Pokazuje rezultate 1 do 50 od 984

Tema: Uroci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ciganka varošanka mi je bila omiljena pjesma kad sam bila mala;
    vjerujem da postoje sile, energije koje ne možemo objasniti
    vjerujem da postoje zločesti ljudi koji žele svjesno nekome nauditi
    da li njihove težnje imaju realnog utjecaja, ne znam, mada mi se ne čini nemoguće
    isto tako vjerujem u Dobro koje je jače od svakog zla
    eto
    u konce, mačke, veš po noći i tra lalala ne vjerujem
    mada nikad ne držim kruh naopako - to me baba naučila još jako davno i ja se toga držim
    samo ne znam je li to zbog osjećaja da će nešto poći po zlu ako je taj kruh okrenut
    ili ipak iz moje malo bolesne potrebe da je sve u savršenom redu, pa me tako i taj kruh bode u mozak i živčani sustav u cijeelosti ako je okrenut...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ciganka varošanka mi je bila omiljena pjesma kad sam bila mala;
    vjerujem da postoje sile, energije koje ne možemo objasniti
    vjerujem da postoje zločesti ljudi koji žele svjesno nekome nauditi
    da li njihove težnje imaju realnog utjecaja, ne znam, mada mi se ne čini nemoguće
    isto tako vjerujem u Dobro koje je jače od svakog zla
    eto
    u konce, mačke, veš po noći i tra lalala ne vjerujem
    mada nikad ne držim kruh naopako - to me baba naučila još jako davno i ja se toga držim
    samo ne znam je li to zbog osjećaja da će nešto poći po zlu ako je taj kruh okrenut
    ili ipak iz moje malo bolesne potrebe da je sve u savršenom redu, pa me tako i taj kruh bode u mozak i živčani sustav u cijeelosti ako je okrenut...
    Kruh naopako znači glad. Evo ovdje više o tome - brošura Muzeja Moslavine o kruhu: http://issuu.com/muzejmoslavine/docs/prica_o_kruhu

Mene su učili da se iz istog razloga ne smije kruh bacati, nego da ga se treba osušiti ili iskoristiti, a ako ne možeš, dati nekome, dati za hranu životinjama, a ako baš ne možeš ništa drugo, baciti pticama. I ako ponekad moram nešto baciti (ako zaboravim pa ga uhvati plijesan) stvarno se loše osjećam.

Radi se samo o tome da trebamo poštivati to što imamo i biti zahvalni na tome. U današnje vrijeme obilja to često zaboravljamo, ali evo, kroz ta starinska vjerovanja prosijavaju nekakva drugačija vremena kad je imati kruh na stolu značilo pravo bogatstvo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •