pokriti oko 65 kvadrata ne radi se o malo novaca pa nemamo mjesta za pogrešku..

O parketima znamo samo da su topliji i ljepši od laminata
    Dakle molim vas koji imate iskustva da mi objasnite malo što je dvoslojni parket, što troslojni, što gotovi, koji je najbolji, koji me sa postavljanjem ispadne jeftinije.. Preporuke?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sto sad imate na podu?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Glupi laminat koji škripi pod nogama

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Apsu, to je cijela nauka...

Evo, našla sam neki tekst: http://www.poslovni.hr/tips-and-tric...parketa-231194

Inače, ja imam klasični parket od punog drva. On dolazi u raznim dimenzijama i debljinama.

Ovaj dvoslojni i troslojni parket je lijepljen od više slojeva. NEkad su ga zvali i "lamel parket" - ima ga moja svekrva u stanu građenom šezdesetih - u lošijem je stanju od parketa u mom stanu koji je deset godina stariji. To je bolje od laminata, ali nije tak dobro kao klasika. Mi na poslu imamo taj neki slojeviti cca 5 godina i već se raspada. Za doma je to možda dobro, ali za prostorije u kojima se puno hoda u cipelama + gdje imaš stolce na kotačićima - to je smrt za slojevite parkete.

Da li će parket škripati ovisi dosta i o podlozi. Mi smo u staroj zgradi, koja je građena odmah nakon 2.svjetskog rata - nema betonske deke nego grede... Zamjena parketa (a podloga - one daske, bila je puna crva i raspala se u jednoj sobi) je išla ovako: najprije je došao majstor po preporuci kolege s posla, a kad je vidio o čemu se radi, rekao je "Čekajte, zvat ću ja kolegu, ovo je prekomplicirano za mene jer vi trebate rekonstrukciju, a ne samo zamjenu parketa..."

Mi doma već dva ljeta mijenjamo parket, sobu po sobu, ne zato jer je loš parket (nije, malo je rasušen i pohaban, ali sve u svemu nije se raspao nego "pliva" po vertikali zato jer je istrunula podloga). Imamo klasični parket (bukva - da sam bila pametnija, uzela bih hrast, ovo je dosta osjetljivo na grebanje). Prva soba koja je bila u najgorem stanju puno je koštala. Mijenjali su nam kompletnu podlogu (do greda), izbacili stari parket i daske, nasipali neki granulat, pa gore ploče (nešto kao osb, ali imaju baš tu namjenu, ne znam detalje) i gore postavili parket. U kuhinji (imam dio poda u pločicama, a dio je parket) nije bila tak loša situacija, pa su samo ispod podloge nadrukali purpen, da više ne škripi i ne ljulja se, a gore stavili parket. Ove godine me čeka još dječja soba i predsoblje. Uffff. Ali ono što je do sada napravljeno - jako sam zadovoljna. Neusporedivo s laminatom.

Pitaj majstora... možda ne samo jednog, pa da čuješ što ti se nudi. Slojeviti parket je praktičan jer nemaš brušenja i lakiranja - to sve dolazi gotovo (bar mislim) i brzo se postavlja. Sretno!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi imamo cca 80 kvadrata za staviti parket i odlučili smo staviti parket 2. klase, koji je povoljan jer ima vidljivih godova, meni to ne smeta, jer izgleda prirodno
    već smo stavili nekih 3 kvadrata tog hrastovog parketa i vrlo smo zadovoljni

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo prije par dana postavili troslojni parket - izbjeljeni hrast. Do sada smo imali laminat, i pri hodanju razlika je ogromna, nema onog "kuckanja" koje se čuje kod laminata. Za ostalo još ne mogu reći, jer ga imamo tek par dana.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi imamo neki rustik (šareni je), hrastov, duljina letvice 50-80 cm (ako se dobro sjećam).
    meni je super.
    gotovi mi nije dolazio u obzir jer se može brusiti samo jednom ili dvaput (ne sjećam se više), a kod mene u stanu se može lakirati u prosjeku svakih 5 godina (mala djeca, velika djeca, nepažljivi roditelji...).

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imam parketara u familiji, pa ako želiš stručan savjet, javi na pp.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo cca 80 kvadrata za staviti parket i odlučili smo staviti parket 2. klase, koji je povoljan jer ima vidljivih godova, meni to ne smeta, jer izgleda prirodno
    već smo stavili nekih 3 kvadrata tog hrastovog parketa i vrlo smo zadovoljni
    gdje ste uzeli i koliko je kvadrat?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

dip u karlovcu
    mislim da je bio oko 45 kn kvadrat

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    dip u karlovcu
    mislim da je bio oko 45 kn kvadrat
    hvala!

koliko ste platili majstore?
    dal bi mogla staviti sliku postavljenog?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •