Stranica 18 od 20 PrviPrvi ... 81617181920 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 984

Tema: Uroci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjecam se kako smo ko tinejdzerice sestra i ja ljetovale u jednoj napustenoj kuci, bez struje, vode, iceg, onako bas sablasnoj
    pridruzili su nam se s vremena na vrijeme decki, rodjak, prijateljica ali nikom nije bilo ugodno
    svi su se bojali duhova, samo ja nisam, ja sam jedina mogla ostati u kuci sama, spavati sama, bez ikakve nelagode

jednom sam tako bila sama, sredjivala se za izaci, gledam se u zrcalo, sterika me osvjetljava, lagano sablasno
    pomislila sam - zamisli sad da se svijeca ugasi, a u zrcalu nastavi goriti, ajme samo da se to ne dogodi
    smrzla sam se u sekundi, ali odmah i pomislila koja sam ja glupaca i kako su misli mocan alat
    i kasnije bila sama sa svijecama u toj istoj kuci i jedina nelagoda bila bi ona sekunda kad bi se sjetila sto sam si sa svijecama zamislila lol

misli nam svasta prirede

a evo price o slucajnostima
    jednom sam, isto tako mlada, plivala sama
    odjednom kao da se more ohladilo i potamnilo, uhvatila me neka nelagoda i ja sam odlucila izaci vani na drugoj (meni tada blizoj) strani otoka i vratiti se polugola preko cijelog otoka pjesice do svojih stijena po stvari
    svi su mi rekli da nisam normalna, tabani su mi izgorili od vrucine, a onda su navecer na dnevniku rekli da je vidjen morski pas bas danas bas na tom otoku pa sam postala jos nenormalnija lol
    to su bila ona vremena kad se jos nisu vidjali morski psi u jadranu svaki dan LOL
    e sad
    ja sam od onih kojima je cesto nelagodno u dubini i misli me svugdje odvedu (ali se tjeram u dubine)
    i to nije prvi put da sam izasla i da su mi izgorili tabani lol
    mogla sam vam ispricati samo prvu pricu
    moglo je tog dana i ne biti morskog psa i bili bi samo tabani
    morski pas u jadranu nikad nije nikog napao, a vjerojatno je ovaj bio od metra i po, manja tuna lol (ne pitajte koliko je u pricama narastao u par godina

sto se tice citanja misli
    jedna rodina zaposlenica neko se vrijeme bojala da ja citam misli
    jer ja uvijek kazem naglas ono sto ona taj tren pomisli loool

ali sve su to na kraju samo mehanizmi asocijacija, moj sin, skeptik, uvijek kad se to dogadja, a dogadja nam se svima stalno, izanalizira sto je dovelo do toga
    sad bi rekla da on ima tu potrebu povezati jer je djevica, a ja nemam jer sam lavica lol
    ali ne zelim biti kontradiktorna

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku

a evo price o slucajnostima
    jednom sam, isto tako mlada, plivala sama
    odjednom kao da se more ohladilo i potamnilo, uhvatila me neka nelagoda i ja sam odlucila izaci vani na drugoj (meni tada blizoj) strani otoka i vratiti se polugola preko cijelog otoka pjesice do svojih stijena po stvari
    svi su mi rekli da nisam normalna, tabani su mi izgorili od vrucine, a onda su navecer na dnevniku rekli da je vidjen morski pas bas danas bas na tom otoku pa sam postala jos nenormalnija lol
    to su bila ona vremena kad se jos nisu vidjali morski psi u jadranu svaki dan LOL
    e sad
    ja sam od onih kojima je cesto nelagodno u dubini i misli me svugdje odvedu (ali se tjeram u dubine)
    i to nije prvi put da sam izasla i da su mi izgorili tabani lol
    mogla sam vam ispricati samo prvu pricu
    moglo je tog dana i ne biti morskog psa i bili bi samo tabani
    morski pas u jadranu nikad nije nikog napao, a vjerojatno je ovaj bio od metra i po, manja tuna lol (ne pitajte koliko je u pricama narastao u par godina
    Ja sam nekako sklona vjerovati u te neke primitvne instikte, predosjećaje, ništa nadnaravno i posebno, čisto u svrhu opstanka, koje imaju i životinje, ne znam recimo kad se psi ili mačke uznemire prije potresa, ili i pčele, još i više izraženo kod divljih životinja kojima život doslovce ovisi o tome jer ne posjeduju razum koji se evolucijski razvio kod čovjeka, ne razmišljaju previše, nego djeluju tjerani instiktima.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nekako sklona vjerovati u te neke primitvne instikte, predosjećaje, ništa nadnaravno i posebno, čisto u svrhu opstanka, koje imaju i životinje...
    Naš pas je sjedio ispred kuće i zavijao cijelu noć...u jutro su nam javili da je deda umro.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam u skladu s osjećajima i svijetom oko sebe, treća razina
    Dosta sam intuitivna (račica, haha), kužim osjećaje, neverbalno... na poslu su mi znali reći da sam vještica jer bih znala točno nanjušiti opasnost, ali to je zato što sam oprezna i često važem pa se to pokaže korisnim. Tako ne mislim da tu postoji ništa natprirodno, evetualno nešto što (još) znanost nije do kraja objasnila, npr. povezanost energija, frekvencija, što god to bilo koje ljudi jedni drugima odašilju i tako na neki način potiču događanja, odnosno, do koje mjere u svijetu punom slučajnosti i kaosa, jednim malim dijelom možemo sami upravljati...Ja mislim da možemo.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo jednog događaja od jučer.
    Lijep dan, popodne. Giga izražava želju da idemo na more. I to u kamp u kojem se inače ljeti kupamo, cca 40-ak km od nas. I onda spomene osobu G. koja je lani držala trampolin i vrlo odlučno kaže da hoće tamo na trampolin. Mi joj objašnjavamo da možemo ići na tu plažu, da se može igrati u pješčaniku, ali da trampolina tamo još nema, G. ga još nije postavio jer u kampu još nema puno ljudi, a sigurno nema djece. I onda dometnem, a ako ga je slučajno i postavio, onda je tamo samo za vikend i to barem do polovice 6. mjeseca. Nema nikakve šanse da početkom svibnja, u utorak, trampolin u praznom kampu radi.

I odvezemo se ma tom kampu, vozimo prema plaži, kad ono tamo trampolin. I na trampolinu otvorena vrata. I za 2 minute pojavljuje se G. i kaže, evo me, došao sam na 10 minuta od doma samo malo počistiti jer nisam tu bio od prvomajskog vikenda, kakva slučajnost da ste naišli, joj kako si narasla od lani....

Nas je to baš zabavilo, super slučajnost. Kako bi vi koji ne vjeruete u slučajnosti objasnili ovu životnu situaciju kakva se dnevno događa mnogima? Meni se takve stvari vrlo često događaju i to je zabavno.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Kako bi vi koji ne vjeruete u slučajnosti objasnili ovu životnu situaciju kakva se dnevno događa mnogima?
    Mislim da ne postoje oni koji ne vjeruju i u slučajnosti, već samo oni koji k tome vjeruju i u nešto osim nje.

Također ispadoh razina 3

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jednog događaja od jučer.
    Lijep dan, popodne. Giga izražava želju da idemo na more. I to u kamp u kojem se inače ljeti kupamo, cca 40-ak km od nas. I onda spomene osobu G. koja je lani držala trampolin i vrlo odlučno kaže da hoće tamo na trampolin. Mi joj objašnjavamo da možemo ići na tu plažu, da se može igrati u pješčaniku, ali da trampolina tamo još nema, G. ga još nije postavio jer u kampu još nema puno ljudi, a sigurno nema djece. I onda dometnem, a ako ga je slučajno i postavio, onda je tamo samo za vikend i to barem do polovice 6. mjeseca. Nema nikakve šanse da početkom svibnja, u utorak, trampolin u praznom kampu radi.

I odvezemo se ma tom kampu, vozimo prema plaži, kad ono tamo trampolin. I na trampolinu otvorena vrata. I za 2 minute pojavljuje se G. i kaže, evo me, došao sam na 10 minuta od doma samo malo počistiti jer nisam tu bio od prvomajskog vikenda, kakva slučajnost da ste naišli, joj kako si narasla od lani....

Nas je to baš zabavilo, super slučajnost. Kako bi vi koji ne vjeruete u slučajnosti objasnili ovu životnu situaciju kakva se dnevno događa mnogima? Meni se takve stvari vrlo često događaju i to je zabavno.

I da.... poznato mi je, događa se relativno često.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

stvarno ne razumijem na koji bi način moj mozak podsvjesno proizvodio takve misli
    ako je pak slučajno, onda su takve slučajne prečesto slučajne
    jer se to događa na redovnoj bazi
    i nije mi ugodan osjećaj, zapravo ništa ni ne mogu s njim učiniti
    ili otići onoj službenici u banku i zakleti se ako bude dobra prema meni da ću uvijek zamišljati frizure koje joj fenomenalno stoje

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja imam intuiciju ko drvo

Isto mislim da su neke slučajnosti više od slučajnosti

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I, zapravo, sve što se ljudima događa na njihovoj individualnoj, osobnoj razini, njihova je istina. Koliko god globalno bili u pravu ili ne. Ono što osjećamo uopće ne mora odgovarati nikakvoj stvarnoj slici (drugog promatrača). Intenzitet toga je i dalje jednak za osobu koja osjeća.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja vjerujem u slucajnost. Cak mi i dobro zvuci tip ko natpis za majicu .

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

trina, ma shvacas da ja tebe ne razuvjeravam, osjecas sto osjecas, samo govorim kako ja iste stvari drugacije, puno prizemnije tumacim
    npr. boja kose - ako je flopica na prvu skuzila da sluzbenici ne stoji boja, tko zna koliko je to ljudi jos skuzilo, rekla joj mater, sestra, muz, prijateljica i zena popusti
    da je sljedeci put bila neke stote boje, nikom nista, ali je ubola ovu i eto ga, cudo
    dnevno pomislim na milijun stvari, da zelim naci uzorke, nasla bih ih
    tako da ja itekako vjerujem u slucajnost, vjerojatnost, ali u ovakve stvari ne

ali ponavljam se, pa cu stati

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    trina, ma shvacas da ja tebe ne razuvjeravam, osjecas sto osjecas, samo govorim kako ja iste stvari drugacije, puno prizemnije tumacim
    npr. boja kose - ako je flopica na prvu skuzila da sluzbenici ne stoji boja, tko zna koliko je to ljudi jos skuzilo, rekla joj mater, sestra, muz, prijateljica i zena popusti
    da je sljedeci put bila neke stote boje, nikom nista, ali je ubola ovu i eto ga, cudo
    dnevno pomislim na milijun stvari, da zelim naci uzorke, nasla bih ih
    tako da ja itekako vjerujem u slucajnost, vjerojatnost, ali u ovakve stvari ne

ali ponavljam se, pa cu stati
    Ma znam ja da ti mene ne razuvjeravaš. Nego ja tebi pokušavam ubaciti bubu u uho, samo da pokušaš razmišljati u malo drugačijem pravcu. Zanimljivije je. Evo ja ću sad reći, makar me popljuvali tu ( a oćete jer ste zločeste babe), otkad sam pročitala knjige od Lorne Byrne o anđelima..moj život je puno ljepši.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    jer ste zločeste babe).

trina draga, igra sve, bilo što, što čini život ljepšim, pa ako je to knjiga, kud ćeš bolje i kud ćeš lakšeg puta.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tek sad vidim da sam više puta spomenula svog muža. Hebate, nebi da je Johnny Depp. Da nebi bilo zabune, moj muž je meni važan jer je dobar oplođivač. Pravi super djecu. Dajem ga na posudbu ako kome treba

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pravi super djecu.
    Djeca su super ili ih super pravi?

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tek sad vidim da sam više puta spomenula svog muža. Hebate, nebi da je Johnny Depp. Da nebi bilo zabune, moj muž je meni važan jer je dobar oplođivač. Pravi super djecu. Dajem ga na posudbu ako kome treba
    Ovo tek sad vidim. Pa di si prije bila ženo!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sara38 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo tek sad vidim. Pa di si prije bila ženo!
    Evo me sad, što..nije ni trebalo prije jer je morao dokazati da dobro pravi. I dobru djecu a i proces pravljenja je dobar. Svi zainteresirani nek se jave, šaljem muža i uputstva za upotrebu.

Nego, ja mislim da sam već to negdi spominjala ali mužev did je volio piti. Vino. I stalno je bio na vinu, od jutra do sutra. Jednom baba srela neku ciganku koja joj je ponudila gatanje, skidanje uroka isll i kaže baba da oće da joj se muž okani vina. I ova nešto muljala s jajima, izgovarala nešto, tralalala..i od tog trena did više nikad nije popio vino ali se prebacio na pivu. Eto, ko kaže da to ne postoji, laže

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

i moj,al nedam

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A šta ako nikad ne zaboraviš izaći na stanici,nikad u životu osim taj jedan put...i kad sretneš tog prijatelja pa ti on još kaže da se kod njega u firmi otvara odlično radno mjesto baš ko stvoreno za tebe i ti se zaposliš...pa tamo još upoznaš svog savršenog oplođivača i rodiš mu savršenu djecu........slučajnost,a samo si izišla na krivoj stanici

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    A šta ako nikad ne zaboraviš izaći na stanici,nikad u životu osim taj jedan put...i kad sretneš tog prijatelja pa ti on još kaže da se kod njega u firmi otvara odlično radno mjesto baš ko stvoreno za tebe i ti se zaposliš...pa tamo još upoznaš svog savršenog oplođivača i rodiš mu savršenu djecu........slučajnost,a samo si izišla na krivoj stanici
    Imam slično iskustvo- samo još nevjerojatnije i povezano događajima kroz nekoliko godina da bi se na kraju ispostavilo da su svi ti događaji vodili jedan drugome, a u vrijeme kad su se zbivali mrzila sam ih i nisam znala zašto se to meni događa.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj naniluc prvotno napisa Vidi poruku
    Imam slično iskustvo- samo još nevjerojatnije i povezano događajima kroz nekoliko godina da bi se na kraju ispostavilo da su svi ti događaji vodili jedan drugome, a u vrijeme kad su se zbivali mrzila sam ih i nisam znala zašto se to meni događa.
    meni je normalno da takvi vežni, naoko, povezani događaji postoje, i ima ih u svačijem životu.
    ali ne vjerujem da je već kod prvog netko imao plan što će se na kraju dogoditi.
    jedan nas događaj usmjeri u jednom smjeru, drugi u drugom i nakon niza takvih događaja smo na kraju tu gdje jesmo. kao niz raskršća. da smo samo na jednom skrenuli u nekom drugom smjeru nego što jesmo bili bi vjerojatno negdje drugdje. ne vjerujem u neki unaprijed zacrtani plan, ali ponavljam se.

i nikako ne bi htjela biti vidovita, brrrrrrrrrrrrrr
    jedino u slučaju da mogu spriječiti neke nesreće, ili da bar vidim unaprijed brojeve lota

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    ili da bar vidim unaprijed brojeve lota
    E to to ne bi bilo loše, ko i ono s ispitnim pitanjima, što me nije potrefila takva neka vidovidovitost. Evo muž mi je neki dan osvojio tricu na lotu, što nije bar neka četvroka uletila

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku

i nikako ne bi htjela biti vidovita, brrrrrrrrrrrrrr
    jedino u slučaju da mogu spriječiti neke nesreće, ili da bar vidim unaprijed brojeve lota
    Uvijek pogodim barem 4, jednom 5 brojeva

Pa može biti sve slučajnost- niš ne velim, ali to je za mene pomalo prevelika slučajnost- jer moja priča je baš jeziva.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Optimist, , pravo pitanje!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad sam imala malo vremena citat i najvise se slazem s ivaricom-toliko smo kratko tu da steta trosit vrijeme pokusavajuci otkrit obrazac u slucajnosti, carpe diem, to je neko moje 'znanje'.

Toliko sam imala prilike testirat svoju 'intuiciju', bila u idkusenju iscitavat znacenja datuma i konstelacija, lijecenje neplodnosti je duper poligon za to. Mislim da, do na onom nivou kojeg targetiraju marketingasi, ne postoji za mene (a i za vecinu ljudi ja mislim), nego si ljudi racionaliziraju i potvrdjuju svoje odluke tumaceci ih 'sa svrhom i razlogom'.

Kao i summer, da nisam srela ovog muskarca i rodila ovo dijete (ne zalim se na to), bio bi neki drugi ili posvojeno dijete, osim ako ne bi bilo tragedija i bbolesti. Time ne mislim reci da to sto prozivimo ne utjece na nas, nego nekalo bi bilo i nije miralo ovako bit, negfje sam imala vise srece, negdje manje, al nelose sve skupa.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam imala malo vremena citat i najvise se slazem s ivaricom-toliko smo kratko tu da steta trosit vrijeme pokusavajuci otkrit obrazac u slucajnosti, carpe diem, to je neko moje 'znanje'.
    Meni se čini da nitko ne gubi vrijeme. Jedni život shvaćaju kao niz slučajnosti, drugi kao sudbinu, niz unaprijed određenih situacija.

Mislim da nitko iz obje grupe ne troši vrijeme na otkrivanje obrasca (bar ne na svakodnevnoj ili ometajućoj razini), već primjećuju, zaključuju jednako jedni koliko i drugi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma da, svatko se 'zabavlja' na svoj nacin. . Za mene bi to bio gubitak vremena i intuicija mi je kategorije duse ili diferencijacije koji ti je tocno, u skupini ireligioznih, stav o bogu. To me ne zanima sustinski, vise onojednostavno jel neko meni i ok ili nije. Al jako volim, kao opustanje cituckat i raspravljat o tome al ne bas o demnologiji, to mi je too much da i presla preko toga stila ima nas raznih, to mi recimo daje neku tezinu toj osobi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A opet, mozda se varam i na rubu znanosti je vec gostovao neki cisto simpaticni profesionalac tog usmjerenja.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moguće da je moja službenica i sama shvatila da joj frizura ne štima
    ili joj je rekla, sestra, muž, susjeda
    ali što je sa parom kojem je zapaljen auto
    što je s ljudima na koje pomislim, nisam ih vidjela godinama, pali su mi na pamet u nekim na prvi pogled smješnim kombinacijama
    pa ih vrlo skoro vidim baš u tim kombinacijama koje su stvarne da stvarnije ne mogu biti
    neću dalje nabrajati jer ima preosobnih detalja a nije ni bitno

sigurna sam da postoji jedna cijela dimenzija koji nismo u stanju percipirati ni razumjeti
    neki je mogu osjetiti i to je to
    ne zamaram se time na dubljoj razini

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku

sigurna sam da postoji jedna cijela dimenzija koji nismo u stanju percipirati ni razumjeti
    neki je mogu osjetiti i to je to
    ne zamaram se time na dubljoj razini
    Upravo ono što sam i sama htjela napisati. Nešto postoji. Prečesto mi se dešava, a da bih pomislila da je slučajno. Događa se, a ja sama sebi kažem, pa znam da će biti tako, vidjela sam to, znate onaj deja vu'.

Jednostavno sam prihvatila, iako ja mislim da je tome uzrok naš mozak, koji prima mnoštvo informacija sa svih strana, kojih i nismo svjesni na nekoj razumskoj razini, procesuira sve to, i shvati da je baš tako i trebalo biti. Intuicija, empatičnost, otvorenost za novo, iiiii...malo, kako da to napišem, a da ne ispadnem totalni frik...povezanost misli, među ljudima.

Ne bih rekla da je netko ovu našu planetu natrpao ljudima i brine o svakoj pojedinoj jedinki. Previše je to posla za svakoga. Možda brine o ljudskoj rasi u cjelini, možda ima neki plan za to, ali za svakog od nas...Ne znam, samo tako mislim. Kad ja bacim sjeme u zemlju, naravno da želim plod, cvijet ili već ono što mi to sjeme treba pružiti, no nikako ne znam kako će se svako pojedino izboriti za život i prosperitet. Dam im najbolje uvjete što mogu, a na njima je da uzmu najbolje od tog.

Valjda me razumijete, ako netko uopće čita.

A što se tiče tipkanja na mob i fulanja stanice, po mome to je čisti nemar, a ne sudbina. Jako prizemno. To što su posljedice dobre, ah, nekad je i lijenost dobra. Kao meni, što tu tipkam, umjesto da se ulovim posla.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja imam sulud problem s tom riječi intuicija, pogotovo ta famozna majčinska intuicija na koju se ovdje često poziva.
    Ne znam kako netko razlikuje intuiciju od: svojih strahova, nada, predrasuda, obrambenih mehanizama, podsvjesnih vjerovanja.. možda zato što sam psihologinja pa znam previše naziva za stvari koje ljudi strpaju u taj isti intuitivni koš
    što je najironičnije, na tom studiju, imali smo jednom praktikum na temu parapsihologije, kao da testiramo da li to zaista postoji. Trebali smo "osjetiti" da li je karta ispred nas, okrenuta naopako, crvena ili crna, i tako cijeli špil, onda se dobiveni rezultati uspoređuju s onim koji se dobiju slučajnim pogađanjem, i računa kolika je vjerojatnost da slučajno pogodiš toliko puta. I meni ispadne manja od 1%, što se smatra statistički značajnim. Cijela godina pisala je izvještaj kako je kolegica očito sajkik, osim mene koja sam napisala da je to i dalje slučajno, jer da imam kakvih paranormalnih sposobnosti, vjerojatno bih imala bolje ocjene

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam sulud problem s tom riječi intuicija, pogotovo ta famozna majčinska intuicija na koju se ovdje često poziva.
    Ne znam kako netko razlikuje intuiciju od: svojih strahova, nada, predrasuda, obrambenih mehanizama, podsvjesnih vjerovanja.. možda zato što sam psihologinja pa znam previše naziva za stvari koje ljudi strpaju u taj isti intuitivni koš
    Ovo me sjetilo na mog svekra
    pričao mi je kako je mm kao mali bio na izletu i on je u neko doba imao loš predosjećaj, pa otišao autom vidjeti kako je, a mali sa sunčanicom, a da to učiteljice nisu ni primjetile
    e sad problem je u tome što taj čovjek stalno ima loš predosjećaj i stalno u panici nešto provjerava pa ponekad mora i pogoditi

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam na faksu imala metodu prolaženja ispita.
    prije ispita zamislila bih pitanja koja želim da me se pita, naravno, ono što znam najbolje.
    u velikom broju slučajeva dobila bih baš ta pitanja.
    metodu sam razvila postupno jer sam primijetila da me profesor uvijek pita ono na šta mislim.
    na početku faksa (neiskusna) sam uvijek mislila: "samo da me ne pita ovo i ono-baš to nisam ni pogledala". naravno, uvijek bi potrefili baš to što ne znam.
    onda sam okrenula razmišljanje, kaj se mene tiče upalilo je.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam na faksu imala metodu prolaženja ispita.
    prije ispita zamislila bih pitanja koja želim da me se pita, naravno, ono što znam najbolje.
    u velikom broju slučajeva dobila bih baš ta pitanja.
    metodu sam razvila postupno jer sam primijetila da me profesor uvijek pita ono na šta mislim.
    na početku faksa (neiskusna) sam uvijek mislila: "samo da me ne pita ovo i ono-baš to nisam ni pogledala". naravno, uvijek bi potrefili baš to što ne znam.
    onda sam okrenula razmišljanje, kaj se mene tiče upalilo je.
    Ovo mi je fora!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pratim,pratim Zanimljiva mi je ova tema. Čula za knjigu o anđelima da je odlična.

Kolegica s kartama možda loše koristi svoje paranormalne sposobnosti

Definitivno je moja intuicija zahrđala po onom testu,ali jednom u jako ključnom trenutku je bila ispravna. Meni dosta. Za bilo kakav oblik "vidovitosti" radije ne bih,oduzimalo bi mi previše vremena. Snovi i tumačenje istih također. Jednom sam sanjala,točnije tri puta,auto mog susjeda da je razbiveno ili u kvaru....sva tri puta mu se sutradan isto i dogodilo. Fuj,šta će mi to,nikakve koristi od toga. Jesam trebala u sred noći ga nazvati da auto ostave parkirano taj dan. Glupost. Možda da su išli autobusom ili pješice da bi im se dogodilo nešto još gore. Odbivam takve "talente" netrebam hvala,previše je to tereta na mojoj grbi

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa da, problem je u tome što se pamti kad pogodiš, a ni ne primijetiš kad ne pogodiš
    a šta s tim što sam pogodila neke glupe karte (pazi, nisam ja pogodila SVE karte, samo nešto što je statistički nešto manje vjerojatno), šta s tim što sam sanjala da je neka forumašica trudna, pa je sutradan ispalo da neka stvarno je (također nevjerojatno, na forumu gdje su uglavnom žene u plodnoj dobi, pa da jedna zatrudni!), di mi je bila intuicija kad mi je dijete imalo perforirano slijepo crijevo, a ja vjerovala doktorici da je viroza?
    al kako reče carmina, možda ja stvarno ne znam koristit svoje moći, možda da sam više kopala po svojoj intuiciji bih stvarno bila skužila i ukazala na to doktorima (iako se ne sjećam da mi je ta misao prošla kroz glavu, niti mom mužu paničaru nije)

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je intuicija isto sasvim misteriozan pojam. Ne kažem da ne postoji, nego ovako kao i tangerina, mislim da se sve živo trpa u intuiciju.
    A imam problem i s pojmom natprirodno, kad smo već kod toga. Priroda je sve što nas okružuje, pa ako nešto postoji, makar je nama nedovoljno poznato, onda je prirodno
    Posljednje uređivanje od vertex : 08.05.2014. at 11:24

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

one tvoje babe meni nisu prirodne i gotovo.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Od onih sam koji su sa sve četiri čvrsto na zemlji, nikakve čarolije i uroci kod mene ne prolaze.
    Ipak, imala sam iskustvo s ozbiljnom, obrazovanom gospođom u godinama koja sebe nije nazivala vidovnjakinjom, ali je itekako bila svjesna svojih sposobnosti, dapače opterećivale su je prilično (možda sam već pisala o tome, senilim pomalo).
    Dolazila je povremeno na kavu kod moje (studentske) gazdarice i nedugo nakon što je upoznala i nju i mene, znala bi nas dobronamjerno upozoravati na određene buduće događaje u našim životima, koji bi se zaista i dogodili - npr. krađa novčanika punog novaca, gubitak dokumenata, loš utjecaj određene osobe iz okoline, promjena posla, itd. Nije to nikad bilo onako eksplicitno: pazi, ukrast će ti novčanik, nego upozorenja tipa - pripazite na vrijedne stvari, okanite se jedne ženske osobe, taj dečko ima druge planove (a ja sutradan nenadano dobijem košaricu ).
    O meni i mojoj obitelji iz drugog grada rekla mi je sve prvi put kad me vidjela, nije bilo šanse da joj je itko to pričao. Nažalost, predvidjela je i tragične događaje na koje niti ja niti ona nismo mogle nikako utjecati. Jednom je iznebuha nazvala gazdaricu i pitala je uzbuđeno gdje sam i kako sam, ova je sva žalosna rekla - zamisli, upravo su joj javili za smrtni slučaj, prije pola sata je otputovala, a vidovita bi samo konstatirala - znam, sve sam vidjela.
    Otada nekako nisam više imala volje za čajanke, ali, eto, uvjerila sam se da postoje takvi ljudi. Srele smo se, mislim, još samo jednom kad sam je pitala kako to ona vidi. Rekla je da ne zna, samo joj dolaze slike osoba u određenim situacijama, vrti joj se film iz budućnosti. Brrrrrrr.........

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Od onih sam koji su sa sve četiri čvrsto na zemlji, nikakve čarolije i uroci kod mene ne prolaze.
    Ipak, imala sam iskustvo s ozbiljnom, obrazovanom gospođom u godinama koja sebe nije nazivala vidovnjakinjom, ali je itekako bila svjesna svojih sposobnosti, dapače opterećivale su je prilično (možda sam već pisala o tome, senilim pomalo).
    Dolazila je povremeno na kavu kod moje (studentske) gazdarice i nedugo nakon što je upoznala i nju i mene, znala bi nas dobronamjerno upozoravati na određene buduće događaje u našim životima, koji bi se zaista i dogodili - npr. krađa novčanika punog novaca, gubitak dokumenata, loš utjecaj određene osobe iz okoline, promjena posla, itd. Nije to nikad bilo onako eksplicitno: pazi, ukrast će ti novčanik, nego upozorenja tipa - pripazite na vrijedne stvari, okanite se jedne ženske osobe, taj dečko ima druge planove (a ja sutradan nenadano dobijem košaricu ).
    O meni i mojoj obitelji iz drugog grada rekla mi je sve prvi put kad me vidjela, nije bilo šanse da joj je itko to pričao. Nažalost, predvidjela je i tragične događaje na koje niti ja niti ona nismo mogle nikako utjecati. Jednom je iznebuha nazvala gazdaricu i pitala je uzbuđeno gdje sam i kako sam, ova je sva žalosna rekla - zamisli, upravo su joj javili za smrtni slučaj, prije pola sata je otputovala, a vidovita bi samo konstatirala - znam, sve sam vidjela.
    Otada nekako nisam više imala volje za čajanke, ali, eto, uvjerila sam se da postoje takvi ljudi. Srele smo se, mislim, još samo jednom kad sam je pitala kako to ona vidi. Rekla je da ne zna, samo joj dolaze slike osoba u određenim situacijama, vrti joj se film iz budućnosti. Brrrrrrr.........
    Pa ja vjerujem da ima takvih ljudi,bia je i neka serija o takvoj jednoj ženi po istinitom događaju, ne sjećam se više kako se zove, a mislim da se to da čisto jednostavno objasniti , takvi ljudi su koji korak evolucijiski naprijed od nas sadašnjeg prosjeka, pa koriste mozak na način na koji će ga koristii jednom neke buduće generacije, pa recimo imati umne sposobnosti kao jednom jedan Einstein neće više biti neka fora jer će tako korisiti mozak svi. Inaće zgodno mi je baš vezano uz njega da ga nakon faksa nitko nije htio zaposliti, smatrali su doslovno da je niš koristi, otac mu je umro u uvjerenju da je osramotio obitelj i dobrih 10 godina je radio uredski posao u uredu za patente gdje je razvijao svoju teoriju relativnosti, bio čovjek nepoznat do poznijih godina, nitko za njega skoro nije čuo, a oni koji i jesu smatrali su da je lud jer je njegova teorija pobijala na pijadestal postavljenu Newtonovu teoriju stotinjak godina prije Einsteina, a on je pak tu svoju teoriju razvijao jednostavnona osnovu slika u glavi i trajalo je 8 godina i nekoliko ekspedicija širom zemljaske kugle i još se i zaratilo i svašta, kaos, da bi konačno uspijeli snimiti tu pomrčinu mjeseca koja je konačno bila dokaz da je čovjek u pravu.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nisu prirodne al su tu buuu

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, našla sam vic pa ga c/p:

Poplava u BiH. Mujo ide ulicom a voda mu do koljena. Nailazi Haso camcem i kaze: - "Hajd Mujo uskaci u camac."
    - "Ne, Allaha mi. Ja sam veliki vernik i Allah ce me spasiti."
    Haso kaze: - "Cekaj ti Allaha, kad si budala." - i ode.
    Voda presla Muji preko pojasa kad nailazi Ibro s camcem i kaze:
    - "Hajde Mujo uskaci u camac."
    - "Ne, Allaha mi. Ja sam veliki vernik i Alah ce me spasiti."
    Ibro kaze: - "Cekaj ti Allaha, kad si budala." - i ode.
    Voda dosla Muji do grla kad nailazi Suljo isto camcem i kaze:
    - "Hajde Mujo uskaci u camac."
    - "Ne, Allaha mi. Ja sam veliki vernik i Alah ce me spasiti."
    Suljo kaze: - "Cekaj ti Allaha, kad si budala." - i ode.
    Mujo se udavi i ode kod Allaha i pita:
    - "O Allahu. Ja sam bio veliki vernik a ti me nisi spasio???"
    Allah ga pogleda i kaze:
    - "Pa znam Mujo i meni je cudno. Cekaj da pogledam u notes...
    A-ha... Pa tri put' sam ti slao camac a ti si sva tri puta odbio
    da te spasim."

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I ja sam čokolada sa sve četiri čvrsto na zemlji,čak i sa svih 7 ako ubrojim dvi cice i glavu al isto se nebih usudila tvrditi kako tu baš nama ništa. Mislim da ima,mali postotak u moru onih koji se pričaju ipak mislim da je malo više od pukog nagađanja i slučajnosti,samo meni je sporedna tema u životu,čak i manje od toga. Ne opterećuje me uopće.

Koliko će nevidljivih baba danas biti s nama na ručku nimalo me ne brine,brinulo bi me da mi otmu batak iz ruke

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

pardon, pomrčinu ne mjeseca, nego sunca, totalnu eklipsu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja mislim da današnji ljudski mozak može stvarno svašta. Ali se nama ne da koristiti ga koliko bi mogli. Slično ko i sa mišićima, ja bih mogla trčati 10km, ali za to moram dugo i često trenirati. A koliko bih tek jezika govorila da sam učila strani jezik svaki put kad sam u životu binge gledala neku seriju
    Volim onaj Balaševićev izraz "ljudi koji se plaše da ne dobiju rak od razmišljanja", i nekad imam dojam da ljudi zamišljaju Einsteina i druge genije da su sjedili po cijele dane ispod stabla sa sijenom u ustima dok su im padale na um genijalne ideje.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    i nekad imam dojam da ljudi zamišljaju Einsteina i druge genije da su sjedili po cijele dane ispod stabla sa sijenom u ustima dok su im padale na um genijalne ideje.
    Naravno, kako bi inače nastao Newtonov zakon gravitacije, pa upravo tako, sjedio čovjek ispod stabla jabuka, i pade mu jabuka na glavu, a sa njome i genijalna ideja o gravitaciji.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bio je napad morskog psa na čovjeka - mislim da su lovili s puškom, u jednoj viškoj uvali, neki Slovenac je bio napadnut.

Drugo sve tako i ja.... vezano za vidjelice, nemam konkretno iskustvo i drago mi je zbog toga, ali pretpostavljam, ovako općenito napisano kako čitam, da bih razmišljala da su to sve općenitosti - kolika je šansa da ti neka ženska osoba želi zlo, da izgubiš novčanik ili neki dokument... meni se to događa na mjesečnoj osnovi. Opet, meni se čini da ti "intuitivci" da su podsvjesno dobri marketingaši i skuže di imaju plodno tlo (ne nužno namjerno, svjesno, zlonamerno, nego skuže s kim su kliknuli i onda dube taj odnos jer imaju neku potrebu za tim - tipa ovo što piše čoksa uzbuđeni zovu i nahalkaju se na tu osobu kako je itd., pa imaju lucky break). Kažem ovako, čitajući napisano bez da sam u toj situaciji bila, blisko iskustvo nemam, pa ovako na temelju filmova i dosadašnjeg iskustva razmišljam. Da mi se to dogodi, reagirala bih ko i čoksa - pustina crnilo vjerojatno.

I da, misli su fakat moćan alat, i misli i riječi, tu se definitivno slažem.

Moja "intuicija" - ono kad sam bila trudna sam sto posto bila uvjerena da nisam, kad nisam, da bi to fakat moglo bit to itd. Moguće da su to i neki zaštitni mehanizmi u igri, super se čovjek u neplodnosti može samoanalizirat, ako je taj đir. U svakom slučaju, ja mislim da su to načini na koje si čovjek tumači svijet - ima ovoga/nema ovoga. Ja to nešto ne vidim... i hepi sam zbog toga, dobro funkcioniram as is, barem mi se čini.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.05.2014. at 16:15

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I recimo kao oni neki narodni liječnici rašire tijelo i vide imaš problem s ovim-onim. Kolika je šansa da će neko ko živi modernim sjedilačkim stilom imat problema sa srcem, tlakom.. ako ne sad, onda za 10 godina - ogromna. To ko sistematski kod privatnika, pa se svako vrati s preporukom da vidi fizijatra (ono, zicer, nema čovjeka koji nema neki problem kojim bi se fizijatar mogao bavit, ko veći, ko manji).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja ne mislim da je slučajnost da mujo iz bosne govori na ekavici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •