Te studije anđela i demona-to financira država???? Ček...Hoćeš reći da se demonolozi i angeolozi školuju na teret poreznih obveznika? Ma, najs....! Kad nam svi doktori čije je školovanje isfinancirala ista ta država odu u inozemstvo još jedino nam ostaje da nam bolesti liječe egzorcizmom i molitvama anđelima. A da se te doktore pošteno plati-e, za to se nema para. Glavno da se troši na takvo što...
. Di mi živimo!!!!??
(i još bih, ali limit je)
Ne brinem ja o gđi iz Izraela nego o "studiju angeologije na KBF-u" jer postoji-kako sama kažeš. A moj ton odgovara podatku koji si sama dala. I, btw, nemoj baš svakom slati ni blagoslov jer ne doživljavaju ga svi pozitivno niti će ikom "pomoći da se definira" (ne znam zašto stalno to nametanje nečega u što određeni ljudi ne vjeruju i smeta ih).
Peterlin, već je negativna misao upućena nekom dovoljna da kod njega izaziva također negativan osjećaj. Naravno da nitko ovdje prisutan ne bi bacao uroke, ali npr. pomisao koju često imamo kad vidimo bolesne/invalide/dodaj proizvoljno i nametne nam se termin "jaaaadan" širi negativnu energiju jer ne doprinosi ozdravljenju/boljem stanju/boljem osjećaju dotičnog. Suosjećanje treba odvojiti od sažaljenja.
da, baš nam ništa ne bi trebalo biti čudno. teta u vrtiću demonolog, priča 5-6 jezika i hebrejski. to su baš uobičajene kvalifikacije prosječnih teta u vrtiću. neznanje ne opravdava, znam, ali ono, ja, kao prosječni (ne)poznavatelj katoličke vjere, nisam ni znala da KC službeno priznaje te demone.
a, naravno, najviše me strah ovakvih horora poput ovih prizivanja, mogu još gledati litre krvi i fredija krigera, al ovo jok
rehab, dakle, ja mislim da je to sve već viđeno - nisam gledala film niti neću, ali dobro režiran horor, temeljen na istinitom događaju da pojača učinak straha, ubačeni službeni obredi KC da sve opet dobije na vjerodostojnosti...
svašta je dokumentirano slikama i zapisima, roswell i vanzemaljci, pa jeti, pa čudoviše iz loch nessa, pa slikani duhovi, ima tih svjetskih misterija koliko oćeš.
iskreno, ne vjerujem u ništa od toga.
ali, nazovite me licemjerom, ipak me strah i ne bih da mi je djeci vrtićka teta demonolog![]()
LOL! Gle ovo; to je dio Apostolskog vjerovanja rimokatolika i u njemu stoji: Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega,
stvoritelja neba i zemlja, svega vidljivoga i nevidljivoga. To je dakle službeni nauk RKC, vjerujemo u Boga ali vjerujemo i da Zli postoji (tako i njegove sluge). Štaš jasnije...
Glede već razvučene ovdje demonologije, ponavljam da je riječ o službenom nauku RKC, o proučavanju jednog dijela službene katedre KBF-a tijekom studiranja teologije. Eto, toliko o o tome.
Cvijeto draga, imali smo mi jednu tetu u vrtiću koja je u slobodno vrijeme radila kao striptizeta, bila žena i u novinama jednom, u slobodno vrijeme možeš raditi što god želiš, dok god je legalno i ne škodiš nikome.
Ok, dakle može teta-demonolog, teta-striptizeta... A bi li kod tebe "prošla" teta-bioenergetičar ili teta-Reikista? Jer RKC takve "rabote" smatra sotonističim, a također pripada "svemu vidljivom i nevidljivom"?
Iskreno, ja teti-demonologu ne bih dala blizu djeteta iz n-razloga: ne zato jer je školovana tamo gdje je školovana nego iz dubljih, čisto energetskih razloga. Teta-striptizeta me ne bi smetala i ne bih to izjednačila.
Carmina, dovoljno je stalno blagoslivljanje i slanje svećenicima: ne moraš i uroke bacati.
Mim, a odakle ti ili ja (ili bilo tko) znamo čime se netko doma bavi tj. u slobodno vrijeme; netko možda popodne ide peglati po kućama da popuni kućni budžet, netko ide na pilates, netko čita, netko vozi bicikl...?
Teta je tamo da odradi svoj posao stručno i na obostrano zadovoljstvo, mene se ne tiče njen osobni privatni život, svatko za svoja djela odgovara pred jedinim Bogom (naravno, oni koji to vjeruju). Ja ti osobno ne vjerujem u to jer mi brani moja vjera (u koju čvrsto vjerujem), a drugima ne branim... Ono zbog čega sam kritički raspoložena prema takvim stavima proizlazi iz jedne činjenice da bi trebali vjernici druge buditi, opominjati i tješiti jer u suprotnom činimo i sami grijeh. I za ovu nebih znala o čemu se radi jer ničime nije isticala svoje, ajdmo nazvat ih kvalifikacijama, nego sam je srela na jednom specifičnom mjestu i onda je ona sama krenula pričati jer niti ona za nas nije znala da smo vjernici itd. itd. Ono, na cesti se činimo normalnim ljudima, kužiš...![]()
Peglati poslije posla da se popuni kućni proračun i baviti se demonologijom i ezgorcizmom, oprostit ćeš mi, meni nije isto pa da ti ne znam kako argumentiraš. I jako bih voljela znati da mi je teta koja provodi barem 8 sati na dan s mojim djetetom demonolog kako bih promijenila vrtić npr. Neka pegla koliko hoće i pleše oko štange-to mi ne smeta.
A istina je da bi vjernici trebali "druge buditi, opominjati i tješiti"-kako kažeš, ali druge VJERNIKE-ne sve ostale. Vjeruj mi, nije ti grijeh ako mene nećeš "buditi". Samo sam htjela povući paralelu između "vidljivog i nevidljivog" i podsjetiti te da je i bioenergija nevidljiva te da bi i u nju, ako vjeruješ tako kako kažeš, trebala vjerovati. U čemu je razlika? Ne provociram nego zaista pitam, tako se inače vodi debata pa... Nažalost, nikad na pitanja ne dobivam konkretan odgovor. Ako vjeruješ u dobro i zlo (čitaj: Boga i demone) -što sve pripada tom zlu? Zašto RKV brani vjerovanje u bioenergiju, a ne brani isto to u demone?