Pokazuje rezultate 1 do 50 od 984

Tema: Uroci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pa šta sad ni feng shui ne valja?
    sad sam i seljačina pih

i šta vas boli uvo jel mene feng shui natjerao da stan dovedem u red?
    baš sam si bila važna kad sam ga sređivala.
    to što mi treba pročitati knjiga i knjiga da pridam pozornost vlastitoj inertnosti i lijenosti...tako je iscjeljujuće

al stan mi je uredan sad...i tako fino zrači

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    pa šta sad ni feng shui ne valja?
    E, sad me stvarno zanima, opet ja offt, ali ja sam odustala nakon 2-3 stranice proučavanja. Nisam ja to mogla popamtiti sve i da sam htjela. Iz znatiželje sam malo škicnula, da se opravdam

Ono, kanta za smeće ne smije biti tu, nego tamo, krevet ovdje, a ne ondje, zapravo mi se učinilo da bi mi najbolje bilo da spavam u kadi, a smeće bacam u ormar za cipele

(mislim na adaptaciju već izgrađenog stana/kuće)
    Posljednje uređivanje od Optimist : 17.04.2014. at 16:02

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    E, sad me stvarno zanima, opet ja offt, ali ja sam odustala nakon 2-3 stranice proučavanja. Nisam ja to mogla popamtiti sve i da sam htjela. Iz znatiželje sam malo škicnula, da se opravdam

Ono, kanta za smeće ne smije biti tu, nego tamo, krevet ovdje, a ne ondje, zapravo mi se učinilo da bi mi najbolje bilo da spavam u kadi, a smeće bacam u ormar za cipele

ma šalim se ja
    ja sve selektivno čitam.
    uzmem samo ono što mi paše

interesantna mi je bila jedino knjiga Riješite se nereda uz pomoć feng shuia od Karen Kingston.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Feng shui je isto zbirka iskustvenih vjerovanja koja se temelje na zdravom razumu: recimo, ne smiješ biti okrenuta leđima vratima od kuhinje dok radiš s vatrom. Meni je to zdravorazumska stvar - moraš vidjeti tko dolazi i što se događa, jer u protivnom možeš zapaliti kuću (pogotovo u stara vremena dok se kuhalo na ognjištu s otvorenim plamenom). Ili vrata od kupaonice / zahoda moraju biti zatvorena i ta prostorija mora biti odvojena od kuhinje. Isto i kanta za smeće - mora biti odvojena od hrane. Pa meni je to čisto ok... Biljke trebaju biti na istočnom prozoru, dječja soba isto (jer oni rastu i uče pa trebaju jutarnje svjetlo) i tako dalje. Paljenje mirisa isto mi je logično za vremena dok su harale zarazne bolesti, kao i preporuka da djeca moraju imati glave okrenute u istom smjeru dok spavaju (jer ako ih staviš na krevete u L s glavama skupa, radit će sve drugo osim spavati). Eto, toliko o vradžbinama. Ima to podlogu u zdravom razumu.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Feng shui je isto zbirka iskustvenih vjerovanja koja se temelje na zdravom razumu: recimo, ne smiješ biti okrenuta leđima vratima od kuhinje dok radiš s vatrom. Meni je to zdravorazumska stvar - moraš vidjeti tko dolazi i što se događa, jer u protivnom možeš zapaliti kuću (pogotovo u stara vremena dok se kuhalo na ognjištu s otvorenim plamenom). Ili vrata od kupaonice / zahoda moraju biti zatvorena i ta prostorija mora biti odvojena od kuhinje. Isto i kanta za smeće - mora biti odvojena od hrane. Pa meni je to čisto ok... Biljke trebaju biti na istočnom prozoru, dječja soba isto (jer oni rastu i uče pa trebaju jutarnje svjetlo) i tako dalje. Paljenje mirisa isto mi je logično za vremena dok su harale zarazne bolesti, kao i preporuka da djeca moraju imati glave okrenute u istom smjeru dok spavaju (jer ako ih staviš na krevete u L s glavama skupa, radit će sve drugo osim spavati). Eto, toliko o vradžbinama. Ima to podlogu u zdravom razumu.
    Možda je i imalo smisla dok se kuhalo na ognjištu…sada imamo indukcijske ploče za kuhanje i zvono na vratima da čujemo kad nam netko dolazi

A sobe na istočnoj strani…a što kad su djeca u školi u jutarnjoj smjeni? Valjda im tada učionica treba biti na istočnoj strani…

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda je i imalo smisla dok se kuhalo na ognjištu…sada imamo indukcijske ploče za kuhanje i zvono na vratima da čujemo kad nam netko dolazi

A sobe na istočnoj strani…a što kad su djeca u školi u jutarnjoj smjeni? Valjda im tada učionica treba biti na istočnoj strani…
    Bitno je da lakše ustanu. Ranije im dođe sunce/svjetlost... I vjeruj mi - djeluje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja još uvijek imam plin, he he he...

Ne bavim se feng shuijem, ali me sve to zabavlja i od svake ideje uzmem ono što mi odgovara.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne bavim se feng shuijem, ali me sve to zabavlja i od svake ideje uzmem ono što mi odgovara.
    Ma i mene zabavlja, htjedoh biti duhovita, ali čini mi se da duhovitost treba preskočiti na ovom topicu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma i mene zabavlja, htjedoh biti duhovita, ali čini mi se da duhovitost treba preskočiti na ovom topicu
    eto, meni su tvoji postovi duhoviti.
    al postovi od winnerice mi nekako nisu duhoviti, ne znam, čudni su putevi smisla za humor valjda
    ALI ne treba se to nazivati Feng Shui-jem jer za njega nađe prababe nisu znale,
    zašto se ne bi to zvalo feng shui-em? ako je to 6000 stara, ne znam, filozofija.
    i moje mišljenje je baš kao i mišljenje od peterlin i tvoje - nekad je imalo smisla, bilo praktično, kako kaže peterlin - zbirka iskustvenih vjerovanja koja se temelje na zdravom razumu. uostalom, kao i toliko vjerovanja iz biblije i ostalih svetih knjiga. ne jedi svinjetinu, peri noge, odmaraj nedjeljom...
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.04.2014. at 11:31

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da je riječ o zdravom razumu, naravno da je riječ i o praktičnosti i o sanitarnim uvjetima ALI ne treba se to nazivati Feng Shui-jem jer za njega nađe prababe nisu znale, a sigurna sam da nisu u lonac na ognjištu stavljale smeće i sl. Radilo se o njihovom iskustvu preživljavanja, ne treba ti Kinez doći reći kako da si posložiš kuću i da je očistiš, izbaciš suvišne stvari, obrišeš prašinu na ormaru i ispod kreveta, da bi ti bolje "energija" strujala po stanu... Meni se to sve nekako sabira pod jednostavan naziv čistoća i higijena, a ne pomodarstvo i sklonost k nekakvom traženju mistike u tuđim načinima života, tj. egzotici.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    ne treba ti Kinez doći reći...
    je rajt, di smo mi bili kad je stara kineska kultura dala neke od temelja razvoja suvremene civilizacije. ne znam puno o feng shui-u, al da ti kinez nema što za reć, to mi je fenomenalna rečenica.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.04.2014. at 10:31

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    je rajt, di smo mi bili kad je stara kineska kultura dala neke od temelja razvoja suvremene civilizacije. ne znam puno o feng shui-u, al da ti kinez nema što za reć, to mi je fenomenalna rečenica.
    MašalaH!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa kinez kakav god da je bio, bilo je to prije tisuću i nešto godina. tako da u međuvremenu su i naše babe možda došle do nekih boljih zaključaka.. tj. i taj kinez od tada je više passe.

nema strujanja chi... koliko god mi je to bilo zanimljivo i donekle prihvatljivo ali, eto... odrastamo...

hoću reći, potpisujem winnericu (i sad će prolom oblaka )

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku

hoću reći, potpisujem winnericu (i sad će prolom oblaka )

Jezus, marija!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da je riječ o zdravom razumu, naravno da je riječ i o praktičnosti i o sanitarnim uvjetima ALI ne treba se to nazivati Feng Shui-jem jer za njega nađe prababe nisu znale, a sigurna sam da nisu u lonac na ognjištu stavljale smeće i sl. Radilo se o njihovom iskustvu preživljavanja, ne treba ti Kinez doći reći kako da si posložiš kuću i da je očistiš, izbaciš suvišne stvari, obrišeš prašinu na ormaru i ispod kreveta, da bi ti bolje "energija" strujala po stanu... Meni se to sve nekako sabira pod jednostavan naziv čistoća i higijena, a ne pomodarstvo i sklonost k nekakvom traženju mistike u tuđim načinima života, tj. egzotici.
    Pa sad, ja sam inž.elektrotehnike, pa mi reci da li bi moju struku prije 300 godina smatrali mistikom ili čime? Da li bi prije 100 godina mobitel smatrali "čudom" i djelom vraga? Samo mi odgovori na to pitanje... Ja sam sigurna da postoje pojave koje su još nedovoljno istražene i objašnjene, pa su ih ljudi nazivali raznim imenima.

Koliko je vremena trebalo da ljudi fenomen duge objasne fizikalnom pojavom loma i rasapa svjetlosti???

Kojim pravom možemo tvrditi da ta energija ispod kreveta nije manifestacija nekakvih stvarnih pojava? Kojim pravom mislimo da smo pozobali svu pamet svijeta? Kojim pravom neke stvari proglašavamo "mumbo jumbo" trikovima? Crkva je spaljivala ljude koji su tvrdili da se Zemlja vrti oko Sunca. Bilo je svega...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •