Stranica 3 od 20 PrviPrvi 1234513 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 984

Tema: Uroci

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

"blago onima koji ne vidješe,a vjeruju"

Apropo uroka...ko sumnja u takve "nabace" a katolicke je vjeroispovijesti (znaci ZATUCAN) za sve ima lijek. Blizi se Uskrs..otici na ispovijed,reci situaciju sveceniku,blagosloviti kucu,PRICESTITI SE,postiti,moliti i moliti i moliti i sve ce "nabace" otici u zaborav

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

optimist, offtopik si

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    majke mi moje, kad živiš u takvoj sredini, najpametnije psihologiju studirati. i još ako imaš imalo smisla za ljudsku psihu...raj
    Raj za biznis Čula sam da ima i reiki za životinje. Svaka čast tim ljudima, inteligentni manipulatori (mogu li manipulatori biti glupi?!):

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne mogu

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

optimist, offtopik si
    Prizivam mc

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

optimist, offtopik si
    Isteklo vrijeme za edit: nadovezala sam se na Zuskin post.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mislim da u "takvoj sredini" nebi bas psiholog profitirao...prije mozda tarot majstor,vidovnjak i sl jos ako bi imao u radnji razno razne amajlije za zastitu (naruknice,lance,ona mala cudesa za podzemne vode i nagativnu energiju younameit) kud ces bolje od toga

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

džaba ti amajlije i tarot ako nisi dobar psiholog. i manipulator. a ako jesi, neš ti muke nabaviti te lance i amajlije

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

E cvijeta73 mudro zboris

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

a šta su te hodže?
    jel mogu žene bit hodže?
    majke mi moje, kad živiš u takvoj sredini, najpametnije psihologiju studirati. i još ako imaš imalo smisla za ljudsku psihu...raj
    hodže su islamski svećenici, vjeoručitelji, ali ovdje se tako naziva svako ko se bavi "rješavanjem uroka" ...
    ukucaj u google.ba pojam hodža, bit će ti jasnije...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

jel mogu žene bit hodže?
    kako ne, pa znaš da žene u religijama imaju posebno mjesto

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

U mojoj religiji žena je rodila Sina Bozjeg..i ima posebno mjesto

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ode sve na religiju, opet.

Blackberry mi je dala mislit.
    Materijaliziranje misli

Bilo bi fora, a šta je tragikomično tako funkcionira pola mog života. Na jednoj suptilnoj razini, jelte, nisam još materijalizirala dobitak na lotu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    U mojoj religiji žena je rodila Sina Bozjeg..i ima posebno mjesto

Pa da, žene su sposobne samo za rađanje.
    A čudno baš kako se nije rodila Kćer Božija.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa to sve i ima veze s religijom. jer vjerujemo u Boga, pa tako i u zlo. A zlo je sredstvo kojima se služe neki ljudi. E sad, nisam baš toliko upućena da znam prihvaća li crkva sve to ili ne, nek me netko prosvijetli. ja znam da postoji pravoslavni pop koji "skida uroke", nebi znala kako on to točno naziva a postoji i katolički koji se bavi egzorcizmom, i to mu je dozvoljeno. Ovog drugog osobno ponajem (ne, nije vadio vraga iz mene nego ga znam) i faca je, ima ono nešto drugačije od ostalih. Ovog prvog ne znam ali znam da je jako zaposlen, tako sam čula. Moje babe su obje bile velike vjernice, ono, praktične, i obje su vjerovale u uroke i ta sranja. I imale su puno priča na tu temu. Neke su poprilično zahebane i dođe ti da se zamisliš. Ali nemaju veze s urokljivim očima, govorenju bebi da je lijepa, oblačenju robe naopako itd. Anđeli, duhovi itd..e to mi je sad već nešto drugo. I u tom pogledu sam i ja zatucana, odnosno vjerujem. Možda ako bi se svi malo više skoncentrirali na te duhovne stvari, možda bi i primjetili nešto. Iako, ako netko kategorički odbija vjerovanje u to, neće ništa primjetiti jer će sve pravdati autosugestijom ili slučajnosti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, žene su sposobne samo za rađanje.
    A čudno baš kako se nije rodila Kćer Božija.
    Kakve veze ima jel kćer božja ili sin?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima jel kćer božja ili sin?
    pa ima veze, nije se slučajno rodio sin. Nije slučajno u ime oca, sina i duha, a ne u ime majke i kćeri.... Nije slučajno papa muškoga roda. Nisu slučajno svećenici, popovi, hodže i ini muškora roda.
    Žene mogu rađati. Eventualno bacati uroke. I goriti na vatri. Ili služiti - kod gore nabrojanih ili doma.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa ima veze, nije se slučajno rodio sin. Nije slučajno u ime oca, sina i duha, a ne u ime majke i kćeri.... Nije slučajno papa muškoga roda. Nisu slučajno svećenici, popovi, hodže i ini muškora roda.
    Žene mogu rađati. Eventualno bacati uroke. I goriti na vatri. Ili služiti - kod gore nabrojanih ili doma.
    Ne znam što da ti kažem na ovo. Živa istina. Koje mene uopće ne dira.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam što da ti kažem na ovo. Živa istina. Koje mene uopće ne dira.

X

Plus,sa tim uzvisenim statusom snosit ce i vecu odgovornost

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Postoje i katolicki svecenici Trina koji se razumiju u to,nisam ni ja bas neki strucnjak...s druge strane postoje i svecenici koji ni polovici Biblije ne vjeruju t.j valjda misle da u ovim "modernim vremenima" nema vraga

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ništa, u ime emancipacije i velike nezaposlenosti prekvalificirajmo se u skidačice uroka.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni isto nije po volji da su sve te "funkcije" isključivo muške (ne mislim na funkciju sina božjega ), čime se itekako podcjenjuje žena, ali sam odvojila to od vjere. Više mi je to ovozemaljsko pitanje. Bog nema spola (za one koji vjeruju).

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Tražila je ili novac ili neotvoreno nešto za jelo da joj poklonim kako bi ih skinula. Nisam imala neotvoreno, novce nisam dala, nije me bilo briga. Sjećam s eda je posegnula za jajetom i kuhinjskom krpom.
    Mislim da je ta ista gospođa bila i u našem mjestu prije par godina i isprepadala susjede tako da su tjednima sumnjičavo gledali jedni u druge jer im je rekla da su im uroke bacili ljudi koji žive blizu njih i pri tome pogledom pokazivala susjedne kuće ( i moju također )

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Gledam datume na ovim postovima, jer sam pomislila da sam ma forumu u 19. stoljeću. Ali, ne, 21. je stoljeće. A ova tema! Nevjerojatno.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zanimljivo mi vas je čitati. sama sam se naslušala tih priča kao dijete jer su obje bake vrlo rado dijelile svoja "nadnaravna" iskustva. i njima to nije bilo ništa čudno, zapravo su se čudile meni koja sam se na takve stvari smijuljila i okretala očima.

osobno vjerujem u pozitivnu i negativnu energiju, ali i tu ostavljam prostora da se radi o čisto subjektivnom doživljaju. ne jednom sam nakon provedenih pola sata s određenim osobama osjećala takvu fizičku i psihičku iscrpljenost da mi je trebalo bome podosta vremena da se oporavim. a tko zna, možda nekome i ja kradem energiju i djelujem tako

i imam kući crnu mačku i prekrasna je.
    bay the way, Cvijeto 73 sanjala sam te. nadam se da nećeš imati kakvih neprilika zbog toga

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bez obzira što je 21. stoljeće vjerujem da postoje zli ljudi koji pokušavaju ureći.
    Jednom prilikom mi je prijateljica udarila u dvorištu voćku i srušila ju, ispod voćke su pronašli zakopane neke pomotane krpe i koješta. Kako nitko u familiji baš previše ne vjeruje u takve stvari malo su se zgražali nad time i onda to ipak odlučili spaliti, ništa za skidanje uroka nego zapalili vatru i spalili TO.
    Oni su sigurni da je netko kopao po dvorištu i to tamo zakopao, iz kojih namjera ne znam. Nisu ništa posebno bili ni prije ni poslije nesretni, bolesni i tako to. Očito je neko bio neuspješan. Oni i dalje odmahuju rukom na pokušaj uroka ali su svjesni da im netko želi zlo.
    Druga prijateljica mi je pričala da kad su se njezini uselili u novu kuću da su ujutro pronašli hrpetine kokošjeg perja za koje nisu mogli naći neko logično objašnjenje, isto tako vjeruju da ime je netko pokušao nabaciti urok.
    Doduše oni malo manje odmahuju rukom.
    Ja eto ne vjerujem u uroke, ali kažem vjerujem da ima onih koji misle da mogu i pokušavaju. Htjet nekom bolest, razvod, neplodnost(to su nekako problemi koji se najčešće spominju uz uoke) ili bilo koju vrst nesreće, to mi je samo po sebi već dovoljno strašno.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Gledam datume na ovim postovima, jer sam pomislila da sam ma forumu u 19. stoljeću. Ali, ne, 21. je stoljeće. A ova tema! Nevjerojatno.
    Nije nevjerojatno. Budući da razmišljam ko ti, kako su pojedinci povukli tu priču, malo sam se raspitala o stavovima među svojim prijateljima, okolinom..iznenadila bi se koliko stoljeće nema veze s vjerovanjima takve vrste.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem zusku joe i ostale kompletne nevjerovacice. I fakat sam zacudjena sto citam!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mislim da je vise svaki komentar suvisan.

Jedino se jos nije oglasio netko ko zna bacati uroke

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku

Jedino se jos nije oglasio netko ko zna bacati uroke

Pa... kad moj muž napravi nešto sa čime se ne slažem, uvijek kaže da sam opet pozvala onog svog da mu pokaže , naime, nekak mu se uvijek izjalovi ono što je naumio. Mišljenja sam da je on previše obuzet osjećajem krivnje jer smo se porječkali pa ne misli toliko na to što radi i onda sve zabrlja. ( A tak mu i treba )

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je u biti super sto me malo sta moze iznenaditi kad su ljudi u pitanju.
    Gotovo nista.
    Dugo mi je, zaista dugo, trebalo da prihvatim cinjenicu da nas jednostavno ima svakakvih.
    Tad me se i moglo uplasiti. Zlocestocom.
    Danas ne

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

eto, priznajem, ni u snu nisam očekivala da će se jen javiti.
    I mene iznenadilo.

Vjerujem u izvjesnu vjerojatnost da postoje vanzemaljci. Ne bih ih nikad usporedjivala s bogovima ili urocima. U bogove i uroke ne vjerujem. Al da ima ljudi koji vjeruju da postoje, vjerujem, isto kao sto vjerujem da postoje dobri i zli ljudi i da to nema veze s tim jesu li i koje su vjere. Pretezno se druzim s dobrim ateistima. Ne mislim tu na kolege s posla il ljude s kojima moram zbog necega komunicirati. Mislim na slobodno vrijeme.

Premda kad je rijec o carobiranju, onda mi prvo pada na pamet Srednja Amerika, polijevanje kokosjom krvlju i Hollywood.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A mene sad bas zanima zasto je toliko ljudi iznenadeno sto se Jen javila (pretpostavit cu da je "moderna" zena...nimalo zatucana) jer ju ne poznam,a i bas bi me zanimao njen odgovor.

Sumnjam da cemo dozivit,jer......sutnja je zlato

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

i mislim da stoljeće u kojem živimo nema veze sa zločestoćom.
    ona je svojstvena ljudima.
    a tako i kanali kojom je pokušavaju nametnuti.

kad odrasteš uz zločeste ljude...koji ne prezaju ni pred čim da dođu do cilja...nije ti bitno stoljeće u kojem živiš.
    ne biraš baš sve situacije u životu s kojima se moraš suočavati.

eh...a kako ćeš si te situacije objasniti...to je već priča za sebe.
    po meni je najbitnije da nađeš objašnjenje koje tebi donosi mir...a to objašnjenje može biti zatucano, znanstveno dokazano...ili kako god...
    dokle god tebi donosi mir

čovjeka koji je u miru sa samim sobom...sa svojim odlukama, spoznajama...malo šta može izbaciti iz cipela.
    al...nekako mi se čini da su danas u manjini takvi...
    makar oni koji mene okružuju.

i tu se onda otvara prostor za manipulacije raznih vrsta...po meni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    krenula sam sad čitati linkanu temu i odustajem jer je mrak ali stvarno onda ima smisla da je i dijete iz moje priče vidjelo tog čovjeka. a gore sam napisala kako je to možda mašta ili tko zna što, uopće nisam znala da je to relativno često
    vezanu uz linkanu temu, pred dva ljeta, naši susjedi tam gdi smo ljetovali baš tu većer trebali otić od naše gazdarice prema Sisku, U tom stanu bila jedna mama i klinac, s prijateljima mužem i ženom kjoji su imali malo stariju klinku od toga klinca. Mali izrazito kovrčave kose po guzice, otac mu navodno poginuo kad je bio mali,( bar je tak rekla gazdarica). I mali uzel slikati stan u kojem su bili, uzeo tablet i slikao kuhinju ( u njoj je bio frižider samo na tom zidu) i a ono pored frižidera nešto kao slika Isusa ( nešto poput ove https://www.google.hr/search?q=isus&...tu%3B340%3B450, ali samo u obrisima) na tabletu ( mali to nije vidio kad je slikao), slikao je i s fotićem, pa sa mobitelom opet s tabletom, i na svim drugim slikama bio samo goli zid pored frižidera. Kak me je jeza prošla tu večer, baš je pričal moj klinac s njime dal ide u crkvu i slično. Ispalo da mali baš i ne ide. Posle smo pričali s našim župnikom reklo je da je to možda bio neki znak malome.

inače muževa baka je isto pričala kak su neki išli na skidanje uroka kod hodže.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.04.2014. at 20:55

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

danas sam naučila nešto novo:crveni konac na bebinoj ruci je protiv uroka a ne protiv problema s rastom zuba (ne znam kako sam to zaključila i kada).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja sam danas nešto naučila, netko je na mene bacio urok da ne mogu biti pristojne težine već debela i sve deblja. ne, to nije moja proždrljivost, slatkiši i sve drugo što utrpam u sebe, to je urok...dakle, zna li netko, štiti li taj crveni konac i nas odrasle, zavezala bih jedan na svaku ruku, pa i na noge ako treba...ljudi moji, zar je to zaista tako rašireno?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

obuci i gaće naopako

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Hahaha, Riječanka, baš mi MM maloprije reče da mi ne bi ništa falilo da skoknem do obližnje teretane, ma čini mi se da ću probati sa koncem, ko će se patiti vježbajući

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sad ste me baš nasmijale.
    a ja mislila otvoriti temu kako da dođem u formu, a da ne moram munjesati ko one s onog topica o vježbanju. od tamo sam odmah pobigla. mora da je i taj topic za mene urokljiv odma mi se zavrti u glavi. sad bježim od njega ko vrag od tamjana. :/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a je, meni one sve zajedno djeluju malo kao da ih je neko urekao, jelda?
    i još pričaju onim nekim čudnim jezikom, ko oni horori s egzorcistima kad opsjednuti najednom počnu neki arhaični jezik govoriti.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I ja bi da mi netko kile odnese
    Nece ih nitko!

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

cvijeto

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja sam bila naivno uletila na taj topic Super je da ima dovoljno cura na tom topicu. Al to je neki drugi svijet od mog. Meni je aplikacija na smart phoneu krenula slati poruke da bi bilo dobro da ponovo prionem vjezbanju

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

majketi, kako ste od uroka na vjezbacice skocile
    ja sam jos jedna nogama (u squatu ) cvrsto na zemlji
    nes mi ti uroka kad ga zaustavi crveni koncic il naopake gace
    kad neko kaze da vjeruje u uroke, ja vise ne vjerujem u njegovu procjenu, pa kako mu bilo
    svi slucajevi koje znam u rl, bili su nemogucnost suceljavanja s pravim razlozima...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cvijeto

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mene zanima, sto jen ima za reci.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a ja mislim, da se jen želi javiti, da bi se već javila
    i pustimo ženu na miru

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bi da mi netko kile odnese
    Nece ih nitko!
    Ak naletiš na tog tko kile odnosi, javi da ima još dobrovoljaca.

Ne vjerujem u uroke, ali vjerujem u moć pozitivne misli.
    Prilično selektivno, ha?
    Ali, ponekad mi se čini da stvarno ima nečega u tome... sve počistim, pospremim... ko ureknuto, za čas sve je opet ko da nisam ništa radila.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ides, sto sam trazena

Napisat cu nesto poslije, nisam imala vremena prije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •