Pokazuje rezultate 1 do 50 od 984

Tema: Uroci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Feng shui je isto zbirka iskustvenih vjerovanja koja se temelje na zdravom razumu: recimo, ne smiješ biti okrenuta leđima vratima od kuhinje dok radiš s vatrom. Meni je to zdravorazumska stvar - moraš vidjeti tko dolazi i što se događa, jer u protivnom možeš zapaliti kuću (pogotovo u stara vremena dok se kuhalo na ognjištu s otvorenim plamenom). Ili vrata od kupaonice / zahoda moraju biti zatvorena i ta prostorija mora biti odvojena od kuhinje. Isto i kanta za smeće - mora biti odvojena od hrane. Pa meni je to čisto ok... Biljke trebaju biti na istočnom prozoru, dječja soba isto (jer oni rastu i uče pa trebaju jutarnje svjetlo) i tako dalje. Paljenje mirisa isto mi je logično za vremena dok su harale zarazne bolesti, kao i preporuka da djeca moraju imati glave okrenute u istom smjeru dok spavaju (jer ako ih staviš na krevete u L s glavama skupa, radit će sve drugo osim spavati). Eto, toliko o vradžbinama. Ima to podlogu u zdravom razumu.
    Možda je i imalo smisla dok se kuhalo na ognjištu…sada imamo indukcijske ploče za kuhanje i zvono na vratima da čujemo kad nam netko dolazi

A sobe na istočnoj strani…a što kad su djeca u školi u jutarnjoj smjeni? Valjda im tada učionica treba biti na istočnoj strani…

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je i imalo smisla dok se kuhalo na ognjištu…sada imamo indukcijske ploče za kuhanje i zvono na vratima da čujemo kad nam netko dolazi

A sobe na istočnoj strani…a što kad su djeca u školi u jutarnjoj smjeni? Valjda im tada učionica treba biti na istočnoj strani…
    Bitno je da lakše ustanu. Ranije im dođe sunce/svjetlost... I vjeruj mi - djeluje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja još uvijek imam plin, he he he...

Ne bavim se feng shuijem, ali me sve to zabavlja i od svake ideje uzmem ono što mi odgovara.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bavim se feng shuijem, ali me sve to zabavlja i od svake ideje uzmem ono što mi odgovara.
    Ma i mene zabavlja, htjedoh biti duhovita, ali čini mi se da duhovitost treba preskočiti na ovom topicu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ma i mene zabavlja, htjedoh biti duhovita, ali čini mi se da duhovitost treba preskočiti na ovom topicu
    eto, meni su tvoji postovi duhoviti.
    al postovi od winnerice mi nekako nisu duhoviti, ne znam, čudni su putevi smisla za humor valjda
    ALI ne treba se to nazivati Feng Shui-jem jer za njega nađe prababe nisu znale,
    zašto se ne bi to zvalo feng shui-em? ako je to 6000 stara, ne znam, filozofija.
    i moje mišljenje je baš kao i mišljenje od peterlin i tvoje - nekad je imalo smisla, bilo praktično, kako kaže peterlin - zbirka iskustvenih vjerovanja koja se temelje na zdravom razumu. uostalom, kao i toliko vjerovanja iz biblije i ostalih svetih knjiga. ne jedi svinjetinu, peri noge, odmaraj nedjeljom...
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 18.04.2014. at 11:31

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    eto, meni su tvoji postovi duhoviti.
    al postovi od winnerice mi nekako nisu duhoviti, ne znam, čudni su putevi smisla za humor valjda

zašto se ne bi to zvalo feng shui-em? ako je to 6000 stara, ne znam, filozofija.
    i moje mišljenje je baš kao i mišljenje od peterlin i tvoje - nekad je imalo smisla, bilo praktično, kako kaže peterlin - zbirka iskustvenih vjerovanja koja se temelje na zdravom razumu. uostalom, kao i toliko vjerovanja iz biblije i ostalih svetih knjiga. ne jedi svinjetinu, peri noge, odmaraj nedjeljom...
    Pa isto možemo reći i za uroke...Simbolički sažmeš sve loše što ti se događa u nekakav "urok", skineš urok i voila, oslobođen si, pozitivno razmišljaš, sve ti ide...ultimativni placebo. Kao mesopust.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •