Ma ja imam dvije noge na zemlji i te stvari me emocionalno ne diraju, ali me zabavljaju, pa sam našla ovo i jako sam se iznenadila, jer sam mislila da te stvari pripadaju srednjem vijeku:
http://www.bitno.net/vjera/egzorciza.../#.U0vGF1WSx8E
Ne kužim Peterlin zbog čega si to mislila? Pa podjela na dobro i zlo je vječna, zar ne? Zlo nije prestalo biti zlo krajem srednjeg vijeka, niti je dobro prestalo biti dobrim istog dana. To što ti možda nisi trebala ili se interesirala u tom smjeru ne znači da je to glupost.
S druge strane, zli duhovi, zlo (i njegove napade), te egzorcizam su sastavni dio svake religije, ne samo rimokatoličke.
Islamska religija npr. sasvim lijepo kroz Kuran ima opisane i sihire (uroke) i sihirbaze (osobe koje ih čine) i govore kojim surama i ajetima se zapravo čini egzorcizam nad osobom ili prostorom. I đini su opisani, oni dobri i zli... Neka me vjernice Islama isprave ako griješim, međutim nije to ekskluzivno pravo RKC.
Meni pod srednji vijek spadaju crnomagijski rituali ali vidim da nisu svršili sa srednjim vijekom jer su ih pune TV emisije, na svim TV kućama cijelu noć verglaju kojekakvi radiestezisti, tarot majstori, vrtitelji viska, čistači karme, bioenergičari i sl. Meni je to srednji vijek.