Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Obiteljski problemi

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno Obiteljski problemi

Bok!

Interesira me vaše mišljenje!

Još prije par godina, smo se šogorica i ja na mrtvo ime posvađale. Otada ne razgovaramo, samo se u prolazu pozdravimo i to je manje više to. Nakon te svađe smo muž i ja odselili na vlastiti stan. Nikad mi se nije ispričala za ono što mi je učinila, dapače i dan danas sa svojim frendicama sere po meni, a mom mužu - svojem bratu, je rekla da se ona "uopće ne sjeća radi čega smo se mi posvađale". Ona ima dijete staro 5 i pol godina, pred rastavom je i živi sa svojim ocem i djetetom, u kući. Mi isto imamo dijete staro 3 godine. Ne posjećujemo se sa šogoricom, osim za rođendane, a djeca nam se druže samo kad dođemo u posjetu djedu - ocu mog muža i moje šogorice, i to kad je mala od šogorice doma (jer mama dosta ide s njom na igrališta, kavice, igraonice, itd...). I takva situacija meni skroz odgovara. Mala od šogorice je strahovito razmažena, bahata, lukava..... Mnogi kažu - mini mama. To su dva različita svijeta, kako je mala od šogorice odgojena (ili ne) i kako bi mi htjeli svoje dijete odgojiti.
    E sad, problem je u tome što se sad u sve to umiješao djed, kojem je žao da se sestrične ne druže malo više, i sad je on izrazio želju da bi on i mala od šogorice zajedno dolazili k nama, da se djeca igraju. Razumijem ja njega i njegovu želju - djed ko djed. Međutim, ima li se on pravo miješati i određivati koliko često će se naša djeca družiti, tj. ima li pravo birati društvo našem djetetu? Znači, vide se one kad mi dođemo djedu u posjetu, nije da se zbog te naše svađe nisu nikad vidjele i družile, daleko od toga. Al bojim se da će se previše zbližiti ako još bude on s njom dolazio k nama, i da će mi moje dijete postati ko sestrična njezina. A od te pomisli mi se diže kosa na glavi! S tim da moram napomenuti da je to bila djedova ideja i da je on predložio maloj od šogorice tu ideju - dakle nije mala, sama izrazila tu želju, već djed, a ona je naravno pristala na to. Kako se postaviti prema djedu? reći mu mišljenje o maloj od šogorice i mojim strahovima ili ne?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pusti nek se djeca druže
    i još što će dolaziti k tebi, pa možeš imati sve pod kontrolom i ti određuješ pravila ponašanja

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Obzirom na tvoje strahove i stav ( prema djetetu), najbolje da se druze sto manje. Osim ako mozes tome pristupiti otvorena srca ( sto se bas iz posta ne naslucuje).

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A na žalost ne mogu baš pristupiti tome otvorena srca... jesam li loša zbog toga? Što reći djedu? Kako "otkantati" njegovu ideju, a da ga ne povrijedim?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi na ovome forumu nikada nismo dopuštali priče o trećim osobama.

malenaaja, najbolje je da o ovome porazgovaraš sa suprugom, prijateljicama, mamom... ne treba ti da ovo pročita netko tko vas poznaje.
    forum je javan i može ga pročitati bilo tko.

ostavljam još neko vrijeme dok ne vidiš ovu poruku i onda mičem temu.
    Posljednje uređivanje od apricot : 09.04.2014. at 11:15

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja ne bi branila.
    iz iskustva mame punoljetnog djeteta neće dijete zaboraviti odgoj koji mu usađujete samo zbog toga jer se druži s nekim tko iskače iz okvira takvog odgoja.
    djeca se ne mogu držati pod staklenim zvonom, niti im se može birati društvo.
    s vremenom se sami distanciraju od onih koji im baš ne odgovaraju.
    druženje je predloženo kod tebe doma pa imaš uvid u to druženje, a i učestalost posjeta možeš određivati ti.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Da, ali djed bi se sigurno uvrijedio kad bi ja rekla da ne želim da prečesto ili svaki put kad dođe k nama, da dođe i sa malom. Jel baš treba zatvarati temu? stvarno me nije briga da li će me netko prepoznati, a opet interesira me mišljenje drugih i savjeti...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I iz loseg primjera se uci.
    Kako se ne treba ponasati, kako se osjecamo kad nas netko povrijedi.
    Kako svojim dobrim primjerom ponekad mozemo utjecati na nekog, s naglaskom na ponekad.
    Kako sami mozemo birati prijatelje koji nam odgovaraju.
    Svasta nesta, nastavi niz...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj malenaaja prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ali djed bi se sigurno uvrijedio kad bi ja rekla da ne želim da prečesto ili svaki put kad dođe k nama, da dođe i sa malom. Jel baš treba zatvarati temu? stvarno me nije briga da li će me netko prepoznati, a opet interesira me mišljenje drugih i savjeti...
    to je politika
    ako je tebi prečesto izgovoriš se nekom obavezom, ne kažeš mu direktno da ti je prečesto.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

žao mi je, ne možemo dalje razvlačiti nečije obiteljske situacije.
    ključam pa brišem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •