Results 1 to 9 of 9

Thread: Ri - Heidelberg - preporuke

Nataša T.'s Avatar

Default Ri - Heidelberg - preporuke

Na moju veliku radost u nedjelju se spremamo na dalek put, k našim dragim prijateljima u Njemačku, u Heidelberg.
    Nakon razmatranja raznih opcija, odlučili smo se na putovanje autom. E sad, ima nas ukupno petero, djeca: 2 godine, 5 godina i 9 godina.
    Kako preživjeti toliki put s troje djece?
    ...
    Odlučili smo se krenuti ranom zorom, pa do kud stignemo...
    Namjeravamo se voziti veći dio vremena dok spavaju, po sistemu - vozimo se par sati ujutro dok spavaju, stanemo i izmorimo ih na nekom lijepom mjestu, vozimo se dok je poslijepodnevno spavanje, stanem na nekom lijepom mjestu itd....
    Otvoreni smo i za opciju da putovanje produžimo na dva dana.

Molim vas, ukoliko vam je poznat "teren", za preporuke - gdje stati, u kojem mjestu prespavati (nakon pola puta, tj. iza Munchena)? Ako odlučimo prespavati, voljeli bi da je to neko lijepo manje mjesto/selo relativno blizu autoputa gdje možemo naći jeftiniji smještaj...

Prolazimo kroz Sloveniju, pa zatim pored Salzburga, Munchena, Augsburga, Stuttgart, Karlsruhe...

Sve preporuke su dobordošle!

To za odmor neznam, ali znam da je put baš do heidelberga oko 16 sati(imam tamo rodbinu) . Lijepo mjesto u Njemačkoj. Sretan put i lijep provod vam želim

Nataša T.'s Avatar

Kako misliš 16???
    Mi računamo 10. Doduše od Rijeke...

Beti3's Avatar

Pa to je samo 840 km. Gotovo sve na autocestama. Kroz Slo i A možete slobodno 130, a kad se ulovite Njemačke i brže od toga.
    Uz sva stajanja i poštivanje prometnih propisa, Via Michelin kaže da je dosta 9 sati. Znači da možete i brže. Neće se djeca umoriti. To je toliko doživljaja da će im pažnja stalno biti ON. A na većini odmorišta ima krasnih igrališta za djecu, da prekinete monotoniju

http://www.viamichelin.com/web/Route...TitleRoadsheet
    Last edited by Beti3; 10.04.2014 at 16:32.

Mojca's Avatar

Preporuke za tehnički muzej u Spayeru, jednom kad se smjestite.

Nataša T.'s Avatar

Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Preporuke za tehnički muzej u Spayeru, jednom kad se smjestite.
    Hvala, Mojca, tamo smo bili kad smo prije pet godina posjetili Heidelberg prvi put.
    Predivno! Jako nam se svidjelo!
    ...
    Tada nam je putovanje dosta teško palo, iako smo imali samo jedno dijete (i jedno u trbuhu), pa bih se sada htjela bolje pripremiti.

Quote Originally Posted by Nataša T. View Post
    Kako misliš 16???
    Mi računamo 10. Doduše od Rijeke...
    to vrijeme se odnosilo na baranja-heidelberg

Nataša T.'s Avatar

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Pa to je samo 840 km. Gotovo sve na autocestama. Kroz Slo i A možete slobodno 130, a kad se ulovite Njemačke i brže od toga.
    Uz sva stajanja i poštivanje prometnih propisa, Via Michelin kaže da je dosta 9 sati. Znači da možete i brže. Neće se djeca umoriti. To je toliko doživljaja da će im pažnja stalno biti ON. A na većini odmorišta ima krasnih igrališta za djecu, da prekinete monotoniju
    Joj, Beti, nama do Slovenije treba 6 sati, te se srednjem povraća, te ova malena plače... A ovaj put neću moći niti sjediti iza s njima da ih malo zabavljam. Tako da se moramo dobro organizirati. Pokušali smo voziiti noću, ali nakon toga smo mi tamo umorni za umrijet još dva dana...

Ali, želja je veća, pa smo se ipak odlučili na tu pustolovinu!

Ja sam mislila ići u 4 ture po 2 do 3 sata u dva dana. Pa bih ipak voljela na putu posjetiti još nešto osim stajališta uz cestu... Možda prespavati u nekom ljepuškastom mjestašcu u Njemačkoj... Ideje?

Beti3's Avatar

Da, zaboravljam da nisu svi ljubitelji putovanja Kod nas je uvijek bilo: u auto i idemo ( ili u brod, autobus, vlak, avion, barku...) samo da se ide. I mali i veliki.

No, i u polakom putovanju uz razgledavanja, ima itekako čari. I učenja, mislim da djeca najviše uče putovanjima.