Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
Progon vjestica i kriizarski rat su zlo. Vrlo jednostavno. I pedofilija je zlo. (Ima pedofilije i u vrticima,skolama,u obitelji) To je zlo i naopako i nije dopusteno po nikakvim zakonima. Isus je lijecio dodirom ruke,slazem se,ali i sam sotona je imao raznorazne moci. Ne odbijam doticaj s Reikistima ni bioenergijom vec pustam da bude "volja Bozja" pa ako to znaci i pod laku zemlju tako neka i bude. Ljude ne dijelim po vjeri,ni u snovima ni u javi. Ljudi ima svugdje,neljudi takoder. Posto se nesmatram kompetentnom da ti objasnjavam Isusov dodir i dodir "Reikista" nemogu ni pokusati....osobno se vodim svojim vlastitim osjecajem a to je ....ako me kozmicka energija zeli izlijeciti,valjda je dovoljno jaka da to ucini dok ja spavam bez da trazim zlatne ruke.
Ako se prepuštaš tome da bude "volja Božja" ideš li liječniku kad si bolesna ili smatraš da se može izliječiti molitvom? Koja je u toj situaciji razlika između bioenergetičara i liječnika? Ni jedan nema veze s "voljom Božjom".

Što se zla tiče-ostatak zla sankcionira zakon: obiteljsko nasilje je kažnjivo i nasilnici završe u zatvoru. Crkva svoje nasilnike iste vrste samo premjesti na drugu lokaciju ili stavi u izolaciju (zadnji slučaj dokazane pedofilije upravo je tako završio-zastara i izolacija). Čučeka sam neki dan srela u gradu: mirno šeta, ni dana zatvora. U tom je razlika koju ja spominjem: zločini postoje bez sankcije-kao što su postojali u doba progona žena koje nazivamo vješticama (mnoge od nas bi i danas tako mogli nazvati zbog stila života i razmišljanja) tako i danas. A ekskluzivno pravo na egzorcizam smatram samo potrebnom da se sve to zadrži unutar Crkve zbog zarade (jer te seanse se naplaćuju).

Osobno ne vidim razlike u bacanju uroka i škropljenju svetom vodom osim u vrsti energije koja se pri tom šalje, a to ovisi o osobi koja dotičnu seansu čini. Budući da škropljenje dolazi iz institucije koju ne poštujem i koja je u povijesti napravila veliko zlo ne smatram da je svaki "škropitelj" dobar čovjek i da time šalje dobru energiju. Neka se nitko ne nađe uvrijeđen, ali meni je jednako ružno zakopavanje ljuske jaja u dvorište i to škropljenje u istom košu: ne želim blizu sebe i svojih ni jedno, ni drugo.