Stranica 9 od 20 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 984

Tema: Uroci

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa napisala sam da je to PRIČA o pet majmuna. Nemam pojma je li pokus stvarno izveden, ali to je priča koja ilustrira neke čudne postupke grupa ljudi za koje ne vidiš vanjski uzrok na prvi pogled.
    pa dobro, ti si napisala da je to PRIČA, a ja sam išla proguglati o čemu je riječ i podijelila saznanje. pardonne moi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Zabludio je!
    ili se nije pretrgao od čitanja s razumijevanjem
    to je taj pogled na vlastitu religiju i civilizaciju općenito kao prvih nositelja općeljudskih vrijednosti, sve prije toga i sve osim toga je primitivizam i divljaštvo
    kao da ista načela - ne ubij (osim ako...), poštuj svoje roditelje, ne kradi - ne možeš naći u praktički svim civilizacijama i zajednicama, kao preduvjet za opstanak društva

ovo s majmunima i bananom sam već negdje čitala, i slažem se da objašnjava mnoge principe po kojima i naše društvo funkcionira

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Išla sam pročitati i jedno i drugo šta ste linkale, zbiljam zanimljivo! Ovaj zaključak na kraju, "u kavezu su oduvijek vladala takva pravila", pogađa suštinu.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Išla sam pročitati i jedno i drugo šta ste linkale, zbiljam zanimljivo! Ovaj zaključak na kraju, "u kavezu su oduvijek vladala takva pravila", pogađa suštinu.
    To je ko onaj vic s hrenovkama i malom tavom.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne znam ga, daj ispričaj!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    ili ne zna što piše u Bibliji ili nešto muti. ako je mislio na općeljudske vrijednosti, zašto onda nije tako i rekao?
    Sad me stvarno kopa - kakvo je do sad bilo stanje na Sveučilištu kad on najavljuje takve neke povratke na općeljudske vrijednosti (ajd zanemarimo Bibliju u tome)? Jesu li se do sada mlatili ili što već?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam ga, daj ispričaj!
    Dvije cimerice u domu peku hrenovke. Ona koja peče, uzme hrenovke,
    odreže im po komadić
    s oba kraja i stavi ih u tavu. Pita druga:
    "Čuuj, a zašto režeš hrenovke na oba kraja?"

"Nemam pojma", odvrati druga, "moja mama to uvijek tako radi..."

Dođe vikend, cura dođe doma pa u jednom trenutku pita mamu:

"Čuuuj, a zašto ti kad pečeš hrenovke uvijek odrežeš oba kraja?"

"Ne znam zašto", odvrati mama, "ali baka je to uvijek tako radila..."

Pita cura baku i ispadne da je to obiteljska tradicija jer je i prabaka
    (koja sad živi u domu)
    isto prije pečenja rezala krajeve hrenovki!

Sutradan ode junakinja naše priče kod prabake u dom, oboružana cvijećem
    i strpljenjem.
    Stara sva oduševljana da ju je netko došao posjetiti i u jednom trenutku
    mala skupi hrabrost i upita:

"Bakice, a zašto se prije pečenja moraju odrezati krajevi hrenovki?"

"PA ZAR JOŠ NISTE KUPILI VEĆU TAVU???"

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

haha genijalno

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva razlika između onog što priča Vidoviti Milan ili, recimo, don Stojić? (samo što je ovaj potonji opasniji)

Kako kome.

Tko je donStojić? (zapravo me i ne zanima)

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Jennifer

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vidoviti milan je za mene komičar. sve što je govorio to je bilo iz zezancije.
    za razliku od onih gospođa vidovnjakinja i maga koji lafo proriču sudbinu ozbiljno.

don stojić isto svoje govori ozbiljno i iza njega stoji katolička crkva. što je po meni poprilična sitnica

u biti je činjenica da iza nekih ljudi stoji takva jedna organizacija kao kc najveća prednost da se ideje - kakve god da su - sprovedu u djelo.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    vidoviti milan je za mene komičar. sve što je govorio to je bilo iz zezancije.
    za razliku od onih gospođa vidovnjakinja i maga koji lafo proriču sudbinu ozbiljno.

don stojić isto svoje govori ozbiljno i iza njega stoji katolička crkva. što je po meni poprilična sitnica

u biti je činjenica da iza nekih ljudi stoji takva jedna organizacija kao kc najveća prednost da se ideje - kakve god da su - sprovedu u djelo.

slazem se,al ako imaš zdrave pameti neke ideje ne prolaze ma tko iza njih stajao....bio to don.whatever ili Milan

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

don stojić je izjavio, između ostalog, da kondomi razaraju brakove a da se od silovanja ne može zatrudnjeti - s ovom zadnjom, legendarnom izjavom je u roku od samo tjedan-dva već dospio i na wikipediju
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Damir_Stoji%C4%87

a obnaša dužnost studentskog kapelana u Zg

dakle možemo se samo uzdati u zdravu pamet većine onih koji traže njegov savjet (što je, nakon navedenog, kontradiktorno)

a dodamo li tome podatak da na facebooku ima trenutno preko 18 tisuća lajkova, situacija zvuči zabrinjavajuće.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A i već je odgovorio na pismo Pavlu M.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da,i meni je glupo da se od silovanja nemoze zatrudnit,pitam se što bi na to rekle žene koje su doživile i djeca začeta u takvim situacijama. Žalosno,žalosnije ne može.

Moj brak još uvijek nije razoren na sreću.

Uzdam se i ja u zdravu pamet i države,kc a i "publike"

Još uvijek sam "katolik" iako možda loš,al tako je kako je.

Može li grad ZG ili država nešto učiniti po tom pitanju,ako ništa drugo ova njegova izjava nije spojiva s istinom i to je lako dokazivo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    don stojić je izjavio, između ostalog, da kondomi razaraju brakove a da se od silovanja ne može zatrudnjeti - s ovom zadnjom, legendarnom izjavom je u roku od samo tjedan-dva već dospio i na wikipediju
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Damir_Stoji%C4%87

a obnaša dužnost studentskog kapelana u Zg

dakle možemo se samo uzdati u zdravu pamet većine onih koji traže njegov savjet (što je, nakon navedenog, kontradiktorno)

a dodamo li tome podatak da na facebooku ima trenutno preko 18 tisuća lajkova, situacija zvuči zabrinjavajuće.
    Ovo je stvarno zabrinjavajuće, jer takve može prizemljiti jedino gubitak publike.

FB je zlo.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A gle, koliko je meni poznato don Stojić je opovrgnuo izjavu o silovanju i trudnoći samo je neki, vjerojatno senzacionalizmu skloni mediji, uvijek izvlače iz naftalina (i to će vjerojatno potrajati). A vezano o kondomima i razaranju braka, tko zna? Nekome brak razori kondom, nekome TV, nekome poštar, nekome neka druga stvar...

Nećete mi vjerovati ali don Stojić ima jaako puno mlade, vrlo obrazovane publike u živo, FB mu ni netreba...

MC slažem se, bitno je tko stoji iza govornika, potpis na to!

Mislim da smo se udaljili od zadane teme ovog topica...
    Posljednje uređivanje od winnerica : 17.04.2014. at 14:39

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa ne znam ima li popularnijeg od stojića u hr trenutno.
    a što je sa sudcem?
    di je on nestao?
    osim što šeće ušminkan po špici?
    i to je jedan zanimljiv lik, ne?
    i, kako kaže blackberry, manipulator il ne, pomogao je vjerojatno mnogima.
    al ga negdje prećera (biće kod onih stigmi), pa ga šefovi u zapećak stavili valjda

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A i već je odgovorio na pismo Pavlu M.
    aj linkaj, da ne tražim

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a što je sa sudcem?
    di je on nestao?
    al ga negdje prećera (biće kod onih stigmi), pa ga šefovi u zapećak stavili valjda
    LOL, prošao špicom u bijelom, zamisli još lani u 1. mjesecu... I ti čitaš prastare vijesti... I kakav je trebao proći, odrpan, u trenirci... Sudac bi uvijek plijenio pažnju... Ima zabranu javnog djelovanja s Kaptola trenutno, koliko znam. Služi mise za odabrane od strane Crkve i djeluje u miru, nije u zapećku i nije jedini.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    A gle, koliko je meni poznato don Stojić je opovrgnuo izjavu o silovanju i trudnoći samo je neki, vjerojatno senzacionalizmu skloni mediji, uvijek izvlače iz naftalina (i to će vjerojatno potrajati). A vezano o kondomima i razaranju braka, tko zna? Nekome brak razori kondom, nekome TV, nekome poštar, nekome neka druga stvar...

Nećete mi vjerovati ali don Stojić ima jaako puno mlade, vrlo obrazovane publike u živo, FB mu ni netreba...
    eto
    ima izgleda fanove čak i na rodinom forumu
    njegova publika je obrazovna i mlada, bit će i napredna i urbana, a oni što su zabludjeli u feng šui su stari, nazadni i seljačine

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Baš dobro da je povukao don.Stojić izjavu. Ljudi smo griješimo,nadam se da je shvatio svoju grešku.

Kakve veze sad ima Zlatko Sudac veze s ovom cijelom pricom,ne kuzim. Gluposti

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

aj linkaj, da ne tražim
    Neću linkati g.vno.hr, nego prenosim Ovo je rikavela.

Poštovani prof. Pavle Močilac,

Moram priznati da sam se iznenadio nakon što sam pročitao Vaše Otvoreno pismo novoizabranom rektoru Zagrebačkog sveučilišta Ivanu Borasu. Prvo, Vaše djelomično iznošenje biblijskih citata ukazuje na Vaše duboko neznanje, ali i na prijezir prema judeo-kršćanskoj tradiciji. No, nije mi cilj podučavati Vas u biblijskoj egzegezi i teologiji. Samo mi je žao da se Vi kao intelektualac i akademski građanin, koji očito imate tako plitko znanje o Bibliji, upuštate u tumačenje iste. Ali još je žalosnije što u sebi gajite toliku kršćanofobiju.

Drago mi je što ste tako ponosni na slavno Zagrebačko sveučilište, najstarije sveučilište u Hrvatskoj! Slažem se da je čast i iznimna odgovornost biti na čelu institucije koja je stup intelektualnog života našeg društva i države. Samo bih Vam napomenuo, sigurno ste zaboravili, da je rimokatolička Družba Isusova (isusovci) osnovala Zagrebačko sveučilište 1669. a ona je bila nadahnuta biblijskim vrijednostima. Dakle, dok je Zagrebačko sveučilište u svom osnutku utemeljeno na biblijskim vrijednostima, Vi sada želite izopćiti te vrijednosti s toga Sveučilišta.

Očigledno da ste zabrinuti jer je Sveučilište sekularna institucija koja se bavi brigom o visokoškolskom obrazovanju studenata, a po Vašem pismu biblijske vrijednosti (navodno) ugrožavaju sekularnost i znanstveni napredak Sveučilišta. Latinska riječ za "sveučilište" je universitatis što znači cjelovitost, cijelost. Pojedini fakulteti (lat. facultas: sposobnost, vještina) pridonose toj cjelini, pa tako i biblijske znanosti. Ne mogu se oteti dojmu da Vi mislite kako biblijske vrijednosti nemaju mjesta i ne mogu pridonijeti cjelini, odnosno universitatisu.

Sigurno se pitate što biblijske vrijednosti mogu dodatno pridonijeti studentima koji već primaju toliko čudesna i šarolika znanja na svojim fakultetima. Upravo biblijske vrijednosti pomažu čovjeku da shvati cjelovitost i dublji smisao znanja, te tako mogu imati pozitivan i neizostavan doprinos Sveučilištu i cjelovitom razvoju studenata.

Evo na primjer, Prehrambeni fakultet nas uči o hrani, biblijske vrijednosti nas uče da hranu trebamo dijeliti sa siromasima. Arhitektura, građevina i geodezija nas poučavaju o gradnji, projektiranju i mjerenju; biblijske vrijednosti nas uče kako biti graditelji civilizacije ljubavi. Antropologija nam govori o čovjeku i njegovu podrijetlu, a Biblija o tome kamo čovjek ide. "Naš svijet je malen" reći će fizika; "Naš svijet je svet - poštuj ga", poručuje Biblija. Filozofski fakultet potaknut je ljubavlju prema mudrosti; i Biblija jako cijeni mudrost, samo drži da je njezin početak u strahu Božjemu, tj. u poštivanju Božjih zakona, koji štite čovjeka i svijet, a čovjeka kao mislitelja čine poniznim (humilitas od humus, povezanost je sa zemljom). Šumarski fakultet zna sve o drveću, a biblijske vrijednosti nas uče poštivati to bogatstvo i nositi svoj križ, tj. biti solidarni i služiti bližnjemu. Informatika koja mi je podarila ovaj stroj na kojem pišem ovo pismo, uči nas upravljanju informacijama i traženju novih tehničkih postignuća na tom području; a biblijska vrijednost je da u svemu tome tražim istinu. Na studiju geografije morat ćemo dobro naučiti granice; a biblijske vrijednosti nam poručuju da ih naučimo nadići! Sociologija nas može vrlo dobro naučiti kako najbolje urediti društvo i zajednički život; biblijska je vrijednost naučiti da je temelj zajedništva to što su svi ljudi braća i sestre koji imaju zajedničkog Boga Oca. Studenti novinarstva uče umijeće prenošenje informacija na najobjektivniji način; biblijska vrijednost je: Ne svjedoči lažno! Pravni fakultet nas uči da je pravda dati svakom ono što mu pripada; biblijska je vrijednost: ljubi bližnjega svoga. Medicinski fakultet educirat će nas kako se brinuti za tjelesno zdravlje, a biblijske vrijednosti promiču zdravlje duše i duha.

Na početku Vašega pisma postavili ste pitanje rektoru Borasu: Budite ljubazni, objasnite jednom kemičaru malo podrobnije, na koje ste to točno biblijske vrijednosti mislili? Možda je rektor Boras mislio na vrijednosti koje su nadahnule bl. Majku Tereziju, Martina Luthera Kinga Jr., sv. Franju, sv. Ivana Bosca, bl. Alojzija Stepinca, Ruđera Boškovića, Bartola Kašića, Dorothy Day, J.R.R.Tolkien, Bono Vox i tolike druge....

Napisali ste: "Hoće li kolege fizičari sad naučavati da je ipak Svemogući vječni Bog, a ne Veliki prasak stvorio svemir?" Možda niste znali, ali teoriju Velikog praska (The big bang theory) iznio je rimokatolički svećenik vlč. Georges Lemaitre (1894..-1966.). Vlč. Lemaitre, kao istinski znanstvenik, znao je da nešto ne može nastati od ničega. (Nadam se da ne podučavate studente da nešto nastaje od ničega!) Zato se teorija Velikog praska ne kosi s naukom da je Svemogući vječni Bog stvorio svijet. A kad ste već kod Velikog praska, trebali biste znanstveno objasniti studentima kako je i zašto (to su znanstvena pitanja) došlo do tog praska, Što je prasnulo? I zašto je prasnulo? Inače sav taj govor protiv biblijskih vrijednosti je obični prasak neobičnih riječi, bez pravoga smisla.

Mr. sc. don Damir Stojić, SDB

Studentski kapelan

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a što je sa sudcem?
    di je on nestao?
    i nije odrezao krajeve hrenovki

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

pa šta sad ni feng shui ne valja?
    sad sam i seljačina pih

i šta vas boli uvo jel mene feng shui natjerao da stan dovedem u red?
    baš sam si bila važna kad sam ga sređivala.
    to što mi treba pročitati knjiga i knjiga da pridam pozornost vlastitoj inertnosti i lijenosti...tako je iscjeljujuće

al stan mi je uredan sad...i tako fino zrači

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    i nije odrezao krajeve hrenovki

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    pa šta sad ni feng shui ne valja?
    E, sad me stvarno zanima, opet ja offt, ali ja sam odustala nakon 2-3 stranice proučavanja. Nisam ja to mogla popamtiti sve i da sam htjela. Iz znatiželje sam malo škicnula, da se opravdam

Ono, kanta za smeće ne smije biti tu, nego tamo, krevet ovdje, a ne ondje, zapravo mi se učinilo da bi mi najbolje bilo da spavam u kadi, a smeće bacam u ormar za cipele

(mislim na adaptaciju već izgrađenog stana/kuće)
    Posljednje uređivanje od Optimist : 17.04.2014. at 15:02

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

:

Evo na primjer, Prehrambeni fakultet nas uči o hrani, biblijske vrijednosti nas uče da hranu trebamo dijeliti sa siromasima. Arhitektura, građevina i geodezija nas poučavaju o gradnji, projektiranju i mjerenju; biblijske vrijednosti nas uče kako biti graditelji civilizacije ljubavi. Antropologija nam govori o čovjeku i njegovu podrijetlu, a Biblija o tome kamo čovjek ide. "Naš svijet je malen" reći će fizika; "Naš svijet je svet - poštuj ga", poručuje Biblija. Filozofski fakultet potaknut je ljubavlju prema mudrosti; i Biblija jako cijeni mudrost, samo drži da je njezin početak u strahu Božjemu, tj. u poštivanju Božjih zakona, koji štite čovjeka i svijet, a čovjeka kao mislitelja čine poniznim (humilitas od humus, povezanost je sa zemljom). Šumarski fakultet zna sve o drveću, a biblijske vrijednosti nas uče poštivati to bogatstvo i nositi svoj križ, tj. biti solidarni i služiti bližnjemu. Informatika koja mi je podarila ovaj stroj na kojem pišem ovo pismo, uči nas upravljanju informacijama i traženju novih tehničkih postignuća na tom području; a biblijska vrijednost je da u svemu tome tražim istinu. Na studiju geografije morat ćemo dobro naučiti granice; a biblijske vrijednosti nam poručuju da ih naučimo nadići! Sociologija nas može vrlo dobro naučiti kako najbolje urediti društvo i zajednički život; biblijska je vrijednost naučiti da je temelj zajedništva to što su svi ljudi braća i sestre koji imaju zajedničkog Boga Oca. Studenti novinarstva uče umijeće prenošenje informacija na najobjektivniji način; biblijska vrijednost je: Ne svjedoči lažno! Pravni fakultet nas uči da je pravda dati svakom ono što mu pripada; biblijska je vrijednost: ljubi bližnjega svoga. Medicinski fakultet educirat će nas kako se brinuti za tjelesno zdravlje, a biblijske vrijednosti promiču zdravlje duše i duha.

Istina je da je Močilac trebao bolje provjeriti činjenice

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Feng šui se spominje na prethodnoj stranici, negdje pri dnu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku

Istina je da je Močilac trebao bolje provjeriti činjenice
    zašto? Ovaj odgovor je čista elokvencija - i to se mora priznati, tip je elokventan
    ali kako nas biblija uči čuvati bogatstvo šuma, ili prirode, ako je čovjeku dala naputak da se množi i sve na zemlji sebi podredi (morala bih naći točan citat). Kako nas uči nadići granice? Kako nas uči naći istinu, ako se u dogme ne smije sumnjati? Promiču li samo biblijske vrijednosti zdravlje duše i duha? Slično ovako možemo napisati i za mnoge druge religije i filozofije. Mogla bih se u ovo upustiti ali mislim da je uzalud.

Ne bih imala ništa protiv biblije, naprotiv, kad se ne bi nametala kao jedini model - tada stvar postaje zastrašujuća.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    E, sad me stvarno zanima, opet ja offt, ali ja sam odustala nakon 2-3 stranice proučavanja. Nisam ja to mogla popamtiti sve i da sam htjela. Iz znatiželje sam malo škicnula, da se opravdam

Ono, kanta za smeće ne smije biti tu, nego tamo, krevet ovdje, a ne ondje, zapravo mi se učinilo da bi mi najbolje bilo da spavam u kadi, a smeće bacam u ormar za cipele

ma šalim se ja
    ja sve selektivno čitam.
    uzmem samo ono što mi paše

interesantna mi je bila jedino knjiga Riješite se nereda uz pomoć feng shuia od Karen Kingston.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma kakav feng shui... a što je s homeopatijom?
    o homeopatiji znam vrlo malo, a moram priznati da mi zvuči slično kao i crveni konac oko bebine ruke
    ne kažem da ne djeluje, poput bioenergije, radiestezije... ako pomaže, odlično, čak i ako je riječ o autosugestiji ili placebu

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

zašto?
    Pa ne znam, meni je bezveze recimo da stavlja vjeru u neku opreku s Velikim Praskom, a svećenik je iznio teoriju Velikog praska. Općenito, mi je možda nepotrebno bilo to nabrajanje zašto je biblija loša (pogotovo ako istu ne poznaješ), to je posve irelevantno. Pa i da je najbolja na svijetu, javnom apeliranju na vjeru ili bilo koju partikularnu vrijednost jednostavno nema mjesta na čelu jedne sekularne institucije u kojoj bi se svi partikulariteti trebali osjećati jednako dobrodošlima. Sve ostalo je nebitno.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

o homeopatiji znam vrlo malo, a moram priznati da mi zvuči slično kao i crveni konac oko bebine ruke
    ne kažem da ne djeluje, poput bioenergije, radiestezije... ako pomaže, odlično, čak i ako je riječ o autosugestiji ili placebu
    ja sam već prije navela kako nemam problema sa poimanjem energije...al s kanaliziranjem iste...imam.
    tako da koliko god čitala o homeopatiji teško mi je pojmiti energetsku kuglicu.
    al me to nije spriječilo da isprobam iste

i sad...mogu racionalizirati kad su prehlade u pitanju...jel djelovalo ili nije...
    al, u par slučajeva naočigled je djelovalo, npr. arnica kod ozljede glave...
    e sad...nemam pojma.
    al arnicu uvijek imam pri ruci

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

al nije to bila urnebesna ozljeda glave...da me sad ne rastežeto tu. čvoruga se naočigled smanjivala. meni je to bilo jako zanimljivo. modrica je bila gotovo nikakva.
    a pad nije bio bezazlen. i da, pregedao nas je i doktor

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Koja priča

puj puj puj

Kažu i margarin da je dobar kad se lupiš u tintaru

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Feng shui je isto zbirka iskustvenih vjerovanja koja se temelje na zdravom razumu: recimo, ne smiješ biti okrenuta leđima vratima od kuhinje dok radiš s vatrom. Meni je to zdravorazumska stvar - moraš vidjeti tko dolazi i što se događa, jer u protivnom možeš zapaliti kuću (pogotovo u stara vremena dok se kuhalo na ognjištu s otvorenim plamenom). Ili vrata od kupaonice / zahoda moraju biti zatvorena i ta prostorija mora biti odvojena od kuhinje. Isto i kanta za smeće - mora biti odvojena od hrane. Pa meni je to čisto ok... Biljke trebaju biti na istočnom prozoru, dječja soba isto (jer oni rastu i uče pa trebaju jutarnje svjetlo) i tako dalje. Paljenje mirisa isto mi je logično za vremena dok su harale zarazne bolesti, kao i preporuka da djeca moraju imati glave okrenute u istom smjeru dok spavaju (jer ako ih staviš na krevete u L s glavama skupa, radit će sve drugo osim spavati). Eto, toliko o vradžbinama. Ima to podlogu u zdravom razumu.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

eto
    ima izgleda fanove čak i na rodinom forumu
    njegova publika je obrazovna i mlada, bit će i napredna i urbana, a oni što su zabludjeli u feng šui su stari, nazadni i seljačine

eto,evo ga opet...kako bi izgledalo da ja sad napišem,A NEĆU da ti malo smiriš strasti

I nisam napisala

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam nekad bila nazadna. i feng shui mi se činio ok, ah, svašta svašta tu još ima, ali mi ne pada na pamet to reći.
    a onda sam, što bi rek'o george carlin - došla "in the age of reason"

mene od cijele ove frtutme oko stojića zanima zašto i otkud baš da narod.hr prvi prenese ovu vijest o njemu? i zašto njegovi pobornici nisu napali narod.hr?????

ja bih rekla (kao što je i pofuk dobro primijetio) da je to bio odličan spin da stojić dođe na tv. da je to sve smišljeno. alal mu vera.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Valjda mu se pobornici vode onom "Ne cini drugome što ne želiš da drugi čini tebi" pa su se suzdržali od "napada" , a možda su šokirani onim što čuju,

a možda su u šumi.

Boli me uvo zašto ovo,zašto ono,glavno da mi je kava skuvana

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Feng shui je isto zbirka iskustvenih vjerovanja koja se temelje na zdravom razumu: recimo, ne smiješ biti okrenuta leđima vratima od kuhinje dok radiš s vatrom. Meni je to zdravorazumska stvar - moraš vidjeti tko dolazi i što se događa, jer u protivnom možeš zapaliti kuću (pogotovo u stara vremena dok se kuhalo na ognjištu s otvorenim plamenom). Ili vrata od kupaonice / zahoda moraju biti zatvorena i ta prostorija mora biti odvojena od kuhinje. Isto i kanta za smeće - mora biti odvojena od hrane. Pa meni je to čisto ok... Biljke trebaju biti na istočnom prozoru, dječja soba isto (jer oni rastu i uče pa trebaju jutarnje svjetlo) i tako dalje. Paljenje mirisa isto mi je logično za vremena dok su harale zarazne bolesti, kao i preporuka da djeca moraju imati glave okrenute u istom smjeru dok spavaju (jer ako ih staviš na krevete u L s glavama skupa, radit će sve drugo osim spavati). Eto, toliko o vradžbinama. Ima to podlogu u zdravom razumu.
    Možda je i imalo smisla dok se kuhalo na ognjištu…sada imamo indukcijske ploče za kuhanje i zvono na vratima da čujemo kad nam netko dolazi

A sobe na istočnoj strani…a što kad su djeca u školi u jutarnjoj smjeni? Valjda im tada učionica treba biti na istočnoj strani…

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kad malo razmislim, mene ne iritira ni praznovjerje, ni religija, ni feng shui per se, ali ono što me čitav život dubinski uznemiruje i mogla bi reći sad pod "stare" dane, da se tako izrazim (ne, ne mislim na penziće) i irtira su granice i okviri djelovanja koji su mi postavljani, od malena i danas. Primjećujem to i kod svoje kćeri, i mislim da joj odrastanje neće biti ni lako ni bezbolno, pogotovo kada krene u školu, pravila kaveza su jasno postavljena.

Dok sa druge strane kod svog sina primjećujem nejverojatnu volju za suradnju i usvajanje tih granica, nije da ne propituje postavljene granice i ne pokušava ih pomaknuti, ali on već sada jasno pokazuje sa svojih 15 mjeseci koliko želi biti prihvaćen od svog čopora, nešto što kod moje kćeri nikad nije bio slučaj. Nije da on ne želi biti prihvaćena, da joj je baš svejedno, nije, promatram sad i u vrtiću i ono što mi svaka od teta naglasi da primjećuje kod nje, njoj je puno bitnije prije svega ostvariti svoj naum, stvari postaviti onako kako ona misli, osjeća, ima potrebu da treba, bez obzira što o tome misli njen čopor ili grupa ili autoritet. (jesam, jesam umorna sam već sada od silnog fajtanja s njom, imam osjećaj da me stalno poziva u ring da odmjerimo snage, ono već sada sa svojih 4, zlo i naopako)

I kako smo jučer došli na majmune i kavez, a tema je uroci, pa se provukla i religija, pa onda feg shiu, svašta nešto smo se dotakli, promatram ovo svoje dvoje djece, dakle bliže ne može i stavljam ih oboje u širi, neki budući kontekst njihovog razvoja, dakle unatoč odgoju, kulturološkoj sredini u kojoj se školuju, odrastaju, ono što mi postaje očito da već sada moj sin je sam po sebi plodno tlo gdje bi tuđe ideje, vjerovanja, mišljenja mogle brže i lakše uspijeti nego kod kćeri, samim time što mu je očito prirodno ugrađen jedan od bitnijih prioriteta da se uklopi, da bude prihvaćen, da bude dio čopora, jednog dana grupe ili čak mase.

Jasno sve ovo ne mora uopće biti tako, možda je mama opasno zabrijala, ali ne mogu se oteti dojmu. E sad, da li me dojam prevario, javim za kojih 20tak godina

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda je i imalo smisla dok se kuhalo na ognjištu…sada imamo indukcijske ploče za kuhanje i zvono na vratima da čujemo kad nam netko dolazi

A sobe na istočnoj strani…a što kad su djeca u školi u jutarnjoj smjeni? Valjda im tada učionica treba biti na istočnoj strani…
    Bitno je da lakše ustanu. Ranije im dođe sunce/svjetlost... I vjeruj mi - djeluje.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

http://www.jmanjackal.net/cro/crohomeo.htm

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja još uvijek imam plin, he he he...

Ne bavim se feng shuijem, ali me sve to zabavlja i od svake ideje uzmem ono što mi odgovara.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da je riječ o zdravom razumu, naravno da je riječ i o praktičnosti i o sanitarnim uvjetima ALI ne treba se to nazivati Feng Shui-jem jer za njega nađe prababe nisu znale, a sigurna sam da nisu u lonac na ognjištu stavljale smeće i sl. Radilo se o njihovom iskustvu preživljavanja, ne treba ti Kinez doći reći kako da si posložiš kuću i da je očistiš, izbaciš suvišne stvari, obrišeš prašinu na ormaru i ispod kreveta, da bi ti bolje "energija" strujala po stanu... Meni se to sve nekako sabira pod jednostavan naziv čistoća i higijena, a ne pomodarstvo i sklonost k nekakvom traženju mistike u tuđim načinima života, tj. egzotici.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    ne treba ti Kinez doći reći...
    je rajt, di smo mi bili kad je stara kineska kultura dala neke od temelja razvoja suvremene civilizacije. ne znam puno o feng shui-u, al da ti kinez nema što za reć, to mi je fenomenalna rečenica.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.04.2014. at 09:31

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

je rajt, di smo mi bili kad je stara kineska kultura dala neke od temelja razvoja suvremene civilizacije. ne znam puno o feng shui-u, al da ti kinez nema što za reć, to mi je fenomenalna rečenica.
    MašalaH!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne bavim se feng shuijem, ali me sve to zabavlja i od svake ideje uzmem ono što mi odgovara.
    Ma i mene zabavlja, htjedoh biti duhovita, ali čini mi se da duhovitost treba preskočiti na ovom topicu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme, ovo je genijalno
    Pred trinaest godina jedan me je homeopatski liječnik zamolio da blagoslovim njegovu homeopatsku kliniku. Rado sam se odazvao, pošao onamo i blagoslovio njegovu kliniku uobičajenim molitvama iz Rimskog obrednika te ju poškropio blagoslovljenom vodom kako je i želio. Za nekoliko dana isti mi je liječnik opet došao i rekao da je nakon blagoslova i škropljenja blagoslovljenom vodom morao baciti sve lijekove jer su izgubili svoju moć. Hvala Bogu što mi nije zaprijetio sudskom tužbom! Upitao sam ga zatim što misli, kakav je razlog iz kojeg su ti pripravci izgubili moć dok sam molio u snazi Svetog Duha. Morao je priznati kako je snaga koja je postojala u tim pripravcima bila nekako protivna snazi Svetog Duha.
    dalje ima bezbroj sličnih bisera, javljanje sotone u snu djeci koja su liječena homeopatijom, liječenja molitvom začepljenog nosa, pa i istjravanje zloduha alkoholizma... tebi to drži vodu? Mislim, pa ne znači religija da se nužno mora vjerovati svemu što će ti prodati onaj tko se poziva na tvoju religiju, a baš sve što potiče od neke druge kulture mora biti okultizam i vražje djelo?

S tim u vezi, potpis i na cvijetu. Zar će mi jedine smjernice u životu biti iskustva i dostignuća moje prababe, i hoću li njezine običaje smatrati važnijima od dostignuća bilo koje strane civilizacije?
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 18.04.2014. at 10:15

Stranica 9 od 20 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •