Bok!
Interesira me vaše mišljenje!
Još prije par godina, smo se šogorica i ja na mrtvo ime posvađale. Otada ne razgovaramo, samo se u prolazu pozdravimo i to je manje više to. Nakon te svađe smo muž i ja odselili na vlastiti stan. Nikad mi se nije ispričala za ono što mi je učinila, dapače i dan danas sa svojim frendicama sere po meni, a mom mužu - svojem bratu, je rekla da se ona "uopće ne sjeća radi čega smo se mi posvađale". Ona ima dijete staro 5 i pol godina, pred rastavom je i živi sa svojim ocem i djetetom, u kući. Mi isto imamo dijete staro 3 godine. Ne posjećujemo se sa šogoricom, osim za rođendane, a djeca nam se druže samo kad dođemo u posjetu djedu - ocu mog muža i moje šogorice, i to kad je mala od šogorice doma (jer mama dosta ide s njom na igrališta, kavice, igraonice, itd...). I takva situacija meni skroz odgovara. Mala od šogorice je strahovito razmažena, bahata, lukava..... Mnogi kažu - mini mama. To su dva različita svijeta, kako je mala od šogorice odgojena (ili ne) i kako bi mi htjeli svoje dijete odgojiti.
E sad, problem je u tome što se sad u sve to umiješao djed, kojem je žao da se sestrične ne druže malo više, i sad je on izrazio želju da bi on i mala od šogorice zajedno dolazili k nama, da se djeca igraju. Razumijem ja njega i njegovu želju - djed ko djed. Međutim, ima li se on pravo miješati i određivati koliko često će se naša djeca družiti, tj. ima li pravo birati društvo našem djetetu? Znači, vide se one kad mi dođemo djedu u posjetu, nije da se zbog te naše svađe nisu nikad vidjele i družile, daleko od toga. Al bojim se da će se previše zbližiti ako još bude on s njom dolazio k nama, i da će mi moje dijete postati ko sestrična njezina. A od te pomisli mi se diže kosa na glavi! S tim da moram napomenuti da je to bila djedova ideja i da je on predložio maloj od šogorice tu ideju - dakle nije mala, sama izrazila tu želju, već djed, a ona je naravno pristala na to. Kako se postaviti prema djedu? reći mu mišljenje o maloj od šogorice i mojim strahovima ili ne?