Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
Inače, kad smo kod praznoverja, setila sam se ove teme pre neko veče u pozorištu. Vodila sam ćerku i rođaku da gledaju balet Petar Pan. U jednom trenutku koreografija je takva da baletani plešu sa otvorenim kišobranima. Devojčice iza nas su se došaptavale kako je baksuz otvarati kišobran u zatvorenom prostoru. Baš su se iskreno zaprepastile, čuo se zapanjeni uzdah. Deca od 9-10 godina.
A onda je bila neka koreografija gde se jedni drugima provlače kroz noge, pa su opet deca komentarisala: ostaćeš mali ako se nekom provlačiš kroz noge.
Baš mi nešto bilo žao da su već tako mali "zatrovani" praznoverjem.
Ja bi radije rekla ne zatrovani, nego već tako mali zaključani, zatvorenog uma. Umjesto da uživaju u predstavi i nakon nje razgovaraju o predstavi, vjerojatno su razgovarale o tome kako je odlazak na predstavu bio baksuz.

Ali bilo je toga i u naše vrijeme, sjećam se nešto da je kružilo neko praznovjerje kada ugledaš trag od aviona na nebu, brzo ti netko mora presjeći kažiprostom krug koji napraviš svojim kažiprsom i palcem jer te inače očekuje baksuz, ili kad vidiš trudnicu netko te treba uštipnuti itd..