Pokazuje rezultate 1 do 50 od 984

Tema: Uroci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja razmisljam ko safran, pitanje smisla ljudi ko vrste me ne zanima na neki dugi rok osim ko sf razbibriga, zanima me perspektiva ovje i sada i tipa iducih pet generacija drugo mi je prevec. Nije za nobela al je jedan konstantni antipod razmisljanjima da si bez sviesti o svrsi besmislen i da mozes oko toga bit emotivno neutrala stila 42 i da mozes normalno i sretno postojat bez odgovora na zasto.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.04.2014. at 11:24

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam isto 42

Nisam čitala nit gledala Douglasa Adamsa, al vidim da je čitao Wittgensteina

When the answer cannot be put into words, neither can the question be put into words.
    The riddle does not exist.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja razmisljam ko safran, pitanje smisla ljudi ko vrste me ne zanima na neki dugi rok osim ko sf razbibriga, zanima me perspektiva ovje i sada i tipa iducih pet generacija drugo mi je prevec. Nije za nobela al je jedan konstantni antipod razmisljanjima da si bez sviesti o svrsi besmislen i da mozes oko toga bit emotivno neutrala stila 42 i da mozes normalno i sretno postojat bez odgovora na zasto.
    ne samo to. ja uopce ni ne mislim itko uopce moze biti siguran u neku 100 %nu svrhu. ako bi ona uopce kao takva u apsolutistickom smislu i postojala.
    sto se mene tice, ja uopce ne vidim da bilo koja religija nudi ikakvu svrhu. niti da bi onostrani zivot, kako bi ga bilo, uopce bio svrha. uostalom sto je onda svrha i smisao onostranog zivota?
    da taj set pravila ovakvih i onakvih ljudima koji ih trebaju daje neke okvire, mi je jasno. ali ne vidim da per se daje svrhu i smisao zivotu kao takvom.

sva umjetnost, filozofija, sva dostignuca ljudskog uma, sve sto nam dira srce i dusu, sam zivot, sve sto nas okruzuje i sve sto stvaramo, je puno i smisla i svrhe.
    jedino sto je malo, premalo vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •