Bez obzira što je 21. stoljeće vjerujem da postoje zli ljudi koji pokušavaju ureći.
Jednom prilikom mi je prijateljica udarila u dvorištu voćku i srušila ju, ispod voćke su pronašli zakopane neke pomotane krpe i koješta. Kako nitko u familiji baš previše ne vjeruje u takve stvari malo su se zgražali nad time i onda to ipak odlučili spaliti, ništa za skidanje uroka nego zapalili vatru i spalili TO.
Oni su sigurni da je netko kopao po dvorištu i to tamo zakopao, iz kojih namjera ne znam. Nisu ništa posebno bili ni prije ni poslije nesretni, bolesni i tako to. Očito je neko bio neuspješan. Oni i dalje odmahuju rukom na pokušaj uroka ali su svjesni da im netko želi zlo.
Druga prijateljica mi je pričala da kad su se njezini uselili u novu kuću da su ujutro pronašli hrpetine kokošjeg perja za koje nisu mogli naći neko logično objašnjenje, isto tako vjeruju da ime je netko pokušao nabaciti urok.
Doduše oni malo manje odmahuju rukom.
Ja eto ne vjerujem u uroke, ali kažem vjerujem da ima onih koji misle da mogu i pokušavaju. Htjet nekom bolest, razvod, neplodnost(to su nekako problemi koji se najčešće spominju uz uoke) ili bilo koju vrst nesreće, to mi je samo po sebi već dovoljno strašno.