Page 4 of 20 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 151 to 200 of 984

Thread: Uroci

KrisZg's Avatar

Kaj se tice susenja djecjeg vesha po noci, postoji sasvim logicno objasnjenje:kako ide noc, u gradu je zbog vlage veca koncentracija smoga i alergena koja se lijepi na vesh na selu miris kokosi, stoke itd...meni se jednom uvukao nocni leptir(mrcina od 3-4cm) u body(moj) koji se ne kopca, dolje u onu tkaninu zasivenu kao đepic, pokupila ga s strika, spremila u ladicu, kasnije idem obuci i kada je izletio...mah da ne pricam, nikada vise nisam vesh vani ostavila.

Ne znam koje bih psihicke probleme imala da nije izletio nego da sam obukla body do kraja.Ako i jesam ponovo sam prala.

Crveni koncic ako se ne varam vuce korijene iz kabale...

Ima ih jos, nekrsteno dijete ne smije mrak uhvatiti, mogu zlodusi doci.Ja to tumacim, da dijete kad je malo ako se nade vani, bas ne prepoznaje po mraku i sve djeluje zastrasujuce.

Iako jednom sam prisustvovala tj. na meni je izvrsen onaj proces?ciscenja viskom??bilo je to prije par godina, na nagovor frendice koja mi je sve ovo gore navedeno i ispricala...nisam nista placala...lik je rekao da se cuvam osobe na slovo M...taj dan mi je bivsa svekrva dolazila u posjetu, nismo se bas previse voljele, ime joj pocinje s M...uuuuuuuuu

Angie75's Avatar

Bome, za pojam u koji nitko ne vjeruje već se nakupile 4 stranice

Tanči's Avatar

Eh da, nitko ne vjeruje, ali svi razmišljaju o tome pa i ja.
    Moram priznati kad smo napokon dobili dijagnozu za kćer da su me ljudi opsjedali sa idejom da je ureknuta, da je netko zacoprao moju curu.
    I meni se svašta vrtilo i vrti po glavi i na kraju nemam ništa pametno za reći.
    Razmišljala sam i o duhovnoj obnovi i o bioenergičarima i o hodži...
    I onda je meni jako bliska osoba kod izvjesne Nere u Splitu koju je "upoznala" preko onih noćnih emisija ostavila 6600 kn za mjesec dana i naravno da se nije dogodilo ništa, a ja sam još čvršće uvjerena da je sve to psihologija i manipulacija, ali ok nek svatko sa svojim novcima radi kaj hoće.

6,841

Ja sam fascinirana da u zemlji koja je u ogromnom postotku navodno katolička, tako puno ljudi vjeruje u uroke. Zar se to direktno ne kosi sa 1. Zapovijedi?

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by martinaP View Post
    Ja sam fascinirana da u zemlji koja je u ogromnom postotku navodno katolička, tako puno ljudi vjeruje u uroke. Zar se to direktno ne kosi sa 1. Zapovijedi?
    a koja je razlika između uroka i opsjednutosti, nemam pojma, demonima? što je, kolko sam shvatila, priznato od strane KC, imaju i svoje službene egzorciste, ne? šta nije to ista stvar samo drugo pakovanje?

Osoblje foruma blackberry's Avatar

Nemoj tako cvijeto. Sve to ima svoje ime a s time i strucnjaka u tom polju
    Pa onda imas legitimno pravo na posjet hodzi, reiki majstoru, seoskoj vracari....i tako.
    Ne moze to bit isto. Ne bi bilo interesantno. Pih...ti bi sve u isti kos.

Carmina406's Avatar

Sto se tice katolicke crkve ja bih to laicki objasnila da ako imas dovoljno vjere u Boga netrebas ni razmisljati o takvim stvarima,Bog se za to pobrine. Svaki ce ti svecenik reci da ako zivis svoju vjeru netrebas se bojati nikoga i nicega.

Suprotno tome ces prebirat po svom zivotu opsjednuto trazeci "uroke" itd i provest ces dan pazeci da imas crvenu naruknicu,robu naopako,da ne sretnes crnu macku,da trazis drvo da kucnes(kuc-kuc) i slicne nebuloze umjesto da to vrijeme posvetis molitvi i svom duhovnom rastu. Egzorcizam je ipak jedna druga tema

To bi bilo ono kako sam ja shvatila,a i ima mi logiku neku

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk

suncokret's Avatar

ne vjerujem u te stvari, ali ježim se od činjenice da ima ljudi koji nekome žele zlo, bolest, smrt...brrrrrrrrrrrrr
    takvi bi te bez problema likvidirali kad ubojstvo ne bi bilo kažnjivo.
    inače, sad ste me prisjetili jedne posjete od prije 10 godina. sin mi je taj dan (oko 3 mj je imao) plakao strašno, satima, nikako ga smiriti. posjeta nikako da skuži kako nije baš vrijeme za dugo sjedenje, ja već luda i još mi na odlasku veli: da nije neko dijete urekao. najradije bi ju bila odalamila.
    i tek sad mi je sinulo-nikad mi dijete, ni prije ni poslije nije plakalo kao taj dan kad mi je ta žena bila u kući

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by martinaP View Post
    ovo i mene jako cudi. ja sam bila uvjerena da katolici ne smiju vjerovati u uroke. tako mi je jedna katolkinja objasnila.

tangerina's Avatar

pa kako se onda svećenici i hodže bave skidanjem uroka i sličnim, evo baš nedavno jedna osoba koju poznajem pozvala svećenika da joj "istjera duha iz kuće", nije ju poslao da izmoli 10 zdravomarija nego došao i, blagoslovio valjda kuću, ne znam

trampolina's Avatar

Naravno da ne smiju, kao ni u gatanje ni proricanje, kocku da ne spominjem.

Pa opet znam ljude (praktični vjernici) koji su odluke donosili kockicom, jer eto piše u Bibliji da su bacali kocku za Isusove halje. Krivo shvatili ljudi, šta ćeš.

Priče o nadnaravnom su jako interesntne, dosta ljudi se upeca na njih u nekom periodu života.

Ali graditi svoj život na tome je za mene pogrešno.

Opet s druge strane, teško mi je racionalizirati sjene koje smo znali viđati po stanu (par ukućana istovremeno). Srećom, prestale su nam prešetavati otkad sam ih poslala prema svjetlu

Ne trebam spominjati koliko sam smiješna sama sebi i dok to radim i dok o tome pričam

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by tangerina View Post
    pa kako se onda svećenici i hodže bave skidanjem uroka i sličnim, evo baš nedavno jedna osoba koju poznajem pozvala svećenika da joj "istjera duha iz kuće", nije ju poslao da izmoli 10 zdravomarija nego došao i, blagoslovio valjda kuću, ne znam
    pa to me jos vise cudi.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by mama courage View Post
    ovo i mene jako cudi. ja sam bila uvjerena da katolici ne smiju vjerovati u uroke. tako mi je jedna katolkinja objasnila.
    A kako se onda svećenici bave (ili su se bavili, ne znam da li se to i danas prakticira) egzorcizmom? Meni tu nema nikakve razlike.

A sad - kako ja zamišljam da to funkcionira: stvar je svećenika/hodže/bilo koga kako će osobi koja vjeruje da joj netko želi ili čini zlo ili ju je "urekao" kako će tu osobu osloboditi tog UVJERENJA. I priča gotova.

Mojca's Avatar

greška. kriva tema
    Last edited by Mojca; 13.04.2014 at 15:04.

mayato's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    a je, meni one sve zajedno djeluju malo kao da ih je neko urekao, jelda?
    i još pričaju onim nekim čudnim jezikom, ko oni horori s egzorcistima kad opsjednuti najednom počnu neki arhaični jezik govoriti.
    Cvijetoooo

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    A kako se onda svećenici bave (ili su se bavili, ne znam da li se to i danas prakticira) egzorcizmom? Meni tu nema nikakve razlike.
    pa nema tebi. meni je izričito objašnjeno da je praznovjerje protivno vjeri. ako su lagali mene, i ja lažem vas.

pa nema tebi. meni je izričito objašnjeno da je praznovjerje protivno vjeri. ako su lagali mene, i ja lažem vas.
    isto i u pravoslavnoj veri
    a vidim da ima neki pravoslavnih popova koji skidaju uroke

Zuska's Avatar

Ma to neki samo dodatno zarađuju u fušu

A u mom mjestu su se do prije par godina organizirali ti neki egzorcistički susreti u crkvi. Dolazim doma kod staraca, a ono, hrpetina automobila registarstkih oznaka iz cijele zemlje parkirana po cijelom mjestu. Kad su mi rekli što se događa, bilo mi žao da sam pitala. To se kasnije ukinulo.

Evo i mene...

Dakle, nemam neku osobnu pricu, niti sam ikad uopce razmisljala o urocima, niti mi je to nekakva misao vodilja u zivotu. Mislim da sam dosta racionalna osoba, vodim vrlo "pravovjeran" zivot, ne gatam iz tarota (osim ponekad za zabavu), ne koristim homeopatiju, cijepim dijete i sl. Sad kad sam se uredno postrojila, mogu reci da su moja nacelna promisljanja o ovoj tebi vise intuitivne i filozofske, nego prakticne prirode.

Kao prvo, meni onako i ljudski i filozofski smeta to nekakvo posprdno gledanje s visoka na "nepravovjerne" prakse koje s druge strane postoje tisucama godina unatoc kulturnoj evoluciji. Neka razmisljanja ovdje su za moj ukus necu reci samo elitisticka i epistemoloski arogantna, nego presimplificirajuca, pa pomalo i vulgarna. A mozda malo i licemjerna ako se sjetimo da smo u zemlji (i svijetu) u kojem toliko ljudi vjeruje u nekakvo djevicansko zacece, uskrsnuce, transupstancijaciju itd pa ih se zbog toga ne proglasava glupima, zatucanima, neracionalnima itd.

Svatko od nas, bar mislim, ima u sebi intimno nekakvo osjecanje pa i objasnjenje svijeta oblikovano svojoj osobnoscu, temperamentom, iskustvom, znanjem itd. Ja mislim da su ta osjecanja ponekad toliko razlicita da bi se bez pretjerivanja moglo reci da neki ljudi uistinu nastanjuju razlicite stvarnosti. Moja intimna slika svijeta se ne iscrpljuje u znanstveno-deterministickom objasnjenju i dopusta mogucnost postojanja stvari "onkraj" racionalnog. Mislim da je u redu da drugima pustimo da imaju svoju sliku svijeta jer je to na kraju krajeva stvarno njihova intimna stvar.

Evo za kraj i jedan citat od filozofa znanosti paula feyerabenda. Ne slazem se u svemu s njim, ali je osvjezavajuci za citati.

...And it is of course not true that we have to follow the truth. Human life is guided by many ideas. Truth is one of them. Freedom and mental independence are others. If Truth, as conceived by some ideologists, conflicts with freedom, then we have a choice. We may abandon freedom. But we may also abandon Truth.

Bodulica's Avatar

e kad je ovako jen lijepo napisala moram se složiti s njom. ipak smo mi u prvom redu duhovna bića i koliko god racionalizirali život neke stvari racio ne pokriva. i bolje da je tako, inače bi bilo zaista dosadno.

a iz pouzdanog izvora sam čula da su danas u Samoboru u nekakvom Taboru iz neke ženske istjerivali vraga i oslobađali je magije i tarota. Kaže poznanica koja je bila prisutna da se dotična hitala po podu i povraćala dok je fratar nešto molio nad njom. E, to mi liči na čisti placebo efekt...u rangu kad izmoliš 10 očenaša i zdravomarija. Al ako je spomenutoj pomoglo ko sam ja da bilo što osporavam.

Carmina406's Avatar

Jennifer mudro ..kratko i jasno

Otkad je covjeka bilo je bar 5 od 10 ljudi koji su popljuvali pojedinca jer je izrazio svoje misljenje. Od te petorice jedan stvarno ima skroz suprotno misljenje,a ostaloj cetvorici se "tresu gace"

Quote Originally Posted by Carmina406 View Post
    Sto se tice katolicke crkve ja bih to laicki objasnila da ako imas dovoljno vjere u Boga netrebas ni razmisljati o takvim stvarima,Bog se za to pobrine.
    Koja je razlika u vjerovanju u Boga i u duhove, uroke i ostalo? Ne razumijem kako s jedne strane može biti ( u stavu crkve) opravdano i poželjno vjerovati u Duha Svetog, a s druge strane nepoželjno i sotonistički npr. prakticirati Reiki koji se bazira na (dokazanoj) kozmičkoj energiji ili prizivanje duhova i vjerovanje u uroke (negativna energija po mom skromnom mišljenju)? I zašto je egzorcizam unutar Crkve dopušten i prakticira se, a u suprotnosti je s učenjem iste što se duhova tiče? Što se točno istjeruje iz čovjeka prilikom egzorcističkih seansi? Ne pitam retorički.

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by jennifer_gentle View Post
    Evo za kraj i jedan citat od filozofa znanosti paula feyerabenda. Ne slazem se u svemu s njim, ali je osvjezavajuci za citati.

...And it is of course not true that we have to follow the truth. Human life is guided by many ideas. Truth is one of them. Freedom and mental independence are others. If Truth, as conceived by some ideologists, conflicts with freedom, then we have a choice. We may abandon freedom. But we may also abandon Truth.
    ovo je nešto na tragu onog što je optimist već spominjala... da svatko ima pravo na svoje mišljenje.

samo iz ovih ispisanih svjedočanstava ne vidim nigdje tu mentalnu neovisnost, a kamo li freedom - slobodu. dapače, vidim nelagodu i strah i neslobodu. što je valjda i cilj uroka. nije mi jasno zašto bi nam cilj bio da i dalje živimo u strahu i nelagodi? neslobodni u okovima neznanja. strahu da nam netko nepoznati samo pogledom ili čime već može poželjeti i nanijeti štetu.

donekle mi je jasno da neki smatraju da je ok pustiti ljude u neznanju i njihovoj neinformiranosti... ali kad je to neznanje povezano sa strahom i upravo neslobodom... ne razumijem zašto nije bolja istina - tj. zašto nije bolje znanje.

cvijeta73's Avatar

jen, hebemu miša...dooosadno
    ja očekivala neka iskustva iz prve ruke, ako ne uroci, a bar neki woodoo il sl. da se malo uplašimo

mama courage's Avatar

koliko je žena pod sumnjom da su bacali uroke, bavili se crnom magijom, šurovali sa vragom završilo na lomači? "sloboda" ljudi koji su je spalili da misle da uroci postoje, je bila njena nesloboda tj. njena smrt.

Majuška's Avatar

ja očekivala neka iskustva iz prve ruke, ako ne uroci, a bar neki woodoo il sl. da se malo uplašimo
    i ja sve virkam samo iz tog razloga

sve drugo je već predvidivo

Carmina406's Avatar

Quote Originally Posted by mim View Post
    Koja je razlika u vjerovanju u Boga i u duhove, uroke i ostalo? Ne razumijem kako s jedne strane može biti ( u stavu crkve) opravdano i poželjno vjerovati u Duha Svetog, a s druge strane nepoželjno i sotonistički npr. prakticirati Reiki koji se bazira na (dokazanoj) kozmičkoj energiji ili prizivanje duhova i vjerovanje u uroke (negativna energija po mom skromnom mišljenju)? I zašto je egzorcizam unutar Crkve dopušten i prakticira se, a u suprotnosti je s učenjem iste što se duhova tiče? Što se točno istjeruje iz čovjeka prilikom egzorcističkih seansi? Ne pitam retorički.

mim ako te zanima obrati se katolickom sveceniku. Ne pada mi na pamet ulazit u ovakve dijaloge (bolje reci monologe) No hard feelings

Sve ostalo navedeno imas objasnjenje u Bibliji

Have a nice day

Jelena's Avatar

Mim, imas neke odgovore na svoja pitanja u clanku kojeg sam linkala gore.

Ne znam cita li Nena Jabuka ovu temu. Ona sigurno zna barem djelomicno odgovoriti.

mim ako te zanima obrati se katolickom sveceniku. Ne pada mi na pamet ulazit u ovakve dijaloge (bolje reci monologe) No hard feelings

Sve ostalo navedeno imas objasnjenje u Bibliji

Have a nice day
    I očekivala sam takav odgovor. Sve je dobro dok se ne očekuje konkretan odgovor i dok je sve na citatima iz Biblije i floskulama s oltara. No hard feelings , ali katolički svećenik je vjerojatno zadnja osoba koju bih to pitala obzirom na sve afere i zlo koje je napravila Crkva unazad n-stoljeća. Progon "vještica" i križarski ratovi su pobili više ljudi nego zli duhovi i uroci. Ostalo bolje da ne spominjem: silovanja koja toleriraju su smrt duše djeteta koja je gora od smrti tijela.

Što se Biblije tiče-svašta lijepog unutra piše: pročitala sam je više puta kao i Kur'an, svete budističke knjige... Mislim da bi i svećenici trebali ponekad "ponoviti gradivo" jer su to lijepo zaboravili.

Jelena, hvala. Zanimao me konkretan odgovor vjernice i kako to točno izgleda sa stanovišta vjernika, zašto razlika u vjerovanju...ali...

mama courage's Avatar

mim, a možda da pitaš daria kordića.

Jelena's Avatar

Kao prvo, meni onako i ljudski i filozofski smeta to nekakvo posprdno gledanje s visoka na "nepravovjerne" prakse koje s druge strane postoje tisucama godina unatoc kulturnoj evoluciji. Neka razmisljanja ovdje su za moj ukus necu reci samo elitisticka i epistemoloski arogantna, nego presimplificirajuca, pa pomalo i vulgarna. A mozda malo i licemjerna ako se sjetimo da smo u zemlji (i svijetu) u kojem toliko ljudi vjeruje u nekakvo djevicansko zacece, uskrsnuce, transupstancijaciju itd pa ih se zbog toga ne proglasava glupima, zatucanima, neracionalnima itd.

Moja intimna slika svijeta se ne iscrpljuje u znanstveno-deterministickom objasnjenju i dopusta mogucnost postojanja stvari "onkraj" racionalnog. Mislim da je u redu da drugima pustimo da imaju svoju sliku svijeta jer je to na kraju krajeva stvarno njihova intimna stvar.
    Mislim da ce se malotko prepoznati u arogantnom i vulgarnom, buduci da svatko ima svoju sliku svijeta.

Ovaj dio s licemjerjem mi isto nije jasan. Ako pretpostavim da je licemjerje negativna osobina, je li onda bolje da nevjernik, koji na isti nacin tretira sve religije pa i uroke, bez obzira na to sto svjestan uloge koju religija ili uroci imaju kroz stoljeca, je li on manje licemjeran? Je li to onda pozitivno, iako se moze raditi o prijeziru? Odnosno, sto je lose u tome da se vjernike u bilo sto nadnaravno proglasi neracionalnim? Osobno ne mislim da je racionalno promisljanje uvijek dobro. Ima i podosta zanimljivih neracionalnih ljudi. Veliki dio umjetnika je takav.

Nemam nista protiv da se ljude pusti da intimno vjeruju u sto zele, sve dok ne vjeruje da je bas evo njegov svjetonazor obvezujuci za sve jer su u nekom minimundusu vecina. Buduci da znam tvoj stav o tome, ovo zadnje svakako nije upuceno tebi.

Jelena's Avatar

Jelena, hvala. Zanimao me konkretan odgovor vjernice i kako to točno izgleda sa stanovišta vjernika, zašto razlika u vjerovanju...ali...
    Na zalost, veliki dio vjernika vjeruje i da je nesto napisano u Bibliji, bez da sami provjere, ili vjeruju nekom don Stojicu koji je mozda manje u medijima nego ovaj zagrebacki koji vapi za pozornoscu.

Zato sam i napisala da bi Nena Jabuka znala. Ona mi je sto se religijie tice uvijek zanimljiva za procitati (kao i Jen kad dodje do duhovnog )

mim, a možda da pitaš daria kordića.

Sve je dobro dok mi se on osobno ne ukaže .

Jelena, duhovno je tu teško razvlačiti kao temu jer... osobno svoj stav držim po strani od rasprava jer sam uvijek, propitivajući, naišla na zid jer se svaka sumnja tretira kao provokacija, a različitost nije dobrodošla. Na temu bih imala koješta za reći (ne baš uroka, ali nadnaravnog svakako), ali bolje je šutjeti.
    Last edited by mim; 13.04.2014 at 20:45.

a vidiš, meni je baš to dosadno. preskočila sam sve takve postove (isprike autorima, ništa osobno) na ovoj temi.

Osoblje foruma blackberry's Avatar

ja osobno sumnje ne doživljavam kao provokacije.
    kao provokaciju mogu doživjeti pristup u kojem jedna strana predstavlja nešto kao apsolutnu istinu, i ako ne misliš tako onda si pun neznanja, zatucan i sl.
    takvu komunikaciju ne volim

donekle mi je jasno da neki smatraju da je ok pustiti ljude u neznanju i njihovoj neinformiranosti... ali kad je to neznanje povezano sa strahom i upravo neslobodom... ne razumijem zašto nije bolja istina - tj. zašto nije bolje znanje.
    nism sigurna da se razumijemo. gle, ja ne agitiram da nekakve vradžbine postanu zlatni standard ophođenja sa svijetom, dapače. ali isto tako imam problema s Istinom, ovakvom, ili onakvom.
    Last edited by jennifer_gentle; 13.04.2014 at 20:56.

Carmina406's Avatar

Sve je dobro dok mi se on osobno ne ukaže .

Jelena, duhovno je tu teško razvlačiti kao temu jer... osobno svoj stav držim po strani od rasprava jer sam uvijek, propitivajući, naišla na zid jer se svaka sumnja tretira kao provokacija, a različitost nije dobrodošla. Na temu bih imala koješta za reći (ne baš uroka, ali nadnaravnog svakako), ali bolje je šutjeti.

odgovaram:Osobno u nekim slucajevima svoj stav drzim po strani,jer sam cesto,odgovarajuci ljudima znala naici na ZID.

Smatram da nije potrebno u ovom slucaju niti pokusati,jer si ti svoje misljenje i odluku vec donijela,bas kao i ja. Ukoliko ti svoja stajalista preispitujes,ja se iskreno nadam da cas pronaci odgovor i istinu

Optimist's Avatar

koliko je žena pod sumnjom da su bacali uroke, bavili se crnom magijom, šurovali sa vragom završilo na lomači? "sloboda" ljudi koji su je spalili da misle da uroci postoje, je bila njena nesloboda tj. njena smrt.
    Da je bila i "samo" jedna, bila bi previše. Nedavno sam negdje pročitala da bi se dokazalo je li optužena vještica ili ne, optuženu bi se držalo pod vodom, pa ako bi potonula - nije bila vještica, a ako je isplivala - optužnica bi bila dokazana.
    U svakom slučaju, osoba bi bila smaknuta.

Daleko je to od Boga. A tako duboko u čovjeku, kojemu je Bog dao slobodu misli i odlučivanja.

Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Mislim da ce se malotko prepoznati u arogantnom i vulgarnom, buduci da svatko ima svoju sliku svijeta.

Ovaj dio s licemjerjem mi isto nije jasan. Ako pretpostavim da je licemjerje negativna osobina, je li onda bolje da nevjernik, koji na isti nacin tretira sve religije pa i uroke, bez obzira na to sto svjestan uloge koju religija ili uroci imaju kroz stoljeca, je li on manje licemjeran? Je li to onda pozitivno, iako se moze raditi o prijeziru? Odnosno, sto je lose u tome da se vjernike u bilo sto nadnaravno proglasi neracionalnim? Osobno ne mislim da je racionalno promisljanje uvijek dobro. Ima i podosta zanimljivih neracionalnih ljudi. Veliki dio umjetnika je takav.

Nemam nista protiv da se ljude pusti da intimno vjeruju u sto zele, sve dok ne vjeruje da je bas evo njegov svjetonazor obvezujuci za sve jer su u nekom minimundusu vecina. Buduci da znam tvoj stav o tome, ovo zadnje svakako nije upuceno tebi.
    Jelena, mislila sam da je licemjerno to što, kako ja to percipiram, postoji raskorak u tretiranju "nadnaravnih" vjerovanja. Recimo, sumnjam da svi koji su se na ovoj temi izjasnili da smatraju da je vjerovanje u uroke glupo, zaostalo ii zatucano također smatraju da je većina ljudi s kojima svakodnevno komuniciraju, a koji statistički vrlo vjerojatno vjeruju u uskrsnuće i religijski obojene abrakadabra stvari, isto tako glupi, zaostali i zatucani.

Carmina406's Avatar

Inace MIM,uopce ne sumnjam u moci Reikia(kozmicka energija-kazes dokazana)samo biram da s njima neman nikakav doticaj u zivotu. Zanima me samo kako se dokazuje kozmicka energija

Optimist's Avatar

ovo je nešto na tragu onog što je optimist već spominjala... da svatko ima pravo na svoje mišljenje.
    Dok ne ugrožava nikog drugog.

Carmina406's Avatar

Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Na zalost, veliki dio vjernika vjeruje i da je nesto napisano u Bibliji, bez da sami provjere, ili vjeruju nekom don Stojicu koji je mozda manje u medijima nego ovaj zagrebacki koji vapi za pozornoscu.

Zato sam i napisala da bi Nena Jabuka znala. Ona mi je sto se religijie tice uvijek zanimljiva za procitati (kao i Jen kad dodje do duhovnog )

Tako je i u potpunosti se slazem. Sve treba provjeravati-dvaput. I u Bibliji tako pise

Samo ne bih ja ovde nabrajala imena,to mi je nekako bez potrebe u ovoj prici.

Jos jedna napomena.. I svecenici su samo ljudi....i rabini....i reiki majstori. Pitanje je samo zelis li cuti njihovu rijec ili rijec onoga iznad njih. Pitanje je samo koji "the boss" stoji iznad njih. I ima li njega uopce. Tu svatko za sebe bira odgovor.

Ja svoj "znam"

Ukoliko ti svoja stajalista preispitujes,ja se iskreno nadam da cas pronaci odgovor i istinu
    Samo me zanimala ta razlika u vjerovanju u nadnaravno s jedne i s druge strane. Da znam koja je razlika ne bih pitala. U redu je ako to ne želiš dijeliti. Budući da si bila jako sklona objasniti do sad koješta mislila sam da bih to od tebe mogla čuti. Sorry, kriva adresa.

A, btw, progon "vještica" i Križarski ratovi, kao ni pedofilija u crkvenim redovima nisu dio mog stava nego bjelodana činjenica. Naravno da na osnovu toga zauzimam stav i potpuno odvajam vjeru od Crkve-ako si na to mislila. No, dobro, nije važno.... Također me zanimalo i to kako je dozvoljeno vjerovanje da je Isus liječio dodirom ruke, a bioenergija i Reiki su sotonistički po stavu Crkve. Ok, odbijaš imati doticaja s Reikistima, ali Isusa priznaš: nije li to pomalo licemjerno? Kad već pitaš-kozmička energija potječe od Sunca i riječ je o elektromagnetskom zračenju: čitaj malo o Tesli pa će ti sve postati jasnije.

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Dok ne ugrožava nikog drugog.
    pa vjerovanje u uroke najčešće i prvo ugrožava upravo onog tko u njih vjeruje. u ovoj temi polazim od toga, zato rekoh - ne vidim tu nekog manevarskog prostora

mama courage's Avatar

Quote Originally Posted by Optimist View Post

Daleko je to od Boga. A tako duboko u čovjeku, kojemu je Bog dao slobodu misli i odlučivanja.
    pa bog starog zavjeta nije bio baš sramežljiv u ubijanju.

mama courage's Avatar

nism sigurna da se razumijemo. gle, ja ne agitiram da nekakve vradžbine postanu zlatni standard ophođenja sa svijetom, dapače. ali isto tako imam problema s Istinom, ovakvom, ili onakvom.
    konkretno za uroke - tu ima jedna istina. tj. ne znam jesu li moguće tu neke nijanse?

a to što (na ovoj konkretnoj temi) sve ne bacamo u isti koš (ja bih ubacila i reiki ) - to nema veze s licemjerstvom. nego sa slobodom misli. nema potrebe da se lažemo, svima je to sigurno na pameti, samo što će opet oni najhrabriji dobiti po tamburi.

Carmina406's Avatar

Progon vjestica i kriizarski rat su zlo. Vrlo jednostavno. I pedofilija je zlo. (Ima pedofilije i u vrticima,skolama,u obitelji) To je zlo i naopako i nije dopusteno po nikakvim zakonima. Isus je lijecio dodirom ruke,slazem se,ali i sam sotona je imao raznorazne moci. Ne odbijam doticaj s Reikistima ni bioenergijom vec pustam da bude "volja Bozja" pa ako to znaci i pod laku zemlju tako neka i bude. Ljude ne dijelim po vjeri,ni u snovima ni u javi. Ljudi ima svugdje,neljudi takoder. Posto se nesmatram kompetentnom da ti objasnjavam Isusov dodir i dodir "Reikista" nemogu ni pokusati....osobno se vodim svojim vlastitim osjecajem a to je ....ako me kozmicka energija zeli izlijeciti,valjda je dovoljno jaka da to ucini dok ja spavam bez da trazim zlatne ruke.

I da,stosta sam toga objasnila,a objasnila nisam nista ..vec sam samo napisala ono sto bih ja napravila vezano za temu

Optimist's Avatar

pa vjerovanje u uroke najčešće i prvo ugrožava upravo onog tko u njih vjeruje. u ovoj temi polazim od toga, zato rekoh - ne vidim tu nekog manevarskog prostora
    A ja na ovoj temi oftopičarim, nisam uopće spominjala uroke

Page 4 of 20 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast