-
Kad malo razmislim, mene ne iritira ni praznovjerje, ni religija, ni feng shui per se, ali ono što me čitav život dubinski uznemiruje i mogla bi reći sad pod "stare" dane, da se tako izrazim (ne, ne mislim na penziće
) i irtira su granice i okviri djelovanja koji su mi postavljani, od malena i danas. Primjećujem to i kod svoje kćeri, i mislim da joj odrastanje neće biti ni lako ni bezbolno, pogotovo kada krene u školu, pravila kaveza su jasno postavljena.
Dok sa druge strane kod svog sina primjećujem nejverojatnu volju za suradnju i usvajanje tih granica, nije da ne propituje postavljene granice i ne pokušava ih pomaknuti, ali on već sada jasno pokazuje sa svojih 15 mjeseci koliko želi biti prihvaćen od svog čopora, nešto što kod moje kćeri nikad nije bio slučaj. Nije da on ne želi biti prihvaćena, da joj je baš svejedno, nije, promatram sad i u vrtiću i ono što mi svaka od teta naglasi da primjećuje kod nje, njoj je puno bitnije prije svega ostvariti svoj naum, stvari postaviti onako kako ona misli, osjeća, ima potrebu da treba, bez obzira što o tome misli njen čopor ili grupa ili autoritet. (jesam, jesam umorna sam već sada od silnog fajtanja s njom, imam osjećaj da me stalno poziva u ring da odmjerimo snage, ono već sada sa svojih 4, zlo i naopako
)
I kako smo jučer došli na majmune i kavez, a tema je uroci, pa se provukla i religija, pa onda feg shiu, svašta nešto smo se dotakli, promatram ovo svoje dvoje djece, dakle bliže ne može i stavljam ih oboje u širi, neki budući kontekst njihovog razvoja, dakle unatoč odgoju, kulturološkoj sredini u kojoj se školuju, odrastaju, ono što mi postaje očito da već sada moj sin je sam po sebi plodno tlo gdje bi tuđe ideje, vjerovanja, mišljenja mogle brže i lakše uspijeti nego kod kćeri, samim time što mu je očito prirodno ugrađen jedan od bitnijih prioriteta da se uklopi, da bude prihvaćen, da bude dio čopora, jednog dana grupe ili čak mase.
Jasno sve ovo ne mora uopće biti tako, možda je mama opasno zabrijala, ali ne mogu se oteti dojmu. E sad, da li me dojam prevario, javim za kojih 20tak godina
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma