Stranica 1 od 20 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 984

Tema: Uroci

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Uroci

To je nešto u čemu ne znam ništa, potpuno mi je strano, ne vjerujem u to i povezujem s primitivnim sredinama i vjerovanjima. Ali u zadnje vrijeme se povukla takva nekakva tema, sasvim slučajno i usputno, i shvatila sam da većina ljudi vjeruje u to, čak i oni civiliziraniji, moderniji, školovaniji..znači nema veze sa odgojem, porijeklom, socijanim statusom, visini školovanja..većina ljudi vjeruje u to da postoje ljudi koji na razorazne načine mogu baciti urok na nekoga.

Što vi mislite o tome? Imate li iskustava s tim? Objasnite mi malo sve to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    ..znači nema veze sa odgojem, porijeklom, socijanim statusom, visini školovanja..
    Što vi mislite o tome? .
    pa da, nema veze s odgojem, porijeklom, socijalnim statusom, visini školovanja...al ima veze s pameti. odnosno, da budem preciznija, nema baš puno veze s pameti.
    eto, to ja mislim, kad već pitaš

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je nešto u čemu ne znam ništa, potpuno mi je strano, ne vjerujem u to i povezujem s primitivnim sredinama i vjerovanjima. Ali u zadnje vrijeme se povukla takva nekakva tema, sasvim slučajno i usputno, i shvatila sam da većina ljudi vjeruje u to, čak i oni civiliziraniji, moderniji, školovaniji..znači nema veze sa odgojem, porijeklom, socijanim statusom, visini školovanja..većina ljudi vjeruje u to da postoje ljudi koji na razorazne načine mogu baciti urok na nekoga.

Što vi mislite o tome? Imate li iskustava s tim? Objasnite mi malo sve to.

Ne znam ništ o tome niti vjerujem, a ne znam ni ljude koji u to vjeruju (zapravo mogu se sjetiti jedne jedine osobe...ali mislim da nije opća pojava u sredini u kojoj živim). Samo sam htjela reći da se u vremenima krize ljudi puno lakše i češće okreću takvim stvarima... Nemaš posao - netko te urekao. Tko je urekao preostalih 300.000 nezaposlenih u ovoj zemlji drugo je pitanje.

Ne treba biti vještac da baciš urok na nekoga - i običnim zločestim riječima možeš nekome i te kako zagorčati život.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ne vjerujem.

Odnosno, vjerujem da postoje ljudi koji vjeruju u njih i opravdavaju sebi stvari koje su ih zadesile.

Ono što mi se kroz život pokazalo je da jedna loša odluka (na bilo kojem polju) donosi za sobom pregršt loših situacija koje samo naoko nisu povezane. Kao da se svemir potrudi da tu lekciju dobro zapamtiš i drugi put ne ponavljaš.

Možda me život i demantira.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa da, nema veze s odgojem, porijeklom, socijalnim statusom, visini školovanja...al ima veze s pameti. odnosno, da budem preciznija, nema baš puno veze s pameti.
    eto, to ja mislim, kad već pitaš
    Tako i ja mislim pa sam se iznenadila, šokirala, kad sam vidila da masu ljudi zaozbiljno vjeruje u to i masu njih ima "iskustva" s tim. Koliko sam imala viditi, Bosanci prednjače u tome. I moram priznati da me zainteresiralo sve to, ima zanimljivih priča i pričica. Volila bi čuti nešto od toga, baš me zanima. Koji predmeti se povezuju s tim itd

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, ne znam puno o tome, ako je riječ o Muslimanima, kod njih su ti uroci (odnosno skidanje uroka) sastavni dio islamske religije.

Mislim da su u povijesti (prije parsto godina) i kršćani imali nešto slično.

Vjerojatno je samo riječ o borbi protiv nepoznatog zla, odnosno postizanju pozitivnog stava. Netko ti "skine urok" pa lakše skupiš snage da napraviš neki pozitivni pomak u životu. Valjda.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.04.2014. at 14:18

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

znam za neke ljude u mojoj okolini koji puše te priče s urocima. meni je to potpuno van pameti. a radi se o fakultetski obrazovanim ljudima. doduše, meni i religijski obredi ne djeluju puno smislenije.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja znam samo za par primjera koji ozbiljno vjeruju u uroke, većinom me nasmiju, ponekad rastuže i zgroze, jer se bave pričom o urocima, a ne stvarnim uzrocima svojih problema
    ali zato valjda 99% ljudi oko mene vjeruje u sve moguće teorije urote i teorije o čudotvornim lijekovima i magičnim sredstvima. I maltretiraju me s tim

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nakon sto smo ovako jasno izrazile svoje mišljenje o urocima i ljudima koji u njih vjeruju, baš me zanima, da li će se javiti oni koji u njih vjeruju.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sad će nas ureknuti za kaznu

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon sto smo ovako jasno izrazile svoje mišljenje o urocima i ljudima koji u njih vjeruju, baš me zanima, da li će se javiti oni koji u njih vjeruju.
    Ako sam išta, onda sam hrabra!

Javljam se

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa daj malo obrazloži, da imamo oko čega vodit raspravu

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bome jenny brza si

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam ja otvorila temu da bi se izrugivali ili omalovažavali ljude koji vjeruju u uroke. Mene stvarno zanima. To je nešto o čemu ja nisam nikad puno razmišljala ali čula sam takve priče da ti pamet stane. Javite se vi koji vjerujete, pišite svoja ili tuđa iskustva.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

isss, ovo postaje zanimljivo. eto, priznajem, ni u snu nisam očekivala da će se jen javiti.
    ajd jen, piši malo, kad si ti u pitanju, moguće su dvije varijante:
    prva da promijenim mišljenje o ljudima (imaginarnim, jer ne znam nikog) koji vjeruju u uroke.
    a druga da više ne otvorim temu jer će me biti strah.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja mislim da mnogo više ljudi veruje ali o tome ćuti. Npr. da sam pričala sa prijateljicama pre koju godinu sve bismo se složile da je to bezvezarija.
    A onda, kako je koja rodila, vidiš bebi crveni končić oko ruke, protiv uroka. To me baš iznenadilo.

Baš me juče u parku jedna žena (doktorka u penziji) ubeđivala kako sve to "ima neke veze". Eto i prošli put kad je rekla to i to, njenom ocu se desilo nešto, a i sad isto (otac joj ima 94 godine). O.O

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

E ja vjerujem da ima "nečeg".
    Samo neznam čeg.
    Odrasla sam u kraju di su na debelo oduvijek zna da ima coprnica i koječega...
    Mama je rekla da nije vjerovala u te babske priče dok nije vidla kak se za mojim bratom,dok je odlazil po cesti,diže neki vjetar,vrtlog,ko pijavica...i suseda je vikala nek pljune tri put da je coprnica došla po njega.On nije ništ ni videl ni osjetil,a mama veli da je bio jak vjetar.
    Sestra dok se rodila,pa dolaze susjedi glet...e pa dok je ta jedna dotična babuskara dolazila,svaki put bi ponavljala kak si lepa,tak si lepa,jaaako si lepa...i veli mama da mala nije spala tu noć več bi samo plakala.Dok joj nije svezala crvenu vunicu oko ruke.Sljedeči put dok je ova došla,riječ nije rekla.Neznam sad detalje..
    Ima toga još,treba se sjetiti...
    Ja sve češće razmišljam o posjetu hodži,čisto da čujem ima li čega na tom terenu..mislim,zbog nemogučnosti začeća i to.
    Pale su mi na um svakojačke stvari...baka mi pričala da se urok baca na cijelo pokoljenje.Znači,nije bacila urok coprnica na nekoga več se coprija prenosi na dijete,unuke...
    Znam,sve to zvuči smiješno....ali nekak mi je tu mač slučajnosti.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ja se ne bih deklarirala u vjerujem ne vjerujem u uroke

znam da postoje zločesti ljudi koji ljudima oko sebe žele loše, onako baš dubinski žele.
    vjerujem u energiju koja povezuje sve nas.

često se i na forumu susrećemo sa pozitivnim vibricama...
    meni je tzv.urok nešto slično ali suprotnog predznaka....kakti negativna vibrica.

vejrujem da smo mi ljudi podložni različitim sugestijama, autosugestijama...
    i mislim da o nama samima ovisi koliko će i što će na nas utjecati...

tipa...ako smo skloni uvijek i opetovano uzrok našim problemima tražiti izvan nas...lako je manipulirati sa nama...
    ako nismo...onada je to malo teže.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne smijem otvarati ovu temu, iznervirat ću se, a onda će mi biti još više muka.
    Potpis na većinu, pogotovo na Joe

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da mnogo više ljudi veruje ali o tome ćuti. Npr. da sam pričala sa prijateljicama pre koju godinu sve bismo se složile da je to bezvezarija.
    A onda, kako je koja rodila, vidiš bebi crveni končić oko ruke, protiv uroka. To me baš iznenadilo.

Baš me juče u parku jedna žena (doktorka u penziji) ubeđivala kako sve to "ima neke veze". Eto i prošli put kad je rekla to i to, njenom ocu se desilo nešto, a i sad isto (otac joj ima 94 godine). O.O
    U pravu si... možda je to nasljeđe straha od zlih sila jače i šire nego si mislimo...vjerojatno zato jer postoji puno stvari na koje ne možemo utjecati. To je u leđnoj moždini.

Koliko puta kažemo "puj, puj, da ne ureknem..." i ne misleći što to zapravo znači i od čega se branimo.

Ima toga puno - broj 13, crna mačka, mačka preko puta, picek ispod stola.... ček da se sjetim.... prosipana sol (ja baš za to ne marim, ali svaki put me štrecne da je to nesreća kad se prospe sol, iako za to postoji zdravorazumsko obrazloženje - nekad je sol bila skupa i dragocjena, pa je trebalo paziti).

Isto - cipele na stolu znače bolest, nije čudo - tako se fakat možeš zaraziti... Isto i koferi na krevetu.

Sreću donosi djetelina s četiri lista, potkova iznad vrata kuće, paučina u kući znači svatove i tako dalje... Ne mogu se svega sjetiti, ovo su stvari koje je moja baka znala spominjati. Evo još: ako se škare zabodu u pod, to je nesreća. Ili ako se nož okrene oštricom naopako, i to je nesreća (razumljivo, jer netko će se porezati).

Priče da dječju robicu ne smiješ sušiti vani po mraku pročitala sam tu negdje na forumu (kako starije generacije gnjave mlade mame) pa eto, da i to spomenemo.

A sad vi nastavite...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ont. meni je ovo više zanimljivo i zabavno kao narodna vjerovanja. Baš je fora...

NEkad su znali reći i da je baba urekla kravu pa ne daje mlijeko itd.

Ali danas ozbiljno vjerovati u tako nešto čini mi se kao čisti SF.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    paučina u kući znači svatove i tako dalje
    ovo još nisam čula, moja je baka više imala argumentaciju tipa "ako ti je kuća puna paučine i ne namjestiš krevet, nećeš se udat"

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja potpisujem zadnji cvjetin post.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zamislite situaciju. Velika obitelj (ono, bake, djedovi, ujci, stričevi..) žive u ajmoreći zajednici. Pojavi se jedna ženska osoba koje se spetlja s jadnim od muških članova te obitelji. malo po malo sve više je prisutna u životima svih njih, boravi skoro svakodnevno u blizini, predstavlja se kao prijatelj, pokušava biti dio obitelji. Stalno je oko zemlje, vrta, cvijeća, uvijek nešto kopka, sadi, bere..Drugi članovi obitelji znaju to je ona dotičnoj osobi ali svi šute. Nakon nekog vremena, a ona je već jako prisutna, počinju se dešavati ružne stvari. Pojedini članovi koji je ne prihvaćaju kao dio obitelji, odnosno odbijaju njenu bliskost, koji su bili vrlo uspješni, počinju doživljavati neuspjehe u životu. Recimo da m neke stvari, koje su im prije bile jednostavne, počinju biti vrlo komplicirane i teške za savladati. Sve krene naopako. Djeca im češće pobolijevaju, i to od neuobičajenih smetnji, tipa zdravo dijete dobije srčane smetnje, drugo dijete ima čudne simptome na temelju kojih se ne može postaviti nikakva dijagnoza..Sve to prođe ali se stalno ponavlja nešto drugo. nakon sahrane jednog starog člana obitelji, dotična se pojavljue i nameće temu o zlim silama, urocima..i jasno se opisuje kao osoba koja zna o tome puno, ima iskustva i vjeruje u to. Inače, ljudi koji doživljavaju neugodnosti, nisu u tim vodama, ne vjeruju u to i sve smatraju slučajnošću. Tad treća, deseta osoba im ukazuje na sve to, priča o onoj osobi kao lošoj, zločestoj i savjetuje da nabave blagoslovljenu vodu i poškrope kuću s tim. Oni to naprave. Prva osoba koja je zakoračila na njihov prag je potomak one zločeste. Što mislite o tome? Spletk okolnosti, slučajnosti, loš period, babske priče..?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2 priče iz života na tu temu

1. u studentskim danima bila sam cimerica s curom koja je vjerovala da ju je netko urekao
    i nije bila iz bosne, već iz dalmacije
    išla je najprije kod hodže, onda kod pravoslavnog popa na skidanje uroka
    sa svetom vodicom nam je škropila zidove sobe
    malo je i mene smočila , za svaki slučaj
    je li pomoglo, ne znam, to je bilo pred kraj našeg zajedničkog života

2. drugi primjer iz života, žena, nakon antibiotika dobila urtikariju
    nakon toga reagirala urtikama i otokom usana, jezika, na svašta, jabuku, mahune, kupus...
    ma pola toga nije smjela jesti
    godinu dana je uzimala antihistaminike i povremeno kortikosteroide
    alergološka testiranja nisu pokazala nikakve alergije
    žena je porijeklom iz bosne
    otišla je kući, i obratila se hodži koji joj je rekao da ju je netko urekao
    i skinuo joj urok
    ona je došla kući, pojela jabuku, koju do tada nije smjela ni nacrtanu vidjeti
    i nije bilo reakcije
    i sada sve jede
    (antibiotik nije pila nakon toga, ali testiranje je pokazalo da nije alergična)
    ona je uvjerena da ju je hodža iscijelio

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zemlju sam spomenula jer kažu da se "sredstva" kojima se baca urok na nekoga često zakopvajau u zemlju.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ovako, za ovaj trinin primjer, meni cijela priča zvuči malo nategnuto. morala bih vidjeti da povjerujem.

a osoba koju znam da kakti vjeruje u uroke i sve njima objašnjava, je inače vješta manipulatorica. moje je mišljenje da su uroci zapravo manipulacija.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    ovako, za ovaj trinin primjer, meni cijela priča zvuči malo nategnuto. morala bih vidjeti da povjerujem.

a osoba koju znam da kakti vjeruje u uroke i sve njima objašnjava, je inače vješta manipulatorica. moje je mišljenje da su uroci zapravo manipulacija.
    Što ti zvuči nategnuto? Sve je tako kako sam napisala, pitanje je da li je moguće tako nešto objasniti slučajnosti ili tim čiribu čiriba stvarima?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja isto mislim da život ide sinusoidalno
    i ponekad se potrefi više teškoća i problema u kratkom periodu na jednu obitelj. Ili slučajno, ili ne tako slučajno, priče su različite. I onda je stvar kako će to netko interpretirati, nekad su ljudi skloni tražiti vanjskog krivca za sve, i intrigantnu priču koja dobro zabavlja i njih i susjede.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

o

da, i ova trinina i ovaj aleksin hodža su me podsjetili me na mentalista i njegovu karijeru prije nego što je postao dio CBI tima

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Recite vi što hoćete, ali meni je ova druga priča od a70v za zamislit se...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Što ti zvuči nategnuto? Sve je tako kako sam napisala, pitanje je da li je moguće tako nešto objasniti slučajnosti ili tim čiribu čiriba stvarima?
    pa ne moraju biti slučajnosti. uzrok može biti ta baba. al ne zato što je u zemlju zakopala uho šišmiša, nego svojim manipulacijama može svašta isprovocirati. ok, ne toliko bolesti, to može biti slučajnost. a ako i nisu slučajnost, sklonija sam vjerovati da su bolesti uzrok, nemam pojma, nekog trovanja? nego uroka.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

trina, imal baba internet?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A imali smo temu o urocima, je l' da? Baš je bila neka opsežna, davno nekad.
    Posljednje uređivanje od vertex : 11.04.2014. at 15:32

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pogledajte ovaj film na spomenutu temu...
    dok ne povjeruješ...
    http://www.imdb.com/title/tt0397101/...nm_flmg_act_16

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a čuj, ti nisi

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    U pravu si... možda je to nasljeđe straha od zlih sila jače i šire nego si mislimo...vjerojatno zato jer postoji puno stvari na koje ne možemo utjecati. To je u leđnoj moždini.

Koliko puta kažemo "puj, puj, da ne ureknem..." i ne misleći što to zapravo znači i od čega se branimo.

Ima toga puno - broj 13, crna mačka, mačka preko puta, picek ispod stola.... ček da se sjetim.... prosipana sol (ja baš za to ne marim, ali svaki put me štrecne da je to nesreća kad se prospe sol, iako za to postoji zdravorazumsko obrazloženje - nekad je sol bila skupa i dragocjena, pa je trebalo paziti).

Isto - cipele na stolu znače bolest, nije čudo - tako se fakat možeš zaraziti... Isto i koferi na krevetu.

Sreću donosi djetelina s četiri lista, potkova iznad vrata kuće, paučina u kući znači svatove i tako dalje... Ne mogu se svega sjetiti, ovo su stvari koje je moja baka znala spominjati. Evo još: ako se škare zabodu u pod, to je nesreća. Ili ako se nož okrene oštricom naopako, i to je nesreća (razumljivo, jer netko će se porezati).

Priče da dječju robicu ne smiješ sušiti vani po mraku pročitala sam tu negdje na forumu (kako starije generacije gnjave mlade mame) pa eto, da i to spomenemo.

A sad vi nastavite...
    ako ostaviš torbu na podu, nećeš imati novaca

ako kruh položiš na stol naopačke duše u čistilištu plaču (je li se čistilište do sada ukinulo?) kakvo bi tu moglo biti razumsko objašnjenje, pitam se

kad mi je baka poklonila škarice rekla je da me mora bocnuti malo njima u dlan, inače ćemo se posvađati, i da to vrijedi za bilo što oštro
    sveki mi je isto jednom prilikom dala škare, nikakva to posebna prilika nije bila nego su mi falile jer sam svoje ostavila kod svekra, pa je ona meni dala zamjenske - ali je rekla da ih moram otkupiti, makar za 1 kunu, inače ću se i s njom posvađati (istina da sa svekrom nisam baš najbolja a sa svekrvom sam ok)

pa razbijeno ogledalo, prolazak ispod ljestvi

i tako, svašta ima, moram reći da je zanimljivo, ali ne bih da mi to određuje život

a baš vjerovanje u uroke, to je već stepenica više
    koja podrazumijeva strah od osoba koje ti nadnaravnim putem pokušavaju nanijeti zlo, valjda čisto sebi za zabavu
    sasvim nešto drugo od ovih praznovjerja vezana uz nekakve slučajnosti

uvijek sam se pitala tko ima interesa objavljivati oglase "skidam uroke", ali očito da pacijenata ima jer ih nije teško naći u raznim oglasnicima i novinama

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a čuj, ti nisi
    ja nisam
    ali sam se zamislila nakon joe-nog komentara

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nisam skontala da ti je to priča iz bliske okoline, sorry. ja mislim ovako nekako kako je cvijeta napisala. mislim da ljudi manipulacijama mogu čuda napraviti drugim ljudima, ako im oni to dopuste. za bolesti neću ništa komentirati jer ne znam. možda je to kao ovo od hodže, placebo efekt? ne znam.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ali sam se zamislila nakon joe-nog komentara
    pa nije ova tvoja manipulatorica, nego hodža, šta te strah?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

teško alex uplašit

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

2 priče iz života na tu temu

1. u studentskim danima bila sam cimerica s curom koja je vjerovala da ju je netko urekao
    i nije bila iz bosne, već iz dalmacije
    išla je najprije kod hodže, onda kod pravoslavnog popa na skidanje uroka
    sa svetom vodicom nam je škropila zidove sobe
    malo je i mene smočila , za svaki slučaj
    je li pomoglo, ne znam, to je bilo pred kraj našeg zajedničkog života

2. drugi primjer iz života, žena, nakon antibiotika dobila urtikariju
    nakon toga reagirala urtikama i otokom usana, jezika, na svašta, jabuku, mahune, kupus...
    ma pola toga nije smjela jesti
    godinu dana je uzimala antihistaminike i povremeno kortikosteroide
    alergološka testiranja nisu pokazala nikakve alergije
    žena je porijeklom iz bosne
    otišla je kući, i obratila se hodži koji joj je rekao da ju je netko urekao
    i skinuo joj urok
    ona je došla kući, pojela jabuku, koju do tada nije smjela ni nacrtanu vidjeti
    i nije bilo reakcije
    i sada sve jede
    (antibiotik nije pila nakon toga, ali testiranje je pokazalo da nije alergična)
    apropo druge priče, imala sam sličnu situaciju, ali sam ju riješila na drugi način.
    ne vjerujem u uroke, nimalo.
    dobila sam alergijsku reakciju na hranu, pretpostavljam na neke čipseve.
    nakon injekcije kod doktora i tableta koje sam dobila za doma, stanje se kao malo smirilo, ali trebala sam biti na strogoj dijeti dok se ne povuku simptomi.
    a simptomi malo, malo, pa mi izbije urtikarija, a ja jadna na rižinim krekerima živim. doktorica me šalje na alergološku obradu, meni se baš i neda.
    dok mi jednog dana nije dopi**ila glad i reko, idem se ja lijepo najesti pa ako me treba uhvatiti alergijski šok, nek me uhvati.
    ja ne želim više biti taoc!
    i tako sam se ja lijepo nalupala svega i svačega, skoro mi zlo bilo, a od alergije ni a.
    nikad više.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ta raznorazna vjerovanja narodna.
    mm ne voli kad ja preskačem djecu, kao neće narasti. onak kad oni leže po podu, a ja ih preskočim.
    možeš mislit da neće narasti, ja 180 cm, a on 190 cm.

isto, pljuje za crnim mačkama, to je jače od njega. kaj je sad bitno jel mačka crna ili bijela?

iskreno, ako vjeruješ da ti nešto može naškoditi i s tom percepcijom pratiš događaje u životu, lako možeš filtrirati samo one loše i iz te prizme zaključiti da te netko urekao.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    apropo druge priče, imala sam sličnu situaciju, ali sam ju riješila na drugi način.
    ne vjerujem u uroke, nimalo.
    dobila sam alergijsku reakciju na hranu, pretpostavljam na neke čipseve.
    nakon injekcije kod doktora i tableta koje sam dobila za doma, stanje se kao malo smirilo, ali trebala sam biti na strogoj dijeti dok se ne povuku simptomi.
    a simptomi malo, malo, pa mi izbije urtikarija, a ja jadna na rižinim krekerima živim. doktorica me šalje na alergološku obradu, meni se baš i neda.
    dok mi jednog dana nije dopi**ila glad i reko, idem se ja lijepo najesti pa ako me treba uhvatiti alergijski šok, nek me uhvati.
    ja ne želim više biti taoc!
    i tako sam se ja lijepo nalupala svega i svačega, skoro mi zlo bilo, a od alergije ni a.
    nikad više.
    al ti si imala snage sama reći Neću više biti taoc
    Nekom treba osloboditelj, tipa hodža, pretpostavljam...ili tko god.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ima i ona stara - kako došlo, tako i prošlo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa tak sam si i ja mislila.
    a recimo, da vjerujem u uroke, mogla sam otić na tretman kod skidača uroka i reć da me spasio.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vjerujem u tu

možda se prva alergijska reakcija slučajno potrefila sa antibiotikom
    možda je antibiotik s nekim drugim lijekom (protiv bolova, vitaminom) ili hranom, konzervansom, ušao u interakciju i izazvao alergijsku reakciju
    i onda je organizam reagirao
    i jednostavno prestao reagirati nakon nekog vremena, a to se vremenski podudarilo sa posjetom hodži
    možda je placebo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam skontala da ti je to priča iz bliske okoline, sorry. ja mislim ovako nekako kako je cvijeta napisala. mislim da ljudi manipulacijama mogu čuda napraviti drugim ljudima, ako im oni to dopuste. za bolesti neću ništa komentirati jer ne znam. možda je to kao ovo od hodže, placebo efekt? ne znam.
    Ne može biti placebo kad ljudi ne padaju na te priče koliko ih ja znam, a znam ih, to im je sve bila smijurija, kao otprilike i meni. Tek nakon pnuo ružnih događaja netko im je ubacio bubu u uho pa su počeli razmišljati o tome. Bilo je tu puno više događaja osim ovoga što sam napisala, a zaboravila sam napisati da im je ispred ulaznih vrata postavljeno nešto jako ružno. Neću napisati što, nema baba in ternet ali imaju babini potomci..ako ima netko ovdje da se razumije u te stvari, rado bi mu na pp napisala. Nisu oni u fazi da će ići kod hodže ili popa ali ih kopkaju te stvari sad već.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a možda su u šumi

ne vjerujem u uroke
    sve mi je to zanimljivo ovako kako Peterlin piše, na razini narodskog vjerovanja

Stranica 1 od 20 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •