Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Što od polubijelog brašna?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Što od polubijelog brašna?

Danas sam prvi put kupila polubijelo brašno (uhvatila me inspiracija za zdravim životom ), ali ne znam što sa njime? Da li od njega mogu napraviti kakve božićne keksiće? Peciva? Ima li razlike kada se peče sa njim od pečenja sa običnim (glatkim) brašnom? Prosvijetlite me i molim recepte!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Iskreno, ja ne vidim razlike između bijelog i polubijelog, morat ćeš tražiti dalje...mislim brašno!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kruh, peciva, sve suhe kolačiće...

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja gotovo nikad (jedino zabunom kupim) ne koristim bijelo brašno. u sve stavljam crno brašno, a nekad čak mljeveno kukuruzno i integralno.

crno brašno- d rulz!!! uopće se ne primjeti nigdje, nikako se ne može osjetiti razlika- ni neznalice. puno je zdraviji, finiji. palačinke su mljac mljac.
    pohujem sve sa njim, kolači su isto super, dizana tijesta.... ma jednostavno mi je zakon!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja ću opet staviti nečiji recept kojeg sam skupila na netu.... Probala i oduševila se. ide polubijelo brašno (tip850), nema jaja i ima puuno čokolade.... Idealno za Božić

1 margarin
    50 dag brašna (tip 850)
    20 dag šećera
    2 plava vrhnja (12% mm)
    2 praška za pecivo
    2 vanilin šećera
    1,5 šalica oraha narezuckanih orasa
    30-40 dag čokolade za kuhanje, također narezuckane na komadiće
    20 dag grožđica

Margarin i šećer (+ vanilin šećer) dobro izmiksati, dodati oba vrhnja. Dodati u to brašno i prašak za pecivo. Mijesiti, a zatim dodati čokoladu, orahe i grožđice (čokoladu narežete tako da 1 kockicu narezuckate na 4 dijela, slične veličine, a orahe usitnite). Sve to izmješati-ako je jako gusto dodati 3-4 žlice mlijeka da si olakšate miješanje. Miješate rukom. Tepsiju (nisku,veliku od špakera) namazati margarinom i posuti brašnom. Peče se 45 min na 180 C. Kad je pečeno, rezati na kocke.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

probajte napraviti čupavce od polubijelog ili crnog brašna, ili onaj kolač brzi gonzales!

Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma ne trebaju ti recepti, samo zamijeni bijelo glatko s polubijelim i sve radi kao i prije.
    Osjeti se razlika, ali to ja primjetim, drugi se ne obaziru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •