Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Nešto si malo krivo umrežila, ali ne potpuno. Djeci se stavlja narukvica od crvenih koralja, ne protiv uroka nego kao indikator povišene temperature. Nema tu nikakvih vradžbina - koralji su organska materija i jako osjetljivi na povišenu temperaturu, pa kad posvijetle, znači da je beba bolesna. Nekad nisu svi imali termometre, pa su se snalazili tako. I moji dečki su imali te narukvice. To nije protiv uroka: http://www.zlatarna.com/kamenje/koralj

Ne znam baš da bi končić zamijenio koralje i njihovu svrhu indikatora povišene temperature, ali tko zna - možda su ljudi vidjeli da tuđe bebe imaju na ruci nešto crveno, a nisu svi imali (za) koralje, pa su stavili što su imali....

joj da, kada je moja V dobila koralje to su mi rekli da je kao radi temp. zaboravila sam skroz na to
a onda sam negdje pročitala (čula, ne sjećam se više) da to crveno štiti i od uroka
pa me iznenadilo, jer znam da osoba koja je to poklonila V nije od tih mambo džambo stvari (mada me je sve vrijeme nagovarala da dijete krstim, ono, neka ima i tu zaštitu, ne može joj škoditi
pa sam si čak pomislila da je tako htjela dijete bar malo zaštititi kada već mi nismo)