Stranica 11 od 20 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 984

Tema: Uroci

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo da se i ja malo uključim, ne znam gdje ste stale nemam vremena sve čitati al evo moje iskustvo, nisam niti ja vjerovala zapravo niti čula o tome dok nisam rodila moje prvo dijete, a u isto vrijeme je mm sestrična isto rodila al u dojčlandu, i tam s njom je je živjela druga sestrična i kad god bi ova druga išla kod ove prve u goste mali bi plako ko lud vrišti nisu ga uopće mogli
    smiriti , i onda su zvali jednu baku koja se znala moliti , a koristila je Svetu vodu i žeravicu i nakon njene molitve mali bi se smirio, isto to se dogodilo i mojoj curki kad je ta druga sestriča došla nama u posjetu, čim ju je ova pogledala moja mala je počela neobično plakati i vrištati , ja sam bila nemoćna ništa ju nije smirivalo čak nije htjela ni dojiti a bila je mali proždrljivac vjesila je na prsima, onda je moja sveki nazvala tu baku da se moli i nakon toga mala se smirila i zaspala i cijelu noć se nije budila , kasnije mi je sveki objasnila da se ta baka moli i ne znam kako al za vrijeme molitve valjda ubacuje žar u Svetu vodu i ako je dijete urugano žar potone u vodu a ako nije ostane plivati na površini. Ni sama ne znam što bih mislila al ima još i toga da se netko zna moliti nekakve molitve i da zatim saljevaju vosak na vodu pa se onda pokaže što je dijete uplašiloi , pa onda molitve za neke kožne bolesti...

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kao i Trina očekivala sam više priča. Možda se netko ohrabri ili ja nazovem svoju tetu i detaljno je ispitam.
    Ne vjerujem i dalje u njih, ali ne smatram da su vjernici/e u njih zatucani zbog toga - nekako zatucanost više povezujem sa netolerancijom različitih vjerovanja i stavova, no dobro.

Naiđoh na ovaj zanimljiv tekst - uroci u istarskim selima http://hrvatskimitovi.com/o-strigunima-krsnicima/
    Nekako to volim promatrati kao određenu vrijednost, bogatstvo lokalnih folklora. Samo ne bih bila na mjestu stanovnika koji su živjeli u moru tih priča.
    Uroci se spominju u Kuranu pa je logično da su atraktivniji u Bosni, hođe ih skidaju i tako to. Povezano sa islamom, ne opća zatucanost. Tu ima nekih objašnjenja, zapravo naišla sam na mnogim stranicama islamska tumačenja pojave i skidanja uroka http://www.sehur.net/html/modules.ph...rticle&sid=299

Evo, ja sam zatucana jer vjerujem u negativnost prostora. Primjer, ne spavam u svojoj viksi, nikada, jer ne mogu, grozna mi je neobjašnjivo neka energija, mada bih si fino rješila pitanje ljetovanja. Posljednjih 15 godina, kao ni moja sestrična. I da, ne bih umanjivala vrijednost istočnjačke filozofije (također je povezana s njihovim religisjkim vjerovanjima) - svakako mi je pametnija od ove naše današnje urbane i zapadnije.
    Posljednje uređivanje od palčica : 20.04.2014. at 22:53

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sve ovo o čemu pišete uvijek vezivala za nekakve zatucane sredine, jednu i sama dobru poznajem, a onda shvatim da je cijela zemlja/regija jedna velika zatucana sredina u kojoj zlo ne donese urokljive babe, nadnaravna bića i crne mačke, već neznanje, nehtijenje da se zna i tradicija puna opravdanja za svakakve gluposti. Nama ni sljedećih sto godina prosvjetiteljstva ne bi pomoglo.

E sad, zašto se meni koja ne vjerujem u nikakve bogove, vragove, anđele, mrtvace, vampire, aure, uroke i slične papazjanije, nikad ne pokaže nešto od toga? Zato što u to ne vjerujem i zato što si životne događaje tako ne tumačim.
    Imala sam 12 godina crnu mačku, živjela sam u religioznoj sredini u jedinoj nereligioznoj obitelji i kao takvi imali smo puni potencijal da budemo meta takozvanih urokljivih baba, u obitelji s događala hrpa lijepih i ružnih stvari itd. ali nikad si ništa nismo tumačili urocima, činima, božjim blagoslovom, kaznom ili čime već. Nismo nikad vidjeli djevicu Mariju, duha, mrtvaca ili anđela. Znam i zašto.

Život je složena formala prirodnih zakonitosti i statistike, osobnih htijenja i činjenja koja su olakšana ili otežana tuđim htijenjima ili činjenjima te okolnostima u široj sredini.

Ono što mogu je da nikome ne želim i ne činim zlo, kao ljudsko biće s vlastitom voljom i vlastitom odgovornošću za svoje postupke. Moju ruku i moje misli ne vode nikakav bog ili vrag, već sama ja. I nadam se da u životu opravdanja neću tražiti u nadnaravnim bićima, u praznovjerju (sama riječ sve kaže), religiji ili nečem petom. Ali kužim da je lako lakše.
    Ne znam je li itko od vas gledao film "Prizivanja", već sam ga negdje spominjala na forumu. Radi se o obitelji koja useli u opsjednutu kuću i tu počinje horor za njih (a i za nas gledatelje filma ). Film je rađen po istinitoj priči, cijeli slučaj je dokumentiran, a ono što mi je zanimljivo jest da se radi o ateističkoj obitelji, nitko nije kršten, nikakve veze nisu imali s vjerom i religijom. Rađeni su intervjui s članovima obiteljima u povodu izlaska filma, nigdje nisam naišla na podatak jesu li nakon tih događaja postali vjernici. Dakle, ne možemo govoriti o utjecaju religioznosti, a radi se o šesteročlanoj obitelji, dakle nije riječ o doživljajima i konstrukcijama jedne osobe. Kako to objasniti ?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rehab, gledala sam film "Prizivanja" jer sam ljubiteljica horrora ali mi ne drži vodu cijela priča (ne da ne vjerujem ali...). Ima dosta nelogičnosti kod onih osoba koje su im došle u pomoć, ako me razumiješ (rade bez odobrenja biskupa i sl.), tako da sam tu otkačila film i prihvatila ga kao čistu fikciju.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Rehab, gledala sam film "Prizivanja" jer sam ljubiteljica horrora ali mi ne drži vodu cijela priča (ne da ne vjerujem ali...). Ima dosta nelogičnosti kod onih osoba koje su im došle u pomoć, ako me razumiješ (rade bez odobrenja biskupa i sl.), tako da sam tu otkačila film i prihvatila ga kao čistu fikciju.
    Koliko se sjećam upravo suprotno, tip je demonolog koji redovito radi egzorcizme u suradnji sa svećenicima, a žena mu je jedna od rijetkih vidovnjakinja priznatih od strane Crkve. Svećenik u ovom slučaju nije želio doći jer članovi obitelji nisu bili kršteni, pa su oni iskoristili svoje iskustvo i izvršili egzorcizam.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rehab, jedna moja poznanica je demonolog s kbf-a i egzorcizam nikad ali nikad ne radi bez svecenika i odobrenja biskupa, tj ne radi ga ona vec je pomocnica. Ok, mozda je reziser malo pobrkao loncice...
    Posljednje uređivanje od apricot : 22.04.2014. at 12:22

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U filmu mi je najmracnija bila njihova soba s 'uspomenama' i ormar...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Rehab, jedna poznanica je demonolog s kbf-a i egzorcizam nikad ali nikad ne radi bez svecenika i odobrenja biskupa, tj ne radi ga ona vec je pomocnica. Ok, mozda je reziser malo pobrkao loncice...
    Da, i ovi su pomoćnici svećeniku, ali u tom trenutku su procijenili da trebaju tako postupiti, i ispalo je da su dobro postupili. Ali, to je zapravo nebitno za ovu temu, meni je bitnije kako naše sugovornice tumače da se to dogodilo ateističkoj obitelji.
    Posljednje uređivanje od apricot : 22.04.2014. at 12:23

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nisam gledala film, pa ne znam tačno o kojim se ljudima radi, ali zašto ateisti ne bi bili praznoverni? To što ne veruju u boga ne znači da ne veruju u neke kosmičke sile, šta ja znam, u svašta ljudi veruju. U strahu su velike oči.

Inače, kad smo kod praznoverja, setila sam se ove teme pre neko veče u pozorištu. Vodila sam ćerku i rođaku da gledaju balet Petar Pan. U jednom trenutku koreografija je takva da baletani plešu sa otvorenim kišobranima. Devojčice iza nas su se došaptavale kako je baksuz otvarati kišobran u zatvorenom prostoru. Baš su se iskreno zaprepastile, čuo se zapanjeni uzdah. Deca od 9-10 godina.
    A onda je bila neka koreografija gde se jedni drugima provlače kroz noge, pa su opet deca komentarisala: ostaćeš mali ako se nekom provlačiš kroz noge.
    Baš mi nešto bilo žao da su već tako mali "zatrovani" praznoverjem.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    A onda je bila neka koreografija gde se jedni drugima provlače kroz noge, pa su opet deca komentarisala: ostaćeš mali ako se nekom provlačiš kroz noge.
    Baš mi nešto bilo žao da su već tako mali "zatrovani" praznoverjem.
    u osnovnjaku, na tjelesnom, radili smo trbusnjake
    i frendica se nakon trbusnjaka ispruzila na pod da se odmori
    ja sam išla prema ljestvama i prekoračila preko nje
    ona je vrisnula da se moram vratiti i opet je prekoračiti inače neće više rasti
    meni je to bilo glupo, pa sam dječje zlobno odbila
    naljutila se na mene
    istina, i nije Bog zna što narasla

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ovi su pomoćnici svećeniku, ali u tom trenutku su procijenili da trebaju tako postupiti, i ispalo je da su dobro postupili. Ali, to je zapravo nebitno za ovu temu, meni je bitnije kako naše sugovornice tumače da se to dogodilo ateističkoj obitelji.
    a što se to dogodilo toj ateističkoj obitelji? ovo je retoričko pitanje, jer znam otprilike o čemu se radi u filmu. i iz čije perspektive film govori i tko je napisao scenarij. i što se želi tim filmom poručiti. valjda da je ta obitelj stvarna, pa onda mora da su i ti demoni, a samim tim i bog.

i za film "teksaški masakr motornom pilom" se tvrdi da je prema istinitoj priči snimljen.
    ipak su to horrori koji prije svega treba da preplaše i zabave.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    a što se to dogodilo toj ateističkoj obitelji? ovo je retoričko pitanje, jer znam otprilike o čemu se radi u filmu. i iz čije perspektive film govori i tko je napisao scenarij. i što se želi tim filmom poručiti. valjda da je ta obitelj stvarna, pa onda mora da su i ti demoni, a samim tim i bog.

i za film "teksaški masakr motornom pilom" se tvrdi da je prema istinitoj priči snimljen.
    ipak su to horrori koji prije svega treba da preplaše i zabave.
    Napadi nekakvog demona/žene/vještice koja je nekad živjela u toj kući, mislim (bar prema filmu) da je to bilo vezano uz kuću, a ne uz vjeru ili nevjeru neke obitelji koja bi tu živjela.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrticka teta demonolog? Brrr....dovoljno strasno za mene, ne trebam dalje ni hororce gledat .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.04.2014. at 19:57

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Vrticka teta demonolog? Brrr....dovoljno strasno za mene, ne trebam dalje ni hororce gledat .
    i ja sam to pomislila

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hajde, dobro, nisam jedina kojoj je to upalo u oko. Išla sam slovkati da vidim da nisam slučajno krivo pročitala.

No, dobro, ako dijete ndb napadne nešto može se "to" istjerati u sklopu vrtića. Hm... je li to uključeno u cijenu ili se plaća posebno kao i ritmika ? Nego, ta demonologija se upisuje kao poseban smjer na faksu ili je riječ o specijalizaciji/poslijediplomskom studiju ili... ?
    Ljudi se iščuđavaju visku, bioenergiji i koječemu, a demonolozi rade u vrtiću !

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    eh, di je ta bila kad je demian išao u vrtić!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako znaš što im se dogodilo, onda ne moram posebno pisati o tome. Dakle, obitelj je posvjedočila o tom iskustvu, a slučaj je dokumentiran snimkama i zapisima. Možda je ta obitelj zajedno s tim bračnim parom izmislila čitav događaj, namontirala snimke, angažirala lažne svjedoke, ne znam. No, što ako je događaj istinit ?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

onda bi trebalo biti i istinito da je ta bethesba bila vještica? znači da stvarno postoje vještice?!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i film "egzorcizam emily rose" je navodno nastao na istinitom događaju. na stranu što je sam film pun dodatnih izmišljotina, u biti se nije radilo o opsjednutoj osobi, nego o bolesnoj osobi. koja je mogla i dalje živjeti da je kojim slučajem dobila pravu medicinsku pomoć, a ne svećenika i svetu vodicu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

baš sam i ja isto pomislila

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

aleks, pun ti je inbox
    sorry na OT

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, demonolog, kaj je tu čudno? Naziv vam baš nije ugodan? Eto, postoji i studij angeologije na KBF-u, netko mora i demonologiju proučiti. Govori žena 5-6 jezika, između ostalog i hebrejski.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa eto, čudno mi da žena demonolog koja govori pet-šest jezika radi kao teta u vrtiću, nije baš uobičajeno

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pa možda vrtić drže časne sestre.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da, demonolog, kaj je tu čudno? Naziv vam baš nije ugodan? Eto, postoji i studij angeologije na KBF-u, netko mora i demonologiju proučiti. Govori žena 5-6 jezika, između ostalog i hebrejski.
    Te studije anđela i demona-to financira država???? Ček...Hoćeš reći da se demonolozi i angeolozi školuju na teret poreznih obveznika? Ma, najs.... ! Kad nam svi doktori čije je školovanje isfinancirala ista ta država odu u inozemstvo još jedino nam ostaje da nam bolesti liječe egzorcizmom i molitvama anđelima. A da se te doktore pošteno plati-e, za to se nema para. Glavno da se troši na takvo što... . Di mi živimo!!!!?? (i još bih, ali limit je)

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hajde, dobro, nisam jedina kojoj je to upalo u oko. Išla sam slovkati da vidim da nisam slučajno krivo pročitala.

No, dobro, ako dijete ndb napadne nešto može se "to" istjerati u sklopu vrtića. Hm... je li to uključeno u cijenu ili se plaća posebno kao i ritmika ? Nego, ta demonologija se upisuje kao poseban smjer na faksu ili je riječ o specijalizaciji/poslijediplomskom studiju ili... ?
    Pa ono, sad sam i ja malo u čudu, demonolog, teta u vrtiću, išla i ja slovkati

akademija za vampirologiju i demonologiju

Službenih studija finaciranih od strane države, tj. poreznih obveznika za takve "fahove" kao što su praznovjerja i vjerovanja u neke nadnaravne, neljudske, onostrane sile, nema.

Danas ima hrpa privatnih studija po Europi u sklopu kojih se obrađuju i takve tematike, pa čak sam naišla na zmajologiju kao zasebni studij, više se ne sjećam kojeg točno i gdje, ali sve takve "studije" ili "akademije" financiraš sam. Iza takvih studija obično stoji neka od priznatih ili nepriznatih vjerskih organizacija, ili sekta.

Znam samo da se demonolgija obrađuje samo kao teamtika u sklopu evanđelističkog teološkog fakulteta povezna sa istraživanjem literature o demonolgiji ranog judaizma, arhelogije i položaja žena u tom kontekstu.

U sklopu katoličkog teološkog fakulteta koliko znam nema čak ni zasebne katedre za demonologiju, ali možda sam nešto previdjela, evo linka, pa ako netko naiđe neka javi.
    LMU - katolički teološki falutet

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

onda bi trebalo biti i istinito da je ta bethesba bila vještica? znači da stvarno postoje vještice?!
    Naravno da postoje žene koje sebe smatraju vješticama i koje pripadaju vještičjem kultu. S tim da to nema veze s vješticama iz bajki koje lete na metlama, imaju ogromni madež na nosu i slično. Radi se o starim, poganskim vjerovanjima. Čudi me da nikada nisi čitala o tome.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da postoje žene koje sebe smatraju vješticama i koje pripadaju vještičjem kultu. S tim da to nema veze s vješticama iz bajki koje lete na metlama, imaju ogromni madež na nosu i slično. Radi se o starim, poganskim vjerovanjima. Čudi me da nikada nisi čitala o tome.
    Pravo je pitanje - da možete, da li bi bacili urok na nekoga? Da li nekome svjesno želite zlo? Što imate od toga?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa, inače ne razmišljam na taj način, ali bila je jedna faza kad bih na jednu osobu bome i bacila urok, koliko sam bila ljuta na nju. Samo radi nje bih tečaj upisala Kako mi nisu uroci pali na pamet, tada sam govorila "da sam osa, ubola bih je među prste ili na taban ili kapak ili tako nešto podlo"
    s vremenom me ljutnja prošla i vidjela sam ono što je obično slučaj, da ljudi koji nam zagorčavaju život obično su već počašćeni priličnim mukama i teretima

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Te studije anđela i demona-to financira država???? Ček...Hoćeš reći da se demonolozi i angeolozi školuju na teret poreznih obveznika? Ma, najs.... ! Kad nam svi doktori čije je školovanje isfinancirala ista ta država odu u inozemstvo još jedino nam ostaje da nam bolesti liječe egzorcizmom i molitvama anđelima. A da se te doktore pošteno plati-e, za to se nema para. Glavno da se troši na takvo što... . Di mi živimo!!!!?? (i još bih, ali limit je)
    Netrebaš se brinuti za proračun, žena se školovala u Izraelu, van troška ove države. Uzgred rečeno, ovo što ti pišeš ovim oholim tonom nije niti tema ovog topica. Tema su UROCI!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pravo je pitanje - da možete, da li bi bacili urok na nekoga? Da li nekome svjesno želite zlo? Što imate od toga?

Nisam i nebih, vidjela sam da je bolje ljudima slati blagoslove nego kletve ili uroke. Dobrima pomogne i smiri ih, a onim drugima isto pomogne da se definiraju...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ono, sad sam i ja malo u čudu, demonolog, teta u vrtiću, išla i ja slovkati

akademija za vampirologiju i demonologiju
    Žao mi je što te moram razočarati; naime žena je studirala kršćansku demonologiju, a ne ezoteričnu i new age demonologiju... Nije ona prizivatelj demona nego pomoćnik službenog egzorciste RKC.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma ja sam se šalila malo, ta stranica inače posvećena onoj seriji Buffy, nema veze sa pravim studiranjem...a za tu ženu što spominješ, pretpostavljala sam da je van ovih naših granica, jer tako nečega u sklopu državnih regularnih studija, barem koliko znam, u europi nema.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja sam se šalila malo, ta stranica inače posvećena onoj seriji Buffy, nema veze sa pravim studiranjem...a za tu ženu što spominješ, pretpostavljala sam da je van ovih naših granica, jer tako nečega u sklopu državnih regularnih studija, barem koliko znam, u europi nema.
    Ima, ali se šuti o tome da ne sablažnjavamo one kojima ionako to nije bitno...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Stvarno? Eto prvi glas, jel ti studiraš tako nešto?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Netrebaš se brinuti za proračun, žena se školovala u Izraelu, van troška ove države. Uzgred rečeno, ovo što ti pišeš ovim oholim tonom nije niti tema ovog topica. Tema su UROCI!
    Ne brinem ja o gđi iz Izraela nego o "studiju angeologije na KBF-u" jer postoji-kako sama kažeš. A moj ton odgovara podatku koji si sama dala. I, btw, nemoj baš svakom slati ni blagoslov jer ne doživljavaju ga svi pozitivno niti će ikom "pomoći da se definira" (ne znam zašto stalno to nametanje nečega u što određeni ljudi ne vjeruju i smeta ih).

Peterlin, već je negativna misao upućena nekom dovoljna da kod njega izaziva također negativan osjećaj. Naravno da nitko ovdje prisutan ne bi bacao uroke, ali npr. pomisao koju često imamo kad vidimo bolesne/invalide/dodaj proizvoljno i nametne nam se termin "jaaaadan" širi negativnu energiju jer ne doprinosi ozdravljenju/boljem stanju/boljem osjećaju dotičnog. Suosjećanje treba odvojiti od sažaljenja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, demonolog, kaj je tu čudno? Naziv vam baš nije ugodan?.
    da, baš nam ništa ne bi trebalo biti čudno. teta u vrtiću demonolog, priča 5-6 jezika i hebrejski. to su baš uobičajene kvalifikacije prosječnih teta u vrtiću. neznanje ne opravdava, znam, ali ono, ja, kao prosječni (ne)poznavatelj katoličke vjere, nisam ni znala da KC službeno priznaje te demone.

a, naravno, najviše me strah ovakvih horora poput ovih prizivanja, mogu još gledati litre krvi i fredija krigera, al ovo jok
    rehab, dakle, ja mislim da je to sve već viđeno - nisam gledala film niti neću, ali dobro režiran horor, temeljen na istinitom događaju da pojača učinak straha, ubačeni službeni obredi KC da sve opet dobije na vjerodostojnosti...
    svašta je dokumentirano slikama i zapisima, roswell i vanzemaljci, pa jeti, pa čudoviše iz loch nessa, pa slikani duhovi, ima tih svjetskih misterija koliko oćeš.
    iskreno, ne vjerujem u ništa od toga.
    ali, nazovite me licemjerom, ipak me strah i ne bih da mi je djeci vrtićka teta demonolog

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

E cuj demonolog! Znam ja nekoliko ljudi koji su se suocavali sa svojim demonima, ali im je u tom poslu pomagao psihijatar .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin, već je negativna misao upućena nekom dovoljna da kod njega izaziva također negativan osjećaj. Naravno da nitko ovdje prisutan ne bi bacao uroke, ali npr. pomisao koju često imamo kad vidimo bolesne/invalide/dodaj proizvoljno i nametne nam se termin "jaaaadan" širi negativnu energiju jer ne doprinosi ozdravljenju/boljem stanju/boljem osjećaju dotičnog. Suosjećanje treba odvojiti od sažaljenja.
    Slažem se... Svjesno ne bismo naudili drugima, ali tko zna koliko nas to svakodnevno čini iz nepažnje ili zato što misli da štajaznam sažalijevanje ne škodi (ovako kako si opisala) ili još gore - ogovaranje ne škodi i slično...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da, baš nam ništa ne bi trebalo biti čudno. teta u vrtiću demonolog, priča 5-6 jezika i hebrejski. to su baš uobičajene kvalifikacije prosječnih teta u vrtiću. neznanje ne opravdava, znam, ali ono, ja, kao prosječni (ne)poznavatelj katoličke vjere, nisam ni znala da KC službeno priznaje te demone.

a, naravno, najviše me strah ovakvih horora poput ovih prizivanja, mogu još gledati litre krvi i fredija krigera, al ovo jok
    rehab, dakle, ja mislim da je to sve već viđeno - nisam gledala film niti neću, ali dobro režiran horor, temeljen na istinitom događaju da pojača učinak straha, ubačeni službeni obredi KC da sve opet dobije na vjerodostojnosti...
    svašta je dokumentirano slikama i zapisima, roswell i vanzemaljci, pa jeti, pa čudoviše iz loch nessa, pa slikani duhovi, ima tih svjetskih misterija koliko oćeš.
    iskreno, ne vjerujem u ništa od toga.
    ali, nazovite me licemjerom, ipak me strah i ne bih da mi je djeci vrtićka teta demonolog
    LOL! Gle ovo; to je dio Apostolskog vjerovanja rimokatolika i u njemu stoji: Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega,
    stvoritelja neba i zemlja, svega vidljivoga i nevidljivoga. To je dakle službeni nauk RKC, vjerujemo u Boga ali vjerujemo i da Zli postoji (tako i njegove sluge). Štaš jasnije...
    Glede već razvučene ovdje demonologije, ponavljam da je riječ o službenom nauku RKC, o proučavanju jednog dijela službene katedre KBF-a tijekom studiranja teologije. Eto, toliko o o tome.

Cvijeto draga, imali smo mi jednu tetu u vrtiću koja je u slobodno vrijeme radila kao striptizeta, bila žena i u novinama jednom, u slobodno vrijeme možeš raditi što god želiš, dok god je legalno i ne škodiš nikome.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Srića da san ovu raspravu prespavala. Dobro jutro vještičice pokušajte me ne pojesti za doručak

Striptizeta????? Ma glavno da je živa i zdrava.......i da nije demonolog(da ne sablažnjava po selu)

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

biram striptizetu
    teta u vrtiću - demonolog mi je nešto potpuno nespojivo

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Pravo pitanje. Da to ide tako lako bilo bi svega. Mislim da bi svaka druga ovde coprala po forumu,ako nista drugo u afektu. Ali srića da nemoze

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Cvijeto draga, imali smo mi jednu tetu u vrtiću koja je u slobodno vrijeme radila kao striptizeta, bila žena i u novinama jednom, u slobodno vrijeme možeš raditi što god želiš, dok god je legalno i ne škodiš nikome.
    Ok, dakle može teta-demonolog, teta-striptizeta... A bi li kod tebe "prošla" teta-bioenergetičar ili teta-Reikista? Jer RKC takve "rabote" smatra sotonističim, a također pripada "svemu vidljivom i nevidljivom"?

Iskreno, ja teti-demonologu ne bih dala blizu djeteta iz n-razloga: ne zato jer je školovana tamo gdje je školovana nego iz dubljih, čisto energetskih razloga. Teta-striptizeta me ne bi smetala i ne bih to izjednačila.

Carmina, dovoljno je stalno blagoslivljanje i slanje svećenicima: ne moraš i uroke bacati .

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    biram striptizetu
    teta u vrtiću - demonolog mi je nešto potpuno nespojivo
    Svašta, kako se to stvarno postaje, ajme ja i da radim tako nešto ne bih se baš hvalila drugima s tim zanimanjem

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mim

salaaaaa mala

Nemoj majketi opet zapocimat istu pricu,pretpostavi sto bi ja izabrala. Ali otkud da ja znam sto mi teta u vrticu radi u slobodno vrime......možda je i swinger pa neće swingat u vrticu

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Svašta, kako se to stvarno postaje, ajme ja i da radim tako nešto ne bih se baš hvalila drugima s tim zanimanjem

zanimanjem striptizete ili demonologa

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ok, dakle može teta-demonolog, teta-striptizeta... A bi li kod tebe "prošla" teta-bioenergetičar ili teta-Reikista? Jer RKC takve "rabote" smatra sotonističim, a također pripada "svemu vidljivom i nevidljivom"?

Iskreno, ja teti-demonologu ne bih dala blizu djeteta iz n-razloga: ne zato jer je školovana tamo gdje je školovana nego iz dubljih, čisto energetskih razloga. Teta-striptizeta me ne bi smetala i ne bih to izjednačila.

Carmina, dovoljno je stalno blagoslivljanje i slanje svećenicima: ne moraš i uroke bacati .
    Mim, a odakle ti ili ja (ili bilo tko) znamo čime se netko doma bavi tj. u slobodno vrijeme; netko možda popodne ide peglati po kućama da popuni kućni budžet, netko ide na pilates, netko čita, netko vozi bicikl...?
    Teta je tamo da odradi svoj posao stručno i na obostrano zadovoljstvo, mene se ne tiče njen osobni privatni život, svatko za svoja djela odgovara pred jedinim Bogom (naravno, oni koji to vjeruju). Ja ti osobno ne vjerujem u to jer mi brani moja vjera (u koju čvrsto vjerujem), a drugima ne branim... Ono zbog čega sam kritički raspoložena prema takvim stavima proizlazi iz jedne činjenice da bi trebali vjernici druge buditi, opominjati i tješiti jer u suprotnom činimo i sami grijeh. I za ovu nebih znala o čemu se radi jer ničime nije isticala svoje, ajdmo nazvat ih kvalifikacijama, nego sam je srela na jednom specifičnom mjestu i onda je ona sama krenula pričati jer niti ona za nas nije znala da smo vjernici itd. itd. Ono, na cesti se činimo normalnim ljudima, kužiš...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ima, ali se šuti o tome da ne sablažnjavamo one kojima ionako to nije bitno...
    Mene ova tvoja rečnica zanima, način na koji si je napisala sugerira da ti ideš na jedan takav studij, o kojem se šuti.
    Pa ne razumijem točno na što si mislila?
    Dole što si spomenula da se demonologija spominje i obrađuje unutar jedne od katedra na KBF-u nije ništa tajnovito niti čudno, to je slučaj i na evanđelističkom teološkom studiju, ali to ne znači studirati demonologiju već je obraditi u sklopu za to određenog studija kao činjenica koja se provlači kroz ljudsku povijest, kao i što se obrađuje i mitologija u sklopu studija egiptologije, arheologije, antike, stare grčke, ali ne postji studij mitologije itd.. ili sam ja nešto krivo povezala?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Napisala sam ti sve u mom prethodnom postu, ne stoji žena s tablom vani, pa se nudi ako netko treba usluge... Promišljanje ti je na razini neznam ni sama nazvat točno, a da te ne uvrijedim...

Stranica 11 od 20 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •