Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da je riječ o zdravom razumu, naravno da je riječ i o praktičnosti i o sanitarnim uvjetima ALI ne treba se to nazivati Feng Shui-jem jer za njega nađe prababe nisu znale, a sigurna sam da nisu u lonac na ognjištu stavljale smeće i sl. Radilo se o njihovom iskustvu preživljavanja, ne treba ti Kinez doći reći kako da si posložiš kuću i da je očistiš, izbaciš suvišne stvari, obrišeš prašinu na ormaru i ispod kreveta, da bi ti bolje "energija" strujala po stanu... Meni se to sve nekako sabira pod jednostavan naziv čistoća i higijena, a ne pomodarstvo i sklonost k nekakvom traženju mistike u tuđim načinima života, tj. egzotici.
Pa sad, ja sam inž.elektrotehnike, pa mi reci da li bi moju struku prije 300 godina smatrali mistikom ili čime? Da li bi prije 100 godina mobitel smatrali "čudom" i djelom vraga? Samo mi odgovori na to pitanje... Ja sam sigurna da postoje pojave koje su još nedovoljno istražene i objašnjene, pa su ih ljudi nazivali raznim imenima.

Koliko je vremena trebalo da ljudi fenomen duge objasne fizikalnom pojavom loma i rasapa svjetlosti???

Kojim pravom možemo tvrditi da ta energija ispod kreveta nije manifestacija nekakvih stvarnih pojava? Kojim pravom mislimo da smo pozobali svu pamet svijeta? Kojim pravom neke stvari proglašavamo "mumbo jumbo" trikovima? Crkva je spaljivala ljude koji su tvrdili da se Zemlja vrti oko Sunca. Bilo je svega...