Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: pomoc- kolostrum tece u 32+5 tjednu trudnoce

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno pomoc- kolostrum tece u 32+5 tjednu trudnoce

Pozdrav svima.. ponovo trebam vas savjet. Upravo sam se cula sa mladjom sestrom (29 god., prva trudnoca) koja je totalno u panici i isprepadana. Usla je u 8 mj a vec par dana joj sve vise tece pretpostavljam kolostrum iz dojki ( zuta gusta gotovo ljepljiva tekucina i ostavlja tragove i mrlje kroz grudnjak i majce). Kaze da su joj grudi narasle sa slabasne dvojke na punu cetvorku, tvrde su i napete, bradavice gotovo bolno ispupcene. Kaze da osjeca trnce i veliku toplinu tj vrucinu u prsima kao da ima temp samo u njima.

Ono sto ju plasi i zabrinjava je sljedece;
    1. Da li je normalno da kolostrum tece spontano u 32-33 tjednu?
    2. Da li to znaci da bi mogla imati prijevremeni porod? ( zadnji pregled cervix je bio skroz zatvoren i nezreo, BH kontrakcije su prisutne i po nekoliko puta dnevno i vrlo su intenzivne ali kaze da su joj ugodne)
    3. Boji se da bi mogla navuci mlijeko ako ovako nastavi teci?
    4. Da li da stavlja obloge da smanji pritisak i kakve- tople ili hladne i koliko cesto?
    5. Ne podnosi grudnjak i svaki jaci pritisak na dojke i bradavice je vrlo neugodan i uzrokuje da kolostrum sve vise tece- pokusala je kupiti u apoteci za dojenje ali su joj savjetovali da priceka blize terminu zbog tocne velicine... da li da uzme sportski i kakav?
    6. Sta bi mogla koristiti da sprijeci mrlje na majcama a da ne prtisce puno bradavice?
    Isprike zbog poduzeg posta, vjerujem da nisam nista izostavila. Unaprijed zahvaljujem na svim savjetima

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne znam puno o lučenju kolostruma pred kraj trudnoće (btw 33 tt nije baš "ušla je u 8. mjesec" nego uskoro ulazi u 9. mjesec; prva 2 tjedna od 40 tjedana računanja trudnoće su zapravo 2 tjedna prije ovulacije, kad još nismo trudni), ali mislim da je ovaj savjet da ne kupuje sad grudnjak za dojenje malo bzvz.
    Neka kupi neki ne preskupi pamučni grudnjak koji joj odgovara (oni iz Muellera su navodno dobri) i neka koristi jastučiće za dojenje ako joj kolostrum probija na majicu.

Mislim da neće povećati proizvodnju ako se ne izdaja.

Nadam se da sam djelomično pomogla i da će se javiti netko stručniji.

Bluebella avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

meni je još u 30tt počeo curiti kolostrum, najviše dok sam spavala pa bi slučajno rukom pritinula grudi. doktor mi je rekao da to nije ništa neobično. rodila sam u 39tt.
    ne znam koliko tvojoj sestri curi ali ako joj smeta nek si stavi jastučiće za dojenje u grudnjak.Grudnjaci za dojenje Iz Mullera su stvarno super, dođu 79,99kn a meni su bolji od nekih skupljih koje sam kupila, ima dosta sličan model i u dm-u, cijenom su tu negdje.
    također jastučiće za dojenje ima i u Mulleru i dm-u.

p.s. za ispucale bradavice ima krema babylove u dm-u ili Purelan u ljekarni
    Posljednje uređivanje od Bluebella : 10.04.2014. at 09:50

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Moja prijateljica je imala taj problem i stavljala je jajstucice za dojenje. Ne znam da li to moze utjecati na trudnocu, zato je mozda bolje prije da se posavjetuje sa lijecnikom, ali, mozda ako moze izdojiti taj kolostrum i donirati nekoj bolnici za nedodnoscad. Ne zove se on liquid gold bezveze...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zar izdajanje nebi potaknulo kontrakcije...neznam...ja se bas nebi usudila izdajati....neznam bas

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Zar izdajanje nebi potaknulo kontrakcije...neznam...ja se bas nebi usudila izdajati....neznam bas
    X - nikako ne bi smjela izdajati jer se tako mogu izazvati kontrakcije.
    meni je kolostrum curio od 16.tt i od tada hodam s jastucicima u grudnjaku
    u H&M-u postoje mekane pamucne potkosulje za dojenje. one su jos ugodnije nego bilo kakav grudnjak.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kad sam rodila bila je samnom u sobi cura kojoj je kolostrum tekao iz cica, nisam mogla vjerovati, rekla je da joj curi tako od 30-tog tjedna a rodila je najnormalnije sa 40 tjedana .. Ni slucajno izdajat, potiče kontrakcije..

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Cure, zato sam i nappisala da se prije konzultira sa lijecnikom. Cula sam da moze potaknuti kontrakcije, a opet, u drugu ruku znam da neke zene doje cijelu trudnocu, pa me obje te imfirmacije malo zbunjuju.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Potpuno je normalno curenje kolostruma u zadnjem tromjesečju kao što je normalno da i ne curi. NE SMIJE se izdajati, cijediti niti išta slično, samo staviti uloške da ne probije odjeću i redovito ih mijenjati
    Čak mislim da se na svakoj stranici (a ima ih) o trudnoći može pročitati upravo curenje kolostruma kao jedna od čestih pojava u tim tjednima.
    Meni zna lagano procuriti od negdje 30 tt, neki dan kapljica, neki dan ništa...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Kad smo kod tog curenja kolostruma u trudnoci, zanima me moze li zena dobiti mastitis, s obzirom da su dojke pune? Bas sad kad sve ovo citam, to mi je palo na pamet...ako netko zna odgovor?

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Nisam nikad čula za takav slučaj. I inače mastis žene dobiju kad baš mlijeko navre, ove količine kolostruma su ipak premale ja mislim

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Žena u trudnoći može dobiti mastitis. Bila je tema o tome i na forumu.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Žena u trudnoći može dobiti mastitis. Bila je tema o tome i na forumu.
    Eto još jedna briga više

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ivy7 mogućnost mastitisa u trudnoći ti je zaista vrlo mala tako da ne brini

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ma znam, zato sam i napisala. To stvarno uglavnom budu minorne količine

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Meni je kolostrum poceo curit jos u 21tt sad sam u 27tt i jos uvijek curi nisu to neke ogromne kolicine ali curka pomalo gin kaze da je to normalno jer se cice pripremaju za mlijeko vec od 16tt

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •