Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
Mim, a odakle ti ili ja (ili bilo tko) znamo čime se netko doma bavi tj. u slobodno vrijeme; netko možda popodne ide peglati po kućama da popuni kućni budžet, netko ide na pilates, netko čita, netko vozi bicikl...?
Teta je tamo da odradi svoj posao stručno i na obostrano zadovoljstvo, mene se ne tiče njen osobni privatni život, svatko za svoja djela odgovara pred jedinim Bogom (naravno, oni koji to vjeruju). Ja ti osobno ne vjerujem u to jer mi brani moja vjera (u koju čvrsto vjerujem), a drugima ne branim... Ono zbog čega sam kritički raspoložena prema takvim stavima proizlazi iz jedne činjenice da bi trebali vjernici druge buditi, opominjati i tješiti jer u suprotnom činimo i sami grijeh. I za ovu nebih znala o čemu se radi jer ničime nije isticala svoje, ajdmo nazvat ih kvalifikacijama, nego sam je srela na jednom specifičnom mjestu i onda je ona sama krenula pričati jer niti ona za nas nije znala da smo vjernici itd. itd. Ono, na cesti se činimo normalnim ljudima, kužiš...
Peglati poslije posla da se popuni kućni proračun i baviti se demonologijom i ezgorcizmom, oprostit ćeš mi, meni nije isto pa da ti ne znam kako argumentiraš. I jako bih voljela znati da mi je teta koja provodi barem 8 sati na dan s mojim djetetom demonolog kako bih promijenila vrtić npr. Neka pegla koliko hoće i pleše oko štange-to mi ne smeta.

A istina je da bi vjernici trebali "druge buditi, opominjati i tješiti"-kako kažeš, ali druge VJERNIKE-ne sve ostale. Vjeruj mi, nije ti grijeh ako mene nećeš "buditi" . Samo sam htjela povući paralelu između "vidljivog i nevidljivog" i podsjetiti te da je i bioenergija nevidljiva te da bi i u nju, ako vjeruješ tako kako kažeš, trebala vjerovati. U čemu je razlika? Ne provociram nego zaista pitam, tako se inače vodi debata pa... Nažalost, nikad na pitanja ne dobivam konkretan odgovor. Ako vjeruješ u dobro i zlo (čitaj: Boga i demone) -što sve pripada tom zlu? Zašto RKV brani vjerovanje u bioenergiju, a ne brani isto to u demone?