Evo da se i ja malo uključim, ne znam gdje ste stale nemam vremena sve čitati al evo moje iskustvo, nisam niti ja vjerovala zapravo niti čula o tome dok nisam rodila moje prvo dijete, a u isto vrijeme je mm sestrična isto rodila al u dojčlandu, i tam s njom je je živjela druga sestrična i kad god bi ova druga išla kod ove prve u goste mali bi plako ko lud vrišti nisu ga uopće mogli
smiriti , i onda su zvali jednu baku koja se znala moliti , a koristila je Svetu vodu i žeravicu i nakon njene molitve mali bi se smirio, isto to se dogodilo i mojoj curki kad je ta druga sestriča došla nama u posjetu, čim ju je ova pogledala moja mala je počela neobično plakati i vrištati , ja sam bila nemoćna ništa ju nije smirivalo čak nije htjela ni dojiti a bila je mali proždrljivac vjesila je na prsima, onda je moja sveki nazvala tu baku da se moli i nakon toga mala se smirila i zaspala i cijelu noć se nije budila , kasnije mi je sveki objasnila da se ta baka moli i ne znam kako al za vrijeme molitve valjda ubacuje žar u Svetu vodu i ako je dijete urugano žar potone u vodu a ako nije ostane plivati na površini. Ni sama ne znam što bih mislila al ima još i toga da se netko zna moliti nekakve molitve i da zatim saljevaju vosak na vodu pa se onda pokaže što je dijete uplašiloi , pa onda molitve za neke kožne bolesti...