-
-
Iskreno, ja ne vidim razlike između bijelog i polubijelog, morat ćeš tražiti dalje...mislim brašno!
-
Kruh, peciva, sve suhe kolačiće...
-
ja gotovo nikad (jedino zabunom kupim) ne koristim bijelo brašno. u sve stavljam crno brašno, a nekad čak mljeveno kukuruzno i integralno.
crno brašno- d rulz!!! uopće se ne primjeti nigdje, nikako se ne može osjetiti razlika- ni neznalice. puno je zdraviji, finiji. palačinke su mljac mljac.
pohujem sve sa njim, kolači su isto super, dizana tijesta.... ma jednostavno mi je zakon!
-
ja ću opet staviti nečiji recept kojeg sam skupila na netu.... Probala i oduševila se. ide polubijelo brašno (tip850), nema jaja i ima puuno čokolade.... Idealno za Božić
1 margarin
50 dag brašna (tip 850)
20 dag šećera
2 plava vrhnja (12% mm)
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
1,5 šalica oraha narezuckanih orasa
30-40 dag čokolade za kuhanje, također narezuckane na komadiće
20 dag grožđica
Margarin i šećer (+ vanilin šećer) dobro izmiksati, dodati oba vrhnja. Dodati u to brašno i prašak za pecivo. Mijesiti, a zatim dodati čokoladu, orahe i grožđice (čokoladu narežete tako da 1 kockicu narezuckate na 4 dijela, slične veličine, a orahe usitnite). Sve to izmješati-ako je jako gusto dodati 3-4 žlice mlijeka da si olakšate miješanje. Miješate rukom. Tepsiju (nisku,veliku od špakera) namazati margarinom i posuti brašnom. Peče se 45 min na 180 C. Kad je pečeno, rezati na kocke.
-
probajte napraviti čupavce od polubijelog ili crnog brašna, ili onaj kolač brzi gonzales!
-
ma ne trebaju ti recepti, samo zamijeni bijelo glatko s polubijelim i sve radi kao i prije.
Osjeti se razlika, ali to ja primjetim, drugi se ne obaziru
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma